سرویس بین الملل ـ رهبر مخالفان لیبی در مصاحبه با یک روزنامه ایتالیایی اعلام کرده است: برخی از نیروهای تحت فرمان وی از اعضای القاعده هستند.
به گزارش «تابناک»، روزنامه انگلیسی «تلگراف» گزارش داد: «عبدالحکیم الحصیدی»، رهبر مخالفان لیبی گفته است که نیروهای جهادی که در عراق علیه نظامیان غربی و آمریکایی می جنگیدند، امروز در خط مقدم نبرد با قذافی در لیبی می جنگند.
الحصیدی که با روزنامه ایتالیایی «سوله 24» مصاحبه می کرد، همچنین اظهار داشته است: وی 25 تن از افردای را که در عراق علیه نیروهای غربی می جنگیدند را به عضویت گروه های مخالف قذافی در آورده است تا آنان نیز در کنار مخالفان با معمر قذافی مبارزه کنند.
رهبر مخالفان قذافی همچنین اعلام کرده است: نیروهای تحت فرمان وی تروریست نیستند بلکه مسلمانانی خوب و وطن پرست هستند چرا که در بین اعضای القاعده هم مسلمانان خوبی وجود دارند که علیه متجاوزان می جنگند.
الحصیدی همچنین پذیرفته است که خود وی نیز پیش از دستگیری در سال 2002 در پیشاور، علیه نیروهای خارجی در افغانستان می جنگیده است. بر اساس منابع انگلیسی و آمریکایی، الحصیدی عضو گروه مبارزان اسلامی لیبی است که در سال 1995 و 1996، ده ها تن از سربازان لیبی را به قتل رسانده اند. اگر چه این گروه بخشی از سازمان القاعده نیست اما روابط عملیاتی گسترده ای با هم دارند و این گروه پس از عربستان دومین گروه بزرگی است که در عراق علیه نیروهای غربی جنگیده است.
به نظر می رسد انتشار خبر همکاری مخالفان قذافی با القاعده در صورت صحت دارای چند بعد است: از یک سو همانگونه که رئیس جمهور کشور آفریقایی چاد هم اعلام کرده است در بخشی القاعده به دنبال دستیابی به موشک های دوربرد حکومت قذافی است، خطری که کشورهای آفریقایی را هراسان کرده است.
از سوی دیگر سناریوی وجود القاعده در لیبی، فرایندی بر تسلط غرب بر لیبی به مدت نامحدود و خفه کردن انقلاب واقعی مردم این کشور در نطفه است بدین ترتیب که دولت انتقالی و احتمالی لیبی قادر به کنترل اوضاع لیبی با حضور القاعده نخواهد بود، لذا حضور نظامیان غربی و حتی حاکم موقت غربی در این کشور ضرورت پیدا می کند. حتی ماندن خود قذافی یا یکی از وفاداران وی در بخشی از لیبی به منظور مقابله با نیروهای القاعده محتمل است.
همه این اتفاقات در حالی است که تقریبا می توان گفت کشورهای غربی اگر چه آغازگر تحولات در جهان عرب نبودند اما در مدیریت و کنترل این تحولات موفق بوده اند. این کشورها با برجسته کردن اتفاقات لیبی و با علم به اینکه معمر قذافی هر جنایتی برای ماندن در قدرت را انجام می دهد، انقلاب مصر را نیمه تمام گذاشتند و توجهات را از آن منحرف کردند. علاوه بر این در مقابل جنایات بحرین و عربستان سعودی نیز به برجسته کردن حوادث در سوریه پرداخته اند.
به نظر می رسد با رویکرد کنونی غرب به مسائل جاری منطقه هیچ اصلاح بنیادین یا انقلاب واقعی، صورت نخواهد پذیرفت.