در تعطیلات نوروزی، شبکه های گوناگون سیمای جمهوری اسلامی ایران، افزون بر تولید و پخش فیلم ها و مجموعه های ایرانی گوناگون ـ که به ویژه برخی از آنها با اقبال نسبتا خوبی از سوی مخاطبان روبه رو شد ـ فیلم های سینمایی خارجی روز دنیا را نیز همراه با نقد و بررسی های کارشناسی پخش کرد که هرچند به طور کلی از کیفیت و برنامه ریزی بسیار بهتری نسبت به سال های گذشته برخوردار بود، کم و بیش، در برخی موارد از سوی برخی رسانه ها مورد انتقاد قرار گرفت.
به گزارش «تابناک»، برخی رسانه ها از این نقطه نظر که فیلم های سینمایی یاد شده، عملا به ترویج برخی جریانات فکری و اعتقادی مخرب غربی پرداخته، به شدت با پخش عمومی آنها از سیما مخالفت کردند.
در همین راستا، اما برخی صاحب نظران حوزه رسانه، نظریات دیگری داشتند، چنانکه نادر طالبزاده، مستندساز در گفتوگو با «تابناك» درباره دو فیلم «اسم من خان است» و «نبرد تایتانها» اظهار داشت: موفق نشدم «اسم من خان است» را از آغاز تا پایان، به شکل کامل ببینم، ولی درباره آن نظر منفی ندارم. آثاری که از هند پخش میشود، به ویژه این اثر که در آمریکا میگذرد، با نگاه پخش آثاری از قطبهای دیگر کارساز است و میتوان به طور کلی به آن به شکل یک سیاست نگریست؛ این فیلم، فیلم جدیدی بود و در مجموع اثر مناسب و فاقد بعد منفی به حساب میآمد.
مجری برنامه «راز» با اشاره به فیلم «نبرد تایتانها» که از جدول پخش نوروزی حذف شد، افزود: این فیلم را هم میتوان پخش کرد، ولی با تفسیر. اگر پیش و پس از پخش این فیلم برنامه تفسیری گنجانده شود که به بیان نکات مثبت و منفی فیلم بپردازد، مانعی ندارد.
این کارشناس حوزه سینما و رسانه تصریح کرد: غرب اکنون با دستمایه قرار دادن پیدایش انجیل و قصص قرآنی، آثار شیطنت آمیزی ارایه میکند و دین را برای اهداف خود دستمایه قرار میدهند که این امر، لزوم نمایش این شکل فیلمها همراه با تفسیر را افزون میکند.
از سویی، سید محمد حسینی، معاون فرهنگی سازمان آموزش حوزه هنری نیز درباره فیلم سینمایی «اسم من خان است» به «تابناک» گفت: متأسفم که هند درباره توهین پی در پی غرب به مسلمانان فیلم ساخت، اما ایران هیچ واکنشی در عرصه هنرهای نمایشی از خود نشان نداد. این فیلم به هر صورت، گامی در راستای رفع اتهام از تروريست بودن مسلمانان است و هرچند زاویه روانشناسانه این فیلم خوب نبود اما این حرکت قابل تقدیر است.
وی افزود: شخصیت مسلمان در این فیلم، ساده لوح و فرد صادقی است که همه چیز را همان گونه که خودش است، می بیند. بازیگر این شخصیت شاهرخ خان نیز مسلمان است اما مسلمان این فیلم ویژگی های آنچنانی ندارد.
حسینی تصریح کرد: اگر این کار را ما ساخته بودیم، از این دید، نقد بسیاری بر آن وارد بود، ولی از سینمای هند و بضاعت آن برای ساخت «اسم من خان است» باید تشکر کرد.