سرویس اقتصادی ـ در روزهای اخیر، مجلسیان به تصویب بودجه سال 90 کشور مشغولند، اما هم در فرایند تصویب بودجه و هم در اظهارات برخی از نمایندگان مردم در مجلس، تصمیماتی گرفته و سخنانی شنیده می شود که بعضا عجیب به نظر می رسد!
به گزارش «تابناک»، در حالی که مجلس در چند روز گذشته بر افزایش حقوق کارمندان متناسب با نرخ تورم پافشاری می کرد، یکباره از تصمیم خود منصرف شد و بنا به گفته برخی نمایندگان، به دلیل مصلحت سنجی ها با افزایش ضریب سنواتی موافقت کردند؛ به عبارتی شفاف تر، در این باره نیز، بهای رعایت مصلحت را مردم پرداختند و نه دولت؛ مصلحتی که این بار خود را در قامت مقابله با کسری بودجه نمایان کرده است.
این در حالی است که نمایندگان، بهتر از هر کس دیگری می دانند که بودجه سنواتی کشور، آنقدر نقطه ضعف دارد که می توان با برطرف کردن آنها، کسری احتمالی بودجه را رفع کنند.
مروری بر روند تصویب بودجه در سالیان گذشته، نشان می دهد که حقوق بگیران دولت همیشه نخستین هدف برای تأمین کسری بودجه بوده و همواره مصلحت ها باید بر دوش آنان سنگینی کند. این در حالی است که عمده موارد کسری بودجه، مربوط به تصمیمات شخصی دولت و نظارت ناکارآمد مجلس بر بودجه کشور و مماشات مجلس با دولت درباره کم و زیاد کردن ردیف های بودجه ای بوده است.
بنابراین، باید از نمایندگان محترم مجلس پرسید: چرا باید باز هم هزینه به ظاهر مصلحت سنجی را مردم بپردازند؟!