رئیس مرکز تحقیقات وزارت مسکن و شهرسازی گفت: یازده میلیون واحد مسکونی غیرمقاوم در کشور وجود دارد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای فاطمی عقدا در کنفرانس ملی مدیریت بحران که با موضوع زلزله و آسیب پذیری اماکن و شریانهای حیاتی در وزارت کشور در حال برگزاری است افزود: این تعداد واحد مسکونی شهری و روستایی که عمدتاً در کلان شهرها هم هستند، در مقابل زلزله آسیب پذیرند و باید مقاوم سازی شوند.
وی در ادامه یکی از پیامدهای توسعه یافتگی را توسعه حوادث و بلایای طبیعی دانست و افزود: حوادث اخیر در ژاپن تأکیدی بر این مدعاست.
فاطمی عقدا با اشاره به خطرپذیری منطقه آسیا گفت: در صد سال اخیر بیش از 500 هزار نفر بر اثر حوادث طبیعی در این منطقه جان باختند.
این مسئول با اشاره به احتمال بالای وقوع حوادث طبیعی از جمله زلزله در کشور گفت: توجه به نقشه های گسل کشور بیانگر این پتانسیل بالا در کشور است.
وی گفت: سابقه ساخت و ساز ، نوع مصالح ، شیوه های ساخت و ساز و وضع نظارت بر ساخت و سازها ، کشور را به سمت آسیب پذیری در مقابل زلزله سوق داده است.
فاطمی عقدا با اشاره به ارتقای قابل توجه مهندسی زلزله در جهان گفت: در کشور ما سیاستهای کاهش خطرپذیری در مقابل زلزله با جدیت پیگیری می شود و در قانون اساسی، سند چشم انداز و بودجه سنواتی کشور به این موضوع تأکید شده است.
وی در پایان راهکارهای کاهش خطرپذیری زلزله در کشور را توانمندسازی مدیریت بحران در سطوح سازمانی ، توسعه روش و استانداردها در مدیریت بحران ، توجه به نقش مردم و سازمانهای مردم نهاد در ترویج فرهنگ ایمنی و همکاری چند بخشی میان دستگاههای مسئول و استانداردسازی روشها بیان کرد.
این مسئول گفت: اقداماتی که در کشور در این خصوص صورت گرفته نشانگر موفقیت کشور ما در این زمینه است و باید ادامه یابد.
وی اظهار امیدواری کرد مجمع ملی کاهش خطرپذیری بلایای طبیعی در کشور بتواند بیش از پیش نقش خود را ادا کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.