سرویس بین الملل ـ در حالی که در روزهای اخیر، خبری منتشر شد، مبنی بر اینکه مقامات عربستان سعودی تهدید کرده اند که برای مقابله با ایران به سمت تولید سلاح هسته ای خواهند رفت، امروز هم نشریه «استرالین»، نوشت: عربستان درصدد است برای مقابله با ایران، دوستی دیرین خود با پاکستان را احیا کرده و از کمک های نظامی و به ویژه هسته ای پاکستان بهره مند شود.
به گزارش «تابناک»، گفته شده است که عربستان از پاکستان درخواست کمک کرده و پاکستان نیز دو تیم ویژه را برای زمانی که عربستان به کمک نیاز دارد، اختصاص داده است.
این روزنامه استرالیایی همچنین نوشت: برای عربستان که با ایران هم رقابت سیاسی و هم دشمنی ایدئولوژیک دارد، سخت است که بنشیند و تهرانی را نگاه کند که هر روز به تسلیحات هسته ای نزدیک و نزدیکتر میشود؛ بنابراین، درست در همان روزی که آژانس بین المللی انرژی هسته ای، خبر از کشف فعالیتهای پنهانی هسته ای ایران داد، ریاض هم از برنامه خود برای ساخت شانزده راکتور هسته ای پرده برداری کرد که گفته میشود، هزینه راه اندازی آن از مرز سیصد میلیون دلار خواهد گذشت.
در ادامه این گزارش آمده است: ترس پادشاهی سعودی از ناآرامی های اخیر منطقه و آنچه انقلاب های عربی نامیده می شود، باعث شده است که این کشور به ویژه به دلیل نگرانی هایی که از شیعیان منطقه دارد، دوباره به سمت پاکستان متمایل شود.
بنابراین، گویا حکام سعودی با دیدن سرنوشت مبارک و حمایت نکردن آمرکایی ها از وی به این نتیجه رسیده اند که نمی توانند به کمک های آمریکا در موقع لزوم تکیه کنند و ممکن است، آمریکا با آنان نیز معامله ای شبیه آنچه با مبارک انجام داد، انجام دهد.
برخی نیز بر این باورند که چنین کاری از سوی عربستان، هشداری است برای تهدید آمریکا تا ارزش اتحاد با عربستان را بداند!
با این حال، خبر نزدیک شدن عربستان و پاکستان در زمینه همکاری هسته ای در حالی است که در چند دهه گذشته، پاکستانیها هر جا برای تأمین هزینه فعالیتهای هسته ای خود به تنگنا خورده اند، از ریاض کمک مالی گرفته اند و به نوعی میتوان این کمک مالی گرفتن را به نوعی سرمایه گذاری ریاض در اسلام آباد تلقی کرد.
با وجود این، اما این همه ماجرا نخواهد بود و به فرض تمایل دو کشور، زمینه برای همکاری هسته ای بین آنها، آنچنان هم فراهم نیست و متغیرهای متعددی در این زمینه دخیل هستند که کار را بیش از پیش برای هر دو طرف پیچیده خواهد کرد، به ویژه آن که سردمداران کنونی پاکستان، هم اکنون در برزخی میان وعده های آمریکا و حملات مدام هواپیماهای آنان از یک سو و لزوم حفظ ایران به عنوان یک همسایه مقتدر به ویژه برای رفع بخش عظیمی از نیازهای خود از سوی دیگر گرفتار آمده است.