سرویس بین الملل ـ «روبرتو توسکانو»، سفیر سابق ایتالیا در ایران در مصاحبه با شبکه خبری العربیه، به پرسش های این شبکه درباره دیپلماسی ایران و آمریکا و پرونده هسته ای ایران پاسخ داد.
به گزارش «تابناک»، وی درباره نامه ای که در ماه ژوئن به همراه پنج کشور دیگر اروپایی به مقامات آمریکا و اتحادیه اروپا نوشت و در آن به این دو توصیه کردند که با ایران وارد گفت وگو شوند، در این مصاحبه اظهار داشت: مگر تاکنون ما با گفت وگو نکردن با ایران به چه نتیجه ای رسیده ایم که بخواهیم همین روند را ادامه دهیم؟
بنا بر این گزارش، هنگامی که از او پرسیده شد، آمریکا چه کاری برای نزدیکی با ایران انجام دهد، گفت: مشکل ما در مذاکره با ایران به دلیل قطعنامه سازمان ملل متحد پدید آمده است، چراکه در آن قطعنامه، ما به صورت پیش شرط، خواستار مذاکره با شدیم که غنی سازی را کنار بگذارد؛ شرطی که به نظر من، تنها باعث به حاشیه رفتن ما شد.
اکنون ما چنان به قضیه هسته ای ایران مشغول شده ایم که دیگر موضوعات را فراموش کرده ایم؛ بنابراین، ما باید با ایران وارد مذاکرات فراگیر و گسترده شویم، البته منظور من این نیست که وارد یک معادله بزرگ با ایران شویم.
سفیر سابق ایتالیا در ایران افزود: سال 2003، ایران یک نامه به آمریکا فرستاد که هرچند آمریکا به آن پاسخ نداد، از سفارت سوئیس خواست که نامه ایران را در قالب یک پروپوزال در آورد، ولی سرانجام باید یک نفر به ایران پاسخ می داد که متأسفانه، هیچکس پاسخی در این زمینه نداد.
وی در پایان افزود: حتی مخالفان درونی دولت ایران نیز درباره برنامه هسته ای ایران با دولتی ها اتفاق نظر دارند، چرا که همه ایرانیان بر این باورند که این کشور باید یک برنامه هسته ای زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی داشته باشد.
گفتنی است، در ماه ژوئن، شش سفیر سابق کشورهای اروپایی در ایران نامه ای به مقامات ایالات متحده و اتحادیه اروپا نوشتند و از آنان خواستند برای حل موضوع هسته ای ایران، حق داشتن برنامه غنی سازی اورانیوم را برای ایران به رسمیت بشناسند.