با توجه به مدارکی که موجود است دکتر الکس سیف علیان که اکنون این روش را در انگلیس به نام خود معرفی کرده حدود 8 سال پیش به تیم تحقیقاتی ما معرفی گردید و تمام اطلاعات علمی و آزمایشات و حتی تصاویر این تحقیقات که توسط تیم ایرانی به نتیجه رسیده در اختیار آقای سیف علیان قرار گرفته بود که ایشان پس از خروج از ایران و بازگشت به انگلیس، به استفاده غیراخلاقی و غیر حرفه ای از این دستاوردها، دست زده است.
سرویس اجتماعی ـ در حالی رسانه های جهان، از ساخت نخستین عضو مصنوعی قابل پیوند خبر داده و با پوشش گسترده ای، این مسأله را در بوق و کرنا کرده اند که اختراع آقای «الکس سیف علیان»، پیشتر توسط دانشمندان و محققان ایرانی به ثبت رسیده است.
به گزارش خبرنگار «تابناک»، دکتر «الکس سیف علیان» که در زمان دولت هشتم به تیم تحقیقاتی ایرانی پیوسته و در جریان همه اطلاعات و دستاوردهای علمی ایرانی بوده، اکنون از اختراعی نام برده و از پیشرفتی شگرف در دنیای علم خبر داده که از دوازده سال پیش در ایران، روی آن کار تحقیقاتی شده و از ده سال پیش، مورد استفاده قرار گرفته است، که البته چندی پیش در بهمن ماه سال 1388، نخستین نای مصنوعی قابل پیوند در ایران توسط دکتر ولایتی، دکتر غنوی و دکتر رزاقی (مخترع) در بیمارستان مسیح دانشوری رونمایی شده بود.
بنا بر این گزارش، دستاورد علمی و درخشان دانشمندان ایرانی ـ که در بهمن ماه سال 88 رونمایی شد ـ روش نوین تری است که هنوز دکتر انگلیسی به آن دست پیدا نکرده و اکنون تنها روشی را به نام خود معرفی کرده که نزدیک ده سال پیش در ایران عملیاتی شده و به ثبت رسیده که به دلیل معایب و مضرات خطرناک جراحی و دیگر عوارض آن، دانشمندان ایرانی به کشف روش نوین تولید اعضای مصنوعی به روش تک مرحله ای و بدون جراحی اقدام کرده اند.
در همین زمینه، دکتر غنوی که مخترع این روش بوده، در گفت وگو با «تابناک» اظهار داشته است: با توجه به مدارک موجود، دکتر «الکس سیف علیان» که اکنون این روش را در انگلیس به نام خود معرفی کرده، نزدیک هشت سال پیش، به تیم تحقیقاتی ما معرفی شد و همه اطلاعات علمی و آزمایش ها و حتی تصاویر این تحقیقات ـ که توسط تیم ایرانی به نتیجه رسیده ـ در اختیار آقای سیف علیان قرار گرفته بود که ایشان پس از بازگشت به انگلیس، به استفاده غیراخلاقی و غیرحرفه ای از این دستاوردها، اقدام کرده است.
دکتر غنوی افزود: روش ساخت اعضای مصنوعی بدن به ویژه نای، نخستین بار توسط ایران کشف و عملیاتی شده و حتی روش نوین آن ـ که همان تک مرحله ای است و با تزریق ماتریکس به بدن بیمار و بدون جراحی است ـ نیز توسط ایران در ایالات متحده آمریکا به شماره 20110064810 و با نام «روش مهندسی بافت برای بازسازی اعضا به روش تزریق ماتریکس» ثبت جهانی شده است.
وی با ابراز تعجب از پوشش خبری گسترده این دستاورد ده سال پیش ایران توسط دکتر انگلیسی ـ آن هم به تازگی و حتی در رسانه های داخلی ـ ادامه داد: به دلیل برجستگی و ویژگی های منحصر به فرد این دستاورد علمی، همه مراحل ثبت این روش، در مدت سه ماه در آمریکا ثبت جهانی شد که در نوع خود کم سابقه است.
گفتنی است، این کار غیرحرفه ای و غیراخلاقی محققان انگلیسی که با پوشش بسیار گسترده و عجیب رسانه ای به ویژه در بی بی سی صورت گرفته، در حالی است که پیشتر دكتر علي اكبر ولايتي، رئيس بيمارستان مسيح دانشوري در یک نشست خبری، با اعلام خبر تولید نخستین نای مصنوعی جهان، اظهار داشت: نخستين پيوند ناي مصنوعي به روش تك مرحله اي در انسان بدون نياز به جراحي و داروهاي سركوبگر ايمني در بيمارستان مسيح دانشوري با موفقيت انجام شد. اين عمل جراحي منحصر به فرد براي نخستين بار در جهان روي يك زن 29 ساله ـ كه در تصادف رانندگي، ناي خود را از دست داده بود ـ در بيمارستان مسيح دانشوري انجام شده است.
وي گفت: پيوند ناي مصنوعي، فعاليتي است كه از چند ماه پیش به مرحله عمل رسيده و براي نخستين بار در دنيا انجام شده و ابداع ناي مصنوعي و پيوند آن به انسان پس از سال ها تجربه و تحقيق به مرحله عمل رسيده است؛ ناي مصنوعي طرحي است كه يك سال گذشته، معرفي و روي گوسفندي امتحان شد كه اين گوسفند همچنان زنده است.
دكتر ولايتي، پيوند ناي مصنوعي را به انسان، كاري بدون نياز به جراحي خواند و گفت: اين پيوند امروز در دو مرحله صورت گرفت؛ نخست نيمه پاييني ناي و سپس بخش بالايي آن پيوند زده شد كه در قسمت نخست، ماده ابداعي به جدار ناي تزريق شد تا سلول هاي بنيادي متناسب با عضو پيوندي سلول هاي مورد نياز را بسازند و در تزريق دوم، سلول هاي پوششي برای پوشش داخلي ساخته شدند.
اين پيوند نياز به عمل جراحي نداشته و بدون عوارض است. همچنين بيمار نيازي به داروهاي سركوبگر ايمني ندارد.
دكتر مسجدي، قائم مقام پژوهشكده سل و بيماري هاي ريوي نيز در اين نشست گفت: با فعاليت هاي بارزي كه در بيمارستان مسيح دانشوري در حوزه پيوند ناي انجام شده، مركز ناي بيمارستان مسيح دانشوري، جزو سه مركز شناخته شده در آمريكاست.
دكتر مسجدي با بيان اين كه ناي، تنها راه عبور هوا و رساندن اكسيژن به بدن است و ايجاد آسيب در ناي، عوارض بسياري در پي خواهد داشت، يادآور شد: براي درمان بيماران مبتلا به مشكلات مربوط به ناي، در مواردي مجبور مي شويم بخشي از ناي را بیرون آوریم.
وي افزود: نخستين پيوند ناي مصنوعي براي خانم 29 ساله اي انجام شد كه به دنبال تصادف، دچار آسيب هاي شديد در قسمت ناي شده بود. اين بيمار پس از موفق نبودن درمان هاي داخل کشور، به خارج از كشور رفت كه البته در آنجا نیز درمان ها، موفقيتي برای او نداشت و پس از درمان هاي مداوم ناموفق براي اين بيمار، تصميم گرفته شد كه پيوند ناي امتحان شود و اين پيوند كه براي نخستين بار در دنيا انجام شده، موفقيت بسيار بزرگي براي بيمارستان مسيح دانشوري و كشورمان به شمار می رود.
دكتر جلال الدين غنوي، عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و مبدع اين روش درماني نيز در اين زمينه در این نشست خبری گفت: با انجام پيوند، تحقيقات انجام شده در دوازده سال به نتيجه رسيد.
وي با اشاره به ساخت ناي مصنوعي براي نخستين بار در ايران طي يكي دو سال گذشته ادامه داد: براي درمان تنگي ناي، داربستي طراحي شد كه بتواند سلول هاي بنيادي در گردش خون خود را بسازد. در اين روش، طبيعت بدن دوباره به بدن برگردانده مي شود.
دكتر غنوي در توضيح مزاياي اين روش بازسازی ناي در مقايسه با ديگر روش ها گفت: در همه روش ها به جراحي نياز است، ولي در اين روش، جراحي انجام نمي گيرد.
همچنين در صورت پيوند ناي، بايد از داروهاي سركوبگر ايمني استفاده شود كه در اين روش از اين داروها نيز استفاده نمي شود.
تابناک جان خبر به این مهمی رو چرا انگلیسی نگذاشتی
پی این پرس تی وی به چه درد میخوره
ما هم از این بوق وکرنا تعجب کردیم چرا کاری که تو ایران ساخته شده بود اونا این جور هیاهو کردند