بیانیه پایانی اجلاس بین المللی حمایت از انتفاضه

کد خبر: ۱۹۴۳۷۹
|
۱۰ مهر ۱۳۹۰ - ۲۲:۵۵ 02 October 2011
|
3786 بازدید
شرکت کنندگان در بیانیه پایانی پنجمین کنفرانس بین المللی انتفاضه، با قدردانی از مجموعه مواضع و تدابیر حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حفظ و تقویت مقاومت مردم فلسطین، سخنرانی ایشان را به عنوان سند رسمی و میثاق کنفرانس ثبت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، رؤسای هیئت‌های پارلمانی و هیئت‌های شرکت‌کننده، مقامات، اندیشمندان و صاحب‌نظران سیاسی حاضر در پنجمین کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین که از روز گذشته در محل سالن اجلاس سران آغاز به کار کرده است، با صدور بیانیه‌ای کار خود را پایان دادند.

متن کامل این بیانیه به شرح ذیل است:

سبحان‌الذی اسری بعبده لیلا من المسجدالحرام الی المسجد الاقصی الذی بازکنا حوله

(صدق الله العلی العظیم)

پنجمین کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین با عنوان فلسطین، وطن فلسطینیان و با هدف تحقق آرمان‌های فلسطین در روزهای 9 و 10 مهرماه 1390 هجری شمسی برابر با 3 و 4 ذی‌القعده 1432 هجری قمری ( 1 و 2 اکتبر 2011 میلادی) در تهران پایتخت جمهوری اسلامی برگزار شد.

در این کنفرانس دو روزه که بنا به دعوت و میزبانی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، رؤسای مجالس، هیئت‌های پارلمانی، رهبران مقاومت، اندیشمندان، شخصیت‌ها و فعالان عرضه‌های سیاسی، فرهنگی، رسانه‌ای و احزاب و تشکل‌های مختلف بیش از 80 کشور جهان با هدف حمایت و پشتیبانی همه جانبه از مبارزات سلحشورانه ملت صبور و پایدار فلسطین و مقاومت مقدس این ملت در برابر رژیم صهیونیستی گرد هم آمدند.

کنفرانس با بیانات روشنگر و راهگشای حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد.

شرکت‌کنندگان در جلسات عمومی و کمیسیون‌های مختلف به طرح نظرات خود و تبادل نظر پرداختند.

کمیسیون‌های پنجگانه شامل:

1. کمیسیون پارلمانی‌ها: فعال‌سازی ظرفیت‌های پارلمانی و بین‌المللی برای حمایت از فلسطین

2. کمیسیون احزاب و گروه‌های سیاسی: تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و آینده انتفاضه و مقاومت فلسطین.

3. کمیسیون سازمان‌‌های مردم‌نهاد فلسطین: آوارگان و بازگشت.

4. کمیسیون علما و رهبران دینی: قدس

5. کمیسیون رسانه‌های گروهی: رفع محاصره فلسطین و غزه

ابعاد مختلف مسئله فلسطین را مورد بررسی قرار داده و گزارش و سند نهایی خود را به جلسه عمومی ارائه کردند. همچنین شخصیت‌های مختلف با ایراد سخنرانی در جلسات عمومی به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

شرکت‌کنندگان در این کنفرانس با ادای احترام به روح بلند حضرت امام خمینی‌ رهبر کبیر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که برانگیزنده روح مقاومت و ایستادگی است و اعلام ضرورت گرامیداشت آخرین جمعه ماه مبارک رمضان روز جهانی قدس به عنوان میراث ماندگار ایشان بر نکات ذیل تاکید کردند:

- مسئله فلسطین اصلی‌ترین موضوع و محور همه مسائل خاورمیانه و اولویت نخست جهان اسلام و کشورهای عربی است. فلسطین و ضرورت آزادسازی آن اهمیت ویژه‌ای برای کلیه انسان‌های شرافتمند و آزاده جهان دارد که آن را به مسئله انسانی و اخلاقی مورد اهتمام جامعه بشری مبدل می‌سازد.

- مرحله کنونی یک مقطع استثنائی از تاریخ منطقه و جهان است. تحولات پر سرعت و شگرف در جهان اسلام و کشورهای عربی، مجموعه‌ای از چالش‌ها و فرصت‌ها را فراهم آورده است. در این شرایط همگان در برابر یک رسالت تاریخی در مسئله فلسطین قرار دارند، تغییرات صورت گرفته در محیط پیرامونی فلسطین، به صحنه آمدن ملت‌ها و ایفای نقش اساسی در تعیین سرنوشت و تقویت مقاومت تلاش برای حاکم گردانیدن ارائه خود فضائی را شکل داده است.مقاومت که موفقیت و ثمر بخشی خود را در عمل به اثبات رسانیده است، فراهم سازد.

- تعیین دقیق اولویت‌ها، مدنظر قرار دادن منافع و مدیریت اوضاع بر اساس توانایی، آگاهی و درایت از ضرورت‌های مرحله کنونی است.

- شرکت‌کنندگان در پایان جلسات خود مقرر داشتند:

1. همه مسلمانان، اعراب و انسان‌های آزادیخواه در جهان باید مساعی خود را برای احقاق حقوق تاریخی، ملی و قانونی ملت مقاوم فلسطین به کار بندند. باشد تا سرزمین فلسطین آزاد و دولت مستقل، یکپارچه و فراگیر فلسطین در سراسر سرزمین فلسطین به پایتختی شهر قدس شریف برپا شود.

2- مجموعه برنامه‌ها و اقدامات رژیم صهیونیستی برای یهودی‌سازی بیت‌المقدس که با ویرانی مقدسات اسلامی و مسیحی همراه است، مسجدالاقصی و قبه الصخره را به طور جدی تهدید می‌کند. انجام عملیات حفاری در زیر مسجد از جمله این اقدامات تجاوزکارانه است. ضمن محکوم کردن این اقدامات، از کلیه کشورهای جهان به ویژه کشورهای اسلامی می‌خواهد با سبیج امکانات خود اقدامات جدی برای اعمال فشار بین‌المللی در جهت جلوگیری از تخریب آثار اسلامی و مسیحی به عمل آورند.

3- فلسطینیان در جستجوی میهن نیستند. زیرا میهنی جز فلسطین ندارند. بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین اصلی، حق طبیعی و مسلم مبتنی بر کلیه قوانین اعراف بین‌المللی است.

تلاش برای نقض این حق، توطئه‌ای است که در راستای از بین بردن مسئله فلسطین و تضییع حقوق مشروع این مردم صورت می‌پذیرد. مجددا بر ضرورت بازگشت آوارگان به سرزمین خود، به عنوان حق ثابت نهائی و غیر قابل مذاکره تاکید می‌شود.

4- ادامه اشغال فلسطین و سیاست شهرک‌سازی و توسعه آن که سیاستی در جهت تغییر یافت و ترکیب جمعیتی و در نهایت یهودی‌سازی کل فلسطین است را شدیدا محکوم کرده و از سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی می‌خواهد تا تدابیر لازم برای جلوگیری از این اقدام غیرقانونی و ضد انسانی را به عمل آورند.

5- رفتار تجاوزکارانه و فراقانونی رژیم صهیونیستی در ربایش و محبوس کردن هزاران اسیر فلسطینی و جمع کثیری از نمایندگان منتخب ملت فلسطین را محکوم نموده آزادی هرچه سریعتر و تضمین آمد و شد آزادانه دیگر اعضای مجلس در کرانه باختری را خواستار است کلیه مجامع بین‌المللی به ویژه اتحادیه بین‌المجالس جهانی باید به وظیفه خود در این باره عمل کنند.

6- تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی متجلی در کشتار گسترده غیر نظامیان به ویژه زنان، کودکان و سالخوردگان، تخریب زیرساخت‌های اقتصادی و ترور سازمان یافته و هدفمند شخصیت‌های فلسطینی، از مصادیق بارز جرائم جنگی است که به شدت محکوم است از تمامی دولت‌ها، پارلمان‌ها و نهادهای مسئول بین‌المللی می‌خواهیم در اجرای مسئولیت‌های حقوقی و بین‌المللی و رسالت انسانی خود، اقدامات لازم را برای رسیدگی و تعقیب آمرین و مرتکبین جنایات جنگی در فلسطین و محاکمه آنان در دادگاه‌های صالحه ملی و بین‌المللی به عمل آورند.

7- تلاش برای تحصیل و پذیرش ماهیت یهودی برای رژیم اسرائیل، در روند تکمیل حلقه‌های توطئه‌ای است، که می‌کوشد هویت فلسطینی را نابود و پوشش لازم برای آواره کردن باقیمانده فلسطینیان در سرزمین‌های اشغالی 48 را فراهم آْورد. هرگونه مشارکت در این توطئه‌ و یا سکوت در برابر آن ظلمی بزرگ علیه ملت و مسئله فلسطین به شمار می‌آید که با مخالفت اجتماعی مسلمانان، اعراب و ملت‌های آزاده جهان مواجه خواهد شد.

8- با اعتقاد به اینکه کلیه ابتکارات منطقه‌ای و بین‌المللی ارائه شده در دهه‌های گذشته برای حل و فصل مسئله فلسطین، به دلیل عدم توجه به ریشه‌های اصلی رویارویی یعنی اشغال سرزمین فلسطین توسط صهیونیست‌ها ناکام مانده، بر ضرورت برگزاری یک همه پرسی با مشارکت تمامی فلسطینیان و صاحبان حق قانونی در فلسطین اعم از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان، برای انتخاب ساختار نظام خود تاکید می‌نمائیم.

9- تامین کلیه نیازهای معیشتی و بازسازی مناطق ویران شده غزه وظیفه‌ای انسانی اسلامی و عربی است. کلیه دولت‌ها و ملت‌ها باید به مسئولیت خود در این زمینه عمل نموده اقدامات لازم برای رفع کامل و همه جانبه محاصره زمینی، دریایی و هوایی نوار غزه به عمل آوردند. ضمن تشکر از تمامی تلاش‌ها برای رفع محاصره از غزه و اعلام همبستگی با کلیه دولت‌ها و مؤسسه‌های بین‌المللی، اسلامی، عربی و سازمان‌های مردم‌نهاد و شخصیت‌هائی که در تلاشند تا این محاصره ظالمانه را پایان بخشند، گزارش اخیر سازمان ملل متحد (پالمر) که در تلاش است تا پوشش لازم برای جنایت‌های رژیم صهیونیستی در محاصره غزه و حمله غیرقانونی و وحشیانه به کشتی مرمره را فراهم آورد را محکوم می‌کند.

10- حمایت همه جانبه و غیر منطقی مسئولان آمریکایی از رژیم صهیونیستی در ابعاد تسلحاتی، اقتصادی، علمی، سیاسی محکوم است. جانبداری امریکا از این رژیم در مجامع بین‌المللی به ویژه وتوی بسیاری از قطعنامه‌هائی که حاوی بخشی از حقوق مردم فلسطین بوده است، بیانگر ارتباط سازمانی آن دو با یکدیگر است. دفاع مستمر آمریکا از رژیم صهیونیستی و جنایت‌های آشکار آن و اعلام تعهد بی‌قید و شرط نسبت به این رژیم و حفظ موجودیت آن در حقیقت مشارکت در جرائم عدیده تروریسم دولتی، ظلم، زورگوئی و قتل هزاران مرد، زن و کودک فلسطینی بوده و مستلزم پیگرد حقوقی است.

11- از دولت‌ها و ملت‌های اسلامی و آزادی‌خواه جهان می‌خواهیم که در راستای حمایت از مردم فلسطین اصل تحریم کالاها و شرکت‌های صهیونیستی را مدنظر قرار داده کلیه مناسبات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و رسانه‌ای خود با این رژیم را قطع کنند. از آن دسته از مجالس کشورهای اسلامی که دارای کمیته دوستی پارلمانی با رژیم اشغالگر قدس هستند انتظار می‌رود که فورا این کمیته‌ها را منحل و هرگونه ارتباط پارلمانی با این رژیم را قطع کنند.

12- با اعلام حمایت از مبارزات ملت و مقاومت لبنان به ویژه حزب‌الله علیه اشغالگران صهیونیست، از تلاش برای آزادی بخش‌های باقیمانده خاک این کشور از جمله مزارع شیعا و تپه‌های کفرشوبا و حمایت از تمامیت ارضی لبنان پشتیبانی کرده و هرگونه اقدام علیه مقاومت لبنان را اقدامی در راستای تحقق منافع اشغالگران تلقی می‌کنیم.

همچنین ما خواستار آزادی امام موسی صدر و همراهانش از بند رژیم قذافی به عنوان امام مقاومت و نماد بیداری اسلامی هستیم و از افدامات دولت سوریه برای آزادی بلندی های جولان حمایت می کنیم.

13- از کلیه پارلمان‌های اسلامی، عربی و آزادیخواه جهان می‌خواهد تا اقدامات لازم برای تصویب قوانین ملی لازم در جهت حمایت و پشتیبانی همه جانبه از مبارزات فلسطین و مقاومت دلیرانه ایشان را به عمل آورند. دبیرخانه موظف است اطلاعات مربوطه را در اختیار اعضای شرکت‌کننده قرار دهد و اخبار فعالیت‌های آنان را در این زمینه به اطلاع دیگران برساند.

14- انباشت سلاح‌های کشتار جمعی و زرادخانه هسته‌ای رژیم صهیونیستی، اقدامی جنگ‌افروزانه و در تضاد با کلیه میثاق‌های بین‌المللی و عامل تهدید صلح در منطقه است. جامعه جهانی باید اقدامات مقتضی برای به کنترل در آوردن مراکز هسته‌ای و امحاء سلاح‌های کشتار جمعی و هسته‌ای موجود در فلسطین اشغالی را به عمل آورد.

15- وحدت و یکپارچگی ملت فلسطین را پیش نیاز پیروزی آنها به شمار آورده ضمن تاکید بر اهمیت آن، از هر تلاشی برای جلوگیری از درگیری درونی گروه‌های فلسطین و تحقق وحدت ملی در مسیر تحقق آرمان‌های ملت بزرگ فلسطین حمایت می‌کنیم.

16- با عنایت به حساسیت وضعیت کنونی، در ضرورت وحدت امت اسلامی تاکید کرده، از کلیه دولت‌ها و جریان‌های اسلامی و نخبگان در جهان اسلام می‌خواهیم که با جلوگیری از بروز هرگونه اختلاف طائفه‌ای و یا مذهبی و مقابله با حرکت‌های افراطی، وحدت امت را مصون داشته، طرح‌های استکباری در این زمینه را ناکام گذراند.

17- امت اسلامی با بهره‌گیری از فرصت بیداری عظیم ملت‌های مسلمان می‌رود که اقتدار دیرینه خویش را بازیابد. ستایش و تقدیر خود نسبت به تجلی اراده مردمی کشورهای منطقه در تعیین سرنوشت خود، از تلاش ملت‌ها برای تشکیل نظام‌های مردمی به ویژه تشکیل مجالس، برخواسته از اراده ملت‌ها حمایت می‌کنیم. مشروعیت دولت‌ها در آن است که اراده ملت‌ها در سیاست داخلی و خارجی آنها متبلور شده ضمن تلاش برای پیشرفت و ترقی زمینه پویائی و شکوفائی جوامع اسلامی و عربی را فراهم آورده و به اصلی‌ترین مسئله و دلمشغولی ملت‌ها یعنی حمایت از مسئله فلسطین پایبند باشند.

18- ضمن اعلام تشکر از اقدامات اولیه صورت گرفته از سوی جمهوری عربی مصر برای گشایش گذرگاه رفع و تاکید بر ضرورت گشایش کامل این گذرگاه، تصمیم خود مبنی بر اعزام گروهی از شرکت‌کنندگان به نوار غزه برای اعلام همبستگی با مردم مقاوم فلسطین با اعلام می‌دارد.

19- مجموعه اقدامات جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مسئله فلسطین مورد تقدیر است، از جمله تصمیمات اخیر اعلام شده در کنفرانس مبنی بر:

1. تأسیس صندوق ویژه‌ای جهت جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای حمایت از قدس و رفع نیازهای معیشتی، بهداشتی و تحصیلی مردم پایدار فلسطین.

2. تاسیس مرکز بین‌المللی مطالعات راهبردی قدس که عهده‌دار مسئولیت‌های آموزشی و پژوهشی خواهد بود.

3. با تاکید بر مصوبه قبلی در اختصاص بورسیه تحصیلی برای پناهندگان فلسطینی، اختصاص تعداد 150 بورسیه تحصیلی برای فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی.

20- با قدردانی از مجموعه مواضع و تدابیر حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حفظ و تقویت مقاومت مردم فلسطین، سخنرانی ایشان به عنوان سند رسمی و میثاق کنفرانس ثبت شد.

21- با ارج نهادن به مواضع ملت بزرگ ایران و نمایندگان آنان در حمایت از آرمان فلسطین و دیگر مسائل عادلانه، از دعوت جناب آقای دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و میهمان‌نوازی صمیمانه دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران و تلاش‌های دبیرکل و دیگر دست‌اندرکاران برگزاری اجلاس تقدیر و تشکر می‌کنیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟