2 تکنولوژی جدید در صنعت نفت ایران بومی شد

با بکارگیری فرآیندهای DMD و DMC در پالایشگاه های پارس جنوبی علاوه بر رساندن مشخصات محصولات LPG و میعانات گازی به استانداردهای جدید بین المللی ارزش افزوده قابل توجهی عاید کشور خواهد شد.
کد خبر: ۱۹۵۴۶۵
|
۱۶ مهر ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۲ 08 October 2011
|
3313 بازدید
شرکت ملی نفت ایران از بومی سازی 2 تکنولوژی جدید در برخی از پالایشگاههای پارس جنوبی و جایگزینی با نمونه مشابه خارجی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، منصور بزمی با بیان اینکه با شدت گرفتن تحریمها، شرکتهای غربی از ارائه دانش فنی تصفیه پروپان و بوتان به ایران امتناع کردند، گفت: تحریم فرصتی را فراهم کرد تا دانش فنی تکنولوژی‌های DMD و DMC خود را برای تصفیه پروپان، بوتان و میعانات گازی پارس جنوبی، جایگزین دانش فنی رقبا کند.

وی افزود: پالایشگاه های پارس جنوبی در مجموع یک میلیون بشکه در روز تولید میعانات گازی خواهند داشت که در آینده تمام آنها با تکنولوژی DMC پژوهشگاه صنعت نفت تصفیه می شوند.

رئیس پژوهشکده پالایش پژوهشگاه صنعت نفت تاکید کرد: در جهان شرکتهای بسیار محدودی به دانش فنی تصفیه میعانات گازی دست یافته اند که از لحاظ فنی و از نظر اقتصادی دانش فنی پژوهشگاه صنعت نفت بهتر از دانش فنی مشابه خارجی آن است.

بزمی تصریح کرد: با بکارگیری فرآیندهای DMD و DMC در پالایشگاه های پارس جنوبی علاوه بر رساندن مشخصات محصولات LPG و میعانات گازی به استانداردهای جدید بین المللی ارزش افزوده قابل توجهی عاید کشور خواهد شد.

این مقام مسئول توضیح داد: میعانات گازی تولید شده در پارس جنوبی از نوع ترش هستند، فروش این میعانات، با مشکلات زیادی همراه است از این رو پژوهشگاه برای رفع این مشکل، تکنولوژی DMC را برای تصفیه میعانات گازی به کار گرفته است.

رئیس پژوهشکده پالایش پژوهشگاه صنعت نفت، افزود: پس از راه اندازی تمامی پالایشگاه های فازهای پارس جنوبی میعانات آنها به تکنولوژی DMC پژوهشگاه صنعت نفت تصفیه خواهد شد.

وی با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت پروژه های نصب واحدهای تصفیه DMD و DMC در پارس جنوبی گفت: پروژه فازهای 2 ،3،4 ، 5، 9 و 10 پارس جنوبی با تشکیل کنسرسیومی در حال اجرا است و این پروژه در مرحله خرید و نصب قرار دارد.

این مقام مسئول با بیان اعلام بزرگترین فاز پارس جنوبی در روز 120 هزار بشکه میعانات گازی ترش تولید می کند، تاکید کرد: حدود 3 ماه پیش پروژه طراحی واحد DMC تحت لیسانس پژوهشگاه صنعت نفت در فاز 12 پارس جنوبی آغاز شده است و با استفاده از این لیسانس کل میعانات این فاز تصفیه خواهد شد.

رئیس پژوهشکده پالایش پژوهشگاه صنعت نفت، بیان کرد: در فاز 14 پارس جنوبی تکنولوژی DMC پژوهشگاه صنعت نفت برای تصفیه میعانات گازی ترش و تکنولوژی DMD برای تصفیه بوتان و پروپان استفاده شده و اکنون  طراحی این پروژه به اتمام رسیده و عملیات خرید و اجرائی آن در دست اقدام است.

وی ادامه داد: طراحی پژوهشگاه صنعت نفت برای فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی به اتمام رسیده و نصب واحد مرکاپتان زدایی فاز 22 تا 24 در حال انجام است.

بزمی تصریح کرد: پروژه های طراحی واحدهای مرکاپتان زدایی از میعانات گازی فازهای 17، 18، 19 ، 20 و 21 پارس جنوبی به عهده پژوهشگاه صنعت نفت است و در حال حاضر 80 درصد این پروژه به اتمام رسیده و همزمان با طراحی تفصیلی، مراحل خرید نیز در حال انجام است.

وی با بیان اینکه پروژه طراحی واحد DMC فاز 13 پارس جنوبی اخیرا آغاز شده است، تاکید کرد: پژوهشگاه صنعت نفت اکنون در حال مذاکره برای شروع پروژه های تصفیه میعانات گازی فازهای 13 ، 15 و 16 است  که با آغاز این 3 فازدر واقع  تمام فازهای پارس جنوبی، از دانش فنی DMC پژوهشگاه صنعت نفت استفاده می کنند.

رئیس پژوهشکده پالایش پژوهشگاه صنعت نفت، اظهار کرد: طراحی و نصب واحدهای DMC و DMD یکی از بزرگترین دستاوردهای پژوهشگاه صنعت نفت در یک دهه اخیر بوده است که استقلال و خودکفایی تکنولوژی را برای صنعت نفت به ارمغان آورده است.

بزمی با اشاره به پروژه های مرکاپتان زدایی در پتروشیمی خارگ، خاطر نشان کرد: واحد های مرکاپتان زدایی در پتروشیمی خارگ دو سال گذشته راه اندازی شد که با ایجاد این واحدها مشکل فروش محصولات پروپان، بوتان و نفتای پتروشیمی خارگ مرتفع شده و ارزش افزوده بسیاری برای پتروشیمی خارگ ایجاد کرده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت
آخرین اخبار