وقتی زیان تحریم را خود اروپایی‌ها می‌بینند

راه‌اندازی بزرگترین پتروشیمی جهان در غیاب آلمانی‌ها

آلمانی‌ها که این روز‌ها با بحران رشد اقتصادی و بیکاری روبه‌رو هستند، برای تحریم ایران هم که شده، به میدان مشارکت در تولید نیامدند؛ اما تنها زیان این نیامدن را نصیب خود ساختند. شرکت «اوده» آلمان، خود را از یک پیمان بزرگ بین‌المللی و کشور خود را از یک حجم ارز آوری بسیار بالا و جوانان و متخصصین آلمانی را از اشتغالی پردرآمد محروم ساخت، ولی باز هم مجتمع اروند، روند تکمیل خود را پایان داد.
کد خبر: ۲۰۷۳۵۰
|
۰۹ آذر ۱۳۹۰ - ۲۱:۲۵ 30 November 2011
|
6638 بازدید
سرویس اقتصادی ـ دقیقا زمستان سال گذشته بود که شرکت آلمانی «اوده» به بهانه تعطیلات کریسمس، پروژه راه‌اندازی بزرگترین مجتمع پتروشیمی جهان را ترک کرد و دیگر بازنگشت تا این افتخار صنعتی و اقتصادی در ایران محقق نشود.

به گزارش «تابناک»، البته این همه ماجرا نبود و برخی از شرکت‌های خارجی نیز بر خلاف تعهدات مکتوب خود که به صورت قرارداد رسمی منعقد شده بود، از فروش تجهیزات و اقلام یدکی و اصلی این واحد پتروشیمیایی خودداری کردند.

اما این نیامدن و نفروختن و به ظاهر تحریم‌ها، سبب توقف نشد و واحدهای تولیدی مجتمع پتروشیمی اروند، یکی پس از دیگری، افتتاح و به زنجیره تولید رسید، به گونه‌ای که در این میان، خودکفایی تولید ماده «کاستیک» نیز محقق و بخشی از تولید مازاد آن به دیگر کشورهای جهان صادر شد.

در حقیقت، از اواسط سال گذشته که با افتتاح واحد تولید «کلر آلکالی» به عنوان نخستین مرحله زنجیره «پی.وی.سی» پتروشیمی اروند، روند تکمیل این زنجیره واحدهای تولیدی به سرعت گذرانده شده و امروز به گفته بیات، مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی، همه واحدهای بزرگترین زنجیره تولید «پی.وی.سی» جهان با مشارکت متخصصان داخلی نهایی شده و این مجموعه کاملا در آستانه راه‌اندازی نهایی است.

بنا بر این گزارش، آلمانی‌ها که این روزها با بحران رشد اقتصادی و بیکاری روبه‌رو هستند، برای تحریم ایران هم که شده، به میدان مشارکت در تولید نیامدند، اما تنها زیان این نیامدن را نصیب خود ساختند.

شرکت «اوده» آلمان، خود را از یک پیمان بزرگ بین‌المللی، کشور خود را از حجم ارزآوری بسیار بالا و جوانان و متخصصین آلمانی را از اشتغالی پردرآمد محروم ساخت؛ اما باز هم مجتمع اروند، روند تکمیل خود را پایان داد و هم‌اکنون در حالی آماده افتتاح است که ایران را خودکفا ساخته و به دیگر کشورها نیز صادر می‌کند.

پیشتر قرارداد مهندسی و خرید (E.P) به کنسرسیوم شرکت «اوده» آلمان و «سازه ایران» واگذار شده بود و در اوضاع کنونی، نصب همه تجهیزات داخلی و خارجی این واحد پتروشیمی توسط پیمانکاران داخلی صورت گرفته است. خوراک پتروشیمی اروند، سالانه 252 تن اتیلن، یکهزار و 300 تن نمک و 50 تن اسید کلرید ریک است.

از ویژگی‌های منحصر به فرد این مجتمع بزرگ، انجام بیش از 50 میلیون نفر ساعت کار برای طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی آن است و تا کنون در فرآیند راه‌اندازی این مجتمع پتروشیمی، نزدیک یک هزار و 600 نفر مستقیم و بیش از 20 هزار نفر غیر مستقیم شاغل شده‌اند.

گفتنی است، ظرفیت تولید سالانه مجتمع پتروشیمی اروند، 2 میلیون و 834 تن انواع محصولات پتروشیمیایی است که برای ساخت و راه‌اندازی این مجتمع پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (ماهشهر)، معادل یک میلیارد و 600 میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است.
 
مجتمع پتروشیمی اروند با هدف تولید یک میلیون و 507 هزار تن کلر آلکالی و پی.وی.سی در سال از واحدهای کلرآلکالی(CA)، وینیل کلراید سوسپانسیون (S-PVC)، پلی وینیل کلراید امولسیون (E-PVC)، وینیل کلراید (VCM) و اتیلن دی کلراید (EDC) ساخته شده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟