بهرغم گذشت بیش از ۱۰ روز از مهلت ارسال لایحه بودجه از سوی دولت به مجلس، نماینده مردم آزادشهر و رامیان هنوز امیدوار به تقدیم این لایحه در روزهای باقیمانده از آذرماه است.
به گزارش خانه ملت؛ مرادعلی منصوریرضی نماینده مردم آزادشهر و رامیان با اشاره به فرصت کم نمایندگان برای بررسی لایحه بودجه ۹۱ گفت: تفاوتی که امسال نسبت به ۳ سال قبل دارد، این است که انتخابات مجلس در اسفندماه برگزار خواهدشد و طبیعتاً نمایندگان مدتی را درگیر تبلیغات انتخاباتی در حوزههای انتخابیه خود خواهند بود. این احتمال هم وجود دارد که برخی از نمایندگان فعلی مجلس، در انتخابات آینده رأی نیاورند، اگرچه نمایندگان فعلی تا هفتم خرداد سال ۹۱ در جایگاه نمایندگی مردم قرار دارند، اما اگر بودجه قبل از انتخابات به سرانجام برسد، بسیار بهتر است.
وی افزود: امیدواریم لایحه بودجه مثل سال گذشته با تأخیر به مجلس ارائه نشود. البته یکی از دلایل عمده تأخیر در ارائه لایحه بودجه در سال گذشته، مربوط به هدفمندی یارانهها بود. تعیین تکلیف یارانهها کار سختی بود و بههمین دلیل، تدوین و ارائه لایحه بودجه در سال گذشته با تأخیر مواجه شد.
نماینده مردم رامیان، آزادشهر، فندرسک و چشمه ساران اظهار امیدواری کرد: احساس من این است که امسال لایحه بودجه تا پایان آذرماه به مجلس میآید و کمیسیونهای مربوطه هم لایحه را زودتر بررسی خواهند کرد. با تغییراتی هم که هفته گذشته در برنامه کاری مجلس ایجاد شد و میزان ساعات کاری صحن علنی افزایش یافت، شیفتکاری مجلس بیشتر میشود و مجلس بهموقع لایحه بودجه را مورد رسیدگی قرار خواهد داد.
وی تأکید کرد: بهنظر من مشکلی در تصویبِ به موقعِ لایحه بودجه بهوجود نخواهد آمد و عواملی که باعث تأخیر در ارائه بودجه در سال گذشته شد که یکی موضوع هدفمندی یارانهها و دیگری تصویب برنامه پنجساله پنجم بود، امسال وجود ندارد. بنابراین قانون بودجه، امسال در موعد مقرر و تا قبل از برگزاری انتخابات مجلس تصویب شده و به دولت هم ابلاغ خواهد شد.
منصوری رضی در پاسخ به سؤال خبرنگار ما در مورد احتمال کسری بودجه در سالجاری و راهکار مقابله با آن گفت: بودجه شامل درآمدها و هزینههاست. اینکه از الان پیشبینی کنیم دولت در پایان سال، با کسری بودجه کلان مواجه خواهد شد، اقدامی غیرمنصفانه است. دولت باید با درایت در پرداخت یارانه نقدی و در پروژههای عمرانی، برنامهها و هزینههایی را پیشبینی کند که قابل تحقق باشند. یعنی وعدههای بزرگ و غیرقابل اجرا ندهد. مثلاً وقتی دولت توان ساخت ۱۰ بیمارستان را دارد، وعده ساخت ۱۰۰ بیمارستان را ندهد. عقیده اکثر نمایندگان این است که بودجه سال ۹۱ بهگونهای تدوین و تصویب شود که از اجرایی شدن آن کاملاً مطمئن شویم. بودجه نباید بهگونهای باشد که مثلاً وعده انجام پروژهای داده شود اما تا پایان سال هیچ کاری برای آن پروژه انجام نگیرد. بودجه باید بهموقع ابلاغ و تخصیص یابد. ما نسبت به کارهای انجام شده، از دولت تشکر میکنیم اما وعدهها و پروژههای زیادی به سرانجام نرسیدهاند. بنابراین، قانون بودجه باید بهگونهای تنظیم شود که هم به دولت و بخش اقتصادی مملکت فشاری نیاید و هم اینکه اختصاص بودجه در یک مسیر درستی انجام شود.