بعد تبلیغاتی اختلاف ایران و غرب چنان بالا گرفته که صدای برخی اندیشمندان و حتی بلندمرتبهترین سیاستمداران غربی را نیز درآورده است.
به گزارش «تابناک»، این روزها، دو نما از کشورمان در رسانههای غربی بارها دیده میشود که در ادامه به بررسی مختصر و مثالهایی از آن میپردازیم.
نمای نخست: ایران قدرت در حال فرسایش!
ایران از سویی کشوری نشان داده میشود که تحریمها و دشمنیهای غرب، به زودی است که آن را به زانو درآورد. در این راستا، برخی رسانههای غربی و از جمله رویترز، هر روزه خبرهایی را منتشر میکنند که از آسیب دیدن و رو به بحران رفتن این و یا آن بخش اقتصاد ایران حکایت میکنند.
این خط تبلیغی، افزون بر این که میخواهد ایران را رو به ضعف و شکست نشان دهد، اختلافات داخلی را ـ که گاه بسیار عادی و متداول است ـ بزرگنمایی میکند. در این چهارچوب کوچکترین بحث و گفتوگو در درون کشور که چه بسا از سر دلسوزی باشد، به عنوان نشانی از چالش و مشکل درونی نمایش داده میشود.
نمای دوم: ایران قدرت هیولایی
در مقابل دستهای از مقامات اسرائیلی و آمریکایی از ایران چهره قدرت بزرگ و در عین حال شریری را نشان میدهند که فرصت مقابله با آن گذشته و یا این که در حال پایان است.
در این چهارچوب، در روزهای اخیر، «پرس»، رئیس رژیم صهیونیستی بارها در هنگام اشاره به ایران، از عبارت شرارت بهره برده است.
به علاوه در رسانههای غرب، درباره قدرت نظامی ایران نیز ایجاد ترس و اضطراب میشود. برخی از مهمترین این تبلیغات که گاه شکل اعتراف به خود میگیرد، از این قرار است.
ـــ مدتی است، رسانههای غربی اعتراف میکنند که غرب و اسرائیل، هیچ سلاح متعارفی در دست ندارند که بتوانند مثلا به تأسیسات فوردو آسیب بزنند.
ـــ ژنرال «آویو کوچاوی»، رئیس اطلاعات نظامی اسرائیل، در کنفرانس امنیتی هرتزلیا ـ که رویداد مهمی در جامعه اطلاعاتی اسرائیل است ـ ادعا کرده است که ایران هم اکنون اورانیوم کافی برای ساخت دستکم چهار بمب اتمی را دارد.
از سوی دیگر، در حالی که مؤسسات تحقیقات امنیتی آمریکایی ادعا کرده بودند که حادثه شهادت شهید حسن مقدم، هنگامی رخ داده که ایران به پیشرفت بزرگی در برنامه موشکی خود رسیده، رئیس اطلاعات نظامی اسرائیل ادعا کرده است که هم اکنون ایران موشکهای دوربردی دارد که میتواند به خاک آمریکا نیز برسد.
ـــ مثال جدید دیگر از این خط تبلیغاتی، اظهارات جیمز کلپر، مقام ارشد اطلاعاتی آمریکایی است که در جلسه گزارش به قوه مقننه آمریکا، چالش از جانب ایران را یکی از مهمترین چالشهای فراروی آمریکا نشان داده است و ادعا کرده که فشار به ایران، میتواند باعث شود که ایران حتی در خاک آمریکا اقدام به حمله کند.
اعتراضات به تبلیغات آمریکایی علیه ایران
یکی از مهمترین افرادی که مخالف رویکرد کنونی آمریکا در مقابل
ایران است، «ران پال»، یکی از چهار نامزد باقی مانده در فرایند انتخاب نامزد جمهوریخواهان
برای انتخابات ریاست جمهوری 2012 آمریکاست. وی درباره رفتار آمریکا در مورد
کشورمان گفته است که «اقدام ما در محاصره ایران در تنگه هرمز، یک عمل جنگی است و تهدید ایران به بستن تنگه هرمز در واقع واکنشی است
به این اقدام جنگی ما.
از سوی دیگر، من گمان میکنم ایران تنگه هرمز را هیچ گاه نبندد، چون این کار به سود این کشور نیست و آنها بیش از ما به باز بودن این تنگه علاقهمندند. ما هماکنون با محاصره دریایی ایران، یک اقدام جنگی علیه این کشور را آغاز کرده ایم».
رفتار شبکههای غربی پس از گزارش کلپر که در بالا به آن اشاره شد، مثال دیگری از موج ایرانهراسی تلقی شده است؛ برای نمونه به نحوه پوشش این خبر در شبکه ABC آمریکا اشاره شده است. نخست عنوان خبر با تصویر ترسناکی برای آمریکاییان آغاز میشود که روی آن با نشان دادن پرچم کشورمان نوشته شده است: «خطر در حال رشد»
پس از آن در حالی که فردی از سوی پنتاگون در حال ایجاد ترس از ایران است، تصویر زیر نشان داده میشود.
سپس با ذکر این که ایران بیش از هر زمان برای حمله به آمریکا آماده است، تصویر زیر نشان داده میشود.
سپس برای این که نشان داده شود، این خطر به خاک آمریکا، بسیار هم نزدیک است، مقامات ایران در کنار کسانی نشان داده میشوند که به دشمنی با آمریکا مشهور و به خاک آمریکا هم بسیار نزدیک هستند.
و همه اینها هنگامی رخ میدهد که مقامات آمریکایی، همواره تکرار میکنند که همه گزینهها در مقابله با ایران روی میز است! و در زمان آخرین تکرار این جمله تکراری، اعضای کنگره آمریکا میایستند و اوباما را تشویق میکنند.