ابعاد گوناگون سفر وزیر خارجه آمریکا به اسرائیل، بررسی وضعیت مذاکرات ایران و ۱+۵، بازتاب اعلام آمادگی ایران برای میزبابی از مخالفان دولت سوریه، افتتاح خط لوله امارات برای دور زدن تنگه هرمز و ادامه انتقال نفت ایران از راه مصر، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
به گزارش «تابناک»، یکی از پربازتابترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته در میان مطبوعات جهان، سفر هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا به رژیم صهیونیستی است.
روزنامه
«یدیعوت آحارانوت» نوشته: یکی از اهداف کلینتون از این سفر، مذاکره با مقامات اسرائیلی درباره مسأله هستهای ایران است. به جز این، موضوعات مربوط به فلسطین و سوریه نیز در دستور کار مذاکرات وی است.
این روزنامه به همراه دیگر روزنامههای اسرائیلی که این خبر را منتشر کردهاند، سعی در القای این امر را دارند که هدف از سفر کلینتون، جلوگیری از حمله یکجانبه اسرائیل به ایران است، در حالی که بر پایه مطالب دیگر رسانهها، میتوان دریافت که طیف موضوعات موردنظر کلینتون، گستردهتر از اینهاست!
از سوی دیگر، روزنامه
«تایمز اسرائیل»، مطلبی را درباره مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ منتشر کرده و با جوسازی در این باره نوشته است: این گروه درباره رهیافتی که میتوانند در ادامه در قبال ایران در پیش بگیرند، هنوز به جمعبندی نهایی نرسیدهاند. این در حالی است که سوم مرداد، معاونان دکتر جلیلی و خانم اشتون با هم دیدار میکنند تا زمینه دیدار رؤسای هیأتهای نمایندگی ایران و غرب را آماده کنند.
از جمله دیگر اخباری که بازتاب کم و بیش گستردهای در سطح جهان پیدا کرده، اعلام آمادگی ایران برای میزبانی مذاکرات صلح سوریه است. روز گذشته، علی اکبر صالحی، وزیر خارجه کشورمان در مصاحبهای اعلام کرد، ایران آمادگی دارد با دعوت از معارضین، زمینه لازم را برای گفتوگو بین آنها و دولت سوریه فراهم کند.
روزنامه
«نیشن» پاکستان از جمله مطبوعاتی است که صبح امروز این خبر را به نقل از «رویترز» منتشر کرده و نوشته: این کار ایران و دعوت از گروههای مخالف دولت سوریه را میتوان به منزله بروز تغییراتی در سیاست ایران نسبت به سوریه در نظر گرفت.
اما روز گذشته، خط لوله نفتی امارات که با هدف دور زدن تنگه هرمز ساخته شده، به بهرهبرداری رسید. تقریباً همه مطبوعاتی که این خبر را منتشر کردهاند، آن را مستقیم با احتمال بسته شدن تنگه هرمز از سوی ایران مرتبط دانسته و به عنوان اقدامی برای جلوگیری از چنین واقعهای معرفی میکنند.
به نوشته سایت شبکه خبری
«الجزیره»، نخستین محموله پانصد هزار بشکهای روز گذشته وارد این خط لوله شد که از طریق آن، به بندر «فجیره» در دریای عمان انتقال مییابد تا از آنجا به وسیله نفتکش به پاکستان برسد.
در پایان، روزنامه «هندوستان تایمز» از ادامه انتقال نفت ایران از طریق مصر، به رغم تحریمهای غرب علیه بخش نفتی ایران خبر داده است. به نوشته این روزنامه، مصر انتقال نفت ایران از راه کانال سوئز و نیز خطوط لوله داخلی خود را به واسطه تحریمهای اتحادیه اروپا متوقف نخواهد کرد. در همین راستا، یکی از مقامات بخش انرژی مصر گفته نفت ایران، مانند نفت هر کشور دیگری، بر پایه قراردادهایی که هست و هر سال به روز میشود، از مصر انتقال مییابد.