برنامه جدید برای استخراج نفت در دریای خزر

معاون وزیر نفت از برنامه ریزی وزارت نفت برای بومی سازی کامل زنجیره اکتشاف، استخراج، توسعه و انتقال نفت و گاز در آب‌های عمیق دریای خزر خبر داد و اعلام کرد: بومی سازی 19 قلم کالای استراتژیک نفتی آغاز شده است.
کد خبر: ۲۵۸۳۶۳
|
۲۶ تير ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۰ 16 July 2012
|
3448 بازدید

محمدرضا مقدم در گفتگو با مهر با اشاره به انجام اکتشافات جدید نفت و گاز طبیعی توسط ایران در آب‌های عمیق دریای خزر، گفت: بر این اساس برنامه ریزی های جدیدی در سطح وزارت نفت برای توسعه فعالیت های نفتی در دریای خزر در دستور کار قرار گرفته است.

معاون پژوهش و فنآوری وزیر نفت با اعلام اینکه به منظور اجرای این سیاست کلان بومی سازی زنجیره اکتشاف، توسعه، استخراج و انتقال نفت و گاز طبیعی در آب‌های عمیق و نیمه عمیق ضروری به نظر می رسد، اظهار داشت: در حال حاضر تجربه صنعت نفت کشور در بخش فراساحل بیشتر تا عمق 80 تا 100 متری در خلیج فارس بوده است.
 
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه با توجه به کشف نفت در دریای خزر بومی سازی برخی از تکنولوژی‌های تولید و توسعه صنعت نفت در آبهای عمیق ضروری است، بیان کرد: هم اکنون با مشارکت برخی از مراکز علمی و دانشگاهی همچون دانشگاه شریف، اصفهان و وزارت نفت سند اولیه جامع فعالیت‌های نفتی در آب عمیق در حال تدوین است.
 
رستم قاسمی وزیر نفت اخیرا با بیان اینکه نخستین مشعل نفت بر روی سکوی امیرکبیر در دریای خزر نصب شده است، گفته است: این مشعل نفت در عمق 700 متری دریای خزر نصب و راه اندازی شده است.
 
به گزارش مهر، بر این اساس با تکمیل بخشی از مطالعات اکتشافی در میدان گازی سردار جنگل در آب‌های عمیق دریای خزر، شرکت ملی نفت ایران موفق به کشف ذخایر عظیم نفت خام در این منطقه شده است.
 
علی اصولی مدیرعامل شرکت نفت خزر هم با بیان اینکه پس از کشف گاز در میدان سردار جنگل مطلعات جدید اکتشافی از وجود ذخایر نفت خام در این میدان دریایی حکایت دارد، اعلام کرده است: در حال حاضر تست چاه‌های برای تعیین حجم ذخایر و اندازه میدان هیدروکربوری در حال انجام است و به‌زودی جزئیات کشف نفت در خزر توسط وزیر نفت اعلام می‌شود.
 
آذر ماه سال گذشته با گذشت یک دهه از آغاز ساخت فعالیت‎های اکتشافی ایران و ساخت سکوی نیمه شناور امیرکبیر، ایران در آبهای عمیق دریای خزر یک مخزن با ذخیره 50 تریلیون فوت مکعبی گاز طبیعی کشف کرد.
 
مسئولان شرکت ملی نفت ایران اعلام کرده اند: میدان تازه اکتشاف شده گاز طبیعی در آب‌های حاکمیتی ایران در دریای خزر قرار گرفته است و با هیچ یک از کشورهای همسایه مشترک نیست.

ساخت بومی جک آپ حفاری دریایی در ایران
 
وی همچنین با یادآوری امضای اولین قرارداد ساخت و خرید دکل‌های حفاری خشکی با سازندگان و صنعتگران داخلی، تصریح کرد: پس از امضای این قرارداد، مطالعات و اقداماتی هم برای ساخت اولین "جک آپ" ملی و بومی صنعت نفت آغاز شده است.
 
مقدم با بیان اینکه هم اکنون استفاده از پشتوانه پژوهش و فنآوری برای تولید محصولی تجاری و رقابتی به سیاست کلیدی وزارت نفت تبدیل شده است، تبیین کرد: بر این اساس اولین قرارداد خرید تضمینی دکل‌های خشکی بومی امضا شده است.
 
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه امضای این قراردادها باید منجر به تولید یک محصول رقابتی و تجاری در صنعت نفت کشور شود، تاکید کرد: مطابق با این سیاست کلان هم ساخت جک آپ‌های حفاری دریایی با مشارکت سازندگان داخلی انجام خواهد شد.
 
این مقام مسئول در پایان 2 ویژگی امضای قرارداد ساخت دکل حفاری بومی با سازندگان داخلی را خرید و توسعه ناوگان حفاری و تولید دانش فنی و برند ایرانی ساخت این تجهیزات عنوان کرد و یادآور شد: قیمت تمام شده ساخت دکل‌های حفاری خشکی باید با قیمت دکل‌های حفاری خریداری شده از خارج کشور رقابت کند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟