تنوير افكار عمومي، آبي بر آتش تفرقه

مصطفي افضلي‌فرد*
کد خبر: ۲۶۰۸۱۹
|
۰۶ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۴:۴۵ 27 July 2012
|
5101 بازدید
به نظر مي‌رسد در بحث ايجاد فتنه و تفرقه ميان آحاد مسلمان‌ها كه دنياي استكبار از آن بهره مي‌برد مهم‌ترين اقدام براي مبارزه با فتنه تفرقه، تنوير افكار عمومي است. تنوير‌مسلمين به خاطر اين‌كه از مسائل و صحنه‌ها و از اقدامات پشت پرده دشمنان آگاه شوند و به عمق توطئه دشمن درخصوص اهدافشان براي بر هم زدن وحدت و اتحاد مسلمين وقوف پيدا كنند.

مفهوم تفسير و يا تحليل عبارت است از پشت صحنه را ديدن؛ ما يك ظهور حادثه داريم و يك بطن‌ حادثه. كساني كه ظاهر‌بين هستند معمولا ظاهر حوادث را مي‌بينند و ديگر از مسائل پشت پرده اطلاعي ندارند. ولي كساني كه اهل تحليل و تعميق و تحقيق هستند دستان پشت پرده را مي‌بيند. به‌عنوان مثال وقتي كه حرم مطهر عسگريين توسط دشمن مردم و مسلمانان تخريب شد شايد تعداد كثيري از مردم مي‌خواستند به عواملي كه احساس مي‌كردند آنها مسبب باشند هجمه و حمله ببرند. آنها ظاهر حادثه را مي‌ديدند و ديگر اين مورد را كه اين تله و فتنه‌ و دامي است براي بر هم زدن اتحاد مسلمين و آنها را به جان هم انداختن اطلاعي نداشتند.

بزرگان و علماي مسلمين روي اين قضيه وقوف كامل داشتند و به اين نتيجه رسيدند كه اعلام كنند كه اين يك‌دام و تله است و مردم حق ندارند به بهانه دفاع از اسلام نسبت به ديگران يا به زعم خودشان، آنها كه نقطه مقابل و عامل اين حادثه بوده‌اند تعرض كنند.

بنابر اين مهم‌ترين عامل براي مبارزه با فتنه و ايجاد تفرقه در جهان اسلام، تنوير افكار عمومي و آگاه كردن آنها از دستان پشت پرده‌اي است كه مي‌خواهند فتنه را عاملي براي بر هم زدن اتحاد مسلمين و در نتيجه رسيدن به اهداف خودشان قرار دهند و اين جزء شعارهاي كهنه انگليسي‌‌هاست كه تفرقه بينداز و حكومت كن.

عامل ديگري كه مي‌تواند در اين قضيه تأثيرگذار باشد تعامل هر چه بيشتر كشورهاي اسلامي است كه بايد وزارت امور خارجه ايران اين زمينه را فراهم كند. حتي با بعضي از كشورهاي همسايه كه درحال حاضر ‌مواضع چندان مثبتي ندارند مي‌توان نسبت به حوادث با حفظ اصول و مباني، تعامل سازنده داشت تا دشمن از كنار اين دور شدن كشورهاي دنياي اسلام از يكديگر سوءاستفاده نكنند.

از سوي ديگر بايد توجه داشت كه وحدت در سايه صبر و بصيرت ايجاد مي‌شود. مردم ايران الحمدلله هم صبر دارند و هم بصيرت. به خاطر اين‌كه مطابق بيان امام‌علي(ع) كسي مي‌تواند علم و پرچم مبارزه با دشمنان را حمل بكند كه اهل صبر و بصيرت باشد.

صبر به مفهوم عمل در تنگناهاست. مفهوم صبر در برابر بيگانگان اين است كه مردم ما در برابر تبليغاتي كه ايجاد مي‌شود و در برابر تحريم‌هايي كه دشمنان پديد مي‌آورند خودشان را نمي‌بازند. از شعب‌ابي‌طالب هم درس گرفته‌اند و به تعظيم و كرنش نمي‌افتند و اهل صبر و مقاومت هستند.

مفهوم بصيرت هم اين است كه لطايف‌الحيل‌ها و استفاده از واژه‌هاي زيبا و سياست پوسيده هويج و چماق تاثيري در حركت مردم نداشته باشد. اين ترفند دشمنان است كه از سياست‌هاي ساموئل هانتينگتون پيروي كنند كه معتقد است بايد در لفظ ضد‌خشونت بود ولي در عمل كاملا خشن رفتار كرد.

اينها را مردم مي‌فهمند و مي‌دانند چون اهل آگاهي و بصيرت هستند به خاطر همين، سخن گفتن از موضع تكبر با ملتي كه اهل صبر و بصيرت است و اين را در ميادين مختلف نشان داده كاري است احمقانه كه البته اين كارهاي احمقانه را خيلي وقت است كه دشمنان انجام داده و به نتيجه هم نرسيده‌اند.

با توجه به پيشينه مردم ايران دشمنان بايد فهميده باشند كه مواضع خصمانه، زياده‌خواهانه و متكبرانه‌شان نتيجه‌اي نبخشيده است و براي همين تجربه دوباره و چندباره اين سياست‌هاي شكست خورده قبلي حماقت است. آنها اينگونه نمي‌توانند با ملت ايران برخورد كنند بلكه راهش اين است كه حق مسلم مردم ايران را به رسميت بشناسند و با ايران از سر صداقت و دوستي و صميميت وارد شوند.

*نماينده مردم اردبيل، نمين و نير


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟