مهم‌ترين دلايل نوسان نرخ اجاره‌بها

کد خبر: ۲۶۳۳۹۸
|
۱۶ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۹ 06 August 2012
|
6719 بازدید
|
۴
ميزان اجاره‌بها و تغيير نرخ آن به‌طور كامل وابسته به عرضه و تقاضاي مسكن است، زماني كه قيمت مسكن آنقدر بالاست كه متقاضيان توانايي خريد يك خانه را ندارند به خانه‌هاي استيجاري روي آورده كه اين خود عامل افزايش قيمت در بازار اجاره‌بها است.

به گزارش ايسنا، در حالي كه قيمت خريد مسكن در شرايطي است كه متقاضيان براي خريد آن بايد برنامه‌ريزي طولاني‌مدتي داشته باشند، تقاضا به سمت خانه‌هاي استيجاري افزايش يافته و اين خود عاملي براي تغيير نرخ اجاره‌بها است.

هرچند كه آمار تورم سال جاري در بازار اجاره‌بها اعلام نشده‌ است، اما به اعتقاد كارشناسان بالا بودن قيمت خريد و فروش مسكن دليل اصلي نوسان در بازار اجاره‌بها طي دو سال اخير شده‌ است.

از سوي ديگر هرچند بازار اجاره‌بها در دست مالكان است ولي در برخي مناطق مختلف تهران در حالي كه بسياري از مالكان در تلاشند هرچه سریعتر واحد خود را با نرخی منصفانه اجاره بدهند، برخی ديگر از موجران طبق گفته عده‌اي از مشاوران املاک دندان گردي مي‌كنند، چراکه آنها تحت هیچ شرایطی حاضر به اجاره واحدشان با نرخی مناسب و منطقي نیستند و در هر صورت قصد دارند واحدهاي خود را با قیمتی که در نظر دارند به مستاجر اجاره بدهند.

يك كارشناس اقتصاد مسكن در اين باره اظهار مي‌كند: ركود در بازار خريد و فروش مسكن عامل اصلي سيل تقاضا در بازار اجاره‌بها است، در حال حاضر تقاضا در زمينه اجاره‌ي خانه‌ها بالا است و اين خود منجر مي‌شود كه تعديلي در نرخ‌هاي آن صورت نگيرد.

سرحدي معتقد است: سال گذشته طرح تعزيراتي كه براي كنترل اجاره‌بها در آغاز فصل نقل و انتقالات به اجرا درآمد نه تنها تاثيرگذار نبود بلكه باعث شد تا قراردادهاي غير رسمي و پشت نويس شده نيز به وجود آيد كه پيامدهاي بسياري داشت. بهترين راه براي كنترل اجاره‌بها متناسب كردن عرضه و تقاضا و كاهش قيمت خريد مسكن است.

به گزارش ايسنا، زماني كه متقاضيان خريد يك خانه بتوانند خانه‌اي مطلوب با توجه به شرايط خود تهيه كنند قطعا تقاضا از سمت بازار استيجاري كاهش پيدا كرده و قيمت اجاره‌ها نيز تعديل مي‌يابد.

نياز به خانه و سرپناه جزو نيازهاي اساسي هر فرد است، از اين رو اول بايد طرح‌ها و سياست‌هايي در راستاي تعديل قيمت خانه اجرا شود تا در پي آن اجاره‌بها نيز كاهش يابد.

ركود در بازار اجاره بها هرگز از منظر علم اقتصاد به‌وجود نمي‌آيد زيرا از آنجاييكه همه نياز به يك سرپناه دارند در بازار استيجاري قيمت با سرعت بالاتري نسبت به بازار خريد و فروش مسكن رشد مي‌يابد.

اگر افراد نتوانند در بازار استيجاري نيز مسكني مناسب و در شان خود پيدا كنند ناچارند در مراكز دور از شهر در حومه‌ها، شهرهاي جديد يا مسكن‌هايي كه از استانداردهاي مطلوب برخوردار نيست زندگي كنند كه آن هم در نوع خود تبعاتي به دنبال دارد.

از سوي ديگر مالكاني كه عرضه‌كننده واحد‌هاي استيجاري هستند با خالي ماندن واحدها مشكلي نداشته زیرا آنها به عنوان مصرف‌کننده در بازار حضور نداشته بلکه به عنوان یک سرمایه‌گذار در بازار خريد و فروش مسكن و اجاره‌بها فعاليت مي‌كنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۴
reza
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۶
پس ماليات بر مسكن خالي چي شد؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۶
مشكل اصلي تمع مالكان و دنبال پول كارنكرده بودن و بس .اينم كه درمان نداره
شهابی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۶
چرا به جای کلمه "افزایش" از کلمه "نوسان" استفاده کرده اید؟ من که نوسانی نمی بینم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۶
قیمت مسکن نسبت به تورم واقعی بالا نرفته است در صورتی که قیمت کالا ها و ارز 100 درصد افزایش داشته قیمت مسکن حدود 30 درصد در کل دو سال گذشته افزایش یافته است
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟