درس‌هایی از شیطان که باید یاد گرفت!

از آنجا که کشورداری و سیاست‌ورزی در ایران، استاد و مدرس ندارد، اجازه دهید با استفاده از تجربه‌های شیطان بزرگ، کمی داستان سیاست بگوییم. شاید برای نخستین بار از شیطان درس‌هایی گرفتیم که برای دنیا و آخرتمان به کار آمد.
کد خبر: ۲۶۷۰۵۳
|
۰۱ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۷:۵۵ 22 August 2012
|
48209 بازدید
|

روند انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا درس‌های فراوانی برای آموختن دارد.

به گزارش «تابناک»، بر مبنای سخن بزرگان که «خذالحکمه و لو من اهل النفاق» و یا «اطلبوا العلم و لو بالصین»، کمی از تجربه‌های دیگران گفتن بد نیست، چهار درس از انتخابات آمریکا را بخوانید.

درس نخست: شیوه برخورد با رقیب

نزدیک ده روز پیش، میت رامنی، نامزد جمهوری‌خواه ریاست‌جمهوری در فاصله حدود سه ماه مانده به انتخابات، معاون خود را برگزید؛ «پل رایان»، عضو ۴۲ ساله کنگره آمریکاست. واکنش اوباما و بایدن و نیز طرفداران اوباما در مبارزات انتخاباتی به فرد معرفی شده جالب بود.

اوباما نخست به تعریف و تمجید از رایان پرداخت و او را مردی قابل احترام و مرد خانواده و سخنوری قهار دانست. اما به صراحت مرز تفکرات خود با دیدگاه‌های رقبایش را اعلام کرد و به برنامه‌ها و نه به شخصیت وی حمله‌ور شد.

جو بایدن معاون اوباما هم، با رقیب تازه نامزد شده خود تماس برقرار کرد و ورود وی به میدان رقابت را خوشامد گفت.

اما موضوع جالب، واکنش تیم تبلیغاتی اوباما بود که به سرعت در رسانه‌های خود به نقد برنامه‌های رقیب پرداختند و مشکلاتی را که در نتیجه آن برنامه‌ها پیش خواهد آمد، توضیح دادند.

این یک عقب‌ماندگی بزرگ برای ماست که تا زمانی که یک برنامه اجرایی و یا به مرحله اجرا بسیار نزدیک نمی‌شود، نمی‌توانیم آن را بررسی کنیم.

درس دوم: شخصیت یک معاون رئیس‌جمهور


رایان ۴۲ ساله از ۲۸ سالگی به کنگره پیوسته است و تاکنون هفت دوره عضو کنگره آمریکا بوده و هم‌اکنون افزون بر عضویت در کنگره، سمت رئیس کمیته بودجه مجلس نمایندگان را نیز دارد.

وی در دانشگاه، علوم سیاسی و اقتصاد خوانده است. در جوانی و در دوران تحصیل کارآموزی‌های خاصی را گذرانده و در برخی فعالیت‌های سیاسی مشارکت داشته و در تابستان در ماشینی به شکل زیر هات‌داگ فروخته است.


برای مقایسه و احتمالا تحقیق بیشتر اجازه دهید چند پرسش کوتاه مطرح شود.

ما در بیشتر دانشگاه‌های ایران، دانشکده حقوق و علوم سیاسی داریم و کمتر دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی. موضوع واقعا نیازمند بحث و بررسی است؛ اما چه کسی و کی این کار را انجام خواهد داد؟

آقای رایان در دوران دانشجویی به عنوان کارآموزی در دفتر یک سناتور کار می‌کرده و یک دوره مفید به نام برنامه «Washington Semester» را نیز گذرانده است.

در این باره باید گفت، نخست این که در ایران مطلقا چنین دوره‌ای قابل تصور نیست. دوم آن که با عرض شرمندگی، علاوه بر اینکه کمتر نماینده‌ای پیدا می‌شود که بتوان از او چیزی آموخت، کمتر کسی هم پیدا شده است که به دنبال یاد گرفتن کار سیاسی باشد! چه بسیار آقازاده‌هایی که دوره ندیده و کارآموزی نگذرانده مدیر شده‌اند. کاش دست‌کم یک ترم تحصیلی از همین دوره‌های بالا را برای بسیاری از مقامات ما می‌گذاشتند تا مثلا مقدمات قانون، سیاست‌گذاری، اقتصاد و یا کسب و کار را یاد بگیرند!

جالب این است که در آمریکای مرفه قرن بیست و یک، نامزد معاونت ریاست جمهوری در دوران دانشجویی برای درآوردن خرج خود هات‌داگ می‌فروشد و در ایرانی که تازه در آغاز راه توسعه و پیشرفت است، نسل سال‌های اخیر چنین کاری را نمی‌پسندد.

بخش بد‌تر داستان این است که ما حتی در میان مدیران درجه اول تا دوم و سوم کشور و به ویژه در میان آنانی که به تازگی به جایی می‌رسند، کمتر کسی را داریم که تجربه کار و کاسبی را داشته باشند. شاید اگر کمی تأمل کنیم، بپذیریم که ذهنی که به جای دخل و خرج، تنها برای خرج تصمیم گرفته است، بیمار بار خواهد آمد.

مسأله مهم دیگر آن که کسی قصد معاونت ریاست‌جمهوری را دارد که سابقه قانون و برنامه نوشتن داشته باشد؛ به این ترتیب، آیا می‌شود پذیرفت کسی را که سابقه قانون یا برنامه نوشتن را ندارد، به پست‌های حساس گمارد تا برای همه چیز یک کشور قانون بنویسد؟

درس سوم: هزینه‌های انتخاباتی

سه‌شنبه این هفته رویترز در مطلبی، چکیده صورت‌حساب و منشأ هزینه‌های نامزدهای انتخاباتی را منتشر کرد. این آمار به نقل از کمیسیون فدرال انتخابات آمریکا و تا تاریخ آخر ماه جولای داده شده است.

این شفافیت نشان می‌دهد که چه کسانی طرفدار رئیس‌جمهوری چه کسی هستند و برای آن هزینه پرداخت می‌کنند. اطلاعات جالبی را می‌توان در لینک‌های زیر به دست آورد. اینکه مثلا فلان بازیگر سیاهپوست، یک میلیون دلار به اوباما داده است و فلان دلال ثروتمند و یا صاحب قمارخانه‌ها و یا طرفداران شهرک‌نشینان صهیونیست از چه کسی حمایت می‌کنند.

http://www.reuters.com/article/2012/07/21/us-usa-campaign-money-wealthy-idUSBRE86K04S20120721

http://www.reuters.com/article/2012/08/21/us-usa-campaign-money-wealthy-idUSBRE87K0HR20120821

مجلس هشتم در اواخر دی ماه سال گذشته با بررسی فوری طرح شفاف‌سازی هزینه‌های انتخاباتی مخالفت کرد. فعلا هم از بررسی این طرح در مجلس خبری نیست و معلوم هم نیست که قانون چگونه نوشته شده است و آیا به انتخابات سال آینده می‌رسد یا خیر؟!

جالب این که افغانستانی‌ها هم به دنبال تصویب چنین قانونی هستند و بعید نیست آنها زودتر از ما به نتیجه برسند.

http://www.bamdad.af/dari/text/story/1854


درس چهارم: انتظارات از منتخب


یک نظرسنجی که به طور مشترک توسط رویترز و مؤسسه ایپسوس انجام شده است، نشان می‌دهد که بهای بنزین از اهمیت کمی در ارزیابی عملکرد اوباما برخوردار است.

گفته می‌شود، آمریکایی‌ها به این دلیل که گمان می‌کنند اوباما نمی‌تواند به لحاظ عملی بر بهای بنزین تأثیر چندانی بگذارد، در این مورد بر وی سخت نمی‌گیرند؛ به عبارت دیگر، مردم آمریکا پذیرفته‌اند که تعیین بهای بنزین دست رئیس‌جمهورشان نیست و بنابراین، بهای بنزین تأثیر کمی در نامزد منتخب آن‌ها خواهد داشت و بیشتر به عملکرد وی در حوزه بیمه و اشتغال تمرکز خواهند کرد.

شاید بدمان بیاید، اما سیاستمداران ما باید یاد بگیرند به اندازه اختیاراتشان قول بدهند، طرح بدهند و ادعا کنند و در مقابل مردم هم لابد باید در چهارچوب همین اختیارات از فرد مورد نظرشان انتظار داشته باشند.

در ایران، نماینده مجلس می‌خواهد گاهی نقش شهردار شهری کوچک، گاهی نقش رئیس‌جمهور، گاهی نقش وزرا و حتی گاهی نقش فرمانده کل قوا را هم بازی کند. شرح رفتار دیگر سیاسیون هم به جای خوبی ختم نخواهد شد اما لازم است همه به اختیارات خود و دیگران و توقعاتی که از آن‌ها دارند، یک بار دیگر بیندیشند.

برقراری عدالت یک مثال معروف است. تنها بخشی از عدالت، مثلا عدالت توزیعی در دست رئیس‌جمهور است. به همین دلیل، نه رئیس‌جمهور می‌تواند وعده بریدن دست دزد‌ها را بدهد و نه مردم باید چنین انتظاری از وی داشته باشند. رئیس‌جمهور تنها می‌توانست و باید به فکر این باشد که قانون و سیستمی را ایجاد کند که از این پس دزدی نشود. عدالت در معنای بریدن دست دزدهای سابق، وظیفه و اختیار کسی دیگر است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۴۶
انتشار یافته: ۲۵۸
محمد علی
|
United States
|
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
تابی جون دستت درد نکنه ... اما دیگه خیلی دیره. فرهنگ توهین به اشخاص توسط سایت های نظیر ....... بسیار عالی پیریزی شده و این نوع رفتار در همه سطوح جامعه خودنمایی می کند.
پاسخ ها
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
به نظرم که حتی ( با تاسف این جمله را میگم) اخلاق را هم از آنها باید آموخت.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
آقا کسی نگفته آمریکایی ها در داخل مملکت خودشون خیلی بد هستند. اما جون مادرت رفتارشون با کشورهای دیگه چه رفتاریه؟ کاپیتولاسیون چه معنی داره؟ پایگاه نظامی برای چه؟ از هر دیکتاتوری توی منطقه ما با چنگ و دندون حمایت میکنه برای چی؟ این ها رو کمی مرور کنیم بعد بیایم از آمریکایی های اتو شده و خوش تیپ در انتخابات ریاست جمهوری صحبت کنیم.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
قبول کنید که ما هم اگر قدرت اقتصادی و نظامی آمریکا را داشتیم همیان کارها را میکردیم.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
آخه آقایی که میگی کاپیتالسیون و بقیه چی میشه. آخه کی میخواهید یاد بگیرید. اول ببین موضوع بحث چیه بعد حرف بزن. بابا طرف داره به ما یاد میده که چطور با هم حرف بزنیم و رفتار کنیم. حداقل با هم وطن خودمون.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
عزیزم، اینها اینجوری عمل کردن که حالا تونستن این قدرت نظامی و اقتصادی رو پیدا کنن.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
دوست عزیز ناشناس که گفته اید:"قبول کنید که ما هم اگر قدرت اقتصادی و نظامی آمریکا را داشتیم همیان کارها را میکردیم."
شاید همین نوع رفتار و نگرششان باعث قدرت اقتصادی و نظامی آنها گردیده باشد که البته به نظر بنده همینطور هم هست. چون فکر هاست که توسعه و بزرگی ایجاد میکنه.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
عزیز من کاپیتولاسیون هم برای ملت خودشونه اصلاً دلشون برای مردم خودشون کاملا می سوزه مثلا اگر ایران هم در بسیاری کشور ها می تونست از قانون کاپیتولاسیون برای اتباع خودش استفاده کنه بد بود؟اونوقت به جرم های واهی اتباع مارو می تونستن در کشورهای مختلف مجازات های الکی کنند و حتی اعدام های معنی دار.کاپیتولاسیون نباید از سر سلطه و اعمال فشار بر کشور دیگه باشه مثل اونی که در زمان شاه بر ما اعمال می شد بد بود اما نوع حقوق بین المللش زیاد هم بد نیست . این نمیشه که زائر نا آشنای ما به حقوق عربستان به خاطر جرمی که در کشور خودش فقط مجازات اخم و تشر زدن داره ناگهان اعدام بشه.
علي زاد
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
كاش ما هم يه كاپيتولاسيون داشتيم ديگه هيچ كشوري هم وطن هامون رو نمي تونست خروار خروار اعدام كنه! مخصوصا" اين عربهاي حاشيه خليج فارس!!! در ضمن اول ببين صحبت راجع به چيه بعد نظر بده كي مي خوايم يا د بگيريم الله اعلم!!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
آمریکاییها و اصولا غربیها اشدا علی کفار و رحما بینهم را خوب رعایت و پیاده میکنند بر عکس ما که اشدا علی بینهم رحما علی دیگران هستیم.
رضا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۳
اونا برنامه ريزي شده و قدم به قدم و از نظر كارايي فرد مورد نظر انتخاب مي كنن و ما برحسب فاميل و پارتي بازي
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
قابل تامل و قابل قبول
احمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
آخ گفتی...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
خلایق هرچه لایق مردم با سواد و با فکر  مدیران اهل تفکر هم میخواهند و مردمی که هنوز شیشه ماشین را در پشت چراغ قرمز پایین میدهند و اب دهن به بیرون پرتاب میکنند حقشان بیشتر از این اقازاده ها نیست.. رییس جمهور و مدیر و قاضی و وکیل غیره که از فضا نمی ایند از دل همین مردم با این طرز تفکرند
پاسخ ها
حسین
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
احسنت که گل گفتی
متاسفانه ما در خوبی خود بد هستیم و اونا در بدی خود خوب
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
اصلاح جامعه از بالا شروع ميشه مديران با اعمالشون فرهنگ سازي ميكنن
آریا
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
خجالت بکش
ما نژاد آریایی هستیم!!!
ناشناس
| United Kingdom |
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
كدوم نژاد ؟؟ تاريخ پر از حمله اقوام مختلف به اين كشوره . مغولا ، عرب ها ، ...... اينقدر قاطي پاطي شديم كه نژادي باقي نمونده
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
اصلاح جامعه از بالا شروع میشه همچنان که قرآن در سوره مومنون در مورد اعزام موسی به سمت فرعون میگوید و نه قوم بنی اسرائیل
2- اونا قوانین بسیار مدون و پیشرفته ای دارن که دائما در حال تکمیل است
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
آقای آریایی . چه گلی از این آریایی بودنت به سرت زدی که بهش افتخار می کنی؟
فعلاً می بینی که نژاد های خیلی ضعیف تر و چند رگه از توی آریایی _اگر باشی) توی همه چیز جلو ترند
سعید
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
از آدمایی که نژاد پرستن انقده بدم میاد. آدمیت به فرهنگ و ایمانه نه به نژاد...!
محسنی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
جناب ناشناس کاملا برعکس گفتی
اصلاح جامعه کاملا از پایین شروع میشه
این مدیران از فضا نیومدن . همین افراد جامعه هستند. اگر افراد جامعه اصلاح شوند جامعه هم اصلاح میشود
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
قربونت ما نژاد آریا هستیم ولی آیا کارهایمان نیز به نیاکانمان شبیه است .نباید همیشه بگیم ما چی بودیم کمی بگیم الان چی هستیم فکر کنم بهتر است
ناشناس
| United States |
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
این آقایی که گفت آریایی داشت مسخره میکرد و از علامت گذاری حرفش معلومه!

در ضمن فرهنگ سازی در جوامع باز از پایین شروع میشود ولی در جوامع بسته از بالا باید باشد. برای مثال در کشوری که شبکه های تلویزیونی همه دولتی هستند، این دولت هست که باید تصمیم بگیرد چه فرهنگی را در جامعه جا بیاندازد.
وحید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
مطمینا در جامعه کنونی ما اصلاح باید از بالا به پایین باشد ، مگر نه اینکه امیرالمومنین فرمودند "مردم به کیش حاکمانشلنند" . پس باید ریشه این نابسامانی ها و تجملگرایی ها را در مسئولین دنبال کرد،و این مطلب هرگز بدین معنا نیست که مردم بی تاثیرند بلکه مردم هم باید با عملگرایی و همچنین نظارت مستمر بر مسوولین به گشایش این مسئله کمک کنند.تا به فضل خدا بتونیم همه دست به دست هم ظهور منجی عالم رو نزدیک تر کنیم
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
آقای محسنی جامعه سر خود از پائین درست نمیشود باید از بالا با فرهنگ سازی جامعه را درست کرد. مهمترین موضوع آموزش و پرورش هر جامعه هست که اگر درست بنا بشه مثل صاف کردن مسیر یک جوی اب میمونه که دیگه خودش راهشو پیدا میکنه
الهام
| Iran, Islamic Republic of |
۰۲:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۳
سلام
نظر من ربطی به موضوع اصلی نداره.فقط میخوام بگم هرچقدر پاسخ ها به نظر این دوست ناشناسمون بیشتر میشه,نظرات کامل تر و جامع تر میشن که نشون میده فرهنگ گفت و گو چقدر مهمه و باعث پیشرفت و تکامل میشه که متاسفانه تو جامعه ما خیلی کم بهش پرداخته میشه.
ممنون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
خیلی چیزهای دیگر هم می توان یاد گرفت اگر سرمان را از زیر برف بیرون بیاوریم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
اگه این قوانین را شیطان تصویب کرده . چه شیطان خوبیه . اینجا هر نماینده و هر وزیر و هر شهردار و هرچی مدیره هزاران وعده وعید دروغ میگویند و هیچ ککشون هم نمیگزه
پاسخ ها
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
آخ گفتی دمت گرم همیشه موفق باشی
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
شیطان هیچوقت خوب نبوده و نیست.
شیطان اگه ظاهرش مثل باطنش زشت باشه که نمیتونه روی امثال شما مسلط بشه.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
اونها شیطان هستند، اما وجدان کاری دارند، دروغ نمیگن، اخلاق اجتماعی دارن، قانونمدار هستند، حق همدیگرو پایمال نمی کنن....
اما ما شیطان نیستیم و دروغ میگیم، دزدی می کنیم، سر همدیگه کلاه میذاریم، ریا می کنیم، پارتی بازی می کنیم، تظاهر می کنیم، ....
گیج شدم!!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
اين رسانه ها هستند كه اجازه نمي دهند كسي دروغ بگويد و اگر دروغ بگويد به قدري رسوا مي شود كه حتي در كشور ژاپن ممكن است كار به خودكشي انجامد زيرا تا آخر عمر نمي تواند سرش را بالا بگيرد و همه مي دانند كه او دروغ گوست.
سید روح اله
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
یک مثال برای این موضوع میزنم،امریکا و اسرائیل مثل دردهایی میمونند که روزیشون از دزدی اموال دیگرانه ولی وقتی چیزی میدزدند خودشون باهم عادلانه و برادرانه تقسیم میکنند.این طور نیست؟!
آناهیتا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۳
سید روح اله خان! اونا هر چی که باشن به خودشون خیانت نمی کنن. مسئولین و مردم ما همین طرز رفتارو برخوردو باد بگیرن, خیلی هنر کردن. این مقاله خیلی خوب به این موضوع پرداخته. شما هم اون عینکتو بردار درست به جامعه ایرانی و آمریکایی نگاه کن
بی نام ونشان
|
Czech Republic
|
۱۸:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
جون مادرت از این شوخیها نکن والا.......................
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
حرف حق جواب نداره
ناشناس
|
United States
|
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
به نکات بسیار جالبی اشاره فرمودید .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
تحليل خوبي بود.اي كاش گوش شنوا هم باشد.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟