واکنش وکلای ملت به سخنان اخیر احمدی نژاد:
مصاحبهای به رنگ نطق انتخاباتی
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۱ - ۲۲:۵۹ 06 September 2012
کد خبر: ۲۷۰۸۴۱
| ۱۶ شهريور ۱۳۹۱ - ۲۲:۵۹ 06 September 2012
| وکلای ملت با انتخاباتی خواندن آخرین مصاحبه زنده تلویزیونی احمدی نژاد اعتقاد دارند که نطق نیش دار وی شیرینی اجلاس تهران را تلخ کرد و او یکبار دیگر با اتهام زدن به دیگر قوا، اشتباهات دولت خود فرافکنی کرد.
به گزارش خانه ملت، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان شب چهارشنبه در مصاحبه تلویزیونی گفت که " این دولت ادامه دارد" و در بخشهای دیگری نیز به خود حق داد که قانون مصوب مجلس را اجرایی نکند، وکلای ملت وکلای ملت با انتخاباتی خواندن آخرین مصاحبه زنده تلویزیونی احمدی نژاد اعتقاد دارند که نطق نیش دار وی شیرینی اجلاس تهران را تلخ کرد و او یکبار دیگر با اتهام زدن به دیگر قوا، اشتباهات دولت خود فرافکنی کرد.
اظهارات نیشدار رئیسجمهور، شیرینی اجلاس تهران را تلخ کرد
حسین سبحانینیا، اظهارات شب گذشته رئیس جمهوری در رسانه ملی را ناامید کننده خواند و گفت: برداشتی جر فرافکنی از سخنان رئیس جمهور نداشتم.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه درمجلس شورای اسلامی، افزود: توقع این بود که بعد از اجلاس موفقی که به استناد اظهارات خود رئیس جمهوری با حضور بیش از ۱۲۰ کشور و شخصیتهای مهم تشکیل شد و تصویری از اتحاد و همدلی داخلی به رخ جهان کشیده شد، وی حرفهای نیش دار و کنایه دار به سایر مسئولان نزند.
رئیس جمهوری مرتبا عنوان می کرد که بودجه اینگونه تنظیم شده است یا مجلس در هدفمندی و پرداخت یارانهها مخالف دولت عمل کرده است.
وی، ادامه داد: رئیس جمهوری مرتبا عنوان می کرد که بودجه اینگونه تنظیم شده است یا مجلس در هدفمندی و پرداخت یارانهها مخالف دولت عمل کرده است.
سخنگوی فراکسیون روحانیت مجلس نهم، با بیان اینکه اظهارات رئیس جمهوری زمینه بحث ایجاد کرد، گفت: احساس شد که رئیس دولت سعی دارد مجلس را در مقابل خود قرار دهد.
سبحانی نیا با بیان اینکه اظهارات رئیس جمهوری در این موقعیت، تناقض با صبحتهای گذشته وی بود، گفت: طبعا انتظار و توقع این بود که در گزارشی از موفقیت اجلاس تهران بگویند و از تعامل و همکاری قوا که می تواند دستاوردهای بیشتری برای نظام داشته باشد صحبت کند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم، با بیان اینکه رئیس جمهوری می توانستند خیلی بهتر از اینها در رسانه ملی ظاهر شود تا توقع ملت را برآورده کند، گفت: رئیس جمهور نتوانست تصویری از وحدت و موفقیت دیپلماتیک در عرصه بین المللی را به تصویر بکشد و شیرینی اجلاس موفق تهران را برای کشور تلخ کرد.
رئیس جمهور نتوانست تصویری از وحدت و موفقیت دیپلماتیک در عرصه بین المللی را به تصویر بکشد و شیرینی اجلاس موفق تهران را برای کشور تلخ کرد.
وی ، با یادآوری نحوه سوال مجری از احمدی نژاد، با تاکید بر اینکه توقع این بود که از رئیس جمهوری در این مصاحبه درباره معضلات مردم سوال شود، گفت: در مصاحبه با رئیس جمهوری باید به نظرات مردم توجه شود و مطالبه عمومی، خواست مردم و مسائل اساسی مردم پرسیده شود.
عضو هیات رئیسه مجلس نهم، توضیح داد: در مصاحبه دیشب کمتر به این نکات پرداخته شد و مصاحبه بر اساس برنامه تنظیم شده انجام گرفت و خط خود را دنبال کرد.
نطق تلویزیونی احمدی نژاد تبرئه خود و اتهام به دیگران بود
نادر قاضی پور، اظهارات شب گذشته رئیس جمهوری را در رسانه ملی مصداق فرافکنی و ایجاد حاشیه در فضای کشور دانست و گفت: ادبیات رئیس جمهور در شان ملت ایران نیست.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اظهارات رئیس جمهور در سخنرانی هایش طی ۷ سال گذشته، افزود: احمدی نژاد باید بتواند شیوه درست گفتو گو با مردم و ملتهای دنیا را یاد بگیرد.
این نماینده اصولگرای مجلس نهم با یادآوری این جمله احمدی نژاد که " دولت من پاک ترین دولت بعد از انقلاب است" گفت: پس تخلف سه هزارمیلیاردی در کدام دولت اتفاق افتاد؟ دادگاه بیمه، زندانی شدن معاون وزیر صنایع به چه دلیل بود، مدیر عامل سایپا با داشتن این پرونده سنگین چرا در سمت مهم تری به دستور وی گمارده شد؟
وی، با بیان اینکه ما انتظار ولایت پذیری و احترام به مراجع را از رئیس جمهور کشورمان داریم، گفت: مگر تعامل با قوا و تفاهم با سایر مسئولان درخواست رهبری معظم و روحانیت از رئیس جمهوری نیست، پس چرا در نطق تلویزیونی خود مرتبا دیگران را متهم و خود را تبرئه میکند.
مگر تعامل با قوا و تفاهم با سایر مسئولان درخواست رهبری معظم و روحانیت از رئیس جمهوری نیست، پس چرا در نطق تلویزیونی خود مرتبا دیگران را متهم و خود را تبرئه میکند.
قاضی پور، با طرح این سوال که چرا احمدی نژاد انتقادها درباره رحیمی و مشایی را هیچ گاه نپذیرفت و آنها را از دولت کنار نگذاشت، توضیح داد: صدای انتقادات مجلس از دولت بی دلیل در نمیآید.
این نماینده مجلس با انتقاد از اینکه متاسفانه رسانه ملی نیز در میزبانی رئیس جمهوری نمره خوبی نداشت، گفت: مصاحبههای صدا و سیما با رئیس جمهوری جنبه فرمایشی دارد.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نهم، با بیان اینکه صدا و سیما رسانه ملی است، توضیح داد: همان قدر که رئیس جمهوری از صدا و سیما سهم دارد، نماینده مجلس و مردم هم سهم دارند.
قاضی پور با تاکید بر اینکه صدا و سیما باید منشا ادب و عدالت باشد، گفت: نه اینکه مجری برنامه به جای سوالات اساسی زندگی مردم، پرسشگر موضوعات مورد تایید رئیس جمهوری باشد.
عضو هیات رئیسه فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس، ادامه داد: هر مسئولی که قصد توهین به دیگران و تبرئه خود را دارد باید با گوشزد مجری مواجه شود، رسانه ملی نباید اجازه بی احترامی به سایر نهادها از طرف رئیس جمهوری را بدهد.
رئیسجمهور با طرح مسائل حاشیهای وقت کشور را میگیرد
غلامرضا اسدالهی، صحبتهای رئیسجمهور در برنامه تلویزیونی دیشب را تنشزا خواند و گفت: در شرایطی که رهبر معظم انقلاب همه دستگاههای حکومتی را به تعامل و وحدت سفارش میکنند رئیسجمهور با طرح چنین صحبتهایی فضا را به سمت تنشزایی هدایت میکند.
نماینده مردم تربت جام وتایباد در مجلس شورای اسلامی، سخنان رئیسجمهور درباره تداوم عمر دولت را بیاساس خواند و ادامه داد: در قانون برای هر دوره ریاست جمهوری ۴ سال در نظر گرفته شده و نهایت این است که یک فرد دو دوره بتواند در سمت ریاستجمهوری قرار گیرد، بعد از این مرحله دیگر امکانی وجود ندارد مگر اینکه یک دوره فاصله وجود داشته باشد، بنابراین صحبتهای رئیسجمهور در این زمینه بنای منطقی و قابل قبولی ندارد.
وی با انتقاد از سخنان رئیسجمهور درباره هیات نظارت بر اجرای قانون اساسی، یادآور شد: طبق قانون اساسی، قدرت و قوت پارلمان بیشتر از رئیس جمهوری است به طوریکه پارلمان می تواند رئیس جمهور را کنار بگذارد اما رئیس جمهور نمیتواند برای مجلس تعیین تکلیف کند.
این نماینده مردم در مجلس نهم، مرجع تطبیق مصوبات مجلس با قانون اساسی را شورای نگهبان خواند وتاکید کرد: بر این اساس وقتی قوانین مصوب مجلس به تایید شورای نگهبان برسد رئیسجمهور نمیتواند بر اساس برداشت خود آن را مغایر قانون اساسی تشخیص داده و امضا نکند.
اسدالهی با تاکید بر اینکه رئیسجمهور وظیفهاش فراهم کردن ساز وکار برای اجرای قانون است نه تشخیص درست یا غلط بودن قانون، تصریح کرد: رئیس جمهور تنها موظف است سازو کار اجرای قانون را فراهم کند یعنی چنانچه در اجرای قانونی نیاز به لایحه بود آن را به مجلس ارائه کند نه اینکه در مورد درست یا غلط بودن قانون اظهارنظر کند.
در این مقطع که کشور نیاز به آرامش دارد طرح چنین صحبتهایی از سوی رئیس قوه مجریه نه تنها ثمری نداشته بلکه باعث ایجاد تنش در کشور میشود.
وی تاکید کرد: در این مقطع که کشور نیاز به آرامش دارد طرح چنین صحبتهایی از سوی رئیس قوه مجریه نه تنها ثمری نداشته بلکه باعث ایجاد تنش در کشور میشود.
نماینده مردم تربت جام در مجلس نهم، با بیان اینکه ما در قانون اساسی هیچ بن بستی نداریم، گفت: چنانچه بین قوا مشکلی وجود داشته باشد مقام معظم رهبری مسئول تنظیم روابط بین قواست که در همین زمینه شورایی را هم تشکیل دادند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه امروز کشور به وحدت احتیاج دارد، گفت: در چنین شرایطی که حل مشکلات جامعه به ویژه مسائل اقتصادی از اولویتهای کشور است رئیس جمهور با طرح چنین موضوعاتی وقت کشور را میگیرد.
آقای رئیسجمهور با فرافکنی مشکلات کشور حل نمیشود
سیدحمیدرضا طباطبایی نایینی با یادآوری اظهارنظرهای رئیس جمهوری کشور، گفت: مدیریت اجرایی کشور در دست قوه مجریه است و با توجه به اختیاراتی که قانون اساسی به این قوه واگذار کردهاست مسئول مستقیم امور اجرایی جمهوری اسلامی ایران متوجه دولت و شخص رئیس جمهور است.
نماینده مردم نایین، خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی، افزود: از آنجایی که بر اساس قانون اساسی اختیار وسیعی برای اداره امور اقتصادی و سیاسی کشور به قوه مجریه داده شده است، کوتاهی و قصور در انجام وظایف اجرایی و به عهده انداختن معضلات و مشکلات داخلی کشور از سوی رئیس جمهور، قابل قبول نیست و نیازها و خواستهای مردم را پاسخ نمیدهد.
وی با تاکید بر اینکه موفقیت یا عدم موفقیت در اداره کشور نتیجه کار دولت است، گفت: شانه خالی کردن از مسئولیتها و معضلات و مشکلات داخلی کشور را به دوش سایر نهادها، قوا و افراد انداختن، فرافکنی است که نارضایتی مردم را در پی دارد.
نماینده مردم در مجلس نهم، وظیفه اجرای قانون اساسی را بر عهده همه قوا و نهادهای حکومتی خواند و تصریح کرد: قوه مقننه وظیفه نظارت بر حسن اجرای قوانین را دارد اما این امر به معنای دخالت در سایر قوا نیست.
مردم انتظار دارند در مورد معضلات جامعه پاسخهای عینی و شفاف از دولت بشنوند
طباطبایی نایینی با بیان اینکه دولت در مواجهه با مشکلات و کاستیهای اقتصادی، تاکنون تدبیر قابل قبول و موثری ارائه نداده است، گفت: مردم انتظار دارند در مورد معضلات جامعه پاسخهای عینی و شفاف از دولت بشنوند.
وی گفت: در شرایط کنونی و با توجه به برگزاری اجلاس تهران که تا حدودی به تنشها پایان داد، همه قوا باید در مسیر حل مشکلات و کاهش فشارها گام بردارند و به تنشها دامن نزنند.
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، ضمن تنشزا خواندن اظهارات احمدینژاد، افزود: اگر در عملکرد سایر قوا و نهادهای حکومتی، به طور مثال در قوانین مصوب مجلس کاستی یا ضعفی وجود دارد، دولت میتواند تذکر دهد اما نباید با اتهامزنی به دیگران، تنش در جامعه ایجاد کرد.
با حاشا کردن مشکلات، مشکلی حل نمیشود
کمال الدین پیرموذن، با بیان اینکه رییس جمهور به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور مسوول مشکلات و مسایل اقتصادی ایجاد شده است اظهار داشت: رییس جمهور باید پاسخگوی نارسایی ها و افزایش نقدینگی و تورم درکشورباشد.
نماینده مردم اردبیل، نمیر، نیر و سرعین درمجلس شورای اسلامی درادامه افزود: بخشی از مشکلات به تحریم استکبار جهانی به سردمداری آمریکا برمی گردد و این قابل انکار نیست اما بخش بزرگی از مشکلات به روزمرگی، محاسبات غلط و سرانگشتی ، حذف سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور وتصمیمات دیگر دولت برمی گردد.
متاسفانه پول کشور همه جا خرج می شود غیر از بخش تولید و این به عدم ثبات دربرنامه های دولت برمی گردد
پیرموذن درواکنش به این ادعای رییس جمهور که پول فراوانی به بخش تولید پرداخت شد گفت: بخشی از مشکلات ناشی از بی توجهی مسولین دولتی به سخنان مقام معظم رهبری است و از آنجا که امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام" تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی " نام گذاری شده است دولت باید بیش از پیش به بخش تولید توجه داشته باشد.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درادامه افزود: متاسفانه پول کشور همه جا خرج می شود غیر از بخش تولید و این به عدم ثبات دربرنامه های دولت برمی گردد.
نماینده مردم اردبیل، نمیر، نیر و سرعین درمجلس شورای اسلامی اظهار داشت: متاسفانه واحدهای تولیدی به دلیل عدم برخورداری از سیاستهای حمایتی دولت تعطیل شده و یا درحال تعطیلی اند .
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید براین که درسال جاری باید بخش تولید را مورد ستایش قرار دهد افزود: دولت به هیچ وجه سهم تولید از یارانه ها را پرداخت نکرد.
پول دولت؛ به نام تولید به کام برج سازان
عزت الله یوسفیان ملا ، درواکنش به این ادعای رییس جمهوری درگفتو گوی زنده تلویزیونیاش مبنی بر اینکه دولت پولهای فراوانی به بخش تولید داد، گفت: دولت پول های فراوانی به اسم تولید پرداخت کرد اما این پولها در برج سازی خرج شد.
وی،افزود: دولت نهم و دهم تسهیلات فراوانی را به بنگاههای زودبازده اختصاص داد اما این پولها سر از تولید درنیاورد که این نشان از ضعف دولت دارد.
ما مسولین فقط زمانی که به تریبون رسیدیم باید از ملت عذرخواهی کنیم وهیچ حرف دیگری نزنیم
نماینده مردم آمل و لاریجان درمجلس شورای اسلامی با بیان این که مشکلات اقتصادی قابل کتمان نیست اظهارداشت: ما مسولین فقط زمانی که به تریبون رسیدیم باید از ملت عذرخواهی کنیم وهیچ حرف دیگری نزنیم.وی، با بیان اینکه مردم مشکلات اقتصادی را به صورت علنی لمس می کنند گفت: یک شبه ارزش پول ملی را ۵۰ درصد کاهش دادند و کمر پول ملی شکست ودیگر کسی به پول ملی اعتماد ندارد و به چشم یک کاغذ رنگی به آن نگاه می کنند.
یوسفیان ملا، افزود: با کاهش ارزش پول ملی دیگر احدی تمایل به فروش اموالش ندارد و فکر می کند اگر اموالش را به ریال تبدیل کند با کاهش ارزش ریالی مواجه می شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: گرانی و احتکار وسایر مشکلات اقتصادی را می توان توجیه کرد وباپول ملی قوی پاسخ مشکلات اقتصادی را داد اما زمانی که پول ملی یک شبه ارزشش ۵۰ درصد افت می کند هیچ حرفی قابل دفاع نیست ودیگر نمی توان انتظار کاهش قیمت کالاها و دلار را داشت.
نطق شب گذشته رئیس جمهوری انتخاباتی بود
عباسعلی منصوری آرانی ، نطق شب گذشته رئیس جمهوری را انتخاباتی دانست و گفت: رئیس جمهوری در نطقی انتخاباتی به تحلیل مسائل کشور پرداختند.
نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه از این به بعد شاهد نطقهای انتخاباتی بیشتری از جانب رئیس جمهوری هستیم، افزود:احمدی نژاد دیشب در مصاحبه انتخاباتی خود سعی کرد تا همه مشکلات و خلاءها را به گردن دیگر قوا اندازد و دیگران را متهم کند.
احمدی نژاد دیشب در مصاحبه انتخاباتی خود سعی کرد تا همه مشکلات و خلاءها را به گردن دیگر قوا اندازد و دیگران را متهم کند
وی، با یادآوری اینکه حدود یکسال بیشتر به انتخابات ریاست جمهوری دور آینده باقی نمانده است، توضیح داد: اینکه رئیس جمهوری در اظهارات دیشب خود گفت" این دولت ادامه دارد" به معنای آن است که قرار نیست تیم احمدی نژاد از صحنه مدیریتی کشور دور بماند .
این نماینده اصولگرای مجلس نهم، با تاکید بر اینکه نطق انتخاباتی شب گذشته رئیس جمهموری از چشم مردم دور نماند، از صدا و سیما خواست تا در مصاحبه با رئیس جمهوری و سایر مسئولان جانب انصاف را بگیرند و به مجلس هم فرصت حضور در رسانه ملی را برای دفاع از عملکرد خود بدهد.
منصوری آرانی، با انتقاد از اینکه احمدی نژاد مجلس را به عنوانی نهادی در راس امور قبول ندارد، گفت: ادبیات ریاست جمهوری و اتهاماتی که وی مرتبا به مجلس می زند ناشی از دیدگاه او درباره مجلس است؛ تا زمانی که وی مجلس را عصاره ملت نمی داند توهین به این نهاد از ادبیات وی خارج نخواهد شد.
این نماینده مردم در مجلس، با تاکید براینکه تمام مشکلات کشور نتیجه تفکر رئیس جمهوری است، توضیح داد: مجلس اختیار قانونگذاری تام دارد و نباید این اختیار از سوی دولت به دخالت در امور قوه مجریه تعبیر شود.
مجلس اختیار قانونگذاری تام دارد و نباید این اختیار از سوی دولت به دخالت در امور قوه مجریه تعبیر شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم، با بیان اینکه انکار مجلس به معنای انکار قانون اساسی است، تاکید کرد: تمام تلاش مجلس این است که کسی در کسوت ریاست جمهوری سعی نداشته باشد کسور را به روزگاربدی بسپارد و این نظارت ها نباید تعبیر به دخالت شود.
رئیس جمهور مسئولانه به دغدغههای جامعه پاسخ دهد
غلامرضا کاتب، درباره اظهارات احمدینژاد گفت: رئیس قوه مجریه باید به جای فرافکنی و رفع مسئولیت از خود و مقصر خواندن سایر نهادها و قوا شیوه صحیح مدیریتی را پیاده کند.
نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی، افزود: ملت هوشیار ایران از رئیس جمهور کشور انتظار دارند تا به صورت شفاف و مسئولانه به سوالها و دغدغههای جامعه پاسخ دهد و از آنجایی که مدیریت اجرایی کشور را در دست دارد نباید در پاسخگویی به مشکلات نقش اپوزیسیون را بازی کند.
وی با یادآوری اظهارات رئیس جمهور مبنی بر اینکه نمایندگان مجلس محترمند اما نماینده کل ملت نیستند و تنها کسی که نماد تصمیم ملت محسوب میشود رئیس جمهور است، تصریح کرد: این سخنان، جزیرهای کردن کشور است و به این معنی که نمایندگان مجلس محلی و منطقهای عمل میکنند و در مقابل رئیس جمهور تنها نماینده کل ملت است.
مشکلات کشور با متهم کردن یا کوچکشمردن وظیفه سایر نهادها و ارکان حکومتی حل نمیشود و هر کدام از قوا و دستگاههای حکومتی موظف هستند تا وظیفه ملی خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند و تشخیص اینکه کدام نهاد بهتر یا بدتر به مسئولیتهای خود عمل میکند، بر عهده رهبر معظم انقلاب و نه قوه مجریه است.
نماینده مردم در مجلس نهم، افزود: مشکلات کشور با متهم کردن یا کوچکشمردن وظیفه سایر نهادها و ارکان حکومتی حل نمیشود و هر کدام از قوا و دستگاههای حکومتی موظف هستند تا وظیفه ملی خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند و تشخیص اینکه کدام نهاد بهتر یا بدتر به مسئولیتهای خود عمل میکند، بر عهده رهبر معظم انقلاب و نه قوه مجریه است.
کاتب گفت: نگرش مدیریتی در نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس رهنمودهای امام راحل (ره) و رهبر معظم انقلاب، وظیفهمحور بودن و حرکت در مسیر مصالح ملی و نه فردی است و تمام قوا و نهادها موظف به عمل کردن به این خط مشی هستند.
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، با تاکید بر اینکه وظیفه رسانه ملی ایجاد ارتباط میان مردم و نظام است که باید مطالبات و خواستههای آنان را منتقل و منعکس کند، یادآور شد: برخی از برنامههای سیما، بر اساس سیاستها و مواضع فردی است و این به رسالت سنگین رسانه ملی خدشه وارد میکند.
رئیسجمهور به جای فرافکنی، اشتباهات خود را بپذیرد
سیدحسین نقوی حسینی درباره اظهارات رئیسجمهور مبنی بر اینکه رئیسجمهور هر جا قانونی را خلاف تشخیص داد به نمایندگی از ملت میتواند امضا نکند، افزود: طبق قانون اساسی دولت مسئول اجرای قانون است در این زمینه رئیسجمهور دو نوع امضا را در اختیارات خود دارد، یکی در زمینه تصمیمات رئیسجمهور برای دولت یا نهادهای زیرمجموعه دولت است که تشخیص خلاف قانون اساسی بودن آن در اختیار دولت است.
رئیسجمهور در تطبیق مصوبات مجلس با قانون اساسی صاحب تشخیص نیست
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در ابلاغ مصوبات مجلس به دستگاههای اجرایی، رئیسجمهور موظف به اجرای قانون مصوب مجلس که به تایید شورای نگهبان رسیده است، در این زمینه رئیسجمهور برای تطبیق مصوبات مجلس با قانوناساسی صاحب تشخیص نیست یعنی در مرحلهای که قانون به تایید شورای نگهبان رسیده رئیسجمهور در جایگاهی نیست که اظهارنظر کند و هر نوع خودداری از ابلاغ مصوبات جرم محسوب میشود.
وی با بیان اینکه رئیسجمهور در صحبتهای خود از مدیریت غلط بعضی، ضعف دقت برخی یا تصمیمات نادرست عدهای به عنوان عامل اختلالات اقتصادی یاد کرد، یادآور شد: باید از رئیسجمهور پرسید منظور از خیلیها چه کسانی هستند، مشخص است که اینها درون دولت هستند، اگر این خیلیها به معنی افرادی خارج از دولت است که طرح این موضوع تضعیف خود دولت است یعنی دولت در تصمیمگیری اجرایی ضعیف بوده بنابراین دیگران برای او تصمیم میگیرند.
نقوی ادامه داد: اگر هم منظور افرادی درون دولت هستند که باز هم نقد قوه مجریه است که ما هم تایید میکنیم تصمیمات غلط برخی ها در قوه مجریه باعث بروز مشکلات شده است.
وی با انتقاد از ادبیات رئیسجمهور در برنامه شب گذشته، تاکید کرد: بارها تاکید شده که ادبیات، گفتمان و نوع جملات و کلماتی که از تریبون عمومی و رسانهای همچون صداوسیما مطرح میشود باید به نحوی باشد که نشاط ایجاد کرده و وحدت آفرین باشد.
نقوی تصریح کرد: وقتی رئیسجمهور با این ادبیات در رسانه ملی صحبت میکند نشانگر نوعی جبههبندی، خط کشی، فرافکنی و فرار رو به جلوست به این معنی که قصد دارد به جای پذیرفتن اشتباهات، مسئولیتها را به گردن دیگران بیندازد.
صدا وسیما به جای رفتار منفعلانه، زبان ملت باشد
این نماینده مردم در مجلس نهم تصریح کرد: در شرایط سخت اقتصادی که استخوانهای مردم زیربار تورم خرد میشود این نوع ادبیات از سوی رئیس جمهور کمکی به حل مشکلات نمیکند.
وی اقدام صدا وسیما در انجام مصاحبههای تلویزیونی با رئیسجمهور را منفعلانه توصیف کرد و افزود: از رسانه ملی انتظار آن است که ملی عمل کنند تا مردم حس کنند که مطالبات و حرف آنان در گفت وگو با رئیس جمهور مطرح می شود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: چطور رسانه ملی همواره به دنبال پیدا کردن یک صندلی خالی در مجلس و جوسازی است اما در حوزه سوال مطالبات ملت از رئیسجمهور عکسالعملی نشان نداده و منفعل عمل میکند
رئیسدولت از حاشیهها پرهیز و به معیشت مردم رسیدگی کند
محمد رزم در واکنش به سخنان روز گذشته رئیس جمهوری گفت: مقام معظم رهبری دولتمردان، مسئولان و نمایندگان مجلس را به تعامل با یکدیگر در سال آخر فعالیت دولت، توصیه کردهاند. بنابراین هیچ یک از قوا نباید سعی در تخریب یکدیگر داشته باشند و همگی باید دولت را در خدمت به مردم یاری کنند.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر رعایت حفظ حدود قوا، افزود: قانون، وظیفه قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای آن را بر عهده مجلس گذاشته است و کسی نمیتواند در این باره دخالت کند.
وی با تاکید بر اینکه قوانین تایید شده از سوی شورای نگهبان لازم الاجرا است، یادآور شد: قوانین پس از تصویب نمایندگان در صحن مجلس، برای تایید به شورای نگهبان میرود و ۱۲ نفر از حقوقدانان و فقهای برجسته کشور در خصوص تناقض نداشتن قوانین با قانون اساسی و شرع اسلام اظهار نظر میکنند.
وی تصریح کرد: کسی نمیتواند در برابر قانونی که از سوی شورای نگهبان تایید شده، مانع تراشی کند و قانون را سلیقهای اجرا کند.
وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی را نمیتوان به گردن قوه قضاییه و قوه مقننه انداخت، گفت: مردم از رئیس جمهور انتظار دارند به جای ورود به حاشیهها، مسائل مربوط به اقتصاد و کنترل بازار را که با معیشت مردم ارتباط تنگاتنگ دارد، دنبال کند.
نائب کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه همه باید خود را موظف به خدمت تا آخرین فرصت بدانند، تصریح کرد: با وجود تمام فرافکنیها نمایندگان مجلس معتقدند که تعامل قوا با یکدیگر یک وظیفه شرعی است و بر همین اساس، هنوز آمادگی دارند که همکاری لازم را در تصویب قوانین مورد نیاز دولت داشته باشند.
مصوبات مجلس نیاز به تفسیر ندارد/دولت ازمسائل اختلافی پرهیزکند
علاءالدین بروجردی درباره صحبتهای دیروز رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت اجرایی شدن مصوبات مجلس، افزود: با توجه به صراحت قانون اساسی و تاکید رهبر معظم انقلاب درباره قانونی بودن مصوبات مجلس ضرورت دارد که همه ما مصوبات مجلس را که تجلی اراده ملت است اعمال کنیم، به نظر میرسد این صراحت قانونی و نظر صریح چند باره رهبری درباره مصوبات مجلس نیازی به تفسیر و تغییر نداشته باشد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی، خطاب به دولت گفت: بهتر است در مدت باقی مانده کار دولت و در شرایطی که آمریکا همه توان خود را برای مقابله با ملت ایران به ویژه در عرصه تحریم به کار گرفته است اتحاد را پیشه خود قرار داده و از طرح مسائل اختلافی پرهیز کنند.
وی با تاکید بر وجود حساسیت مردم بر صحبتهای روسای قوا، یادآور شد: از آنجا که مردم نسبت به صحبتهای سران قوا بیش از دیگران حساسیت دارند و با در نظر گرفتن توصیههای موکد مقام معظم رهبری درباره ضرورت حفظ انسجام ملی و همکاری با یکدیگر ضرورت دارد اگر اختلافاتی در سطح سران قوا مطرح است در جلسات خصوصی مطرح شود.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه ضرورتی ندارد اختلاف سران قوا اطلاعرسانی عمومی شود، تصریح کرد: با توجه به تدبیر رهبر معظم انقلاب و تعیین آیتالله شاهرودی برای قضاوت درباره اختلافات روسای قوا دیگر جایی برای طرح اختلافات در افکار عمومی باقی نمی ماند
وی با تاکید بر موفقیتآمیز بودن اجلاس تهران، گفت: اقدام عظیم ایران در برگزاری اجلاس جنبش عدم تعهد باعث شد اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه ملی و جهانی به نمایش گذاشته شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه موفقیت اجلاس تهران در سایه اتحاد ملی و توجه به جایگاه والای ولایت و پیروی از رهبر معظم انقلاب به دست آمد، ادامه داد: در چنین شرایطی نباید به گونهای عمل کنیم که چنین فضایی دچار خدشه شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.