ما به غزه چه دادیم؟ اعراب و ترکیه چه دادند؟

سرانجام پس از یک هفته تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و درگیری در این منطقه، جنگ‌ها با بستن پیمان آتش‌بسی که در آن حماس دست بالا را دارد، به پایان رسید. به نظر می‌رسد، اکنون گاه آن رسیده که حماس با توجه به آنچه در این هفت روز گذشت، به ارزیابی دوباره روابط خارجی خود پرداخته و دوستان و دشمنان واقعی‌اش را بشناسد.
کد خبر: ۲۸۶۸۳۲
|
۰۲ آذر ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۵ 22 November 2012
|
40534 بازدید
|
سرانجام پس از یک هفته تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و درگیری در این منطقه، جنگ‌ها با بستن پیمان آتش‌بسی که در آن حماس دست بالا را دارد، به پایان رسید. به نظر می‌رسد، اکنون گاه آن رسیده که حماس با توجه به آنچه در این هفت روز گذشت، به ارزیابی دوباره روابط خارجی خود پرداخته و دوستان و دشمنان واقعی‌اش را بشناسد.

به گزارش «تابناک»، هرچند حملات یک هفته‌ای رژیم صهیونیستی به غزه، به کشته شدن ده‌ها تن از شهروندان فلسطینی منجر شد، سرانجام، قدرت موشکی نیروهای مقاومت فلسطینی و حملات موشکی غیرمنتظره آنها به تل آویو، رژیم صهیونیستی را به پذیرش آتش‌بس واداشت.

در این میان، آنچه از آغاز درگیری‌ها در این منطقه به بحث محوری محافل سیاسی و تحلیلی در جهان تبدیل شده و تاکنون نیز ادامه یافته، سطح و دامنه حمایت ایران از حماس بوده که توانسته قدرت نیروهای مقاومت را تا حد وارد آوردن ضربات جدی به مراکز حساس رژیم صهیونیستی بالا برد؛ این موضوع، نکته‌ای است که به صراحت از سوی خود رهبران فلسطینی نیز به آن اشاره و تأکید شده است؛ برای نمونه، روز گذشته، «رمضان عبدالله»، دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با اشاره به حمایت نظامی ایران از نیروهای مقاومت، از کشورهای عربی خواست رویه ایران را در پیش بگیرند.

اما از این مهمتر، خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس نیز شب گذشته و پس از برقراری آتش‌بس، با اشاره به ناکامی رژیم صهیونیستی در دستیابی به اهدافش از حمله به غزه، از نقش ایران در کمک تسلیحاتی به حماس تقدیر کرد.

این گزارش در ادامه آورده است، در حقیقت، حمایت‌های مالی و نظامی ایران از جنبش حماس، مدت‌هاست به موضوعی محوری در هویت و کارکرد این سازمان تبدیل شده است، به گونه‌ای که با قاطعیت می‌توان گفت، در صورت نبود این حمایت‌ها، نتیجه این نبرد هفت روزه به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد.

بنابراین، باید توجه داشت، مهمترین عاملی که با ایجاد ترس در رژیم صهیونیستی، زمینه پذیرش آتش‌بس از سوی این رژیم را فراهم کرد، استفاده حماس از موشک‌های دوربرد «فجر ۵» بود که به طور بنیادین، معادلات صهیونیست‌ها از میدان نبرد با نیروهای مقاومت را دستخوش تغییر کرد.

بنا بر این گزارش، توانایی این موشک‌ها در هدف قرار دادن تل آویو، آنچنان افکار عمومی رژیم صهیونیستی را تحت تأثیر قرار داد که نتانیاهو دست‌کم برای نگه داشتن خود در قدرت در انتخابات آتی پارلمانی، چاره‌ای جز پذیرش آتش‌بس ندید.

اما در مقابل، آنچه دوستان عرب و ترک حماس در اختیار این جنبش گذاشتند، چه بود؟

در حقیقت، به جز مصر که با توسل به اقدامات جدی دیپلماتیک، از نخستین ساعات حمله رژیم صهیونیستی به غزه، تلاش‌های خود برای فرو نشاندن این جنگ را آغاز کرد، اقدامات دیگر کشورهای عربی منطقه و نیز ترکیه، تنها به لفاظی‌های بی‌اثر محدود می‌شد.

این موضوعی است که خود این کشور‌ها نیز در این روز‌ها به آن اذعان داشته‌اند. وزیر خارجه قطر چند روز پیش در حاشیه اجلاس وزرای خارجه اتحادیه عرب درباره بحران غزه گفت: «اسرائیل گرگ نیست؛ ما گوسفند هستیم».

این گزارش می‌افزاید: رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه نیز که در سال‌های اخیر همواره تلاش داشته خود را حامی درجه یک مقاومت نشان دهد، چیزی به جز تهدیدات توخالی علیه رژیم صهیونیستی، نصیب فلسطینی‌ها نکرد؛ البته شاید وی نگران بر هم خوردن پیوندهای عمیق اقتصادی کشورش با رژیم صهیونیستی بوده است!

حتی در مورد خود مصر نیز باید توجه داشت که هرچند اقدامات دیپلماتیک این کشور توانست در بستن پیمان آتش‌بس کارآمد باشد، اگر مقاومت فلسطینی به واسطه حمایت‌های نظامی ایران، دست بالا را در عرصه نبرد پیدا نکرده بود، نتیجه این آتش‌بس نیز چیزی به سود فلسطینی‌ها نمی‌بود.

به این ترتیب، به نظر می‌رسد خالد مشعل و یارانش که زمانی با شور و حرارت از ترکیه و دوستان عرب خود تعریف و تمجید کرده و اردوغان را تا سطح «رهبر جهان اسلام» بالا می‌بردند، لازم است، اکنون ضمن بازنگری در اولویت‌های خود، خط و خطوط سیاسی منطقه‌ای‌شان را به گونه‌ای محتاطانه‌تر ترسیم نمایند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۷۵
انتشار یافته: ۱۸
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
از حرف تا عمل فاصله زیاد است . به نکته توجه کنید :کانال ۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی، نشست وزرای عرب در قاهره درباره غزه را بی‌ارزش دانست و گفت: «آن‌ها در قاهره جمع شدند تا از خوردن باقلوای خوشمزه لذت ببرند؛ آن‌ها تنها به فرستادن دورنگار تسلیت به غزه بسنده کردند»
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
اونجوری که اردوغان در مجلسش فریاد میکشید و از کمک به غزه میگفت آدم جوری باور میکرد که ترکیه جنگ رو تموم کرده! طبق معمول ترکیه به دو رو بودن معروف هست و در حال و هوای امپراطوری عثمانی هست پس روی ترکیه نمیشه حساب کرد مردم جهان چشم دارند و حقیقت را میدانند که چه کسی به غزه ارسال تکنولوژی موشک کرده همین کافی است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
یادمان باشد ما برای خدا کار میکنیم نه برای به به و چه چه کردن این و آن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
گنبد آهنینی که با راکت و موشکهای کوچک این جوری سوراخ میشود در مقابل موشکهای شهاب ایران چه میکند.؟
الا ان حزب الله هم القالبون
shahab
|
France
|
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
این نبرد بیش از هر چیز نشان داد که سران اسرائیل وقتی امنیت خود را در خطر دیدند ، چگونه به سرعت آتش بس را قبول کردند . از طرفی اصلی ترین نقطه ضعف رژیم صهیونیستی بر همگان آشکار شد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
عالم سياست چيز ديگري است درست است كه فلسطين قهرمان بكمك ايران اسلامي توانست بامقاومت ومقابله به مثل ضربات بازدارنده اي رابرپيكركثيف وپوشالي اسراييل غاصب واردنمايدولي سياسيون منطقه رابه تفكرات شيطاني غرب واسراييل معطوف ميدارم باعنايت به اظهارات اخير نتانياهومشخص ميشود كه نتانياهوبه اين درگيري نگرش شناسايي نظامي راداشته وچون امكان شناسايي كامل ازموقعيت وآرايش نظامي راازنيروهاي غزه نداشته از درگيري خفت باربراي شناسايي قدرت غزه بهره برده وبراي شيبطنتهاوتجاوزات بزرگتر خود برنامه ريزي كرده است و برداشت من ازسخنان اين ملعون جنين برميايدكه تاكتيك است
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
ما باید به ریسمان الهی چنگ به زنیم و لذا به خاطر خدا کار کردن خیلی شرین تر است از تعریف و تمجید زمینی و خدا انشاء الله به جمهوری اسلامی همان گونه که تا کنون لطف کرده لطف بیشتر خواهد کرد خداوند یار ویاور همه مک کنندگان به مظلومین است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
تابناک دو چیز مهم را ننوشتی
1- درست گفته شد قطر بارفتن ایر ش به غزه پول داد ولی خیانت او در دادن مختصات اماکن و فرمانهان بالاتر از اینهاست صد البته امیر قطر اساسا به همین منظور به غزه رفت
2-شاید اعراب وترکیه سلاح های پیشرفته داشته باشند ولی جرات اهدا حتی یک گلوله را به غزه ندارم هم ندارند بهتر بگویم اعراب وترکیه بدون اجازه امریکا حق ندارند که از جنگ افزار ها استفاده نمایند این است فرق وابستگی واستقلال
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
در این میان، آنچه از آغاز درگیری‌ها در این منطقه به بحث محوری محافل سیاسی و تحلیلی در جهان تبدیل شده و تاکنون نیز ادامه یافته، سطح و دامنه حمایت ایران از حماس بوده که توانسته قدرت نیروهای مقاومت را تا حد وارد آوردن ضربات جدی به مراکز حساس رژیم صهیونیستی بالا برد؛ }

ایران باید روزی صد بار جملات بالا را برای فلسطینی ها و سران عرب مرتجع و جامعه جهانی بازگو کند.

حمایت ایران از فلسطین سبب شد که به گفتگوی جهانی منجر شود و امروز کوچک و بزرگ از اعمال صهیونیست های نژادپرست خشمگین باشند.
اپوزیسیون کودن هم باید به این موضوع آگاهی پیدا کند و درجه خودفروشی و بردگی خود را دریابد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
پرواز پهپاد ایرانی بر فراز فلسطین اشغالی و پیروزیهای فلسطینیها در جنگهای 22روزه و 33روزه و 8روزه آن هم با تسلیحات و موشکهای ایرانی هریک به تنهایی شایسته دهها تحلیل و تفسیر و تبلیغ بلکه برپایی جشن ملی بود اما متاسفانه رسانه ها گویی تصمیم ندارند کمترین مطلبی را در تبلیغ جمهوری اسلامی و رهبری پیامبرگونه مقام معظم رهبری بنویسند اما اگر جمله ای یک تحلیلگر غربی یا ضدانقلابها میگفتند آنگاه چه میشد؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟