حكم قصاص فاطمه، قديمي ترين متهم زن زنداني براي چندمين بار از سوي قضات ديوانعالي كشور نقض شد تا سرانجام پرونده قتلي كه 20 سال پيش در يكي از خيابان هاي جنوب تهران رقم خورد همچنان بلاتكليف بماند. به گفته وكيل فاطمه حداقل اين براي بار هشتم است كه حكم قصاص و يا تبرئه فاطمه از سوي ديوانعالي كشور نقض مي شود.
به گزارش اعتماد، عبدالصمد خرمشاهي كه وكالت اين پرونده را از سال 85 بر عهده گرفته است درباره آخرين وضعيت اين پرونده به خبرنگار ما گفت: پرونده فاطمه پس از آنكه از سوي قضات شعبه 20 ديوانعالي كشور نقض شد براي رسيدگي مجدد به شعبه هم عرض در دادگاه جزايي شهر ري فرستاده شد.
وي علت نقض اين پرونده را وجود ايرادات و نواقصي عنوان كرد كه ديوانعالي كشور براساس آنها درخواست رسيدگي مجدد محاكمه را داده است. آخرين جلسه محاكمه اين متهم 62 ساله در شعبه 105 دادگاه جزايي شهر ري برگزار شد با اين حال پس از نقض حكم صادره پرونده به شعبه هم عرض يعني شعبه 106 دادگاه جزايي شهر ري ارسال شده است. به گفته خرمشاهي هنوز براي جلسه محاكمه تعيين وقت نشده است. پيچيدگي هاي پرونده قتلي كه تيرماه سال 72 در جنوب تهران به وقوع پيوست باعث شد تا متهم اين پرونده بدون آنكه دوران محكوميتي برايش تعيين شده باشد سال ها در زندان باشد و عنوان قديمي ترين متهم زن زنداني را از سوي جرايد به خود اختصاص دهد.
ماموران پليس تير ماه سال 72 جسد مردي به نام مجيد را پشت فرمان خودرواش در خياباني در جنوب تهران پيدا كردند پس از آنكه جسد مقتول به دستور قاضي وقت كشيك قتل براي تعيين دقيق علت مرگ به پزشكي قانوني فرستاده شد، مشخص شد وي توسط زهري كشنده به قتل رسيده است. پس از آن بود كه تحقيقات جنايي براي حل اين معما آغاز شد تا اينكه مشخص شد مجيد آخرين بار در مجلس ختم يكي از اقوام دورش شركت كرده و از آنجا به خانه يكي از فاميل رفته است. با كشف اين سرنخ ماموران زن و شوهري را كه آن روز ميزبان مقتول بودند مورد بازجويي قرار دادند كه در جريان تحقيقات فاطمه كه آن موقع زني حدودا 40 ساله بود به قتل مجيد اعتراف كرد.
او گفت: بعد از كشاندن مجيد به خانه اش در دوغ او سمي پودري شكل و خاكستري رنگ ريخته ومسمومش كرده است و مجيد در حالي كه بدحال بوده از خانه آنها خارج شده است.
اعترافات فاطمه درباره نحوه قتل اين پرونده را پيچيده تر كرد تا حالابا گذشت 20 سال، پرونده هنوز در كش و قوس ديوانعالي و دادگاه جزايي باشد چرا كه در آزمايش هاي پزشكي قانوني درباره علت فوت و هم چنين آزمايشات سم شناسي مشخص شد در بدن مقتول سم كوارتيزون كشف شده است. سمي كه مايع و زرد رنگ است و كاملابا آن نوع سمي كه فاطمه مدعي شده بود در نوشيدني مقتول ريخته متفاوت بوده است. آن زمان تحقيقات صورت گرفته از وجود روابطي بين مقتول و متهم به قتل حكايت داشت كه بيشتر مبتني بر ادعاي شوهر فاطمه بود. پس از آن نيز فاطمه طي اولين جلسه دادگاه خود منكر قتل شد و مدعي شد كه از مرگ مجيد چيزي نمي داند.
او هم چنين ادعا كرد: زماني كه ماموران سراغ من و همسرم آمدند شوهرم از من خواست اعتراف كنم. او گفت كه برايم رضايت مي گيرد ولي اين كار را نكرد و حالامي خواهم واقعيت را بگويم، من در اين قتل بي گناه هستم. فاطمه هم چنين در جلسات بعدي محاكماتش نيز عنوان كرد كه روز حادثه شوهر و برادر شوهرش با مقتول در خانه حضور داشتند.
با وجود آنكه 20 سال از وقوع اين قتل گذشته است اعضاي خانواده مقتول نيز حاضر به رضايت و گذشت نشدند. فاطمه در طي اين 20 سال 20 بار خودكشي كرده دو بار در بيمارستان رواني بستري شده و يك بار هم از زندان اوين فرار كرده است. علاوه بر اين يكبار هم براي صدور راي در دادگاه جلسه قسامه براي اين پرونده برگزار شده با اين حال تكليف اين پرونده هنوز نامشخص است. فاطمه مطيع تنها در دادگاهي كه سال 85 براي او برگزار شد حكم برائت گرفت و باقي محاكم راي به مجرم بودن و قصاص او صادر كرده بودند.
فوت شدن دو تن از شاهدان، جدايي دو تن ديگر از شاهدان از شوهران شان كه عروس فاطمه مطيع بودند، بيماري فرزند خود فاطمه مطيع كه يكي ديگر از شهود است و هم چنين مجهول المكان بودن يكي از اهالي محل به عنوان شاهد موجب شده تا اين پرونده به سختي گره گشايي شود. وكيل فاطمه مطيع معتقد است نقص در تحقيقات و صدور آراي متزلزل كه با قوانين موضوعه سازگاري ندارد از جمله مهم ترين دلايل طولاني شدن رسيدگي به اين پرونده است.