تیم ملی فوتبال ایران با پیروزی مقابل قطر، همچنان امیدوار ماند تا مستقیم به جام جهانی 2014 برزیل راه یابد. ملیپوشان در پنجمین دیدار خود در مرحله مقدماتی جام جهانی 2014 برزیل با تک گل قوچاننژاد (65) به یک پیروزی ارزشمند دست یافتند.
به گزارش «تابناک»، تیم ملی فوتبال ایران با نمایش یک بازی منطقی و خونسرد، توانست از سد قطر بگذرد و با امید بیشتری به بازیهای آتی خود گام بگذارد. تیم ملی فوتبال ایران که دو بازی قبلی خود در مسابقات مقدماتی جام جهانی را با ناکامی از دست داده بود، توانست با پیروزی یک بر صفر مقابل قطر، امیدش برای رفتن به جام جهانی را پررنگ کند.
در دقایق ابتدایی، بازی بیشتر در میانه میدان دنبال شد. حساسیت بازی ایجاب میکرد که دو تیم احتیاط را بیشتر در دستور کار قرار دهند. در پنج دقیقه ابتدایی بازی، تنها رخدادهای مهم موقعیت تک به تک ایران بود که آفساید اعلام شد، در سوی مقابل دفع خطرناک رحمان احمدی نیز میتوانست باعث فروپاشی دروازه ایران شود که توپ پس از برخورد با بازیکن قطری راهی اوت شد.
ملیپوشان ایران رفته رفته به بازی سوار شدند، اما قطریها هر بار با پاس شدید اجازه بازی سازی در عمق را نمیدادند.
چند سانتر خطرناک فرصتهای نصفه و نیمهای را برای ایران ایجاد کرد، اما دروازه قطر تهدید جدی نشد.
در یکی از بهترین موقعیتهای نیم ساعت نخست بازی، خسرو حیدری از مدافع مستقیم خود در جناح راست گذشت، ولی سانتر او به مهاجمان ایران نرسید.
در دقیقه نوزدهم، قطریها موقعیت مشابهی ایجاد کردند، اما دروازه ایران روی سانتر ارسالی آنها از سمت راست تهدید نشد.
ملیپوشان ایران در این دیدار بازی بدی از خود به نمایش نگذاشتند، اما کارهای ترکیبی و تاکتیکی کمتر به چشم میخورد. قطر که در تهران با اندیشههای تدافعی و با هدف گرفتن مساوی به ورزشگاه آزادی آمده بود، در نیمه نخست چندان هجومی ظاهر نشد.
در دقیقه 23 حرکت بازیکنان از جناح راست که کاملا از سمت چپ فعالتر بود، نکونام را در موقعیت شوتزنی قرار داد، اما ضربه آرام او را سنگربان قطر به آسانی مهار کرد.
دو دقیقه بعد قوچان نژاد در موقعیت تک به تک قرار گرفت، اما چندین متر در آفساید بود و نتوانست به حرکتش ادامه دهد.
بازی در حالی به دقیقه سی میرسید که آمار برتری قطر را در مالکیت توپ نشان میداد (64-36) و این مسأله کاملا نگران کننده بود، چرا که توپ کمتر در میانه میدان در اختیار ایران بود و بیشتر حملههای ایران با ارسال بلند از دو جناح انجام میگرفت؛ کاری که حیدری بارها و بارها انجام داد.
دن گاسپار دستورهای کیروش را که به دلیل محرومیت روی نیمکت نبود، به نمازی میداد. سرمربی قطر نیز چند باری از محدوده فنی خارج شد که داور چهارم به او تذکر داد.
در دقیقه 31 سرانجام یک فرصت گلزنی عالی ایجاد شد که برای تیم میزبان بود، مهاجم تیم ملی قطر در موقعیت تک به تک قرار گرفت، اما ضربه دقیق حسن پس از برخورد به تیر دروازه به زمین برگشت تا ملیپوشان نفس راحتی بکشند.
در دقیقه 34 مهاجم قطر در حالی که از امیرحسین صادقی عقب بود با استارتی سریع میرفت تا درون محوطه خطرساز شود، اما پس از برخورد با صادقی نقش زمین شد و داور نیز اعتقادی به خطا نداشت.
قطریها که در دقایق پایانی نیمه بهتر بازی میکردند، از سمت چپ صاحب یک موقعیت دیگر شدند، اما شوت زاویه بسته مهاجم این تیم با اختلاف راهی اوت شد.
در دقیقه 38 بالاخره سمت چپ ایران نیز فعلا شد اما سانتر ارسالی باز هم فایدهای برای ایران نداشت.
در دقیقه 42 موقعیت خطرناک ایران به گل تبدیل نشد. ضربه ایستگاهی شجاعی بود که سنگربان قطر با واکنشی مناسب دروازهاش را نجات داد.
در حالی که بازی رو به پایان بود، ایران یک فرصت عالی دیگر نیز از دست داد، سانتر عالی تیموریان به قوچاننژاد رسید، اما ضربه سر او را قاسم برهان از یک قدمی دفع کرد تا دو تیم در موقعیتهای گل جدی مساوی شوند.
نیمه دوم به دلیل مشکل لباس قاسم برهان، دروازهبان با تجربه قطر با چند دقیقه دیرکرد آغاز شد و دقایق آغازین همانند نیمه نخست باز هم دو تیم با احتیاط کار را دنبال کردند.
در دقیقه 51 خطای خطرناک قطریها روی مسعود شجاعی ضربه ایستگاهی نصیب ایران کرد، اما نکونام به جای ضربه مستقیم توپ را سانتر کرد.
در دقیقه 54 پاس عالی حیدری به شجاعی رسید، اما مدافع قطری اجازه نداد لژیونر ایران در موقعیت تک به تک به توپ ضربه بزند. کرنر ارسالی خطرناک بود، اما قطر که این لحظات در لاک دفاعی فرو رفته بود باز هم دروازهاش بسته ماند.
در دقیقه 59 تکل خشن بلال روی پای جباری باعث مصدومیت او شد. بلال کارت زرد دریافت کرد و جباری هم به زمین بازگشت.
قوچاننژاد سرانجام در دقیقه 66 شادی را به اردوی ایران آورد. در حالی که به نظر میرسید با کمشمار بودن بازیکنان ایران حمله به جایی نرسد، اما پاس عمقی نکونام به حیدری رسید و اشتباه مدافع قطری در دفع توپ قوچاننژاد را در موقعیت تک به تک قرار داد و او نیز به زیبایی با ضربه دقیق گوشه دروازه قاسم برهان را نشانه رفت.
قوچاننژاد در دقیقه ۷۲، یک گل دیگر به ثمر رساند که کمکداور آفساید این بازیکن را اعلام کرد.
گل ایران ورزشگاه را کاملا ساکت کردپس از این گل ایران چند فرصت دیگر نیز به دست آمد، اما هر بار قوچان نژاد در آفساید بود که یک بار نیز به دلیل ضربه به توپ پس از سوت کارت زرد دریافت کرد.
در دقیقه 78 شجاعی در محوطه جریمه با بی احتیاطی محض روی بلال خطا کرد، اما جنگ روانی کیروش کارش را کرد و داور سنگاپوری که در این دیدار مهربانتر از بازی کره نشان میداد دستور به ادامه بازی داد.
سه دقیقه بعد قوچان نژاد روی پاس عالی نکونام تک به تک شد اما قاسم برهان دست او را خواند و دریبل نخورد و تنها یک خطا برای ایران بیرون محوطه جریمه به دست آمد. سنگربان قطر هم کارت زرد گرفت. کرنرهای پیاپی ایران جگری پوشان را به وحشت انداخته بود، اما قاسم برهان چند بار دیگر با واکنشهای خوب دروازهاش را نجات داد.
در دقیقه 83 خلعتبری جای جباری وارد زمین شد و ابراهیمی نیز جای قوچان نژاد را گرفت. در حالی که داور پنج دقیقه وقت اضافه گرفته بود، رضایی نیز جای خسرو حیدری وارد زمین شد تا هر سه تعویض ایران در ده دقیقه پایانی انجام شود.
ترکیب تیم ملی فوتبال ایران:رحمان احمدی، سیدجلال حسینی، امیرحسین صادقی،هاشم بیکزاده، پژمان منتظری، جواد نکونام، آندو تیموریان، مجتبی جباری (از دقیقه ۸۳ محمدرضا خلعتبری)، خسرو حیدری(از دقیقه نود غلامرضا رضایی)، رضا قوچاننژاد(از دقیقه ۸۸ امید ابراهیمی) و مسعود شجاعی.
سرمربی: کارلوس کیروشایران با این پیروزی ده امتیازی شد و شانس صعودش را افزایش داد. قطر نیز با توجه به این که تنها یک بازی دیگر دارد، تا حد بسیاری شانس صعودش را از دست داد.
در ضمن دیدار تیمهای ملی فوتبال لبنان و کره جنوبی با تساوی یک بر یک لبنان مقابل کره جنوبی به پایان رسید.
به این ترتیب کره و ازبکستان با یازده امتیاز در صدر قرار گرفتند. ایران با ده امتیاز در جایگاه سوم قرار گرفت و امیدوار ماند. قطر هفت امتیازی شد و لبنان نیز با شش امتیاز عملا شانس صعود به جام جهانی را از دست داد.
جدول گروه B1ـ کره جنوبی یازده امتیاز
2ـ ازبکستان یازده امتیاز
3ـ ایران ده امتیاز
4ـ قطر هفت امتیاز
5 ـ لبنان شش امتیاز (حذف شد)