تشدید موج اخراج شیعیان از کشورهای منطقه

کشورهای عرب، انتقام سوریه را از تمامی شیعیان می‌گیرند

در ماه‌های اخیر و با اعلام علنی حضور نیروهای حزب‌الله در سوریه و مبارزه آن‌ها با گروه‌های شورشی سوری، کشورهای عرب حامی شورشیان، مجموعه کارهایی را در ابعاد گوناگون علیه این سازمان آغاز کردند؛ کارهایی که اینک از سطح خود این گروه فراتر رفته و سبب شده، اقدامات خصمانه این کشورها علیه کلیه شیعیان شدت بگیرد.
کد خبر: ۳۳۰۲۰۵
|
۱۶ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۸ 07 July 2013
|
30709 بازدید
|
کشورهای عرب، انتقام سوریه را از تمامی شیعیان می‌گیرند
در ماه‌های اخیر و با اعلام علنی حضور نیروهای حزب‌الله در سوریه و مبارزه آن‌ها با گروه‌های شورشی سوری، کشورهای عرب حامی شورشیان، مجموعه کارهایی را در ابعاد گوناگون علیه این سازمان آغاز کردند؛ کارهایی که اینک از سطح خود این گروه فراتر رفته و سبب شده، اقدامات خصمانه این کشورها علیه کلیه شیعیان شدت بگیرد.

به گزارش «تابناک»، بنا بر‌ روندی که در هفته‌های اخیر در کشورهای عرب حاشیه خلیج‌فارس شکل گرفته، این کشورها برای اینکه به زعم خود، حزب الله لبنان را به سبب نقش آفرینی در سوریه «مجازات» کنند،‌ لبنانی‌هایی را اخراج می‌کنند که به ادعای مقامات دولتی این کشورها، به این سازمان وابسته هستند.

اما گزارشی که روزنامه «عرب تایمز» به تازگی منتشر کرده، حاکی از آن است که این روند خصومت‌ورزی و اقدامات شدید، بیشتر دامن افراد عادی را می‌گیرد که صرفاً به جرم شیعه بودن در مظان اتهام قرار گرفته و ناچار می‌شوند با رها کردن خانه و کاشانه خود در این کشورها‌ به لبنان بازگردند.

این کار پس از آن انجام می‌گیرد که در جریان نشست ماه گذشته شورای همکاری خلیج فارس، شش کشور عضو این شورا ضمن محکوم کردن آنچه «مداخله حزب الله در سوریه» خواندند، اعلام کردند که در شرایط اقامت افراد وابسته به این گروه در کشورهایشان تجدیدنظر کرده و منابع مالی و تجاری آن‌ها را هدف قرار خواهند داد.

در این باره باید گفت، این دست اقدامات، بیش از هر چیز، نشانگر ماهیت فرقه ای درگیری‌های سوریه و شکل‌گیری دو قطبی شیعه ـ سنی در این کشور است که بر اثر اقدامات آشکار کشورهای عرب سنی مذهب منطقه، به ویژه عربستان و قطر، بیش از پیش تشدید شده و اینک به کل منطقه راه یافته ‌است.

در جریان دیدار روز پنجشنبه مقامات امنیتی شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، معاون وزیر کشور بحرین مدعی شد، دلیل اصلی ‌تصمیم اخیر از سوی این شورا، کشف هسته‌های تروریستی مرتبط با حزب الله در کشورهای منطقه بوده است.

با این حال، «عبدالخالق عبدالله»، یک استاد علوم سیاسی اماراتی در این زمینه اشاره می‌کند: «متأسفانه‌ برخی افراد بدون اینکه در ماجرا درگیر باشند، هزینه آن را می‌پردازند».

«علیان» سخنگوی شیعیان لبنانی اخراج شده از کشورهای منطقه نیز گفته، تنها در ماه گذشته، بیست تا سی تن شیعه از عربستان سعودی اخراج شده‌اند. وی گفته: «من نمی‌دانم نفع آن‌ها در اخراج افرادی که چندین دهه در کشورهایشان زندگی کرده و بهترین خدمات را به آن‌ها ارائه داده اند، چیست».

وی اشاره کرد، انجام کارهایی از این دست، چیز تازه‌ای نیست و در سال‌های گذشته نیز سابقه داشته؛ اما انجام آن به صورت کاملاً آشکارا و نیز هماهنگی شش کشور حاشیه خلیج فارس در این زمینه، ‌بی سابقه است. علیان می‌گوید، در سال 2009 نیز 400 خانواده لبنانی از امارات اخراج شده بودند.

این در حالی است که بر پایه اخبار و گزارش‌های روزهای اخیر، این موج اخراج‌ها از کشورهای عرب منطقه، تنها به شیعیان لبنانی محدود نشده و ایرانیان را نیز دربر می‌گیرد. در این زمینه، گزارش شده که اخراج ایرانیان مقیم امارات متحده عربی در چند هفته گذشته شدت یافته و باعث نگرانی ایرانیان مقیم امارات شده است.

در چند ماه گذشته، اجازه اقامت ده‌ها ایرانی ساکن امارات که بیش از ۲۵ سال سابقه اقامت در این کشور را داشته‌اند، بدون هیچ دلیلی لغو شد و این ایرانیان از امارات اخراج شدند. گفته می‌شود تاکنون بیش از ۵۰۰ ایرانی که بیش از ۲۵ سال سابقه اقامت در امارات را دارند از این کشور اخراج شده‌اند.

بر پایه این گزارش‌ها، وزارت امنیت امارات با تماس تلفنی با تعدادی از ایرانیان از آنان می‌خواهد ‌با در دست داشتن گذرنامه به اداره امنیت این کشور مراجعه کنند و پس از مراجعه این افراد، گذرنامه آنان را توقیف و اقامت آنان را نیز کنسل می‌کند و بعد یک فرصت دو هفته‌ای یا یک ماهه به آنان می‌دهد تا از امارات خارج شوند.

به هر حال، مجموعه این کارها حاکی از آن است که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، اکنون بیش از هر زمان دیگری نوک پیکان حملات خود را علیه شیعیان نشانه گرفته و تلاش دارند به نوعی‌ انتقام ناکامی‌های خود در سوریه را از کل شیعیان منطقه بگیرند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱۸
انتشار یافته: ۴۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
الهم عجل لولیک الفرج
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
ایران باید امارات را تهدید کنه اون سیصد نفر پاکستانی و هندی تبعه امارات که در ابوموسی هستند را اخراج خواهد کرد
پاسخ ها
ساسان
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
اشتباه مثبت دادم ان 300 نفر چه گناهی دارند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
شیعیان همیشه مظلوم بوده اند 30/40سال پیش هم ایرانیان زیادی توسط صدام از عراق با مظلومیت اخراج شدند و تمام اموال انها مصادره شد و جوانان انها به شهادت رسیدند و در طول تاریخ همیشه اینطور بوده است.کویی شیعه بودن دلیلیست برای مظلومیت.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
رابطه اعراب حاشيه جنوبي خليج فارس با ما رابطه انگل با ميزبان است؛ از منابع ما استفاده می کنند و چاق ميشوند وبه ما ضرر مي رسانند؛ بايد يكبار براي هميشه انگلها را ريشه كرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
یک جور دیگه هم میشه گفت، اینها اسمشون مسلمونه اما دقیقاً مصداق ضرب المثل "دوست نادان" هستند، در مقابل اینها نباید هیچ امتیازی داد، دوست نیستند و فقط اسم مسلمانی دارند!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۷
درود بر شرفت . گل گفتی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
با توكل به خداي متعال كاري از پيش نمي برند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
در یک اقدام نیز باید مناسبات اقتصادی را با این کشورها نظیر سفر حج و یا سفرهای تفریحی و . . . کاهش داد .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
با عرض سلام. اخراج از امارات همچنان ادامه داره. خیلی از ایرانیا که اقامت امارات رو داشتند اخراج میکنند.ازشون اگر توضیح بخوای فقط یک جمله میگن. حرف نزن.
دوستانی هم بودند که در ایران بودند به محض اینکه وارد فرودگاه میشدند پاسپورت ازشون گرفته و مهر اخراج زده میشد.البته یک توضیحاتی هم باید بدم.
دولت امارات براش فرقی نداره طرف سنی هست یا شیعه.فقط به جرم ایرانی بودن
دوم اینکه اخراج ایرانیا در تمام شهرهای امارات اجرا میشه بغیر از دبی. کسانی که اقامت دبی رو دارند مشکلی ندارند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
بسمه تعالي - لِيَجْعَلَ مَا يُلْقِي الشَّيْطَانُ فِتْنَةً لِلَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ وَالْقَاسِيَةِ قُلُوبُهُمْ وَإِنَّ الظَّالِمِينَ لَفِي شِقَاقٍ بَعِيدٍ ( حج 53) ترجمه: تا آنچه را كه شيطان القا مى‏كند، براى كسانى كه در دلهايشان بيمارى است و [نيز] براى سنگدلان آزمايشى گرداند، و ستمگران در ستيزه‏اى بس دور و درازند.

وصف حالي بهتر از آيه مذكور براي شيوخ گمراه وابسته به غرب نمي توان يافت، اينان تصور كرده اند كه سلفي ها و دست پروردگان غربي القاعده را در اين ساليان مجالي است، به زودي باور خواهند كرد، بدتر از اين رفتارها با خودشان از جانب كشورهاي غربي و پس از آنها اسلامي خواهد شد، همه اقداماتي كه تا كنون كرده اند جز بر آگاهي مردمان مسلمان سني و شيعه جهان اسلام نيفزوده، تصور كرده اند با چنين اقداماتي خطر تخيلي را از خود دور مي كنند، نمي دانند اسلام محمدي دست به كار شده است تا بساط ظالمانه، اشرافي، احمقانه و وابسته آنان را بر چيدند، انشاء الله عاقبت اين گونه رفتارها را همگان به زودي خواهند ديد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
ما بايد كاري كنيم كه دولتهاي عربي و دلتهاي غربي سر تعظيم به كشور ما داشته باشند، نه اينكه ما احساس سرخوردگي در برابر انها كنيم، اگر اقتصاد، ارزش پولي، احترام به مردم، صداقت با مردم و اينكه در زمانی هم قوي باشيم، انموقع هست كه ميتوانيم سرمان را با افتخار بالا بگيريم،انشاءا،،،
تک تیرانداز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
ترخدا ارتباط ایران با کشورهای غرب و آمریکا رو عادی کنید تا این کشورهای حاشیه خلیج فارس حتی جرات اظهار نظر هم نکنند (مثل قبل که اینطو بوده)
پاسخ ها
ابرایم
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
آقای تک تیر انداز میشه بگی کامنت شما چه ربطی با خبر داشت؟
امید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
یعنی ما باید اقتدارمون را از غرب و آمریکا بگیریم؟چه پیشنهاد عجیبی
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۷
جناب تک تیرانداز, رگبار تمامی این اقدامات از سوی خود غرب و لابی صهیونیسمه, این عربا فقط نوچه اند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت