حجتالاسلام حسن روحانی در مبارزات انتخاباتی خرداد ماه امسال، چند عبارت و مفهوم را برجسته کرد؛ کلید تدبیر و امید، اعتدال و دولت فراجناحی از این جمله هستند. گویا تعریف دقیق مفهوم اعتدال به گروهی از کارشناسان نزدیک به رئیسجمهور منتخب واگذار شده است، ولی مفهوم دولت فراجناحی در یکی از برنامههای تلویزیونی روحانی با مثال و خاطره توضیح داده شد. وی به عابدینی، مجری صدا و سیما گفت:
«خیلی من از این واژه فراجناحی خوشم میآید و دوست دارم چون معتقدم با یک جناح نمیشود کشور را اداره کرد. یک وقتهایی بود دوستان ما در مجلس غیر مجلس سیاسیون میگفتند اگر روزی دولت و مجلس و قوه قضاییه همه یک خط بشوند، چی میشه. از آن بالاتر نفت هم اگر یک خرده گران بشود، دیگه چه خواهد شد. واقعا فکرها این بود. میگفتند هماهنگی بیشتر میشود، پول نفت هم که هست، دنیا گلستان خواهد شد؛ اما ما دیدیم نشد. ما دیدیم با یک جناح نمیشود کشور را اداره کرد. ما دیدیم که همه سرمایه ملی هستند. مردم ما خوب میدانند، همه اینهایی که تو دانشگاه درس خواندند سرمایه ملی ما هستند. فرق نمیکنه این جناح، آن جناح، این فکر، آن فکر، راست، چپ. اما برای مسئولیت، باید آدم متدین دلسوز، کسی که قانون اساسی را قبول دارد، کسی که برای این کشور دلش میسوزد، کسی که میخواهد کشور ایران به جایی برسد که اگر کسی سفر کرد به جای دیگه افسوس نخورد بگه باز هم ایران باز هم خیابان ایران باز هم فرودگاه ایران باز هم فروشگاه ایران باز هم اخلاق ایرانی».
تنها پنج روز به برگزاری مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری آقای روحانی و شش روز تا تحلیف وی در مجلس مانده و گمانهزنی درباره ترکیب کابینه پیشنهادی وی به مجلس جدیتر شده است.
هماکنون پرسش خوانده میشوید امروز این است که:
* آیا این ترکیب احتمالی را فراجناحی میدانید؟
* با توجه به مطالب این روز رسانهها و سخنان فعالان سیاسی، چقدر نگران درگیریهای سیاسی هستید؟
* انتظار داشتید کسی از دولت کنونی در دولت آینده باشد؟