یک کارشناس طب سنتی گفت: کسانی که طبع معده شان سرد است و با مصرف کوچکترین ماده غذایی طبع سرد دچار مشکل می شوند می تواند سیب، انار و به مصرف کنند چرا که معده را تقویت مینکند.
به گزارش تسنیم، سید جواد علوی اظهار داشت: به طور کلی 4 نوع هضم در بدن وجود دارد که می توان به هضم معدی کخ نتیجه آن کلیوس معده و ماده دفعی آن مدفوع است، هضم دوم کبدی است که نتیجه آن تولید کیموس کبدی و ماده زاید آن ادرار است، هضم سوم و چهارم هضم عروقی و عضوی نام دارد که ماده دفعی آن عرق، ناخن، مو و چرک است، اشاره کرد.
به گفته وی اختلال در هریک از مراحل هضم غذا موجب اختلال در تولید اخلاط می شود؛ بنابراین برای تولید خلط خوب باید غذای مناسب یا ترکیب متعادل خورده شود تا کیلوس معدی طبیعی ایجاد شود و به دنبال آن اخلاط صالح در بدن تولید شود.
این کارشناس طب سنتی عنوان کرد: کسانی در معده شان رطوب زیاد وجود دارد هضم غذا در معده به خوبی صورت نمی گیرد و به این افراد توصیه می کنیم که غذاهای لطیف و زودهضم مصرف کنند همچنین ابتدا و انتهای غذا کمی نمک بچشند.
**مزه مزه کردن نمک قبل و بعد از غذا 70 بیماری را از بین می برد
علوی افزود: نمک 70 بیماری را از بین می برد مسهل سودا، بلغم و صفراست البته باید خاطرنشان کرد که نمک در غذاها کم باشد چرا که استفاده مداوم از غذاهای شور مضر بوده و سلامتی را به خطر می اندازد.
وی ادامه داد: مصرف بیش از حد غذاهای شور موجب فشار خون، پوکی استخوان و بیماری های دیگر می شود و مزه مزه کردن نمک قبل و بعد از غذا موجب گرم شدن طبع معده می شود که هضم غذا را بهبود می بخشد و معده را از اخلاط مضر پاکسازی می کند همچنین برای خوشمزه کردن غذا می توان به جای استفاده از نمک از چاشنی هایی مانند آب لیمو و آب نارنج استفاده کرد.
این کارشناس طب سنتی اضافه کرد: کسانی که با مصرف غذاهایی مانند شیر، پنیر ، ماست دچار مشکل می شوند و غذا به خوبی هضم نمی شود و دچار چاقی شکمی هستند، طبع معده آنها سرد است.
علوی گفت: افرادی که طبع معده شان سرد است می توانند ماست را با آویشن، نعناع و پونه مصرف کنند یا شیر را با گلاب و عسل، پنیر را با مغز گردو مصرف کنند و غذاهای لطیف مانند سوپ آلو بخارا و هویج و گندم باشد یا تخم مرغ عسلی برایشان بسیار خوب است.
وی خاطرنشان کرد: کسانی که طبع معدهشان سرد است و با مصرف کوچکترین ماده غذایی طبع سرد دچار مشکل می شوند می تواند سیب، انار و به مصرف کنند چرا که معده را تقویت کرده همچنین افراد مرکبات را با گلپر مصرف کرده تا سردی مرکبات از بین رود و دچار مشکل نشوند.
معده نقش بسیار مهمی را در دستگاه گوارش ایجاد می کند ، به گونه ای که اگر این عضو دچار اختلال شود تمام فرایند هضم و جذب غذا دچار مشکل خواهد شد. متاسفانه امروزه اختلالات معده یکی از شایعترین بیماری ها در سراسر دنیا به خصوص ایران می باشد.
دل درد، حالت تهوع، نفخ، درد معده و غیره. اگر با هضم غذا و معده تان مشکل دارید بدون شک راه های زیادی را رفته اید تا درمانی پیدا کنید. باید بدانید که بر خلاف برخی از نوشیدنی ها که معده را به زحمت می اندازند نوشیدنی های دیگری هم هستند که به کمک این ارگان حیاتی می آیند. با ما همراه باشید تا با نوشیدنی های دوستدار معده آشنا شوید.
آب سبزیجات حاوی مواد معدنی متعددی مانند پتاسیم، منیزیم و کلسیم و آب می باشد و برای همین هم می تواند بدن را از زیر فشار اثرات منفی غذاهای چرب و اسیدی مانند گوشت های چرب، سوسیس و کالباس ها و غیره در آورد. آب موجود در این نوشیدنی ها نیز برای هضم راحت تر غذا لازم و ضروری است. بهترین نوشیدنی ها برای هضم بهتر چربی ها آب هویج، آب کلم، آب خیار یا آب ترب است. غذاهای خیلی چرب و سنگین باعث تحریک و آسیب پذیری مخاط دستگاه گوارش می شوند. آب هویج یا آب کلم مرهمی بر این مخاط هستند. همچنین می توانید روی آب خیار حساب کنید به خاطر اینکه یک نوشیدنی ادرارآور فوق العاده است. باید بدانید که آب نیز برای کبد و عملکرد صفرا بسیار مفید است.
یک تا دو لیوان از این آب سبزیجات قبل یا بعد از غذا. توصیه می کنیم بلافاصله بعد از گرفتن آب این سبزیجات آن ها را مصرف کنید تا خواص آن از بین نرود. توجه داشته باشید اسید بیش از اندازه در بدن باعث دل درد و بوی بد دهان می شود.
جوشانده نعنا فلفلی سرشار از اسید فنولیک و فلاوونوئیدها می باشد که به رفع اسپاسم شهرت دارند. این جوشانده باعث هضم راحت غذا شده و نفخ معده را از بین می برد و تحریک پذیری روده ها را تسکین می دهد. جوشانده شاه پسند سرشار از فلاوونوئیدها و اسید فنول می باشد که گرفتگی عضلات و دردهای گوارشی را از بین می برد. در نهایت این که جوشانده مرزنگوش نیز حاوی مولکول هایی است که باعث هضم بهتر غذا شده و دفع گاز معده را راحت تر می کند.
یک فنجان بعد از هر وعده غذایی به مدت ۳ تا ۴ روز. (اگر از گیاهان کیسه ای استفاده می کنید یک کیسه از برای هر فنجان آب جوش یا ۳ قاشق چایخوری از این گیاهان برای یک فنجان آب جوش).
چای سبز برای دفع توکسین ها یا همان سموم بدن فوق العاده است به خاطر اینکه ادرارآور است و باعث دفع سموم بدن از کلیه ها می شود. به این ترتیب هم با احتباس آب (جمع شدن آب در بافت های بدن) مقابله کرده و هم سموم (که به دلیل مصرف زیاد پروتئین انباشته می شوند) را از بدن خارج می کند.
یک فنجان بعد از هر وعده غذایی به مدت یک هفته. حواستان باشد چای های دیگر مانند چای سیاه حالت اسیدی دارند و می توانند باعث افزایش اسید معده شوند که برای معده های حساس مناسب نیست. افزایش اسید معده نیز باعث مشکلاتی مانند نفخ، هضم بد غذا، حالت تهوع و سوزش و ریفلاکس معده می شود. پس اگر معده حساسی دارید از نوشیدن چای سیاه داغ به خصوص بلافاصله بعد از غذا بپرهیزید.
غذاهای چرب و سنگین شیره اسیدی معده را بیشتر می کنند که باعث معده درد می شود. بی کربنات موجود در آب های معدنی گازدار این حالت اسیدی بیش از اندازه را خنثی می کنند و احساس سنگینی معده را کاهش می دهند.
بعد از اینکه یک غذای خیلی سنگین و چرب میل کردید می توانید ۳ فنجان (در فواصل مختلف) آب گازدار بنوشید. اگر میزان سدیم آب زیاد باشد دو لیوان از آن نیز کافی است.حواستان باشد آب هایی که سدیم زیادی دارند برای همه به خصوص افرادی که مشکل فشارخون دارند یا اینکه مجبورند نمک را از برنامه غذایی شان حذف کنند خوب نیست. اگر جزو این افراد هستید بهتر است قبل از مصرف با پزشکتان مشورت کنید.
نوشیدن کمی کولا باعث هضم راحت تر برخی از غذاها می شود و با اسهال مقابله می کند. البته حواستان باشد نباید زیاده روی کنید چون میزان زیاد آن برعکس عمل کرده و مانع از ترشح یک آنزیم گوارشی به نام «پپسین» می شود. زمانی که غذا وارد معده می شود این آنزیم ترشح می شود تا غذا هضم شود. آنزیم پپسین وظیفه دارد پروتئین موجود در مواد غذایی مصرف شده را هضم کند. نبود این آنزیم نیز به مشکلات گوارشی مانند نفخ و حتی اسهال منجر می شود.
اگر دچار حالت تهوع یا معده درد شده اید بعد از غذا یک لیوان کولا بنوشید. اگر نگران تناسب اندامتان هستید از انواع لایت یا رژیمی این نوشیدنی ها استفاده کنید.