آمار سفر ایرانیان به عتبات عالیات را بیان کرده و می‌بالند، ولی...

زائران ایرانی زجر کشیدند، ولی هیچ مسئولی خم به ابرو نیاورد!

وقتی به سالن ترانزیت رسیدیم به جمعیت متراکمی برخوردیم که همه به دنبال نجات جانشان بودند؛ زنان و بچه‌ها آه و ناله سر می‌دادند و مردان به فکر نجات جان خانواده‌شان بودند. صداهای فریاد و کمک بلند بود و هر که به فکر نجات جان خودش بود. وقتی که خون از دهان خانم بارداری خارج شد، آرزو می‌کردم ‌در این جمع نباشم؛ هر چند ‌راه برگشتی نداشتم.
کد خبر: ۳۶۷۸۲۲
|
۰۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۸ 29 December 2013
|
62838 بازدید
|
هر بار که حادثه‌ تروریستی در شهرهای زیارتی عراق رخ داده و دامن هموطنانمان را می‌گیرد، افکار عمومی آماج توصیه‌های مسئولانی قرار می‌گیرد که می‌گویند این سفر را بیرون از چهارچوب‌ها و موازین انجام ندهند؛ گویی همه چیز تدبیر ‌و ‌پیش‌بینی شده و هر چه نقص است، ناشی از اشتباه مردم است و بس!

به گزارش «تابناک»، هرچند اعداد و ارقام ارائه شده درباره آمار زائران ایرانی عتبات عالیات در اربعین امسال به مانند همیشه، محل مناقشه میان مسئولان ایرانی و عراقی واقع شده و از ادعای هفتصد هزار تا یک و نیم میلیون نفر نزد مسئولان کشور همسایه و ۴۸۰ هزار تن نزد مسئولان وطنی اختلاف نشان می‌دهد، ‌آنچه همواره ناگفته ‌مانده یا به رغم گوشزد شدن، بی‌اثر مانده، کیفیت خدماتی است که به این حجم بزرگ زائر ارائه می‌شود.

صحبت از خدمات ارائه شده در حقیقت نوعی اغراق در وضعیت موجود است، چراکه در مرحله خروج این حجم انبوه زوار حسینی در کشورمان، آنچه دیده می‌شود، کوتاهی در انجام وظایف مسئولان است، نه کم و کاستی در خدمات. این موضوع زمانی که به امکانات ارائه شده به هموطنانمان در خاک کشور همسایه دقیق شویم، به برهوتی از بی‌مسئولیتی شباهت می‌یابد که پیامدهای دراز‌مدت آن در این مجال نمی‌گنجد.


در بعد اول، ماجرای دردناکی که هر ساله بر زائران ایرانی عتبات عالیات، به ویژه در ایام دهه محرم و اربعین می‌گذرد، خواندن رنج رفته بر یکی از زائران که از مرز مهران سفر خود را آغاز کرده (شرح این رنج‌نامه را اینجا و اینجا بخوانید)، سرشار از سخنانی است که با هر زبانی به آن بپردازیم، شاید به اثرگذاری روایتی فردی نباشد که با پوست و گوشت خود آن را لمس کرده است؛

زائران ایرانی زجر کشیدند ولی هیچ مسئولی خم به ابرو نیاورد!

فصل نخست: از عبور غیرقانونی تا امداد شیعیان عراقی

«... روز سه شنبه یعنی تقریباً یک هفته پیش از اربعین حسینی بود که به مرز مهران رسیدیم و متوجه شدیم که هزاران تن در شهر مهران جهت گرفتن روادید و پرداخت عوارض‌‌ خروج از کشور، بیمه و شهرداری ساعت‌های بسیاری است که در صف بانک ایستاده‌اند و متأسفانه کسانی که موفق به دریافت ویزا در شهر خود نشده‌اند، بیش از سه روز است که در مهران معطل و آواره‌اند.

صبح زود به مرز رسیدیم و آنجا بود که کابوس مرز شروع شد؛ جمعیت چند هزار نفری پشت چند کیوسک و تعداد کم مأمورانی که حریف هیچ کاری نمی‌شدند... .

وقتی به سالن ترانزیت رسیدیم به جمعیت متراکمی برخوردیم که همه به دنبال نجات جانشان بودند؛ زنان و بچه‌ها آه و ناله سر می‌دادند و مردان به فکر نجات جان خانواده‌شان بودند. صداهای فریاد و استمداد بلند بود و هر کسی به فکر نجات جان خودش بود. وقتی که خون از دهان خانم بارداری خارج شد آرزو می‌کردم که در این جمع نباشم؛ هر چند که راه برگشتی نداشتم.

دیگر عبور و مرور قانونی در مرز وجود نداشت یعنی مرز به کلی از دست رفته بود و تنها کاری که کردیم این بود که چند نفری خود را به باجه کنترل گذرنامه پس از ساعت‌ها رساندیم و توانستیم برای بقیه بچه‌ها نیز مهر خروج از ایران را بزنیم.

ساعت ۲ ظهر بود که از سالن ایرانی گذشتیم و به حیاط بعدی رسیدیم و تنها چیزی که یافت می‌شد، سرویس بهداشتی کثیفی بود و نمازخانه‌ای بد‌تر از آن. تازه اول راه بودیم. جمعیتی بد‌تر از بار قبل پشت درب‌های سالنی، انتظار می‌کشیدند و ما نیز به آنان افزوده شدیم و فشار پشت فشار... آنقدر که دو سرباز مرزبانی کشور التماس می‌کردند تو را به خدا به زن و بچه‌ها رحم کنید، تو رو خدا آرام باشید... و مردمی که نمی‌دانستند راه فرار از این مهلکه چیست؟

زائران ایرانی زجر کشیدند ولی هیچ مسئولی خم به ابرو نیاورد!

وقتی وارد سالن شدیم تقریباً شب شده بود و دیگر رمقی نداشتیم و هزاران نفر جلو ما بودند... دیواری را در کنار جمعیت دیدم که به وفور از بالای آن رفت و آمد می‌شود. من هم برای نجات خود از دیوار بالا رفتم و فهمیدم که هزاران تن ‌غیر قانونی و همانند من از این دیوار وارد عراق شده‌اند.

وقتی که با هزار زحمت همدیگر را یافتیم، آنچه ‌در ابتدا مایه حیات ما شد، مسجدی بود که در مرز عراق مشغول دادن غذای صلواتی و چای و... به زائران بود که شیعیان عراقی تدارک دیده بودند؛ معلوم نبود بدون آن‌ها چه بر سر هزاران ایرانی آواره‌ای خواهد آمد که قرار است در آن سرما و بی‌کسی بمانند.

... به دنبال ماشینی بودیم که ما را به نجف ببرد اما هر چه گشتیم یافت نشد. کمی که دقت کردم دیدم که کامیون‌های بزرگ عراقی مردم را دسته دسته سوار می‌کنند. گفتند سوار شوید تا شما را به روستایی به اسم بدره برده و آنجا اسکان دهیم.

وقتی به روستا رسیدیم، ما را به گروه‌های پنج،‌ شش نفره تقسیم کردند و هر گروه را به یک صاحبخانه سپردند... شامی مفصل، حمام گرم و خواب آرام. صبح صبحانه‌ای مفصل به ما دادند و بعد صاحبخانه به ما مقداری دارو و یک اسپری داد که اگر دچار درد مفاصل شدیم از آن استفاده کنیم.

یاد آن روز آزارم می‌دهد؛ نه به خاطر سختی‌هایی که کشیده‌ایم، بلکه موضوع آبرویی است که مسئولان می‌توانستند با کمی تدبیر و نیروی متعهد و یک ذره پول بیشتر آن را بخرند.

فصل دوم: از گمشدگان پرشمار تا هموطنانی که ...

«کربلا و زیارت قبر شش گوشه امام حسین (ع) و مضجع شریف علمدار کربلا حضرت ابوالفضل العباس (ع) آنقدر شیرین است که همه درد‌ها را به جان خریداریم، ولی...

نخستین نکته مهم، ورود میلیونی زائران ایرانی به شهری‌ است که نه زبانش را می‌دانند و نه جایی برای استمداد دارند و اگر خدای نکرده اتفاقی برایشان بیفتد، یار و یاوری جز شیعیان عراق نخواهند داشت. از گروه ۲۵ نفری ما پنج تن در‌‌‌ همان ابتدای سفر گم شدند و هیچ راهی برای یافتنشان نداشتیم و بقیه بچه‌ها که تجربه سفر ‌داشتند، با قراری که در یک روز خاص گذاشته بودیم، توانستیم همدیگر را پیدا کنیم.

ساعت ۲ صبح روز دوشنبه بود و ما بیست نفر در کنار آتشی نشسته بودیم، به امید جایی که برای استراحت پیدا کنیم. هزاران حسینیه و چادر و... که برای زائران آماده کرده بودند تا سر شب پر شده بود و هزاران نفر مثل ما در خیابان‌ها مانده بودند؛ دیگر امیدی نمانده بود که یکی از برادران شیعه عراقی آمد و با ماشین وانت خود ما را به محله‌ای دور از حرم برد.

زائران ایرانی زجر کشیدند ولی هیچ مسئولی خم به ابرو نیاورد!

صبح که شد پذیرایی شدیم و پس از ‌عزاداری و روضه خوانی در خانه یکی از آنان، تنها چیزی که از ما خواستند دعا برای زیارت امام رضا (ع) بود و بعد ما را به نزدیکی حرم رساندند. در حالی که به سمت حرم روانه شده بودیم، پیرمردی جلو راهمان را گرفته و گفت: خانه من متعلق به شماست اگر بخواهید.

نمی‌دانم چه بر سر ایرانی‌های دیگر می‌آمد اما آنچه ‌در کوچه و خیابان می‌دیدم، حکایت از گمگشتگی و سرگردانی زائرانی بود که تنها امیدشان هم‌زبانی با ما بود. مردی را دیدم که سه روز بود به دنبال مادر پیر خود می‌گشت و عاجزانه از ما کمک می‌خواست. زن و بچه‌ای که سرپرست خود را گم کرده بودند و سالخوردگانی که هیچ پناهی جز حرم و بین الحرمین نداشتند و... .

اگر ایستگاه‌های صلواتی و کمک شیعیان عراقی نبود، معلوم نبود چه بر سر ایرانی‌ها خواهد آمد؛ حداقل هر شخصی که سرگردان بود از گرسنگی نمی‌مرد و با پتوهایی که بین الحرمین به زائران می‌دادند، می‌توانست شب را به صبح برساند... اما جای خالی مسئولان ایرانی برای هدایت و کمک صد‌ها هزار زائر، چیزی بود که همگان حس کردیم.

پس از این مباحث، نکته دومی که جا دارد به آن بپردازم، رفتار عده اندکی از ایرانیان بود که هیچ نظارتی روی آنان نبود و به عبارتی هر کاری که دلشان می‌خواست انجام می‌دادند؛ از عزاداری‌های غیر معمول مانند قمه زنی و سینه خیز رفتن و قلاده بستن و... هزاران عمل زشت دیگر تا دعوای گروهی در بین الحرمین با خدام و لعن فرستادن به مقدسات اهل سنت و ایجاد تفرقه.

... اگر هم به برخی چیز‌ها اعتقاد نداریم، باید دست کم خود را در کشوری که پذیرای کل شیعیان جهان در این روزهاست، نگه داریم و بتوانیم به عنوان کشوری که ادعای ‌ام القرای جهان اسلام را دارد، سرمشق شیعیان ممالک دیگر باشیم، ولی متأسفانه هر کاری می‌کنیم تا جایی که خادمان حسینی از ایرانیان تصویر خوبی به خاطر ندارند و فضا را به سمتی چرخانده‌ایم که مورد اتهام‌های بسیاری قرار گرفته‌ایم.

این موضوع باید پیش از آنکه شیوع بیشتری یابد توسط مسئولان امر مورد توجه قرار گیرد و تا جایی که می‌شود، از بروز آن جلوگیری کنند و با هماهنگی با دولت عراق بتوانند با این متخلفان برخورد لازم را انجام دهند و...».

زائران ایرانی زجر کشیدند ولی هیچ مسئولی خم به ابرو نیاورد!

آیا فهمیدیم که مشکلات کجاست یا در همین پله هم واماندیم؟

خواندن این رنج‌نامه به خودی خود گویای همه چیز است؛ اما آنچه بد نیست بر آن تأکید کنیم، تکرار هر ساله چنین وضعیتی است؛ گویی تا یک بار چند نفر زیر پای جمعیت در مرز جان نبازند، تا زمانی که مشکل بزرگی در کربلا بروز نکند، تا وقتی اتفاقی خارق‌العاده بروز نکند و خلاصه تا هنگامی که مجبور نشویم، نمی‌خواهیم تغییری به وجود آوریم.

گلایه بسیار است، ولی شاید بد نیست از مسئولان سازمان حج و زیارت، مسئولان مرزبانی، مسئولان وزارت خارجه و دیگر مسئولانی که مستقیم و غیر مستقیم در رقم خوردن این وضع سهم دارند ‌یا باید داشته باشند اما ندارند، بپرسیم که آیا به آن همه دستگاه عریض و طویلی که ‌‌دارند، در جریان رنج رفته بر زائران ایرانی هستند یا خیر؟ اگر هستند ـ که امیدواریم باشند! ـ چرا کوچک‌ترین نشانی از ایشان برای رفع ‌این رنج هر ساله نمی‌توان یافت؟!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۴
در انتظار بررسی: ۲۰۲
انتشار یافته: ۱۵۱
مجید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
سلام
من خودم آنجا بودم. صحبتهای شما در مورد سرویس دهی های ایران و عراق کاملا درست است . باید به اندازه توان اجازه ورود و خروج دهند.
اما بدانید طبق نظر اکثر مراجع قمه زدن برای امام حسین ع عملی قبیح نمیباشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
قمه زنی و ... قبیح و حرام است.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
جناب ناشناس ایشان نظر خود را نگفته که شما جواب میدهی، ایشان گفته طبق نظر همه مراجع چنین نیست.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
اصلا چی میشه نرن
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
کدوم مرجع گفته؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
طبق نظر قرآن آسیب رساندن به خود حرام است.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۲:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
مجید جان، وقتی می نویسی اکثر مراجع باید بین مراجعی که سطح اول هستند بررسی کنی که در اون سطح اکثریت چنین نظری ندارن...
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
دمت گرم حرف حقو تو گفتی
محمدرضا
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
اقا مجید سلام
لطف بفرمایید که درمورد سخن اخرتان که فرمودید اکثرمراجع قمه زدن را قبیح نمیدانند، چند نفر از مراجع را نام ببر وبگو درکدام کتاب یعنی آدرس دقیق بده که برای ما هم مستند باشه
ناصر
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
بعیضی مسایل هستند که آدم باید با عقل خودش قضاوت کنه.
مصطفی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
با سلام
یک زمانی دست و پا می دادن برای زیارت آقا حالا یک مقدار فشار که چیزی نیست . البته البته بنده با این نکته که مسولین باید به فکر شان ملت ایران باشن موافق هستم که این روز ها در داخل نیز درش گل گرفته شده
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
آسیب رساندن به بدن حرام است و بین همه مراجع و علما اتفاق نظر وجود دارد
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
نیازی نیست که مراجع قبیح بودن قمه زنی را تایید یا رد بکنند. در واقع هر عملی که به بدن آسیب برساند قبیح و حرام است. این رو با کوچکترین تفکر هم میشه فهمید
اردلان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
عقل که نباشه تن در عذابه
پاسخ ها
پاسارگاد
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
این کار دله که سختیا رو آسون میکنه ولی فکر نمیکنم امام حسین به این شکل زیارت راضی باشه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
عقل که نباشه "جان" در عذابه
پرویز
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
در اینجا باده مینوشی ، در آنجا خرقه می پوشی ، چرا بیهوده میکوشی

در اینجا مـــــردم آزاری ، در آنجا از گنـــــــــــــه آری ، نمی دانم چه پنداری



در اینجــا همـــدم و همسایــــه ات در رنــج و بیمــاری

تو آنجا در پی یاری

چــه پنـــداری کجــــا وی از تـــو می خواهـد چنین کــاری
میترا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
حالا واجبه؟؟؟؟؟
مقصود تویی کعبه و بتخانه بهانه...
فرناز
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
برای همه کسانی که مثبت زدند متأسفم با این سطح از اعتقادات ضعیف. مگه همه اون 20 میلیونی که رفتند ایرانی بودند و بی برنامه. اگه برنامه ریزی درست، آن هم در شرایط اضطراری را بلد نیستیم، سریع صورت مسئله را پاک نکنیم و خیلی راحت نگیم که رفتنش واجبه یا نه؟؟؟؟
وقتی آدم کلی بچه و آدم معلول و پیرزن و پیرمرد را می بینه که با پای پیاده دارن میرن، باید خجالت بکشه از این نوع تفکرهای سطحی.....
جعفرقلی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
همه چیز رو که نباید گردن دولت انداخت خودمون هم کمی باید فکر کنیم.مگه دولت تا کجا می تونه جور ما رو بکشه؟من خودم بخوام برم مرکز استان واسه کار اداری کلی برنامه ریزی می کنم از چند نفر سوال می کنم نه اینکه سر خود خودم راه می افتم می روم اونم یه کشور غریب که زبونشون هم بلد نیستم!آخه وجدانا چنین جایی جای یه زن بارداره؟ شوهرش معلوم هست چطور چنین اجازه ای بهش داده؟آخه ملت یه دقیقه پیش خودشون فکر می کنن؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
اگر چه حرف شما هم درسته اما خب دولت میدونه که مردم در این ماه و خصوصا این روز مشتاق تشرف به آنجا هستند باید فکر کنه و بهتر عمل کنه.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
درست میگی ایا دولت عراق تمام اون خدمات رو به زائرین میده یا شیعیان عراق. ماباید یکم به خدمون بیایم
وحید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
الحق حرف حق گفتی
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
"کوچکترین نشانی از ایشان"
پیمان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
خوب برادر عزیز ، روزی صد بار در مورد امکانات کم کشور عراق و مرز ایران هشدار می دن و شما اصرار داری در مناسبتهائی که چند میلیون نفر بی هماهنگی و خودجوش وارد این کشور می شن حتما شرکت داشته باشی . خوب پس مشکلاتش رو هم قبول کن ، یا صبر کن در زمانهای عادی که اونجا خلوت تره زیارت برو. بعض از ما مردم هم خیلی توقعمون زیاده . نیست ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۵:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
وا... بخدا. خوب بابا بنشین توی خانه زیارت عاشورا بخوان. پول سفرت را هم بده دو تا مستحق که خودت می شناسی
طاهره
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
برادر خوبم آقای پیمان مردم هم بیشتر به خاطر ارزون بودن این سفر در این ایام و با دانستن همه مشکلات راهی میشن آخه میگن تو این ایام خرج سفرشون چیزی نمیشه و گرنه که در بقیه ایام بدون ثبت نام در کاروانهای حج و زیارت و پرداخت کلی هزینه باید برن و اغلب این افراد هم از قشر ضعیف جامعه هستند که نمی تونند
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
هر كي از عزرائيل امان نامه داره كه تا عادي شدن شرايط در قيد حيات بمونه مي تونه صبر كنه. آقاي ما حسين شديدترين مصائب رو به جان خود و اهل بيتش خريد ما هم ذره اي مشكل رو به جان مي خريم تا در قيامت زائر حسين باشيم.
میترا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
کودکان شین آبادی هنوز در حسرت درمان موندن و مدارس کشور هنوز با این بخاری های مزخرف و خطرناک گرم می شوند اونوقت برخی از هموطنان نتظار دارند به خاطر هجوم میلیونی آنها به عراق، دولت بره عراق رو آباد کنه و اونجا امکانات بذاره
عزیز من این جمعیت مشابه جمعیت حج و شاید بیشتر از اونه، چطور باید سرویس دهی کرد؟ با چه پولی؟ اونم وقتی هنوز خرابی های جنگ تحمیلی که همین براداران عراقی بهمون تحمیل کردند آباد نشده؟ ...
اما حسین کسی رو که مطابق منش ایشون زندگی می کنه رو خیلی بیشتر دوست داره تا کسی که فقط به یک زیارت رفتن فکر می کنه...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
عقل که نباشد جان در عذاب است
پاسخ ها
امیر
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
بابا عقل کل!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
خانم حامله‌ای که خود را در این شرایط بغرنج قرار می‌دهد، خودش مقصر است. همه می‌دانند در ایام اربعین سفر به عتبات با سختی‌ها و مشقات فراوان همراه است.
مردم ایران هم که استاد هجوم‌های دسته‌جمعی هستند. در این مواقع نیز هیچ مسئولی توانایی مقابله با آنان را ندارد.
به جای ناسزا گویی به دیگران کمی هم انصاف به خرج دهیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
کسی ناسزا نگفت فقط انتقاد کرد
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
در مورد خانم باردار من هم موافقم. وقتی روزه به خانم باردار از ترس ضرر به جنین واجب نیست به نظر شما نویسنده محترم رفتن به زیارت چه حکمی داره؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
انشا... تا چند ساله دیگه برادران شیعه عراقی فارسی یاد میگیرند و کمی از مشکلات زائران ایرانی کم میشه...
پاسخ ها
ناشناس
| United States |
۲۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
بلدن
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
عجبا چه قدر تنبیلی شما. ما میریم اونجا، ما باید عربی یاد بگیریم. هر چند اغلب اونا کم کاری ما رو جبران کردن و فارسی، کردی، و ترکی، و لری یاد گرفتن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
تمام حرف های شما درست ولی اگر به چیزی اعتقاد ندارید آن را وهن نخوانید قمه ردن تا سال 73 در همین تهران هم بود و مراجع صحبتی نمی کردند ناگهان ورق برگشت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۲:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
به این دلیل که شرایط تغییر کرد! ضمنا شما اگر هم مقلد بعضی از مراجع معظم نیستی به عنوان یک عالم که می تونی نظرشون رو به نظر مبارک خودت ترجیح بدی! خود بزرگ بینی هم حدی داره
علي
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
آخه آدم ... وقتي اسلام تراشيدن صورت را به خاطر خراش برداشتن و زخم شدن احتمالي جايز نميداند پس چطور قمه زني بي اشكال ميشود .بابا نا سلامتي خدا به شماها عقل هم داده.يا اينكه....................
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
دین اسلام بر پایه عقله!دلیلی نداره که چون تا سال 73 بوده پس حتما کار خوبی بوده!لطفا مث دوران جاهلیت فکر نکنید.خوبه فیلم محمد رسول ا..(ص) رو چند صد بار پخش کردن.ابوسفیان هم با همین منطق که دینمون از نیاکانمون به ارث رسیده اون همه مشکلات رو در صدر اسلام درست کرد.کمی تفکر هم بد نیست!وا... خداوند عقل رو واسه دلخوشی به من و شما نداده واسه استفاده است.
fardin
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
از نظر شرع حتی روزه واجب ذر صورت تشخیص مضر بودن برای فرد بیمار هم حرام است ....قمه زنی عین گناه و حرام است
مهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۸
برادر عزیز تمام مسائل گفته شده درسته اما چندتا نکته هست که انشاالله هموطنان برای سال آینده مراعات کنند:
1- سفر اربعین برای بانوان، افراد سالخورده، بیمار، کودک و کم توان مناسب نیست
2- حتما قبلش یه جستجوی توی اینترنت کنند و از تجربیات سال های گذشته استفاده کنند.
3- با توجه به حجم بالای جمعیت مسائل فوق مخصوصا در خاک عراق به راحتی اجتناب پذیر نیست. ( البته سوء مدیریت قابل انکار نیست.)
4- و در آخر بازهم تاکید میکنم تجربه مهمتریم اصل در این سفره
ما که امسال دومین سالمون بود خیلی خیلی از پارسال راحتر بودیم اما لذت این سفر با همین سختی هاشه
یا علی
التماس دعا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۹
لذت به چه قیمتی؟ به قیمت بی آبرو کردن ایران؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟