پیگیری پرونده بابک زنجانی، ثروتمند مشهوری که برخلاف نظر بسیاری از مخاطبان در زمان دستگیریاش، مدتی است در زندان است، به نوعی داغترین سوژه مورد سؤال خبرنگاران در نشست خبری امروز سخنگوی دستگاه قضا بود و باقی نشست به پیگیری وضعیت پروندههایی اختصاص داشت که مدتهاست مطرحاند.
به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاریها، حجتالاسلام و المسلمین محسنیاژهای در پنجاه و هشتمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه، ضمن گرامیداشت ایام دهه فجر و یاد امام (ره) و شهدای انقلاب در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت پروندههای مفاسد اقتصادی به ویژه پرونده بابک زنجانی گفت: اگر در هر بعدی از فساد جلوگیری نشود مشکلات سنگینی در جامعه ایجاد میشود و همه ما باید به سهم خودمان با فساد مقابله کنیم. آحاد مردم از طریق امر به معروف و نهی از منکر و دستگاهها به عنوان یک وظیفه باید در جهت مقابله با هرگونه فساد حرکت کنیم.
پرونده بابک زنجانی به شدت در حال پیگیری استسخنگوی قوه قضاییه در رابطه با وضعیت پرونده بابک زنجانی، گفت: این پرونده به شدت دارد دنبال میشود. این فرد لیست اموال خود را نوشته و به وزارت نفت اعلام کرده است و گفته حاضر است برای تسویه حساب بدهیاش اموالش را به وزارت نفت منتقل کند.
محسنیاژهای گفت: در حال حاضر دستگاه قضایی منتظر تصمیم وزارت نفت است تا پس از آن و در مرحله دوم اگر متوجه وقوع جرمی شود به آن جرم هم رسیدگی کند.
وی اظهار کرد: در چند سال اخیر پروندههای اختلاس، اخلال در نظام اقتصادی و تحصیل مال از طریق نامشروع داشتیم. بخصوص در پرونده سه هزار میلیاردی به این نتیجه رسیدیم که بعضی مراکز باید در بخشنامهها، مصوبات و نظارتهایشان بازنگری داشته باشند.
درخواست قوه قضائیه از دولتسخنگوی قوه قضاییه با اشاره به مشکلات ناشی از عدم نظارت بانکها در پرونده فساد سه هزار میلیاردی، گفت: کی از خواستههایی که الان از دولت و ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی داریم این است که نظارتهایی وجود داشته باشد تا از این قبیل پروندهها دیگر به وجود نیاید که بعدا دولت و قوه قضاییه بخواهند با آن مقابله کنند.
وی افزود: البته همان موقع ما این قضیه را در شورای پول و اعتبار مطرح کردیم و اصلاحاتی درباره السیهای داخلی صورت گرفت، اما این کافی نیست و باید دستگاههای نظارتی دقت بیشتری داشته باشند.
دستگاه قضایی و دولت به صورت فعال با یکدیگر در تعامل هستنداژهای در ادامه گفت: یکی از موارد ضروری در این زمینه اصلاح گمرک و نظارت بر امور گمرکی است. ما از دولت میخواهیم بررسی کنند تا اگر قوانین در این زمینه نیاز به اصلاح دارد این کار را انجام دهند تا پروندههای اینچنینی به وجود نیاید.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در این قبیل پروندهها نظارت بانک مرکزی و نظارت مستقیم خود بانکها فوقالعاده مهم است؛ زیرا دستگاههای نظارتی با تأخیر متوجه میشوند اما خود بانک میتواند آنلاین از همه موارد مطلع شود.
محسنیاژهای با اشاره به فعالیتهای دولت و قوه قضاییه در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی، گفت: در حال حاضر هم دستگاه قضایی و دولت به صورت فعال با یکدیگر در تعامل هستند تا با مفاسد برخورد کنند. البته ما نباید تنها به فساد اقتصادی توجه داشته باشیم، زیرا فساد اجتماعی و فساد اداری دست کمی از فساد اقتصادی ندارند.
جرایم سنگینی در سازمان تعزیرات رقم خورده استوی با اشاره به بازداشت شدن تعدادی از مدیران متخلف سازمان تعزیرات حکومتی، گفت: البته تعزیرات زیر نظر قوه قضاییه نیست، ولی در این رابطه هر دو قوه وارد شدهاند و تعدادی از این افراد بازداشت شدهاند.
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه بعضی از این افراد حقیقتا مرتکب جرایم سنگینی شدهاند، اظهار کرد: البته ما با این قضیه برخورد کردیم ولی اگر آسیبشناسی نشود تکرار میشود.
کروبی رفع حصر نشده استوی ادامه داد: در سال ۸۸ فتنه عظیمی در کشور رخ داد و ظلمی بزرگی به مردم و نظام شد و عدهای از افراد بیگناه کشته شدند و دشمن از این فتنه حمایت کرد و کسانی که مرتکب این مسائل شدهاند باید تاوان خود را پس بدهند.
وی افزود: مردم انتظار دارند با این افراد برخورد شود و نظام ارفاق بزرگی به آنها کرده است و رافت زیادی نسبت به سران فتنه خرج داده و هیچ اتفاق خاصی در پرونده آقای کروبی پیش نیامده است.
محسنیاژهای با تأکید بر اینکه به هیچ وجه آقای کروبی رفع حصر نشده است، ادامه داد: تغییر منزل کروبی از ابتدا تاکنون چندین بار اتفاق افتاده و موضوع جدیدی نیست. بنده دو سه بار تأکید کردم که هر کس مرتکب جرمی شده باشد چه دستگیر شده باشد یا خیر، اگر توبه کرده و جبران کند از لحاظ شرعی و قانونی برخورد با او متفاوت خواهد بود حتی اگر دستگیر شده باشد.
وی افزود: اگر کسی بازداشت شد قبل از صدور کیفرخواست جبران کند مثلا اختلاس کرده و پول برگرداند مجازات او متفاوت میشود. حتی اگر پرونده فرد به دادگاه برود قبل از صدور حکم قانون با او به گونه دیگر برخورد خواهد کرد و پس از صدور حکم و قطعیت حکم نیز در موارد تعزیری، اگر فرد پشیمان شود از لحاظ قانونی و شرعی با او برخورد دیگری میشود.
وی تأکید کرد: توبه یکی از نعمتها خدا است و هر کسی موفق به توبه نمیشود، انشاءلله ما در همه زمینهها اگر خطای کرده باشیم از این نعمت الهی برخوردار شویم.
پیگیر فرار خاوری به آمریکای جنوبی هستیمسخنگوی قوه قضاییه در خصوص خبر منتشره در برخی رسانهها مبنی بر اینکه خاوری به آمریکای جنوبی فرار کرده است، گفت: قوه قضاییه پیگیر این موضوع است.
وی افزود: بنده از محتوای این خبر چیزی نمیدانم و آن را در رسانهها خواندهام و هنوز از وزارت خارجه تایید این خبر را دریافت نکردهام.
محسنیاژهای گفت: متأسفانه افرادی که مدعی هستند با مفاسد پولشویی مبارزه میکنند حاضر نشدند که چنین فردی را که اتهام او فساد مالی است به ما تحویل دهند در حال حاضر هم قوه قضاییه، ناجا و وزارت امور خارجه دنبال این موضوع هستند.
درخواست اعمال ماده ۱۸ محکومان پرونده فساد بزرگ پذیرفته نشدسخنگوی قوه قضاییه در ادامه در مورد تغییر حکم متهم اصلی پرونده سه هزار میلیاردی از اعدام به حبس ابد، گفت: هیچ تغییری در احکام متهمان پرونده سه هزار میلیاردی به خصوص متهمانی که حکمشان اعدام بوده، اتفاق نیفتاده است، البته بخش عمدهای از رسیدگی به این پرونده صرف بخش مالی آن میشود.
وی با بیان اینکه پیش از این در مورد اینکه اعاده دادرسی در پروندهها به چه شکلی است توضیح دادهام گفت: در مورد پرونده فوق برخی از متهمان درخواست اعمال ماده ۱۸ کردهاند، ولی پذیرفته نشده است. اعاده دادرسی مواردش در قانون مشخص است، اگر اعاده دادرسی پذیرفته شد رسیدگی مجدد صورت میگیرد و در رسیدگی مجدد ممکن است حکم دیگری صادر شود.
آیا عفو شامل متهمان پرونده سه هزار میلیاردی میشود یا خیر؟ خبرنگار دوباره از سخنگوی دستگاه قضا پرسید که آیا عفو شامل متهمان پرونده سه هزار میلیاردی میشود یا خیر که محسنی اژهای پاسخ داد: ما دو نوع عفو داریم؛ یکی عفو به صورت معیاری است و معیارهایی تعیین میشود و کسانی که دارای شرایط آن باشند شامل عفو میشوند. البته استثنائاتی هم دارند.
محسنیاژهای تأکید کرد: در مورد متهمان پرونده سه هزار میلیاردی درخواست عفو نشده است و این افراد فقط یک مورد اعمال ماده ۱۸ کرده بودند که آن هم رد شده است. همچنین بنده تاکنون متوجه نشدم که این افراد اعاده دادرسی خواسته باشند.
چیزی درباره پنیسیلین چینی نشنیدهام
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد ورود آمپولهای پنیسیلین چینی به کشور و اینکه در برخی رسانهها منتشر شده که تاکنون حدود ۶ نفر جان خود را از دست دادهاند گفت: بنده چنین مطلبی را نشنیدهام.
آخرین وضعیت پرونده احمدینژادمحسنی اژهای در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت پرونده احمدینژاد گفت: رسیدگی به پرونده مقامات در قانون به شکل خاص پیشبینی شده است. اگر کسی رییس جمهور شد و در مظان اتهام قرار گرفت که جنبه تخلف از قانون را داشته باشد به دیوان عالی کشور میرود ولی اگر جرم عمومی باشد باید در دادگستری رسیدگی شود که مستقیم به دادگاه میرود.
وی با تأکید بر اینکه پرونده احمدینژاد در مرحله تحقیقات اولیه است ادامه داد: اگر قاضی پرونده ضرورت بداند که باید وی در دادگاه حاضر شود این کار انجام میشود و اگر نیاز به استعلاماتی باشد از طریق مجلس، دستگاههای نظارتی این کار انجام خواهد شد. در حال حاضر هم پرونده احمدینژاد در مرحله تحقیقات مقدماتی است که در دادگاه صورت میگیرد.
پرونده تحقیق و تفحص مجلس از تأمین اجتماعی در مرحله تحقیقات قرار داردسخنگوی دستگاه قضا در ادامه از ارجاع پرونده تحقیق و تفحص از تأمین اجتماعی به بازپرسی خبر داد و گفت: این پرونده، پروندهای جدید و تازه است که البته پس از ارجاع آن به دستگاه قضا رسیدگی به آن آغاز شده و در حال حاضر در بازپرسی در حال رسیدگی و تحقیقات است.
خبرنگاری گفت آیا قرار است این موضوع ویژه رسیدگی شود که اژهای گفت: اگر منظور شما از ویژه به این معنا است که در مجتمعی خاص و با قضات با تجربه رسیدگی میشود باید بگویم بله.
سلول انفرادی حرام غیرشرعی است؟ خبرنگاری گفت یکی از اعضای شورای سابق عالی قضایی در اظهارات اخیر خود گفته که وجود سلولهای انفرادی حرام غیر شرعی است، اژهای در واکنش به این مطلب گفت: شما گاهی از کسی نقل قولی میکنید که آن فرد بعداً موضوع را تکذیب میکند من این صحبت را نشنیدم اما در هر صورت در قانون پیشبینی شده که اگر فردی ممنوعالملاقات یا ممنوع المکاتبه باشد به اذن قاضی به انفرادی میرود.
دو نفر در صف دریافت سبد کالا کشته شدهاندیکی دیگر از خبرنگاران گفت در ماجرای توزیع سبد کالا دو نفر کشتهاند و همین امر باعث شده سایتهای ضد انقلاب اقدامات تبلیغی علیه نظام داشته باشند. آیا قرار نیست دادستان به عنوان مدعیالعموم ورود کند؟ اژهای گفت: ضد انقلاب معمولاً از هر مطلبی علیه نظام استفاده میکند و خیلی وقتها این مطالب دروغ است.
دادستان کل کشور اتفاقات رخ داده در توزیع سبد کالا را با عزتمندی مردم مغایر دانست و گفت: این گونه اتفاقات در شأن مردم نیست و دولت باید تدبیر خوبی داشته باشد و قضیه را بهتر از آنکه این گونه اتفاق افتاده مدیریت کند.
وی افزود: این موضوع چیزی نیست که دادستان بخواهد ورود پیدا کند بلکه تدبیر اینگونه امور در دست دولت است.
چرا در مقوله فعالیت بنگاههای اتومبیل و املاک ورود نمیکنید؟ یکی دیگر از خبرنگاران فعالیت صنفهای همچون اتومبیل و املاک را باعث گرانی در مملکت دانست و گفت که آیا دادستانی برای برخورد با این دو صنف کاذب ورود پیدا نمیکند که اژهای، گفت: در هر صنفی ممکن است ایراداتی باشد که اگر به شکلی روشن مطرح شود در صورتی که جنبه عمومی داشته باشد مدعی العموم و در صورتی که شاکی خصوصی داشته باشد موضوع رسیدگی میشود.
وی افزود: سؤال شما کلی است اما شاهد هستید مواردی که جنبه عمومی داشته دادستان ورود پیدا کرده و موضوع را پیگیری کرده است.
بارها از رسانهها خواستهایم در زمینه فعالیتهای هرمی اطلاع رسانی کنندسخنگوی دستگاه قضا در ادامه در خصوص شرکتهای مجوز کار دارند اما بعداً با تغییر فعالیت اقدام به کارهای هرمی میکنند، گفت: من بارها از رسانهها خواستهام که در این زمینه اطلاعرسانی کنند و آگاهی مردم را بالا ببرند و همواره خواهشم از مردم این بوده که زمانی کسی وعده میدهد و مشخص است که نمیتواند به وعدهاش عمل کند آنها فریب نخورند.
وی افزود: در مورد شرکتهای هرمی نیروی انتظامی و دستگاه قضایی حساس است و اگر موضوع جنبه کلاهبرداری داشته باشد برخورد میشود.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: کلاهبرداری هم جنبه عمومی و هم جنبه خصوصی دارد بنابراین هر کس در مورد شرکتهای هرمی اطلاعی دارد باید خبر رسانی کند تا دادستان از جنبه عمومی موضوع را رسیدگی کند.
هشدار در مورد فعالیت جریانهای تکفیری
دادستان کل کشور در ادامه نشست در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه رئیس قوه قضائیه از وزارت اطلاعات و سپاه خواسته است تا در مورد جریانهای تکفیری به هوش باشند، آیا خطری احساس شده است، گفت: جریانهای تکفیری به خصوص در کشورهای همسایه همواره اقدامات جنایتکارانه خود را انجام میدهند و ممکن است در کشور ما هم تشنج ایجاد کنند.
وی افزود: البته اینجا ایران است و نمیتوانند کاری کنند، چرا که نیروهای امنیتی و مردمان ما هشیار هستند اما در هر صورت باید مراقب باشیم که جریانهای تکفیری اقدامات جنایتکارانه و مجرمانه خود را در کشور ما انجام ندهند.
داستان کل کشور با بیان اینکه ممکن است گاهی اقداماتی در حد سوءظن باشد و رفع اتهام شود، گفت: هر اقدامی هر چند هم کوچک باشد به همان اندازه مجازات دارد و برخورد میشود.
هیأت داخلی مجلس نمیتواند به درستی درباره پرونده علی مطهری اظهار نظر کنداژهای با اشاره به اینکه پرونده اعلام جرم دادستان تهران علیه مطهری در حال رسیدگی است، گفت: در موضوع اعلام جرم دادستان تهران علیه علی مطهری از چند جنبه باید پرونده مورد رسیدگی قرار میگرفت.
وی ادامه داد: مجلس رسیدگی به تخلفات نمایندگان را به هیاتی از خود مجلس واگذار کرده است. باید در این میان اظهارات علی مطهری هم خلاف و غیر خلاف بودنش باید توسط این هیئت مورد رسیدگی قرار گیرد یا خیر.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: آن چیزی که از متن قانون اساسی بر میآید این است که نمایندگان در اظهار نظر آن هم در مسائل مربوط به وظایف نمایندگیشان آزاد هستند اما این به آن معنا نیست که نماینده به کسی فحاشی کند یا مطلب خلاف واقعی بگوید.
سخنگوی قوه قضاییه یکی دیگر از موارد مورد توجه در این پرونده را این نکته قلمداد کرد که رسیدگی به کارهای قضایی را نمیتوان به نهادی غیر از قوه قضاییه سپرد و به این ترتیب هیأت داخلی مجلس نمیتواند در این مورد به درستی اظهارنظر کند.
آخرین وضعیت پرونده سعید مرتضویوی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا وضعیت پرونده مرتضوی مشخص نشد، گفت: چرا مشخص نشد؟ بخشی از پرونده رسیدگی شد و حکم هم صادر شد. به این حکم اعتراض شد و پرونده به دیوان عالی کشور رفت و هنوز مرحله نهایی طی نشده است.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: یک قسمت از پرونده مطرح است. ایشان آمده و رفته و از او تحقیق شده است. آن موقع گفته بود لایحه دفاعیه هم میدهد و من الان نمیدانم که لایحه داده است یا خیر. البته قاضی دفاع را گرفته و حالا چه او لایحه بدهد یا ندهد قاضی تصمیم نهایی خود که قرار مجرمیت است را صادر میکند.
وی ادامه داد: یکی از افرادی که در پرونده تأمین اجتماعی نامش مطرح است این فرد است و این پرونده در حال رسیدگی است.
رسیدگی به پرونده آتش سوزی خیابان جمهوری ادامه دارددادستان کل کشور در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره حادثه آتشسوزی خیابان جمهوری گفت: آن گونه که من اطلاع پیدا کردم، سازمان بازرسی، دادستانی تهران، شهرداری و حتی دولت در این پرونده تحقیقات و بررسیهای خوبی را آغاز کردهاند.
محسنی اژاهای گفت: دادستانی تهران از چندین نفر از افراد آتشنشان و کسانی که در آن محلها مشغول به کار بودند اظهاراتشان را اخذ کرده و همچنان رسیدگی به آن ادامه دارد.
نقل خاطره؛ برای آنکه تذکری برای شما و برای خودم باشداژهای در ادامه در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه فردی مدعی است در فتنه ۸۸ فرزندش کشته شده و به پرونده وی رسیدگی نشده، گفت: برای آنکه تذکری برای شما و برای خودم باشد باید به این نکته اشاره کنم که این موضوع درست نیست که قرار باشد ما هر چیزی شنیدیم بدون تحقیق و تفحص آن را مطرح کنیم.
وی گفت: پاسخ این تشویش اذهان عمومی را چه کسی خواهد داد و آیا ما میتوانیم به صرف داشتن یک مجله یا یک رسانه هرچه میخواهیم بگوییم؟
محسنی اژهای تصریح کرد: در زمانی که در دادسرای کارکنان دولت سرپرست بودم یکی از نشریات مطلب سراسر دروغی را درباره بنده نوشت که فقط اسم من واقعی بود و زمانی که به این نشریه خرده گرفتم عنوان کرد که ما اینها را شنیدهایم. پرسیدم منبع شما چیست که گفت نمیتوانم منبع را بگویم. سپس من به این فرد گفتم حالا این مطلبی را که من میگویم منتشر کن و او قبول کرد. بعد یک مطلب را به او گفتم و او عصبانی شد. من گفتم این هم چیزی است که تو شنیدهای، آیا میتوانی آن را منتشر کنی؟
اژهای گفت: اگر شما خبرنگار زرنگی باشید، باید اسم شعبه یا قاضی را بپرسید و به ما مراجعه کنید و ببینید صحت دارد یا خیر، اما اگر این مطلب قبل از بررسی صحت و سقم آن منتشر شود قطعا باید تحت تعقیب قرار بگیرید.
وی افزود: شما حق ندارید مطلبی را که به این وضوح دروغ است منتشر کنید و بعد خود شما یا کسی دیگر مدعی شود که من چنین چیزی شنیدهام و نگذاشتهاند آن را منتشر کنند.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا این فرد را مورد تعقیب قرار دادید یا خیر؟ گفت: خیر. من به دلیل آنکه علیه خودم صحبت شده بود، تعقیب نکردم ولی بالاخره او فهمید که مسیرش اشتباه است.
سازمانهای بینالمللی بخصوص آنهایی که داعیه دفاع از حقوق بشر را دارند کارشان افتضاح است
یکی دیگر از خبرنگاران درباره گزارشگر ویژه سازمان ملل (احمد شهید) پرسید که محسنی اژهای، گفت: سازمانهای بینالمللی بخصوص آنهایی که داعیه دفاع از حقوق بشر را دارند کارشان افتضاح است و خودشان مرتکبین بدترین جنایتها در دنیا و کشورهای مختلف هستند.
وی افزود: حقوق بشر برای این افراد دستاویزی شده برای آنکه سلطهگری کنند و با کشورهای مخالف خودشان برخورد داشته باشند.
دادستان کل کشور گفت: گزارشگر ویژه باید بیطرف باشد و براساس مستندات واقعی گزارش خود را تنظیم کند در حالیکه احمد شهید بیطرف نیست و برخلاف ضوابط خودشان هم عمل میکند.
محسنی اژهای گفت: این فرد برای تهیه گزارشهایش به کسانی مراجعه میکند که با نظام در تضاد هستند و اعلام جنگ مسلحانه بر علیه مردم این کشور کردهاند در حالیکه اگر بیطرف بود گزارشش را براساس این مستندات تهیه نمیکرد.
وی ادامه داد: ما اگر یک گزارشگر بیطرفی خودش را ثابت کند مشکلی با ورود وی به کشور نخواهیم داشت کما اینکه پیش از این هم نظایر این موضوع وجود داشتند.
در حقوق شهروندی دنبال یک کار کارشناسی هستیمسخنگوی دستگاه قضایی کشور همچنین در پاسخ به سئوالی در رابطه با همکاری دولت و قوه قضاییه برای تنظیم منشور حقوق شهروندی، گفت: دولت تلاش خود را دارد انجام میدهد تا از حقوق مردم دفاع کند.
وی گفت: هر چند که متأسفانه با موضوع حقوق شهروندی در برخی موارد به صورت سیاسی برخورد شده است که اگر این موضوع را دنبال کنیم کار صحیحی انجام ندادهایم.
محسنی اژهای گفت: ما در قوه قضاییه دنبال یک کار کارشناسی هستیم و در گذشته هم نظیر این کارها را انجام دادهایم و به حفظ حقوق شهروندان توجه ویژهای داشتهایم.
شکایات وزارت نفت از ناجا به دلیل بدهی ۱۸۰ میلیارد تومانی
سرانجام رسیدگی به شکایات وزارت نفت از ناجا به دلیل بدهی ۱۸۰ میلیارد تومانی، پرسش دیگری بود که سخنگوی دستگاه قضا درباره آن گفت: ما گاهی یک شکایت دارم و گاهی یک دادخواست. اگر مسأله صرفاً حقوقی باشد و شاکی ادعا نداشته باشد که خلافی صورت گرفته، معمولاً دادخواستی تنظیم میشود و موضوع در دادگاههای عمومی رسیدگی میشود.
وی افزود: من الان نمیدانم که در این موضوع دادخواست تنظیم شده یا شکایت صورت گرفته است.
ایران تبعه خود را ممنوعالورود نمیکند
خبرنگار دیگری گفت که به دستور رئیسجمهور کمیتهای برای تسهیل بازگشت ایرانیان به کشور شکل گرفته که گزارش آن نیز تکمیل شده، آیا قوه قضائیه نمایندهای در این کمیته دارد؟ اژهای در پاسخ گفت در همه دورهها چنین تشکیلاتی بوده و این موضوع جدیدی نیست.
وی افزود: تشکیل چنین کمیتهای برای این است که کسانی که به هر دلیلی به خارج از کشور رفته و نمیتوانند برگردند یا نگران بازگشت خود هستند رسیدگی صورت گیرد، دستگاه قضایی هم از این موضوع استقبال کرده و در مقاطعی قاضی سراج نماینده کمیته بوده است.
محسنیاژهای با تأکید بر اینکه ایران تبعه خود را ممنوعالورود نمیکند، گفت: اگر کسی اتهامی متوجهاش باشد بهتر است که برگردد و به اتهاماتش رسیدگی شود اما اگر کسی اتهامی متوجهاش نیست لزومی ندارد که نگران باشد.
آیا فعالیت ستاد حقوق بشر تغییری پیدا میکند؟
یکی از خبرنگاران در خصوص اقدام اخیر وزیر امور خارجه سوئد مبنی بر پروندهسازی علیه ایران با محوریت حقوق بشر سؤال کرد و گفت که آیا فعالیت ستاد حقوق بشر تغییری پیدا میکند؟ اژهای در پاسخ گفت بدیهی است که وزارت امور خارجه نسبت به ادعاهایی که علیه ایران در مورد حقوق بشر مطرح میشود واکنش نشان دهد زیرا در این زمینه مسئولیت دارد اما گاهی اوقات رسیدگی به این گونه موضوعات تنها از عهده یک نهاد برنمیآید.
وی افزود: ستاد حقوق بشر مصوبه شورای عالی امنیت ملی است و تا زمانی که مصوبه به قوت خود باقی است فعالیت این ستاد ادامه دارد.
یکی از خبرنگاران گفت که ۳۶ تن از کارگران به دلیل اعتراضات صنفی دستگیر شدهاند، دلیل دستگیری آنها تنها اعتراض بوده؟ اژهای پاسخ داد اگر کسی تحت عنوان امر صنفی اقدامی خلاف قانون انجام دهد به دلیل کاری که خلاف امنیت و نظم عمومی انجام شده با او برخورد میشود نه به دلیل یک امر صنفی.
خبرنگاری گفت: به تازگی مطرح شده که ایجاد آلودگی هوا معاونت در قتل است. اژهای گفت هنوز چنین چیزی روشن نیست، چرا که معاونت در یک امر وحدت قصد میخواهد.
پرونده تصادف اتوبان تهران ـ قم مراحل نهایی خود را طی میکند
دادستان کل کشور در ادامه نشست خبری خود در خصوص آخرین وضعیت پرونده اتوبوس اسکانیا که در جاده تهران ـ قم دچار سانحه شد توضیح داد و گفت: این پرونده مراحل نهایی خود را طی میکند اما هنوز حکمی صادر نشده است.
وی افزود: در این زمینه سه بحث مطرح است؛ نخست اینکه آیا اسکانیا اشکال فنی داشته که موجب آتشسوزی شده، دوم آنکه برخی جنازهها قابل تشخیص نبود و همین موضوع وقتگیر شد و سوم اینکه چه مسائلی متوجه راننده و شرکتی که راننده را استخدام کرده میشود و چه اشکالی به سازنده خودروها وارد است. در تمام این بخشها نیاز به کار کارشناسی بود و همین موضوع رسیدگی به پرونده را زمانبر میکرد.
از زندانی بودن اعضای القاعده در ایران تا منوط بودن مراوادات سیاسی به آزادی افراد محصور
یکی از خبرنگاران گفت: خبرگزاری فرانسه گزارشی را منتشر کرده که بر اساس آن عدهای از زندانیان عضو القاعده در زندانهای ایران هستند. اژهای گفت نمیگویم موضوع صحت ندارد اما باید بررسی کنیم.
وی در پایان نشست خبری یکی از خبرنگاران گفت، یکی از فعالان سیاسی مدعی شده که غربیها مراودات سیاسی خود را منوط به آزادی افراد در حصر میدانند که اژهای گفت این امر دخالت در امور داخلی کشور است و ما اجازه دخالت را به هیچکس نمیدهیم.
خبرنگاری پرسید آیا با توجه به استقبال یکی از سران فتنه برای حضور در دادگاه دستگاه قضایی تصمیم جدیدی اتخاذ کرده است که اژهای به این سؤال پاسخ منفی داد.
پایان پیام./
برای دریافت و دیدن آخرین اخبار تابناک، از هر نقطه ای در اینترنت Toolbar اختصاصی تابناک را از لینک زیر دریافت و بر روی مرورگر خود نصب کنید:لینک دریافت Toolbar تابناک