روابط اوباما و نتانیاهو پیچیده‌تر خواهد شد

کد خبر: ۳۸۴۵۳۸
|
۱۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۷:۴۹ 06 March 2014
|
4637 بازدید
نتانیاهو در حالی به دیدار اوباما رفت که در روزهای آتی، تصمیمات بسیار مهمی در خصوص ایران و مسئله فلسطین گرفته خواهد شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، روزنامه انگلیسی "گاردین" در مقاله‌ای به قلم "دن روبرتز" و "هریت شروود" می‌نویسد: دیدار نخست‌وزیر اسرائیل از واشنگتن، معمولا موجب می‌شود که نگاه سیاست خارجی این شهر، به خاورمیانه دوخته شود اما این هفته، بحران اوکراین، تنها عاملی نبود که بر ورود بنیامین نتانیاهو به کاخ سفید، سایه افکند.


*** روابط نتانیاهو و اوباما پیچیده‌تر می‌شود
رابطه ناخوشایند و نه چندان جالب نتانیاهو با باراک اوباما، با این احساس روزافزون که اتحاد دیرینه آمریکا و لابی‌های سیاسی اسرائیل در کنگره، به طرز چشمگیری در نتیجه اختلافات اخیر این دو بر سر ایران و سوریه، دچار شکاف شده است، پیچیده‌تر خواهد شد.
هنگامی که نتانیاهو در روز سه‌شنبه در کنفرانس سالانه «آیپک»، کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل صحبت می‌کرد، اعلام کرد که تصمیم دارد با عده‌ای از سیاستمداران واشنگتن ــاز جان کردی گرفته تا جان مک‌کین ــ ملاقات کند.

اما شکست تلاش مورد حمایت آیپک برای تصویب قانونی که جلوی توافق هسته‌ای اوباما با ایران را بگیرد، باعث شده است که توانایی افسانه‌ای لابی‌کنندگان آن جهت استفاده از حق وتو در برابر سیاست‌های آمریکا، بار دیگر مورد ارزیابی قرار بگیرد.


*** در روزهای آینده تصمیماتی جدی در مورد ایران و روند صلح، گرفته خواهند شد
علاوه براین، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه طی سخنانی اعلام کرد که وی قصد دارد اسرائیل را نه تنها به خاطر پذیرش مذاکرات صلح با ایران و سوریه، به رهبری آمریکا، بلکه در مورد فلسطین نیز تحت فشار قرار دهد.

«مایکل کاسن»، رئیس‌ آیپک، با اذعان به خطری که آنها را تهدید می‌کند، سخنرانی افتتاحیه این کنفرانس را در روز یکشنبه ایراد کرد. وی گفت: «ما در برهه‌ای بسیار مهم برای آمریکا و اسرائیل، اینجا جمع شده‌ایم. در روزهای آینده تصمیماتی جدی در مورد ایران و روند صلح، گرفته خواهند شد.»

در سخنان حامیان آیپک، مانند «جو لیبرمن»، سناتور سابق آمریکایی، در مورد تلاش‌های اخیر جهت تعدیل شور و اشتیاق  کاخ سفید برای معامله با ایران، هیچ گونه ابراز پشیمانی دیده  نمی‌شد. لیبرمن در سخنرانی خود در این کنفرانس گفت: «من می‌دانم که عده‌ای خواهند گفت که درگیر شدن کنگره با این موضوع، موجب آسیب رسیدن به دیپلماسی خواهد شد اما به عقیده من، اگر کنگره خود را درگیر این موضوع نکند، دیپلماسی هیچ شانسی برای موفقیت نخواهد داشت.»


*** دموکرات‌ها دیگر نمی‌خواهند توسط عوامل جنگ‌طلب جامعه یهودی به آن‌ها دیکته شود
اما با این حال، برخی دیگر می‌گویند، عدم موفقیت در جلب رای 70 تن از نمایندگان سنا برای تحت الشعاع قرار دادن اوباما در مورد ایران، نشان می‌دهد که سیاستمداران آمریکایی در مورد منافع اسرائیل، با هم متفق القول نیستند.

«جرمی بن‌ آمی»، مدیر «جی استریت»، سازمان لابی‌کننده‌ای که ادعا می‌کند در آن واحد نماینده آمریکایی‌های حامی رژیم صهیونیستی و همینطور حامیان توافقنامه با فلسطین است، می‌گوید: «شما اکنون با اکثریت انجمن‌های حزبی دموکراتیک  رو‌به‌رو هستید که نمی‌خواهند توسط عوامل جنگ‌طلب جامعه یهودی، به آن‌ها دیکته شود و این تغییر چشمگیری است.»

وی در مصاحبه‌ای افزود: «گروه بزرگی از دموکرات‌ها که تعدادشان به اندازه کافی زیاد است، ایستادگی کرده و می‌گویند، «نه، ما با این موضوع موافق نیستیم؛ چرا که این فشار از خارج است؛ این یک سیاست اشتباه است.»

با وجود عقب‌نشینی‌هایی که در کنگره دیده می‌شود، هنوز هم انتظار می‌رود که نتانیاهو، در روز دوشنبه در دیدار با اوباما در کاخ سفید، برنامه هسته‌ای ایران را به عنوان اولویت اصلی بحث و گفت‌و‌گوی خود قرار دهد.

به گفته یکی از مقامات ارشد دولت اسرائیل، «ایران نگرانی اصلی ما باقی خواهد ماند. ما این حقیقت را که علاقه‌ای به توافقنامه موقت نداریم، مخفی نمی‌کنیم اما در حال حاضر، تمرکز ما روی توافق نهایی است. ما همچنان خواهان برچیده شدن زیرساخت‌های نظامی هسته‌ای ایران هستیم.»


*** پیشنهادات صلح آمریکا برای هیچ یک از طرفین خوشایند نیست
این مقام ارشد در ادامه گفت: «نتانیاهو معتقد است که تحریم‌های بین المللی علیه ایران، نباید کاهش پیدا کنند. [از نظر ما] اعمال فشار، تنها راه رسیدن به یک توافق خوب است بنابراین، این فشار باید ادامه پیدا کند.»

از سوی دیگر، اوباما نیز تلاش خود را در جهت روند صلح فلسطین به کار بسته است و بر نتانیاهو فشار می‌آورد که چارچوب توافقنامه‌ای را که توسط جان کری تدوین شده است، بپذیرد. در اواخر این ماه، اوباما با محمود عباس، رئیس‌جمهور تشکیلات خودگردان فلسطین، به عنوان بخشی از گرفتاری جدید خود، دیدار خواهد کرد.

افشاگری‌های اخیر در رسانه‌های عرب، حاکی از این است که توافق کری،  شامل یک پایتخت برای دولت فلسطین در «بیت حنینا»، واقع در حومه بیت المقدس، به جای مرکز شهر؛ ابقای کنترل برخی از شهرک‌های مسکونی در دست اسرائیل؛ باقی ماندن کنترل دره اردن ــکه از نظر راهبردی دارای اهمیت بسیار زیادی است ــ در دست اسرائیل برای مدتی نامحدود؛ و اصرار برای  به رسمیت شناختن اسرائیل به عنوان دولت یهود، توسط فلسطینی‌ها خواهد بود. یک چنین بسته‌ای مورد قبول فلسطینی‌ها نخواهد بود. البته از نظر این مقام ارشد، این پیشنهادات برای هیچ‌یک از طرفین خوشایند نیست.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟