چندروزی است که شبکه اجتماعی فیس بوک در شهرستان پلدختر رفع فیلتر شد؛ یک بام و دوهوای فیلترینگ فیسبوک حتی وزیر خارجه سوئد را که به تازگی به ایران سفر کرده، شگفت زده میکند تا آنجا که بعد از بازگشت نوشته بود: در ایران اتفاق شگفتی افتاده است، مسئولان ارشد کشور صفحه فیسبوک را غیرقانونی اعلام و فیلتر کردهاند، اما همان مسئولان خودشان با «فیلتر شکن» وارد فیسبوک شدهاند و صفحه باز کردهاند و با مردمی که آنها هم با فیلترشکن وارد فیسبوک میشوند، ارتباط برقرار میکنند!
پارسینه در ادامه نوشت: نظرسنجی اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور در فیسبوک درباره موضوع مهم هدفمندی یارانهها، شاهد دیگری بر دغدغههای فیسبوکی است. او به تازگی انتشار مطلبی در صفحه شخصی فیسبوک خود ضمن اشاره به قانون هدفمندی یارانهها و اجرای فاز دوم آن، از «مردم» فیسبوکیها درخواست کرده بود نظر خود را در خصوص میزان کف در آمد برای تعیین مرز یارانه بگیران و دهکهایی که از دریافت یارانه حدف خواهند شد بیان کنند!
حالا دیگر شاید فیلتر بودن یا نبودن فیسبوک چندان مهم نباشد؛ آن هم در جایی که فیسبوک خود درگیری بودن یا نبودن است. چندی پیش محققان دانشگاه «پرینستون» آمریکا در تحقیقی به این نتیجه رسیدند که شبکه اجتماعی فیسبوک احتمالاً تا سال ۲۰۱۷، ۸۰ درصد از کاربران خود را از دست میدهد. گرچه در آن زمان واکنشهای فیسبوک به این نتیجه تحقیق طنزآلود و تمسخرآمیز بود اما خرید ۱۹ میلیارد دلاری اخیر فیسبوک برای حاکمیت در سیستمهای پیامرسانی موبایلی حکایت از آن دارد که فیسبوک دارد برای ماندن تلاش میکند.
حال این سوال ها پیش می آید که آیا بستر برای رفع فیلتر فیسبوک در کشور فراهم شده است؟ آیا رفع فیلترینگ فیسبوک در پلدختر اتفاقی بوده یا نه؟ آیا در نقاط دیگر کشور این اتفاق هم افتاده و واقعا دلایل این اتفاق چیست؟اگر فیسبوک فیلتر است چرا دولتمردان می توانند در این شبکه اجتماعی فعالیت کنند؟
شبکه فیسبوک شبکه ای که حتی صاحبان اینترنت و دشمنان ما از مضرات آن کاملا آگاه هستند ،تا آنجایی که باراک اوباما در یک برنامه تلویزیونی می گوید: "من به دخترانم اجازه نمی دهم که عضو فیس بوک شوند".
این سیکل از ابتدای دولت یازدهم تا به حال بارها طی شده است؛ یک اظهار نظر دولتی درباره رفع فیلتر فیسبوک، یک تکذیب و البته کارگروهی که گویا تا به حال هیچوقت موضوع رفع فیلتر فیسبوک را بررسی نکرده است و اتفاقا ۶ وزیر هم عضو آن هستند.
گفتنی است فیسبوک از سال ۸۸ به بعد در سراسر کشور فیلتر می باشد.
فیس بوک در کرمان و همدان هم رفع فیلتر شدپس ار رفع فیلتر فیسبوک در برخی از شهرستان ها و استان ها ،اینبار شبکه اجتماعی فیس بوک در کرمان و همدان هم رفع فیلتر شد؛ این در حالی است که امسال در مورد رفع فیلتر شدن فیسبوک در ایران حرف وحدیث های زیادی در رسانه های مختلف پخش شد.