دیدار بدون نتیجه کری و لاوروف درباره اوکراین

وزیر خارجه آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگاران بعد از نشست خود با همتای روسی‌اش در پاریس، عنوان داشت: واشنگتن به هیچ عنوان راهکاری را که دولت اوکراین در آن مشارکت نداشته باشد، نمی‌پذیرد.
کد خبر: ۳۸۹۵۹۵
|
۱۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۶ 31 March 2014
|
4878 بازدید
نشست وزرای خارجه آمریکا و روسیه برای بررسی دستیابی به راهکاری دیپلماتیک برای حل بحران اوکراین بدون نتیجه‌ای مشخص به پایان رسید.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری الجزیره، جان کری، وزیر خارجه آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگاران بعد از نشست خود با همتای روسی‌اش در پاریس، عنوان داشت: واشنگتن به هیچ عنوان راهکاری را که دولت اوکراین در آن مشارکت نداشته باشد، نمی‌پذیرد.

وی در ادامه افزود: هیچ تصمیمی درخصوص اوکراین بدون حضور این کشور اتخاذ نخواهد شد و واشنگتن همچنان معتقد است که اقدامات روسیه در قبال شبه جزیره کریمه غیرقانونی بوده است.

کری همچنین عنوان داشت: حدود 40 هزار سرباز روسی در مرزهای شرق اوکراین مستقر شده‌اند و این اقدام، اقدامی تحریک‌کننده به شمار می‌آید اما در عین حال معتقدیم که این نیروها در خاک روسیه مستقر هستند و از مسکو می‌خواهیم آنها را از مرزهای مشترک با اوکراین خارج کند.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز بعد از این نشست عنوان داشت که مواضع دو کشور در قبال بحران اوکراین متفاوت است.

وی در ادامه افزود: من و همتای آمریکایی‌ام بر سر ادامه یافتن مذاکرات برای دستیابی به یک راهکار دیپلماتیک توافق نظر داریم.

لاوروف در مصاحبه تلویزیونی خود قبل از دیدار با کری عنوان داشته بود چنانچه کی‌یف آمادگی اعطای اختیارات بیشتر به مناطق روس زبان در اوکراین را داشته باشد، روسیه، آمریکا و اتحادیه اروپا می‌توانند گروه حمایت از اوکراین را تشکیل دهند.

لاوروف پیشتر وجود هر گونه طرح روسی برای لشگرکشی به اوکراین را رد کرده بود.

دیدار لاوروف و کری در چارچوب توافق روسای جمهور دو کشور برای بررسی اقدامات جامعه بین‌الملل با هدف بازگرداندن ثبات به اوکراین صورت گرفت.

اوکراین «بی‌طرف و فدرال»

برخی از مقام‌های دولت آمریکا معتقدند پیشنهاد جدید روسیه برای حل بحران اوکراین نیست و می‌تواند مقدمه‌ای برای عملیات نظامی گسترده‌تر باشد.

مسکو خواهان یک اوکراین «بی‌طرف و فدرال» است و می گوید که اوکراین نباید به پیمان ناتو بپیوندد.

مسکو می‌گوید که در بخش‌های شرقی اوکراین که اکثریت روس تبار هستند، روسی باید زبان رسمی دوم اعلام شود. همچنین باید این مناطق در برابر کی‌یف، از خودمختاری و اختیارات بیشتری برخوردار شوند.

از طرف دیگر، آمریکا بر کاهش تنش‌ها، خلع سلاح شبه نظامیان طرفدار روسیه در کریمه و بازگشت نیروهای اوکراین به پایگاه‌های خود در کریمه تاکید دارد.

مقام‌های آمریکایی همچنین خواهان اعزام ناظران بین المللی به منطقه هستند و در پی آن هستند که مسکو با دولت موقت در کیف مذاکره کند. روسیه تا به حال این دو درخواست را نپذیرفته است.

ماموریت ژنرال آمریکایی


به گزارش بی.بی.سی، هم زمان با مذاکرات مستقیم وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه بر سر بحران اوکراین، فرمانده کل نیروهای آمریکایی در اروپا به طور غیرمنتظره از واشنگتن به محل ماموریتش در اروپا فرستاده شد.

ژنرال فیلیپ بریدلاو، فرمانده کل نیروهای ناتو و فرمانده نیروهای آمریکایی در اروپا که به واشنگتن سفر کرده بود، به دستور چاک هاگل، وزیر دفاع آمریکا، به اشتوتگارت آلمان بازگشته و این هفته در روزهای یکم و دوم آوریل در بروکسل با وزیران امور خارجه کشورهای عضو ناتو دیدار و گفتگو خواهد کرد.

سخنگوی پنتاگون دلیل این تصمیم را «عدم شفافیت مقاصد رهبران روسیه» از تحرکات نظامی ارتش این کشور در نواحی مرزی اوکراین اعلام کرده است.

این در حالیست که وزیر امور خارجه روسیه گفته است که کشورش به هیچ وجه قصد یا علاقه‌ای برای اعزام نیرو به اوکراین ندارد. لاوروف می‌گوید که روسیه آماده حفظ حقوق روس تبار‌ها در اوکراین از تمام راه‌های سیاسی، دیپلماتیک و قانونی است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟