رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تقویت جمهوریت نظام اسلامی میطلبد تا بر اساس صراحت قانون اساسی در تعدد احزاب، برنامه ریزی کنیم و موانع غیرقانونی، غیرمنصفانه و متعصبانه را برداریم.
به گزارش فارس، آیتالله هاشمی رفسنجانی عصر دیروز در دیدار اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، با بیان اینکه «تحزّب راه تجربه شده دنیا برای تعمیق تدریجی مردم سالاری در جوامع است» گفت: تقویت جمهوریت نظام اسلامی میطلبد تا بر اساس صراحت قانون اساسی در تعدد احزاب، برنامه ریزی کنیم و موانع غیرقانونی، غیرمنطقی، غیرمنصفانه و متعصبانه را برداریم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، عملکرد بر اساس معیارها را وظیفه احزاب در برگزاری انتخابات خواند و گفت: بدون کارهای تشکیلاتی، نمی توان به نظام های مردم سالار نظم داد.
وی از احزاب به عنوان آموزگار تربیت کادرهای اداره کشور و ضربه گیر نظام در انتقادها و نارضایتی های احتمالی مردم یاد کرد و گفت: با وجود احزاب واقعی، مردم حقوق سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خود را از کاندیدای حزبی که به آنها رأی دادند، مطالبه میکنند و نارضایتی های خود را پای صندوقها، با آرای سلبی به جناح حاکم اعلام و برای دورههای بعد نامزدهای احزاب دیگر را انتخاب میکنند.
هاشمی رفسنجانی، با اشاره به فضای سیاسی کشور در آستانه انتخابات پنجم مجلس شورای اسلامی، به بیان خاطراتی از چرایی و چگونگی تصمیم بعضی از مدیران دولتی برای تشکیل حزب کارگزاران سازندگی تا لحظه گرفتن امضا و انتشار بیانیه اعلام موجودیت پرداخت و گفت: تأثیر این حزب را در انتخابات پنجم مجلس و هفتم ریاست جمهوری دیدیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تمجید از مدیریت اعضای اولیه شورای مرکزی حزب کارگزاران و نقش آنان در دولت سازندگی، گفت: کشور ایران را با ویرانههای پنج استان جنگ زده و عقب افتادگی های هشت سال دفاع مقدس و عقب ماندگی های تاریخی در اوج دشمنی های غرب تحویل گرفتیم و با سیاست تعدیل که شاخص های متعددی در سیاست داخلی و خارجی داشت، به سوی باسازی و ساخت زیربناها بردیم.
وی با بیان اینکه «تنش زدایی، سیاست اعلام شده ما بود»،گفت: عملکرد ایران در زمان اشغال کویت توسط عراق دنیا را متوجه حقانیت ایران در شعارها کرد.
هاشمی رفسنجانی افزود: در سایه این اعتماد، جهان بسیاری از طرحها را فایناس کردند که هزینه ها را از محل درآمدهای همان طرحها به تدریج پرداخت میکردیم.
هاشمی رفسنجانی با بیان سوابق مباحث مربوط به طرح هدفمندی یارانهها گفت: زمانی به دلیل اقتضائات دوران جنگ تحمیلی، همه نیازهای مردم از قاشق و ملحفه گرفته تا حامل های سوخت، کوپنی بود که این امر خود باعث رواج بازار سیاه میشد و با طراحی آزاد سازی مرحلهای قیمتها، بازار سیاه را که زمینه فعالیت پیدا کرده بودند، از میان برداشتیم.
وی با ارائه تحلیلی از روند مباحث مربوط به طرح هدفمندی یارانه ها در زمان مطالعه و اجرا، گفت: اولین انحراف با طرح ثبات قیمتها در مجلس هفتم ایجاد شد و سپس به اجرای نادرست آن در دولت رسید که معلوم نیست چه منطقی پشت آن بود، چون زمانی قیمتها را بستند و زمانی با تزریق پول به مردم، لگامش را رها کردند.
هاشمی رفسنجانی در پاسخ به سؤال یکی از حاضران که «نظر شما درباره شرایط فعلی چیست؟»، گفت: مهمترین دستاورد انتخابات ریاست جمهوری، در داخل، امیدواری مردم و در خارج تغییر فضای تهدید، جلوگیری از تشدید تحریمها و خاموش شدن شعله های جنگ روانی بود، چون همان کسانی که برای صدور و تصویب قطعنامه ها علیه ایران در مجامع بین المللی تلاش میکردند، در این شرایط برای مذاکره با ایران با هم مسابقه گذاشتند.
هاشمی رفسنجانی، هیاهوی تندروها در مسائل کلان مانند مذاکرات هستهای و جلوگیری از تشدید تحریمها را برای منافع ملی خطرناک دانست و گفت: اقلیت مغرض چشم بسته به میدان نقد آمد و در تاریکی رویگردانی مردم از خود، کاه را کوه میسازد تا به وظیفه خویش در مانع تراشی برای دولت عمل کند.
وی با تشبیه اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها به یک جراحی مهم، گفت: اهمیت این کار موقعی بیشتر میشود که بر پیکر نحیف و مریض اقتصادی انجام میشود که در مرحله اول خونریزی داشت و دستگاههای تنفس آن نیز قطع شده است.
هاشمی رفسنجانی با مقایسه شرایط امروز کشور با نخستین سالهای پس از جنگ، گفت: تجربه میگوید با سرمایه حمایتهای مردمی، دانش نیروهای متفکر، متخصص، دلسوزی و اراده جوانان و منابع بالقوه، میتوان بر مشکلات فائق آمد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ارزان بودن عوامل تولید را باعث رونق اقتصاد، افزایش اشتغال و خودباوری مردم دانست و گفت: وقتی شرافت انسانی با وجود کار و درآمد حفظ شود، هیچ کس دوست ندارد از دولت جیره بگیرد.
وی با توصیه منتقدین مغرض به رعایت انصاف در گفتن و نوشتن، افزود: نباید منافع نظام نادیده گرفته شود و هدف القای ناکارآمدی دولت، هر وسیله ای را توجیه کند.
هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خویش درباره حضور زنان در انقلاب و مسؤولیتها، گفت: زنان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه که الحمدلله به سطوح عالی دانش نیز دست یافتهاند، میتوانند با رعایت مجموعه شرایط، مانند زنان تاریخ ساز در جامعه نقشآفرین باشند.
در آغاز این دیدار، ابتدا آقای کرباسچی دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی گزارشی از فعالیتها، اوضاع و برنامههای حزب در گذشته، حال و آینده ارائه کرد و سپس آقایان مهندس محمد هاشمی، رضا امراللهی، حسین مرعشی و خانم فائزه هاشمی به بیان دیدگاههای خویش درباره مذاکرات هسته ای، تحریمها، هدفمندی یارانهها و اهمیت استفاده از بانوان در مدیریتها پرداختند.