شانس همینجاست پشت در خانه ما

اگر دچار مشکل شدید، فکر نکنید دنیا به آخر رسیده است. می‌توانید سرانجام راه‌حل مناسبی پیدا کنید. مثلا جیل بولت تیلر، دانشمندی که در زمینه مغز فعالیت می‌کرد، گرفتار سکته مغزی شد. او مصیبتی را که گرفتارش شده بود به فرصتی برای یادگیری و رشد تبدیل کرد.
کد خبر: ۴۰۲۲۲۳
|
۰۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۷ 22 May 2014
|
6647 بازدید
تا به حال فکر کرده‌اید چرا برخی مردم مریض می‌شوند در حالی که دیگران سالم و تندرست هستند یا چرا برخی خیلی زودتر از دیگران به پول و ثروت دست پیدا می‌کنند؟ یا خیلی از افراد در برابر مشکلاتشان سریع به راه‌حل‌های مناسب دست پیدا می‌کنند؟

به گزارش جام جم، بسیاری از مردم معتقدند این افراد به اصطلاح خوش‌شانس هستند. آنها معتقدند این افراد بدون این‌که کار خاصی در زندگی‌شان انجام دهند، درهای خوشبختی به رویشان باز می‌شود و به همین علت همیشه به شانس آنها غبطه می‌خورند اما با تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده، مانند مطالعه ریچارد وایزمن، استاد دانشگاه هارتفورد شایر درباره نحوه زندگی صدها نفر که معتقد بودند خوش‌شانس یا بدشانس هستند، مشخص شد خوش‌شانسی هرگز تصادفی نبوده و انتخاب‌ بموقع و درست افراد در این مساله دخیل بوده است.

ما انسان‌ها از موهبت والایی چون حق انتخاب برخوردار هستیم و تا زمانی که آن را بخوبی نشناسیم، نمی‌توانیم در زندگی‌مان از آن سود ببریم. در حقیقت با انتخاب‌های روزانه بین موارد مختلف ـ خوب یا بد ـ می‌توانیم به رشدی که توقع داریم برسیم. برای این که بتوانیم این مزیت را بدرستی بشناسیم، ابتدا باید مفهوم آن را بدرستی درک کنیم. در حقیقت حق انتخاب فرآیندی ذهنی است که به ما کمک می‌کند میان چند گزینه، یکی را براساس اولویت‌هایمان انتخاب کنیم. انسان هرروز در معرض گزینه‌هایی قرار می‌گیرد که انتخاب هرکدام از آنها روی زندگی‌اش اثرات متفاوتی می‌گذارد.

این گزینه‌ها ممکن است به شکل ساده یا پیچیده‌ترین حالت ممکن جلوی روی فرد قرار گیرد. فرد نیز با توجه به طرز فکر، سبک زندگی، وابستگی مذهبی، موقعیت سیاسی و مالی خود یکی از گزینه‌ها را انتخاب می‌کند و به انتظار نتیجه‌اش می‌نشیند.

در حقیقت، زندگی مجموعه پیامدهای انتخاب‌های ماست که شرایط و تجربه‌ها ما را به آن می‌رسانند و عواقبش را هر روز تجربه می‌کنیم. ممکن است هنگام برخورد با ناملایمات، شرایط را سرزنش کنیم یا بگوییم بدشانس هستیم، اما از آنجا که خودمان چنین انتخابی داشته‌ایم، بنابراین تنها خود ما مسئول شرایط بد احتمالی‌مان هستیم.

اندیشه درست و پشتکار


بزرگی گفته است: «اگر نادان به دنیا می‌آییم تقصیری نداریم، اما اگر نادان از دنیا برویم، خطای بزرگی مرتکب شده‌ایم.» امکانات بسیاری ـ بویژه در دنیای مدرن امروزی ـ وجود دارد که فرد بتواند دانش و آگاهی خود را افزایش دهد. ما آزاد هستیم و قدرت تشخیص درست از اشتباه را داریم و باید در زمینه‌های مختلف زندگی فردی و اجتماعی خود دانش‌مان را بالا برده، همیشه بهترین انتخاب را داشته باشیم. از طرفی بزرگی و عظمت هرگز روی دیس طلایی تقدیم‌مان نمی‌شود و فقط خود ما هستیم که می‌توانیم با تلاش و پشتکار به آن دست یابیم. در تحقیقات مشخص شده افرادی که از بدشانسی خود گله‌مند هستند، معمولا تنبل و تن‌پرورند و همیشه آسان‌ترین گزینه را انتخاب می‌کنند، اما باید به خاطر داشت معمولا انتخاب‌های سخت و پیچیده، نتایج بهتر و باشکوه‌تری دارد.

استقامت


اگر نگاهی به تاریخ گذشتگان یا داستان‌های الهام بخش دوران خود بیندازیم، بوضوح می‌بینیم تقریبا بیشتر افراد موفق که توانسته‌اند کارهای بزرگی انجام دهند، مجبور بوده‌اند در برابر سختی‌ها و همچنین عدم توافق دیگران استقامت از خود نشان دهند. گاهی اوقات مجبور می‌شدند دربرابر تفکر رایج زمان و محیط خود، انتقادهای تند دیگران و موانع غیرمنتظره، ایستاده و انتخاب‌هایی انجام دهند که به‌درستی‌شان ایمان داشته‌اند. آنها هرگز تسلیم شرایط تحمیلی نشده‌اند و با تحمل ناملایمات توانسته‌اند به موفقیت‌های بزرگی دست یابند. مانند سقراط که برای داشتن تفکر مستقل بسیار جنگید یا گاندی که در برابر امپراتوری بریتانیا قدعلم کرد یا افراد دیگری چون مارتین لوترکینگ که برای حقوق مدنی سیاهپوستان مبارزه کرد و نلسون ماندلا نظام آپارتاید را شکست داد. نمونه بارز این انتخاب‌های درست، اما سخت همان ملال، دختر پاکستانی است که علیه طالبان ایستاد و دختران را به مدرسه رفتن تشویق کرد. او مثالی از قهرمان‌هایی است که با دانش و آگاهی‌شان انتخاب‌های درستی انجام داده و پای انتخاب‌هایشان ایستاده‌اند. بنابراین وقتی تسلیم شرایط بد زندگی‌تان می‌شوید، آن را به حساب بدشانسی نگذارید. این انتخاب خود شماست!

تمرین خوش‌شانسی


ریچارد وایزمن در تحقیقی که انجام داد، متوجه شد عوامل دیگری علاوه بر ناآگاهی و تنبلی در بدشانسی در زندگی موثر هستند. بدبینی و منفی‌بافی، بداخلاقی، توجه نداشتن به محیط اطراف زندگی و افراد دیگر موجب عدم موفقیت و شانس نداشتن است. روش‌های زیر در افزایش شانس موفقیت موثر هستند:

1 ـ منفی‌باف نباشید

آنچه بیشتر مردم را عقب نگه داشته و جلوی پیشرفت‌شان را می‌گیرد، تفکر بد آنهاست. لحن آنها بسیار منفی و وجودشان پر از نگرانی و دلشوره است. آنها همه چیز را بد می‌بینند و همیشه منتظر نتایج بد هستند. انتخاب‌های فردی که به زندگی این‌گونه می‌نگرد، همیشه غلط است و خواه‌ناخواه شکست می‌خورد و شانس موفقیت را براحتی از دست می‌دهد.

2 ـ افکار مثبت‌تان را تجسم‌سازی کنید

خود را در وضعی تصور کنید که به موفقیت دلخواه رسیده‌اید. این روش کمک می‌کند برای این که چنین اتفاقی بیفتد، قدم به قدم در جهت آن تلاش کنید. به عبارت دیگر روی جنبه‌های مثبتی که شما را با قدرت به سمت موفقیت پیش می‌برد، متمرکز شوید.

3 ـ نگران نباشید

تجربه نشان داده افرادی که به بدشانسی خود اعتقاد دارند، معمولا پر از تنش و اضطراب هستند. با کوچک‌ترین ناراحتی به هم می‌ریزند و بشدت نگرانند. نگرانی اجازه نمی‌دهد فرد روی موضوعات غیرمنتظره تمرکز داشته باشد. ممکن است موضوعی رخ دهد که اگر فرد به آن توجه نشان دهد، بتواند شرایط بد خود را عوض کند.

4 ـ به زندگی‌تان تنوع ببخشید

اگر هرروز یک کار انجام دهیم و فقط یک عده افراد خاص را ببینیم، هرگز نمی‌توانیم تغییر خاصی در زندگی‌مان بدهیم. از روزمرگی دست بکشید و زندگی‌تان را متنوع کنید. مثلا اگر هرروز از یک مسیر به سرکار می‌روید، این بار مسیر دیگری را امتحان کنید. دست به فعالیت‌های جدیدی بزنید. مطمئن باشید می‌توانید شرایط زندگی‌تان را به روش مناسبی تغییر دهید.

5 ـ بدشانسی‌هایتان را به خوش‌شانسی تغییر دهید.

اگر دچار مشکل شدید، فکر نکنید دنیا به آخر رسیده است. می‌توانید سرانجام راه‌حل مناسبی پیدا کنید. مثلا جیل بولت تیلر، دانشمندی که در زمینه مغز فعالیت می‌کرد، گرفتار سکته مغزی شد.

او روزانه چهار ساعت با انجام دادن تمرین‌های مربوط به بازگشت مهارت‌های حرکتی، کلامی، حافظه و خودآگاهی پس از هشت سال سلامت کامل خود را به دست آورد و بعدها محققی برتر در زمینه تحقیقات مربوط به سکته مغزی شد. در حقیقت او مصیبتی را که گرفتارش شده بود به فرصتی برای یادگیری و رشد تبدیل کرد. درحالی که دیگران در موقعیت او، ممکن بود دست به گله و شکایت و سرزنش زمین و زمان بزنند.

6 ـ‌ اهداف واقعی و سازگار با روحیه خود برگزینید

اگر از دیدن خون، آزار می‌بینید نمی‌توانید پزشک قابلی شوید. باید سراغ کارهایی بروید که توانایی انجام دادن آنها را داشته باشید. توقع بیش از حد از خود نداشته باشید.

7 ـ با افراد بسیاری در تماس باشید

یکی از عوامل موفقیت در معرض فرصت قرارگرفتن است. اگر شما فرد تاثیرگذاری باشید و با افراد زیادی مراوده داشته باشید، می‌توانید با فرصت‌های بسیاری که احتمالا از طرف آنها برایتان مهیا می‌شود، روبه‌رو شوید. اگر نظر دیگران را جلب کنید براحتی می‌توانید فرصت‌های خوبی برای موفق بودن خود به دست آورید.

8 ـ‌ گوش به زنگ باشید

فرصت‌های مختلف اغلب می‌آیند و می‌روند بدون این‌که افراد متوجه آن باشند. مردم بیشتر مواقع با ناآگاهی و توجه نداشتن به محیط زندگی خود، فرصت‌هایی را که می‌توانند با آنها به شرایط دلخواه برسند، از دست می‌دهند.

9 ـ تلاش بیشتر، خوش‌شانسی بیشتر می‌آورد

هرچه بیشتر تلاش کنید و پشتکار داشته باشید، خوش‌شانسی بیشتر نصیب خود می‌کنید. سختکوشی راز موفقیت است. با صبوری، استقامت و طرز تفکر مثبت می‌توانید ناامید نشوید و دست از تلاش برندارید و به موفقیت برسید.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟