دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قضاوت فرآیندی است که همه از بازپرس، وکیل و قاضی جزئی از آن هستند و اگر همه آنها مستقل باشند آنگاه عدالت خدشهدار نخواهد شد.
به گزارش فارس، محسن رضایی عصر امروز در مراسم تحلیف هشتمین دوره اختبار کانون وکلای دادگستری استان قم اظهار داشت: تحقق عدالت و نظم اجتماعی یکی از مهمترین اهداف نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) بوده است زیرا این امور برای پیشرفت ضروری هستند.
وی افزود: عدالت نباید زیر لوای منافع شخصی و سلائق فردی صورت بگیرد بلکه باید قضاتی مستقل داشته باشید و البته این تنها شرط نیست بلکه مسئله قضاوت باید به طور کلی مستقل باشد. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه استقلال کاری در فعالیت بازپرس تا قاضی باید وجود داشته باشد گفت: به این ترتیب منافع گروهای قدرت و ثروت نمیتواند بر کار او تاثیر بگذارد.
وی ادامه داد: عواملی مانند قدرت و ثروت اگر بر کار وکیل تاثیر بگذارند، قضاوت هم تاثیر میپذیرد بر همین اساس گفته میشود قضاوت فرآیندی است که همه از بازپرس، وکیل و قاضی جزئی از آن هستند و اگر همه آنها مستقل باشند آنگاه عدالت خدشهدار نخواهد شد. رضایی با اشاره به موجآفرینی سنگی که داخل آبی راکد میافتد عنوان داشت: بی نظمی و بی عدالتی هم مانند همین سنگ موجآفرین هستند و بی نظمی کوچک میتواند بی نظمی بزرگتری به وجود آورد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه قاضی باید به بی نظمیها و بیعدالتیها در اجتماع پایان دهد گفت: در این میان مهمترین شرط استقلال قاضی است. وی در خاتمه عنوان داشت: وکلای جوان دادگستری استان قم بدانند که استقلال قاضی به معنای استقلال وکیل است؛ در شرایطی که تاکید جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب بر استقلال قضاوت است، در تحقق این مسئله باید تلاش خودتان را بکنید و امیدوارم که موفق باشید.
گفتنی است مراسم تحلیف هشتمین دوره اختبار کانون وکلای دادگستری استان قم عصر امروز در مجتمع وتوس برگزار شد. در این مراسم رئیس اتحادیه کانونهای وکلای دادگستری کشور، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس شورای شهر قم و جمعی از وکلای استان حضور داشتند.
حسین سعیدی، رئیس کانون وکلای دادگستری استان قم در ابتدای مراسم طی سخنانی اظهار داشت: جامعه وکلای ایران همواره دغدغه استقلال وکلا را داشته است. وی افزود: این استقلال به این معناست که وکلا باید بدون دستهبندی سیاسی بتوانند از حقوق مردم دفاع کنند و هیچ کس هم جلوی دفاع به حق آنها را نگیرد.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان قم استقلال وکلا را در امنیت شغلی و صنفی دانست و تصریح کرد: یک وکیل نباید از این امر در هراس باشد که پروانه وکالتش باطل شود البته این اصل در قانون اساسی و نیز قوانین بینالمللی تصریح شده که به تایید و تصویب جمهوری اسلامی نیز رسیده است.
وی ادامه داد: درخواست ما از رئیس جمهور این است که لایحه جدید قانون جامع وکالت را به کمیسیونهای تخصصی ارجاع دهد تا نمایندگان وکلای دادگستری با هدف استقلال وکلا، بررسی لازم را انجام دهند. گفتنی است این لایحه اخیرا از سوی رئیس قوه قضائیه به دولت تقدیم شده است.