آغاز دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان

13 هزار و 800 صندوق در این دوره انتخابات به مردان و 9هزار و 300 صندوق به زنان اختصاص یافته است.
کد خبر: ۴۰۸۰۱۳
|
۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۹ 14 June 2014
|
2974 بازدید
دومین دور در سومین انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، ساعت 7 صبح امروز (شنبه) با حضور عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمد زی دو کاندیدای پیشتاز دور اول انتخابات این کشور، در سراسر افغانستان آغاز شد.

به گزارش ایرنا، پس از رقابت های 20 روزه دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که نیمه شب روز چهارشنبه به پایان رسید، ساعت 7 صبح امروز، واجدان شرایط شرکت در انتخابات افغانستان در 6هزار و 366 مرکز اخذ رای به پای بیش از 23 هزار صندوق رای خواهند رفت تا رییس جمهور این کشور را برای یک دوره 5 ساله انتخاب کنند.

13 هزار و 800 صندوق در این دوره انتخابات به مردان و 9هزار و 300 صندوق به زنان اختصاص یافته است.

کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان 12 میلیون نفر از مردم این کشور را واجد شرایط شرکت در انتخابات اعلام کرده است.

در دور اول انتخابات افغانستان 7 میلیون نفر از مردم این کشور با وجود تهدیدهای طالبان و مخالفان مسلح در پای صندوق های رای حاضر شدند که در این انتخابات میزان حضور مردان 64 درصد و حضور زنان 36 درصد اعلام شد.

کارشناسان حضور گسترده و پرشور مردم افغانستان را در دور اول انتخابات در پای صندوق های رای که تحسین جهانیان را برانگیخت، نمایش رشد سیاسی مردم این کشور ارزیابی و تاکید کردند افغانستانی ها که خود مسوولیت کامل تامین امنیت و برگزاری انتخابات را بدون مشارکت خارجی ها بر عهده داشتند به خوبی نشان دادند که قادر به اداره امور کشور خود هستند.

ˈعبدالله عبداللهˈ و ˈاشرف غنی احمد زیˈ در دور اول از میان هشت نامزد انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به ترتیب 45 درصد و 31.6 درصد آرا را به خود اختصاص دادند اما نتوانستند حد نصاب لازم 50 درصد بعلاوه یک رای را برای پیروزی در این دور از انتخابات، کسب کنند.

ˈزلمی رسولˈ وزیر امور خارجه سابق، ˈگل آقاشیرزیˈ استاندار ننگرها، ˈعبدالرب رسول سیافˈ نماینده سابق مجلس و از فرماندهان جهادی، ˈداود سلطان زویˈ نماینده اسبق مجلس نمایندگان، هدایت امین ارسلا مشاور رییس جمهور کرزی، و قطب الدین هلال معاون سیاسی گلبدین حکمتیار، در دور اول انتخابات نامزد بودند که در کسب آرای مردم افغانستان اقبالی نداشتند.

عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمد زی در دور دوم تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری کشورشان با تغییرتاکتیک در تبلیغات، توجه خود را بیشتر به تقویت صفوف خود معطوف کردند که از این رو بیشتر بر جذب شخصیت های سیاسی، جهادی، مذهبی و مردمی روی آوردند و تلاش کردند اردوگاه خود را مستحکمتر کنند و پیوستن شخصیت های برجسته و نخبه را به تیم انتخاباتی خود، به رخ رقیب بکشند.

ˈزلمی رسولˈ نامزد دور اول انتخابات و نفر سوم این دوره ، ˈگل آغاشیرزیˈ نامزد دور اول و نفر ششم، ˈمحمود کرزیˈ برادر حامد کرزی رییس جمهور فعلی، ˈجمیل کرزیˈ رهبر حزب همبستگی جوانان و پسر عموی حامد کرزی، ˈامرالله صالحˈ رهبر جنبش روند سبز افغانستان از عبدالله عبدالله حمایت کرده اند.

ˈعبدالرب رسول سیافˈ نامزد دور اول ریاست جمهوری و نفر چهارم این دوره، ˈمحمد اکبریˈ رهبر حزب وحدت ملی افغانستان، ˈقربانعلی عرفانیˈ رهبر حزب وحدت ملت افغانستان، حزب اقتدار ملی به رهبری علی کاظمی، حزب انسجام ملی به رهبری صادق مدبر نیز حمایت خود را از عبدالله عبدالله اعلام کرده اند.

سید اسحاق گیلانی رهبر سابق جهادی، اعضای تیم قطب الدین هلال نامزد دور اول و نفر پنجم که مورد حمایت حزب اسلامی گلبدین حکمتیار نیز قرار داشت، شورای علمای افغانستان و همچنین بیش از 200 نماینده مجلس نمایندگان و مجلس سنای این کشور از دیگر افراد و گروههایی بودند که به اردوگاه عبدالله پیوستند و از هواداران خود خواستند به وی رای دهند.

ستاد انتخاباتی اشرف غنی احمد زی نیز در نشست های خبری جداگانه در زمان قانونی تبلیغات، پیوستن داود سلطان زوی نامزد دور اول و نفر هفتم، هدایت امین ارسلا نامزد دور اول و نفر هشتم، ˈقیوم کرزیˈ برادر حامد کرزی رییس جمهوری فعلی افغانستان را به تیم اشرف غنی احمد زی اعلام کرد.

صبغت الله مجددی رییس جمهوری اسبق این کشور، احمد ضیا مسعود برادر احمد شاه مسعود و معاول اول زلمی رسول در دور اول انتخابات، سید منصور نادری رهبر اسماعلیه افغانستان، سید حسین انوری رییس حزب حرکت اسلامی افغانستان نیز در نشست هایی حمایت خود را از اشرف غنی احمد زی اعلام کردند.

احمد گیلانی رهبر حزب محاذ ملی، جعفر مهدوی رهبر حزب ملت افغانستان و تعدادی از نمایندگان مجلس این کشور و شمار دیگری از احزاب و گروهها و تشکل های مدنی نیز حمایت خود را در دور دوم انتخابات از اشرف غنی احمد زی اعلام کردند.

پذیرفته شدن شفافیت و سلامت برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اکنون مهمترین چالش پیش روی این کشور دانسته می شود.

دور اول انتخابات با انتقادهای شدید دو نامزد پیشتاز همراه بود که کمیسیون برگزاری انتخابات نیز با پذیریش برخی مشکلات، 5 هزار کارمند این کمیسیون را که در تخلف و تلاش برای تقلب، دست داشتند، اخراج و افراد جدیدی را جایگزین آنان کرد.

نهادهای مدنی، ناظران داخلی و خارجی و همچنین سازمان ملل نیز هر چند دور اول انتخابات این کشور را با مشکلاتی مواجه دانستند اما تاکید کردند که این تخلفات در حدی نبود که مشروعیت کل انتخابات را زیر سوال ببرد.

ˈیان کوبیشˈ نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان روز گذشته در نشستی خبری در کابل با تاکید به لزوم شفافیت در برگزاری انتخابات و رفع مشکلات دور اول، از نامزدهای ورود به کاخ ریاست جمهوری افغانستان، خواست نتایج انتخابات را بپذیرند.

کمیسیون برگزاری انتخابات افغانستان در دور دوم انتخابات این کشور صندوق های اخذ رای را از 19 هزار و 700 صندوق به 23 هزار و 313 صندوق افزایش و اطمینان داده است که مردم افغانستان در این دور از انتخابات با کمبود برگه رای در حوزه ها که مشکلاتی را در دور نخست به وجود آورد، مواجه نخواهند شد.

کمیسیون برگزاری انتخابات افغانستان برای نظارت بیشتر نامزدها ، شمار ناظران آنها را نیز در حوزه های رای گیری از 50 هزار نفر به 70 هزار نفر افزایش داده است تا هر یک از نامزدها با 35 هزار ناظر بر روند برگزاری انتخابات در حوزه های رای گیری نظارت داشته باشند.

نیروهای زمینی، هوایی و پلیس افغانستان هم در سراسر این کشور برای تامین امنیت دور دوم انتخابات به حالت آماده باش کامل در آمده اند و تاکید کرده اند که 400 هزار نیروی امنیتی، پلیس و ارتش افغانستان از جمله 12 هزار زن همکار پلیس، 159 هزار نفر از نیروهای ارتش، 150 هزار نیروی امنیتی و پلیس، امکان هرگونه تحرکی را از نیروهای طالبان و مخالفان مسلح خواهند گرفت.

نیروهای طالبان اخیرا با تهدید مردم افغانستان اعلام کردند که مراکز رای گیری را هدف قرار خواهند داد.

تدابیر شدید امنیتی نیز از 3 روز گذشته در اکثر مناطق افغانستان از جمله کابل به اجرا گذاشته شده است و مقامهای امنیتی این کشور از مردم افغانستان خواسته اند با اطمینان در پای صندوق های رای حاضر شوند و حماسه ای دیگر را از مشارکت سیاسی مردم افغانستان رقم بزنند.

بر اساس تدابیر امنیتی ویژه که از روز چهارشنبه در آستانه برگزاری انتخابات اتخاذ شده، از روز جمعه ورود افراد و خودروها به کابل پایتخت افغانستان، به استثنای کامیون های حامل مواد غذایی فاسد شدنی، کارکنان کمیسیون برگزاری انتخابات، نهادهای بین المللی، ناظران داخلی و خارجی و همچنین کارکنان بخش بهداشت و بیماران، تا پایان برگزاری انتخابات در عصر روز شنبه، به کابل ممنوع است.

زمانبندی شده از طرف کمیسیون مستقل برگزاری انتخابات افغانستان قرار است 11 تیرماه نتایج ابتدایی دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اعلام شود و پس از رسیدگی به شکایات نامزدها، 31 تیرماه نتایج نهایی سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری افغانستان بطور رسمی اعلام گردد و حامد کرزی قدرت را به فرد برگزیده تحویل دهد.

12 میلیون واجدان شرایط شرکت در انتخابات افغانستان در این دور از انتخابات می توانند در6 هزار و 366 مرکز اخذ رای آرای خود را به 9 هزار و 300 صندوق بریزند و رییس جمهور آینده این کشور را برای یک دوره 5 ساله انتخاب کنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟