روزهای تیره و تار حکومت طالبان بر افغانستان را که بخوبی به یاد دارید. در روزهایی که جهان برای ورود به قرن 21 و هزاره سوم آماده میشد، جوانان کابلی حق نداشتند شلوار جین بپوشند و بیشتر آرایشگاههای این کشور بسته بود.
به گزارش جام جم، شلاق زدن زنان و مردان جوان در ملاعام و در خیابان های پایتخت به دلایل واهی به کاری عادی در این کشور تبدیل شده بود. این موارد در واقع احکامی بود که طالبان برای کشور وضع کرده بودند و آن را برداشتی از تعالیم اسلام می دانستند!
حال به نظر می رسد این روزها که احکام عجیب و غریب باز هم به اسم اسلام و در سایه گروه تروریستی داعش در حال اجراست، طالبان گذشته خود را فراموش کرده و می خواهد خود را میانه رو نشان دهد.
نمونه این فراموشی را می توان در پیام روز گذشته این گروه شبه نظامی مشاهده کرد که به زبان عربی در سایت خود منتشر کرده اند.
آن طور که منابع خبری همچون ایسنا گزارش داده اند، طالبان در پیام خود از مسلمانان می خواهد از افراط و زیاده روی دوری کنند، زیرا این به ضرر آنهاست.
در بخشی از این پیام آمده است: مسلمانان باید از قضاوت بدون مدرک و عدم اعتماد به یکدیگر دوری کنند.
آنها نباید دعوا و مناقشه داشته باشند و نباید گمان کنند که افکارشان از دیگران بهتر است. رحم و مهربانی باید گسترده شود.»
البته به نظر می رسد پس از آن که چند هفته پیش داعش اعلام برقراری دولت اسلامی کرد و ابوبکر البغدادی را به عنوان خلیفه تعیین کرد، اختلاف میان این گروه ها بیش از پیش شده باشد.
اگرچه تاکنون سخنگوی طالبان در پاکستان و افغانستان درباره ادعای البغدادی برای رهبری جهانی بر تمام مسلمانان اظهار نظری نکرده است، اما یکی از فرماندهان پاکستان در مصاحبه با رویترز ابراز تردید کرده است که شبه نظامیان، ابوبکر البغدادی را به عنوان رهبر خود بپذیرند.
وی گفت: «هیچ شبه نظامی، بغدادی را رهبر خود نمی داند و او را قبول ندارد، اما هیچ یک از آنها هم علیه او حرف نمی زنند.»