جعفر بلوری در یادداشت روز کیهان نوشت:
همه ما احتمالا تاکنون شاهد فیلم و سریالهایی بودهایم که در آن ماموران آتشنشانی در یک کشور غربی برای نجات یک توله سگ یا گربه خود را به آب و آتش میزنند. حتی در برخی از این سریالها برای نشان دادن اوج انسانیت گردانندگان کشورهای غربی، نشان داده میشود که مثلا مامورین با بستن خیابانها، اقدام به اعزام هلیکوپتر به محلی میکنند که این حیوان در آن دچار سانحه شده یا مثلا در زیر یک پل یا دریچه فاضلاب گیر افتاده است.
حتما این را هم شنیده یا به عینه دیدهاید که عدهای با دیدن چنین فیلمها و سریالهایی، با آب و تاب و حتی اغراقآمیزتر از خود فیلم، شروع به تعریف و تمجید از خوی انساندوستانه حاکم بر این کشورها کرده و میشوند مبلٌغ غرب و ارزشهای غربی.
اما خارج از دنیای فیلم و سریال و در دنیای واقعی غرب، اوضاع بسیار متفاوت است و از عواطف و انسانیت نه در مواجهه با حیوان که با انسان هم خبری نیست؛ اصولا چنین فیلمهایی نیز با هدف استحمار عدهای سادهلوح و تربیت آنها برای تبلیغ فرهنگ و ارزشهای گردانندگان غرب ساخته میشوند.
به این موارد توجه کنید:
در موتور جستوجوگر گوگل نام کشور میانمار را جستوجو کنید. پس از جستوجوی نام این کشور، برخلاف سایر نقاط دنیا، به جای این که سایتهایی در معرفی میانمار باز شود، تصاویر و گزارشهایی از نسلکشی مسلمانان به روی شما باز خواهد شد. تصاویری دلخراش و فجیع از قتل عام انسانهای بیگناه و پشتههایی از اجساد انسانها.
«آندری لیسنکو»، سخنگوی ارتش دولت اوکراین همین چند روز پیش یعنی 22 تیر ماه طی اظهاراتی، با افتخار اعلام کرد، جنگندههای ارتش کشورش در یک روز و طی عملیاتی موفق به قتل عام 1000 نفر از مخالفان دولت شدهاند و محاسبات آنها نشان میدهد بین این قربانیان دهها غیرنظامی نیز وجود دارد.
چرا دور برویم. غزه، عراق، افغانستان و سوریه مثالهای گویایی هستند. در جنگ غزه در عرض کمتر از 10 روز بیش از 200 نفر از مردم بیگناه فلسطینی- غالبا زنان و کودکان- به شهادت رسیده و شمار بیشتری نیز مجروح شدهاند. بنا بر گزارش رسمی سازمان ملل، 77 درصد قربانیان حملات رژیم صهیونیستی در این باریکه غیر نظامیان (بخوانید زنان و کودکان) هستند. این آمار فقط مربوط به 10 روز است. فلسطینیها 66 سال است که در چنین وضعی زندگی میکنند!
درباره عراق، نیز به اندازه کافی از جنایاتی که علیه بشریت میشود، شنیده و دیدهایم. در همان نخستین روزهای حمله گروه تکفیری داعش به عراق، چقدر انسان بیگناه به اتهام تکفیری نبودن ذبح شدند؟ چقدر به زنان تجاوز شد؟ چند نفر سلاخی شدند؟ آیا جنایات داعش طی روزهای آینده پایان خواهد یافت؟!
اوضاع در سوریه نیز به همین شکل است. بسیاری از مردم این کشور در 5/ 3 سال گذشته قتل عام شدهاند. بنا به اعتراف نماینده ویژه وقت سازمان ملل در امور سوریه، یعنی اخضر ابراهیمی، در این کشور حتی علیه مردم از سلاحهای شیمیایی هم استفاده شد تا بدینترتیب بهانه لازم برای ورود مستقیم غربیها به جنگ فراهم شود.
چنین جنایاتی که بعضا با هدف نسلکشی هم صورت میگیرد تمامی ندارد و درباره آنها میتوان کتابها نوشت. اما یک مسئله مشترک در همه این جنایات به چشم میخورد و آن اینکه، تقریبا در تمامی آنها رد پایی از آمریکا و غرب و به طور کلی استعمار دیده میشود و این جبهه به انحای مختلف، مستقیم و غیر مستقیم در این مسئله دخیل هستند. یعنی همانهایی که در ابتدای این یادداشت از عطوفت و مهربانیشان راجع به حیوانات نوشتیم! بخوانید:
غرب در تحولات بینالمللی که منجر به قتل عام و نسلکشی میشود یا دخالت مستقیم دارد یا غیرمستقیم. در مواقعی هم که نقشی ندارد، به نظاره نشسته و در جهتی که منافعش تامین گردد، سیاستی را اعمال میکند.
اگر در این جنایات، خود مستقیما دست داشته باشد - مثل آنچه در سوریه و عراق در جریان است- که هیچ، تکلیف معلوم است. نتیجه این دخالت مستقیم را میتوان امروز در این دو کشور دید. اما اگر به طور مستقیم دست نداشته باشد(مثل میانمار) سیاستهای خود را نه بر اساس تمایلات انساندوستانه بلکه، بر اساس «منافع ملی و سیاسی» اعمال میکند. درست از همین روی است که وقتی مثلا یک قاچاقچی یا قاتل و متجاوز به نوامیس مردم در کشوری مثل ایران مجازات میشود، دم از حقوق بشر میزند و وقتی رژیم کودککش صهیونیستی باریکهای را پس از سالها محاصره، با انواع سلاحهای ممنوعه و غیرممنوعه شخم میزند، از آن حمایت میکند. دیروز اعلام شد، آمریکا 621 میلیون دلار به ارتش رژیم صهیونیستی کمک کرد تا راحتتر به نسلکشی فلسطینیها بپردازد!
بسیاری از جنایاتی که آمریکا و غرب مرتکب میشود، به بهانه مبارزه با تروریزم صورت میگیرد. این در حالی است که تا پیش از اشغال افغانستان توسط آمریکا، تروریزم به این گستردگی و سازماندهی شده به شکل امروزی وجود نداشت. تا پیش از این ترور به شکل انفرادی صورت میگرفت نه جبههای!
نمونههای عینی این سازماندهی و کار گروهی را هم امروز میتوان در همکاری گسترده غربیها با تروریستهای داعش در عراق و سوریه به وضوح مشاهده کرد.
وقتی محور و معیار در کشوری بشود صرفا نفعجویی و قدرتطلبی، نتیجه میشود آنچه که گفتیم. حتی برخی کمکها که از سوی چنین کشورهایی به انسانها یا حیوانها میشود را هم میتوان از دریچه همین منفعتطلبی به نظاره نشست.
رهبر معظم انقلاب 22 تیر ماه 93 در دیدار با اهالی فرهنگ و ادب به همین مسئله پرداختند، آنجا که فرمودند:
«گاهی برای کشته شدن یک حیوان در گوشهای از دنیا، چنان جنجال تبلیغاتی به راه میاندازند، اما تهاجم اخیر به غزه و کشته شدن بیش از 100 تن که اغلب آنان نیز کودکان معصوم و مظلوم هستند، نه تنها برایشان اهمیتی ندارد بلکه آمریکا و انگلیس رسماً از این حملات حمایت میکنند...واقعیت امروز دنیا، حمایت بیواهمه سلطهگران از هر بدی و پلشتی و فساد و نجاستی است که در خدمت منافعشان باشد و در مقابل، با هر پاکی و قداستی که با منافعشان سازگاری نداشته باشد، به طور وحشیانه برخورد و معارضه میکنند.»
حضرت امام (ره) نیز همین مسئله را به شکلی دیگر فرمودهاند:
«ابرقدرتها آن لحظهای که منافعشان اقتضا کند شما و قدیمیترین وفاداران و دوستان خود را قربانی میکنند و پیش آنان دوستی و دشمنی و نوکری و صداقت ارزش و مفهومی ندارد. آنان منافع خود را ملاک قرار دادهاند و به صراحت و در همه جا از آن سخن میگویند.» (صحیفه امام، ج2، ص 932)