عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت: جوشاندن آب در مکانهایی که امکان دسترسی به آب تصفیه شده وجود ندارد، ضروری است.
دکتر «محمد زیبایی» در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: انگل یا پارازیت به موجودی اطلاق میشود که بر روی و یا در درون موجود زنده دیگری مستقر شده و برای رشد و تکثیر خود از محیط مناسب و مواد غذایی موجود میزبان استفاده میکند.
وی افزود: اگر انگل بتواند به میزبان خود آسیب برساند تغییراتی در بدن او به وجود میآید که نتایج آن به صورت بیماری خودنمایی میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز خاطرنشان کرد: اکثر انگلها از طریق آب و غذای آلوده و یا از طریق ارتباط با افراد آلوده به بدن فرد سالم منتقل شده و در بدن وی استقرار مییابند.
زیبایی ادامه داد: اگر کسی در خانواده به این بیماری مبتلا شود، احتمال اینکه دیگران را هم مبتلا کرده باشد بسیار زیاد است پس درمان این بیماری باید به شکل خانوادگی انجام شود.
وی تصریح کرد: بهترین راه مبارزه و پیشگیری از بیماریهای انگلی رعایت بهداشت فردی و اجتماعی است، چون بیماریهای انگلی گاه به راحتی و حتی با تماس دست با فرد یا مکان آلوده منتقل میشوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز یادآور شد: شستوشوی مکرر دستها بهویژه پس از اجابت مزاج و پیش از خوردن غذا برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای انگلی ضروریست.
این متخصص انگلشناسی افزود: مردم باید در پخت مواد گوشتی دقت کافی داشته باشند و میوهها و سبزیهای مورد استفاده خود را پیش از مصرف به خوبی ضدعفونی کرده و با آب شستوشو دهند.
زیبایی افزود: مردم در مناطقی که به آب لولهکشی و تصفیهشده دسترسی ندارند حتماً باید آب مورد نیاز خود را بجوشانند و از خوردن آبهای مشکوک جداً خودداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: مردم باید توجه داشته باشند که از خوردن سبزیهای خام بهویژه در مزارع و زمینهای کشاورزی به شدت پرهیز کنند و هیچ سبزی و میوهای را پیش از شستوشو با آب تمیز مصرف نکنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه بیماریهای انگلی در بسیاری موارد آسیب جدی به بدن میزبان وارد نمیکند، یادآور شد: اما اگر انگل در بدن میزبان به مدت طولانی مستقر شود خطرساز میشود بنابراین اگر فردی به بیماری انگلی مبتلا شد باید در کوتاهترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کرده تا مراحل درمان بیماری را آغاز کند.