سخنگوي قوه قضائيه در نشست خبري خود با اصحاب رسانه در کنار خبررساني پرونده هاي مشهور و مطرح به بيان آخرين وضعيت پرونده رئيس جمهور سابق و معاون اول وي و سعيد مرتضوي نيز پرداخت.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمين غلامحسين محسنياژهاي در رابطه با پرونده فساد بزرگ بانکي گفت: 20 نفر از کساني که کارمند يا مدير بانک ملي در شعبات مختلف بودند و با اين پرونده ارتباط داشتند محاکمه شدند و حکمشان قطعي شده است و احکام آنها اجرا ميشود و تعدادي از آنها که بايد به زندان بروند، زندان رفتند. وي افزود: 17 الي 18 نفر از اين 20 نفر به زندان رفتند و حکمشان در مرحله اجرا است. وي گفت: اموال برادر مهآفريد اميرخسروي (مهرگان) که در خارج از کشور بسر ميبرد، در ايران شناسايي و کارشناسي شده است و در روزهاي آينده به مزايده گذاشته ميشود. محسنياژهاي بيان کرد: برادر مهآفريد غياباً محاکمه شد.
متهمان حوادث 88سخنگوي قوه قضاييه بيان کرد: پيش از اين گفته بودم که 28 نفر از کساني که در جريان فتنه اتهامي متوجهشان بود و کيفرخواست پرونده آنها صادر شد، پرونده شان به دادگاه رفت که اکنون اين تعداد به 38 نفر رسيده است. وي افزود: از اين 38 نفر 14 نفر حکمشان قطعي شده و به اجراي احکام رفته است و حبس آنها از 1 سال تا 13 سال است و حکمشان قطعي شده است. بقيه متهمان در رابطه با اين موضوع طي مراحل قانوني محاکمه مي شوند.
دستگيري افراد مرتبط با پرونده نفتيمحسنياژهاي اظهار کرد: پنج نفر از کساني که با پرونده نفتي ارتباط داشتند بازداشت شدند. بازپرس اين پرونده رديابي اموال را پيگيري ميکند و با کمک سازمان بازرسي کل کشور، وزارت اطلاعات و بانک مرکزي شناسايي اموال دنبال ميشود و بانک مرکزي نيز وجوهي را که بابت محمولههاي نفتي دريافت کرده، دنبال ميکند. وي اظهار کرد: شرکت نفت قبول کرده که معاون اول رييسجمهور دستور دهد تا اموال مربوطه در اين پرونده قيمتگذاري شود و به شرکت نفت بازگردانده شود. در اين صورت موضوع اين پرونده سبکتر ميشود. سخنگوي قوه قضاييه گفت: اگر ميزاني که در اين پرونده پرداخت شده قيمتگذاري شود تا قبل از صدور حکم بخشي از موضوع حل ميشود.
دادگاه مهدي هاشميمحسني اژهاي در پاسخ به سؤالي درباره اتهامات مهدي هاشمي گفت: طبق قانون آيين دادرسي کيفري دادگاهها اساسا به صورت علني بايد برگزار شوند مگر در مواردي که استثنا وجود داشته باشد و تشخيص موارد هم به عهده قاضي است. وي ادامه داد: بنابراين اگر پروندهاي غيرعلني رسيدگي شود کيفرخواستش در اختيار رسانهها قرار نميگيرد. اين پرونده نيز غيرعلني بوده ولي به اين معنا نيست که تا پايان غيرعلني باشد بلکه ممکن است در جلسهاي قاضي تشخيص دهد که ايرادي ندارد جلسه دادگاه به صورت علني برگزار شود. سخنگوي قوه قضاييه گفت: لذا با توجه به غيرعلني بودن اين پرونده جلسات دادگاه فعلا منتشر نميشود و بعد از قطعي شدن حکم در اختيار رسانهها قرار ميگيرد، اما اجمالا ميگويم که اتهام ايشان هم امنيتي و هم اقتصادي است و از اين بيشتر نميتوانم چيزي بگويم. وي در پاسخ به اين سؤال که آيا مهدي هاشمي خودش از دادگاه تقاضاي غيرعلني برگزار شدن دادگاه را داشته است يا خير، گفت: در ماده 187 پيشبيني شده که در چه مواردي دادگاه غيرعلني برگزار ميشود و آن موارد به تشخيص قاضي پرونده است. خبرنگار ديگري درباره افرادي که با پرونده مهدي هاشمي ارتباط داشتند و آيا در اين زمينه محاکمه ميشوند از سخنگوي قوه قضائيه خواستار توضيح شد که محسنياژهاي در پاسخ به اين سوال گفت: در رابطه با پرونده مهدي هاشمي تعدادي قبل از وي دستگير و محاکمه شدند و تعدادي ديگر نيز همزمان با وي محاکمه شدهاند. در پرونده کنوني مهدي هاشمي بايد بگويم که اين پرونده فقط مربوط به خود آقاي هاشمي است و کيفرخواست آن مرتبط با وي است. وي تاکيد کرد که ما حق انتشار محتويات جلسه دادگاه مهدي هاشمي را نداريم.
دستگيري مرتبطين با شبکه هاي ماهواره ايسخنگوي قوه قضاييه همچنين از دستگيري افرادي که از طريق شبکههاي ماهوارهاي به ايجاد اختلاف بين مسلمانان ميپرداختند خبر داد و گفت: با اين افراد در چند استان برخورد شد. تعدادي از اعضاي آنها بازداشت و دفاتر آنها پلمپ شد.
هشدار درباره يک کلاهبرداريمحسني اژهاي در بخش ديگري از صحبتهاي خود نسبت به ضرورت هوشياري مردم در برابر کلاهبرداريها هشدار داد و گفت: اخيرا به موردي برخورد کردم که جا دارد مردم نسبت به آن توجه داشته باشند و آن اين است که برخي افراد که ادعا ميکنند ذي نفوذ هستند به محکومين ميگويند اموالتان را به من صلح کنيد، من از نفوذم استفاده ميکنم، اموال را به دست ميآورم و بعدا بخشي از آنها را برميدارم. وي افزود: برخي افراد الان ميآيند اموال مشکوک و حتي توقيف شده را از اين طريق ميگيرند و دست به کلاهبرداري مي زنند.
ليست بدهکاران بانکيسخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا نزديکان رييسجمهور سابق در بين بدهکاران کلان بانکي هستند يا خير گفت: اسامي شش نفر در اين زمينه در سايتها منتشر شده ولي اين افراد در آن ليستي که ما از بدهکاران بانکي داريم وجود ندارد. محسنياژهاي در اين باره گفت: وقتي دادستان کل کشور در خصوص معوقات بانکي وارد شد اقداماتي صورت گرفت و ليست کساني که معوقات بيش از 10 ميليارد تومان دارند اخذ شد. وي ادامه داد: شش نفري که در اين رابطه در بعضي سايتها اسمشان برده شده است به هيچ وجه در ليست کساني که ما داريم نبودهاند يعني نه اسامي آنها نه موارد مطرح شده در ليست ما وجود ندارد مگر مواردي باشد که به ما اطلاع نداده باشند.
حمايت از تفکيک جنسيتي در شهردارييکي از خبرنگاران نظر محسني اژهاي را درباره اجراي تفکيک جنسيتي در شهرداري تهران پرسيد که محسني اژهاي در اينباره گفت: کرامت زن اين است که اگر ممکن است از مرد جدا باشد. اصلا شرع را کنار بگذاريد. کار براي زن در اتاقي با چند مرد راحتتر است يا در اتاقي که در آن چند زن وجود دارد؟ محسني اژهاي اظهار کرد: ما بايد از اين اقدام شهرداري حمايت کنيم و من تعجب ميکنم از کساني که از اين اقدام شهرداري انتقاد ميکنند به ويژه کساني که مسئوليت دارند. وي با بيان اينکه اقدام صورت گرفته به نفع خانمها است گفت: در سالهاي گذشته در همين مجموعه دادستاني چنين موردي وجود داشت و من ديدم يک خانم در يک اتاق با دو مرد کار ميکند و بسيار معذب است. از خود او سوال کردم و گفتند معذب هستند و درخواست جدا شدن داشتند و بعد هم که اين کار صورت گرفت بسيار تشکر کردند. دادستان کل کشور گفت: من به شخصه از شهرداري محترم تهران تشکر ميکنم و فکر ميکنم اگر همه اين کار را کنيم به نفع زنهاست.
شکايت پسر ناطق از احمدي نژادمحسنياژهاي در پاسخ به سوالي درباره اظهارنظر علياکبر ناطق نوري که از قوه قضاييه خواسته به اتهاماتي که احمدينژاد عليه خانواده او مطرح کرده رسيدگي کند، گفت: مطلبي که از قول آقاي ناطق مطرح کرديد دو جور نوشته شده است؛ در يکجا گفته بود پسر من ميخواست شکايت کند و فهميديم به جايي نميرسد. من نفهيدم شکايت کردهاند يا خير؟ لذا هنوز داريم پيگيري ميکنيم که آيا شکايت شده است يا نه؟ وي افزود: هر کسي شکايت کند رسيدگي ميشود اما رسيدگي به اين معنا نيست که الزاما شاکي نتيجه بگيرد. محسنياژهاي تصريح کرد: لذا تاکنون شکايتي از سوي پسر آقاي ناطق از آقاي احمدينژاد به قوه قضاييه واصل نشده است.
آخرين وضعيت پرونده احمدي نژاد، رحيمي و مرتضويسخنگوي قوه قضائيه همچنين درباره آخرين وضعيت پرونده احمدينژاد و معاون اول وي که سوال يکي ديگر از خبرنگاران بود گفت: پرونده آقاي احمدنژاد هنوز به مراحل نهايي نرسيده و پرونده معاون اول وي نيز حکمش صادر نشده است، ولي جلسات دادگاه برگزار شد و به اتمام رسيد. محسنياژهاي درباره آخرين وضعيت پرونده سعيد مرتضوي و ابهامات مربوطه در اين زمينه که سوال يکي ديگر از خبرنگاران بود اظهار کرد: پرونده وي رسيدگي و حکم آن صادر شد و اکنون در ديوان عالي کشور است و پرونده ديگر آقاي مرتضوي در دادسراست و هنوز به دادگاه نرفته و ابهامي در رابطه با پرونده وي وجود ندارد.
اعلام جرمي درباره رانت 650 ميليون يورويي نشدهسخنگوي قوه قضائيه درباره پرونده موسوم به رانت 650 ميليون يورويي و صحبتهاي احمد توکلي که گفته در اين زمينه رانتي صورت گرفته است، گفت: اعلام جرمي از سوي ديوان محاسبات به قوه قضائيه در اين زمينه نشده و اگر جرمي در اين رابطه باشد قطعا به دستگاه قضايي ارجاع ميشود. وي اظهار کرد: اين پرونده به قوه قضائيه نيامده است. در اين پرونده اين فرد حدود 1000 ميليارد تومان بدهي بانکي دارد.
صبا آذرپيک در اوين استوي درباره آخرين وضعيت پرونده صبا آذرپيک و اينکه تاکنون دو بار حضوري و يک بار غيابي محاکمه شده و 70 روز است که در بازداشت موقت بهسر ميبرد، اظهار کرد: امکان دارد کسي دو الي سه پرونده داشته باشد که در اين صورت ميتوان پروندهها را يک جا جمع کرد. محسنياژهاي افزود: اينکه گفته ميشود خانواده آذرپيک از وي خبر ندارند خلاف واقع است. لازم نيست که بنده و ديگران اتهامات شخص مذکور را بدانيم و در بسياري از موارد نياز نيست که خانواده متهم از جزئيات خبر داشته باشند و ما اتهامات را به خود متهم تفهيم ميکنيم. سخنگوي قوه قضائيه يادآور شد: اکنون پرونده صبا آذرپيک در دادسراي تهران بوده و وي در زندان اوين است و بنده از اينکه ميتوان بازداشت موقت وي را تبديل کرد اطلاعي ندارم و اين موضوع بستگي به نظر قاضي پرونده دارد.