نماینده مردم پیرانشهر در مجلس ضمن تشریح آخرین وضعیت دانشآموزان شینآبادی گفت: رئیسجمهور در نامهای به وزیر آموزش و پرورش دستور تخصیص اعتبار مناسب برای مستمری مادامالعمر این دانش آموزان را داده است که بر این اساس باید این اتفاق بیفتد.
به گزارش ایسنا، رسول خضری با اشاره به جلسه روز یکشنبه تعدادی از خانوادههای این دانشآموزان با معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: بر اساس درخواستهایی که انجام شده بود مقرر شد یک یا دو نفر از خانوادههای این دانشآموزان به عنوان نماینده در جلسات برای پیگیری مطالبات بحقشان حضور داشته باشند. او تصریح کرد: بر همین اساس جلسهای با مسئول مستقیم رسیدگی به این موضوع برگزار شد و مهمترین محورهای درخواست خانوادهها مورد بررسی قرار گرفت.
او اظهار کرد: با توجه به اینکه بر اساس قانون دیه زن و مرد یکسان نیست و دیه زن نصف دیه مرد است پیشنهاد شد که مابهالتفاوت مبلغ دیه توسط دولت به این خانوادهها پرداخت شود. خضری افزود: از مجموع 28 خانوادهای که این اتفاق برای آنها رخ داد تنها پنج شش خانواده هستند که هنوز دیه خود را دریافت نکردهاند، در سال 91 دو نفری که بر اثر شدت جراحات و سوختگی فوت کردند دیهشان به خانواده آنها پرداخت شد و در سال 92 نیز آنهایی که ختم درمان شدند توانستند دیه خود را دریافت کنند.
نماینده مردم پیرانشهر در مجلس ادامه داد: همچنین به هر 26 خانواده مبلغ 132 میلیون تومان بیمه عمر هم از طرف بیمه ایران و بیمه معلم تعلق میگیرد.اوهمچنین از پیگیری مستمری مادامالعمر این دانشآموزان خبر داد و گفت: اولین مکاتبه در این زمینه در دولت دهم مورد پیگیری قرار گرفت و پس از آن با آغاز به کار دولت یازدهم نامه مربوطه به دولت ارائه شد، البته ماه گذشته نیز رئیسجمهور در این زمینه به دستگاههای ذیربط نامهای نوشتند و ما منتظر هستیم که با پیگیریهای به عمل آمده پاسخ مکتوب آن اعلام شود.خضری ادامه داد: کمک هزینه خانوادهها از دیگر مطالباتی است که باید به خانوادههای این افراد اختصاص یابد.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه اظهار کرد: 12 نفر دانشآموزی که شدت جراحاتشان بیشتر بود عملهای متعددی برای آنها انجام شده، البته با پیگیریهایی که انجام دادم توانستیم هم از هیات دولت قبلی و هم از هیات دولت فعلی برای این افراد مصوبهای را اخذ کنیم که هر سال بودجه مشخصی برای هزینهها و مستمری آنها در نظر گرفته شود.
او همچنین درباره وضعیت تحصیلی دانشآموزان حادثه دیده نیز گفت: این دانشآموزان برای ادامه تحصیل مشاور روانشناسی دارند .بر اساس آمار منتشر شده در پایان سال 92 حدود ۱۵۰هزار کلاس از ۵۰۰هزار کلاس درس فاقد سامانه گرمایشی استاندارد هستند و با بخاریهای نفتی و در برخی مناطق سردسیر و دورافتاده با بخاریهای غیراستاندارد گرم میشوند. وسایل گرمایشی استاندارد، موتورخانه مدارس، ابنیه و سایر تجهیزات مدارس نیاز به بازدید دورهای و سالانه دارند، امکانات و تجهیزات موجود در مدارس بهعلت انجام نشدن سرویسهای دورهای و نبود متولی تعمیر و نگهداری عمر کوتاهی دارند. درحالیکه میتوانیم با یک سرویس دورهای، بازدید کارشناسی از وسایل، امکانات و تجهیزات موجود در آموزش و پرورش و بهتبع آن مدارس که هزینه چندانی هم در مقایسه با خرید یا نوسازی ندارد بهرهبرداری بهمراتب بهتری داشته باشیم.