تغییرات آب و هوایی و بالا رفتن ناگهانی درجه حرارت و در نهایت شدت گرفتن مشکل خشکسالی در چند سال اخیر به کرمان به ویژه در شرق این استان خسارتهای زیادی وارد آورده است.
به گزارش جهان صنعت، اقتصاد تکقطبی کرمان که به دور نخلستانها و خوشههای خرمای ناب این استان میچرخد با توجه به بروز «پدیده خشکیدگی خوشههای خرما» با دشواری زیادی روبهرو شده است. برپایه نقد برخی از کارشناسان، قرار گرفتن کشاورزی بهعنوان محور توسعه با علامت سوال همراه است اما به هر حال تولید خرما چه از نظر صادرات و چه از منظر بازار داخلی در زندگی فردی و اقتصادی مردم این استان نقش مهمی بازی میکند.
استان کرمان بیشترین میزان سطح زیرکشت نخلستانها را دارد و از نظر تولید خرما در کشور سوم است.به گفته نماینده مردم شرق استان کرمان، خشکیدگی خوشههای خرما و در مواردی عدم فروش خرما به یکی از مشکلات موجود در این مناطق تبدیل شده است.
به گزارش مهر، حجتالاسلام موسی غضنفرآبادی گفت: همه ساله تنها چند روز مانده به برداشت محصول خرمای شرق کرمان بخش قابل توجهی از محصول به یکباره روی خوشههای نخلها خشک میشوند و از دست کشاورزان هیچ کاری برنمیآید.بنابر این گزارش، تغییرات اقلیمی و گرم شدن ناگهانی هوا و به تبع آن بروز خشکسالی از دلایل اصلی وقوع این پدیده است که طی سالهای اخیر نمود پیدا کرده است.نماینده مردم شرق استان کرمان خواستار توجه مسوولان برای حل این مشکل شد و گفت: از سوی دیگر آفت زنجره خرما و همچنین فروش نرفتن خرما از جمله مشکلاتی است که اقتصاد این منطقه را تهدید میکند.این روزها در حالی به فصل برداشت محصول در شهرستانهای مختلف استان نزدیک میشویم که عملا برداشت ارقام زودرس آغاز شده است و در همین شرایط اخبار نگرانکنندهای به گوش میرسد.
از سویی مسوولان جهاد کشاورزی جنوب کرمان از نزدیک شدن آفت سوسک سرخرطومی حنایی به جنوب کرمان خبر میدهند و از سوی دیگر هواشناسی کرمان از گرم شدن ناگهانی هوا و وزش بادهای داغ در شرق کرمان خبر میدهد.
کارشناس کشاورزی مرکز هواشناسی استان کرمان در این خصوص به کشاورزان هشدار داد و گفت: با بررسی نقشههای هواشناسی در شرق استان کرمان مشخص میشود که طی روزهای آینده شاهد گرم شدن دمای هوا در شرق کرمان خواهیم بود.مریم سلاجقه افزود: شرایط روزهای آینده امکان خشکیدگی خوشههای خرما را در شرق کرمان افزایش میدهد بنابراین از کشاورزان میخواهیم با مشورت با کارشناسان کشاورزی تدابیر لازم برای جلوگیری از نابودی محصول را به کار گیرند.وی گفت: آنچه مشخص است با بررسی بلندمدت وضعیت دمای هوای شرق استان کرمان شاهد تغییر اقلیم در شرق استان کرمان هستیم، در واقع روزهای گرم در طول سال افزایش یافتهاند و همچنین میزان دمای هوا نیز افزایش یافته که موجب از دست رفتن رطوبت و خشک شدن ناگهانی خوشههای خرما میشود.