سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: ویروس ابولا تاکنون جان ۹۳۰ تن را گرفته است که براین اساس عربستان نیز صدور روادید حج عمره برای اتباع برخی کشورهای آفریقایی را به حالت تعلیق درآورد.
به گزارش تسنیم، سازمان بهداشت جهانی شیوع ویروس ابولا در منطقه غرب آفریقا را یک وضعیت بهداشتی اضطراری بینالمللی توصیف کرده است.
مقامات سازمان بهداشت جهانی پس از اجلاس اضطراری دو روزه در مقر سازمان در سوئیس اعلام کردند که برای مقابله با گسترش دامنه این ویروس باید اقدام هماهنگ بینالمللی صورت پذیرد.
سازمان بهداشت جهانی از ضعف نظامهای بهداشت عمومی در کشورهای گرفتار ویروس ابولا ابراز نگرانی کردند و اعلام کردند که خطر شیوع بینالمللی کاملا جدی است.
بیش از ۱۷۰۰ مورد ابتلا به این بیماری تا کنون در کشورهای گینه، لیبریا، نیجریه و سیرا لئون گزارش شده است و این تعداد همچنان رو به افزایش است.
این کشورها گرفتار کمبود پزشک و دیگر کارکنان بخش بهداشتی و آزمایشگاهی هستند و توان ساختار بهداری آنها توسط سازمان بهداشت جهانی «بسیار ضعیف» ارزیابی شده است.
در این راستا و به نقل از بیبیسی، مارگارت چان به عنوان پزشک و مدیر کل سازمان بهداشت جهانی گفته است شیوع ابولا در سال جاری در طول چهار دهه گذشته بیسابقه بوده است.
وی خواستار کمکهای بینالمللی برای کشورهای گرفتار این ویروس شد و از دولتهای دیگر خواست تا خود را آماده شناسایی و مقابله با ابولا کنند.
براین اساس، درمان مشخص و یا واکسن برای ویروس ابولا، که سریعاً رشد میکند و به شدت واگیر است، وجود ندارد. بین ۶۰ درصد تا ٩٠ درصد افرادی که به این ویروس مبتلا میشوند، جان خود را از دست میدهند.
در این راستا عربستان سعودی که نگران شیوع ویروس ابولا در آن کشور است، صدور ویزای حج عمره برای اتباع برخی کشورهای آفریقایی را به حالت تعلیق در آورده است. پیش از این، ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو و اوگاندا، در چند هزار کیلومتری گینه دیده شده بود.
ویروس ابولا سبب تب همراه با خونریزی، ضعف، درد ماهیچهها، تهوع، اسهال و در نهایت مرگ در اثر خونریزی داخلی میشود.