توصیف فارسي‌آموزان خارجي از زيبايي زبان فارسي

نشست استادان و دانشجويان خارجي شركت‌كننده در هشتاد و يكمين دوره‌ي دانش‌افزايي زبان و ادبيات فارسي، شامگاه 5 شنبه، 23 مرداد، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در حسينيه‌ي الزهراي مجتمع امام خميني (ره) برگزار شد.
کد خبر: ۴۲۶۴۹۴
|
۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۵ 17 August 2014
|
10439 بازدید
نشست استادان و دانشجويان خارجي شركت‌كننده در هشتاد و يكمين دوره‌ي دانش‌افزايي زبان و ادبيات فارسي، شامگاه 5 شنبه، 23 مرداد، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در حسينيه‌ي الزهراي مجتمع امام خميني (ره) برگزار شد.

به گزارش اداره‌كل روابط عمومي و اطلا‌ع‌رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در اين نشست كه با حضور اساتيد و دانشجويان خارجي شركت‌كنندگان در هشتاد و يكمين دوره‌ي دانش‌افزايي زبان و ادبيات فارسي، ابوذر ابراهيمي‌تركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، غلامعلي حداد‌عادل، رييس بنياد سعدي، علي معلم‌دامغاني، رييس فرهنگستان هنر و جمعي از استادان زبان فارسي و شخصيت‌هاي فرهنگي، دانشگاهي و فرهيخته‌ي كشورمان برگزار شد، چند تن از دانشجويان زبان فارسي، با قرار گرفتن پشت تريبون سخنراني، به بيان ديدگاه‌هاي خود درباره‌ي زبان و اربيات فارسي پرداختند.

اسماء شحاته، فارسي‌آموز مصري در سخناني كوتاه در اين نشست، زبان فارسي را زبان عشق، محبت و دوستي ناميد و گفت: وجود شاعراني چون سعدي و حافظ و مولانا، گواه اين نكته است كه زبان فارسي، داراي ريشه‌اي كهن چه قبل و چه بعد از اسلام است.
وي ادامه داد: امروز كه ما تا حدودي و نه البته كامل، با زبان فارسي آشنايي پيدا كرده‌ايم، زيبايي‌هاي اين زبان را بيشتر درك مي‌كنيم.

شحاته ادامه داد: زبان فارسي بدون شك، بعد از زبان عربي، دومين زبان جهان اسلام است. به دليل نزديكي و قرابتي كه با زبان عربي دارد و استفاده از رسم‌الخط مشترك، يادگيري اين زبان را براي عرب‌ها آسان كرده است.

وي در پايان سخنان خود با تأكيد بر ميهمان‌نوازي و خونگرمي مردم ايران، و يادآوري تمدن‌هاي كهن و قديمي ايران و مصر، گفت: شيفتگي ما به زبان فارسي به دليلي وجود اشعار شاعراني چون حافظ و مولانا و آشنايي ما با شاهكار فردوسي يعني شاهنامه و همچنين شاعري چون سعدي است كه مي‌فرمايد:

بني آدم اعضاي يك پيكرند / كه در آفرينش ز يك گوهرند
چو عضوي به درد آورد روزگار / دگر عضوها را نماند قرار

آناستاسيا، فارسي‌آموز ديگر از كشور بلاروس بود كه در مقطع كارشناسي ارشد دانشگاه پيام نور در حال تحصيل است. وي در آغاز سخنان خود در اين نشست، با ابلاغ سلام مردم كشورهاي روسيه، بلاروس و اوكراين خطاب به حاضران، گفت: حرف‌هايم را با اين شعر زيبا آغاز مي‌كنم: چون شكر شيرين و چون گوهر زبان فارسي است / فارسي فرهنگ و آيين و نشان پارسي است.
وي ادامه داد: از شما سپاسگذارم كه پذيراي بيش از 200 نفر از كشورها و فرهنگ‌ها و تمدن‌هاي مختلف هستيد كه از روي علاقه به آموختن زبان فارسي روي آورده‌اند.

وي افزود: اين فرصتي كه به ما داده شده است، انبوهي از خاطرات خوب و تجربه‌اي گران‌بها به ما مي‌دهد. ما نيز اينجا گرد هم آمده‌اين تا امكان برقراري ارتباط مستقيم و مستمر با زبان فارسي و استادان اين حوزه را به دست بياوريم.

همچنين صدرالدين ميرزايف، از تاجيكستان، ديگر سخنران خارجي اين نشست بود. وي با بيان اينكه مردم ايران و تاجيكستان از دوران قديم داراي يك ادبيات، يك فرهنگ، يك تمدن و يك زبان بوده‌اند، گفت: خوشبختانه روابط ايران و تاجيكستان در حوزه‌هاي مختلف علمي، فرهنگي و اقتصادي رو به گسترش است و نمونه‌ي ان حضور گروه 9 نفره از دوشنبه و خجند تاجيكستان در هشتاد و يكمين دوره‌ي دانش‌افزايي زبان و ادبيات فارسي در ايران است.

وي در پايان سخنان خود فوايد حضور در اين دوره براي استادان و دانشجويان خارجي زبان فارسي را اينگونه برشمرد: آموختن زبان، فرهنگ و تمدن ايراني توسط مردم ديگر اقوام، انتشار زبان فارسي در كشورهاي غيرفارسي‌زبان، حضور همدل دانشجويان از نژادهاي مختلف جهان و آشنايي نزديك با جغرافيا و فرهنگ و تمدن ايران.
در ادامه نظر محمد از تاجيكستان و حسن مهدي جعفري از هندوستان با قرار گرفتن پشت تريبون، اشعار زيبايي از شعراي ايران‌زمين و پارسي‌گوي را دكلمه كردند كه با استقبال حاضران در نشست، به ويژه خارجي‌ها روبرو شد.

همچنين، استاد علي معلم‌دامغاني، شاعر، اديب و رييس فرهنگستان هنر جمهوري اسلامي ايران در سخنان كوتاهي كه با دكلمه‌هاي زيباي وي از اشعار خود استاد و شاعران بزرگ ايران زمين، همراه بود، ضمن معرفي زبان فارسي به عنوان زبان درد و دردمندي، ابراز اميدواري كرد كه آموختن زبان فارسي توسط اين گروه حاضر در نشست، به واسطه‌اي ميان حكمت شرقي فارسي‌زبانان با مردمان ديگر نقاط جهان باشد.

بنا بر اعلام اين خبر، دوره‌ي دانش‌افزايي استادان و دانشجويان خارجي زبان فارسي با شركت 204 استاد و دانشجو از سراسر دنيا، توسط بنياد سعدي و با همكاري رايزني‌هاي فرهنگي ايران در خارج از كشور در حال برگزاري است كه از اين تعداد، 131 تن را استادان و دانشجويان زن و 73 تن را استادان و دانشجويان مرد تشكيل مي‌دهند.

در اين دوره كه با افزايش صد در صدي شركت‌كنندگان آن نسبت به دوره‌هاي پيشين همراه است، اساتيد و دانشجويان خارجي زبان فارسي از 35 كشور جهان حضور دارند و در مدت برگزاري آن از 11 مرداد تا 5 شهريور، به بازآموزي و دانش‌افزايي خود در آموزش زبان فارسي در دانشگاه بين‌المللي امام خميني (ره) قزوين مي‌پردازند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟