شوهرم با دوستان وایبری​اش به خانه می​آید!

آمدن تبلت و تلفن همراهی که می‌توانست کار مهم وصل شدن به دهکده جهانی را به‌عهده بگیرد، این مشکل زندگی‌مان را هم حل کرد. حال دیگر همیشه در دسترس هستیم، اما آن​قدر در دسترس دوست و آشنا و غریبه و افراد ندیده حتی در آن طرف کره زمین قرار گرفته‌ایم که کمتر در دسترس خودمان و نزدیک‌ترین افراد زندگی‌مان قرار می‌گیریم.
کد خبر: ۴۲۶۹۶۱
|
۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۵ 19 August 2014
|
70583 بازدید
|
ندا داوودی در جام جم نوشت:

وارد خانه شد. چند ساعتی منتظرش بودم. می‌خواستم درباره تغییر رفتار پسرمان با او حرف بزنم، اما تصمیم داشتم اول بگذارم کمی استراحت کند و بعد حرفم را بگویم. با آمدنش حال و هوای خانه تغییر کرد. یک سلام بلند و یک روی مهربان.

همیشه همین‌طور به خانه می‌آید. من هم به استقبالش رفتم. از بوی غذا گفت که هوش از سرش برده و من هم با خنده گفتم باید دو ساعتی صبر کند. چند کلامی بیشتر حرف نزده بودیم که صدای زنگ وایبرش آمد و او با عجله موبایلش را از جیب بیرون آورد و همان‌طور که با من حرف می‌زد، به خواندن پیام مشغول شد، اما نمی‌دانم چه چیزی در پیام نوشته شده بود که به وسط جمله نرسیده، آخرش را نقطه‌چین گذاشت و روی نزدیک‌ترین مبل نشست و شروع به خواندن کرد. چند وقتی است کل معاشرت ما همین چند لحظه ورود او به خانه است تا قبل از این‌که به وایبر وصل شود، قبل از این‌که برود سراغ پیام‌هایش در شبکه‌های اجتماعی دیگر.

حس می‌کنم شوهرم با همه مردم شهر به خانه می‌آید. دیگر خلوتی برایمان نمانده. اگر بخواهد حرفی هم بزند با آب و تاب، لطیفه جدیدی ​ از پیام‌های وایبر برایم می‌خواند و من هم لبخند تلخی می‌زنم به یاد روزهایی که از اتفاق‌های اداره‌اش می‌گفت و تمام قندهای دنیا در دلم آب می‌شد.

اما امشب باید بر این رقیب پیروز شوم. کلی حرف نگفته دارم. باید با هم حرف بزنیم. از او می‌خواهم تلفن همراهش را کنار بگذارد و اجاز دهد همراه لحظات او بشوم. از او می‌خواهم وقتی با هم هستیم، به چشمانم نگاه کند.

سال‌ها قبل وقتی هنوز اتاقک‌های زردرنگ تلفن همگانی در خیابان‌ها دیده می‌شد، خانه‌های زیادی تلفن نداشتند. گاهی در یک کوچه یک خانه تلفن داشت و همه از آن استفاده می‌کردند. بعد کم‌کم سر و کله تلفن در خانه همه‌مان پیدا شد.

اگر آن روزها به ما می‌گفتند روزی هر کدام از ما یک تلفن برای خود خواهیم داشت که با آن به هر کجا بخواهیم، می‌توانیم برویم و همیشه در دسترس هستیم، بیشتر شبیه یک شوخی بود؛ شوخی‌ای که این روزها از نان شب جدی‌تر شده است.

اگر هزاران دوست همیشه آنلاین هم پیدا کنیم، نمی‌توانند جای یک گفت‌وگوی صمیمانه با همسرمان را بگیرد. اگر خودمان گرفتار این دنیا شویم و ندانیم چگونه وقت و روابط را مدیریت کنیم، دومین قربانی بعد از ما، فرزندانمان هستند که از دستشان می‌دهیم
 
 قصه همراه دوم زندگی‌مان هم بی‌شباهت به اولی نبود. همراه دوم، رایانه یا همان کامپیوتر معروف بود. در مهم‌ترین جای خانه قرار گرفت. بعد کم‌کم وارد اتاق‌های شخصی‌مان شد و بعد آن​قدر مهم بود که همه اعضای خانواده نمی‌توانستیم از یک سیستم استفاده کنیم.

آمدن تبلت و تلفن همراهی که می‌توانست کار مهم وصل شدن به دهکده جهانی را به‌عهده بگیرد، این مشکل زندگی‌مان را هم حل کرد. حال دیگر همیشه در دسترس هستیم، اما آن​قدر در دسترس دوست و آشنا و غریبه و افراد ندیده حتی در آن طرف کره زمین قرار گرفته‌ایم که کمتر در دسترس خودمان و نزدیک‌ترین افراد زندگی‌مان قرار می‌گیریم.

به برکت شبکه‌های اجتماعی که هر روز به تعداد آنها اضافه می‌شود، سرمان شلوغ‌تر شده است. نمی‌توان وایبر داشت و از اینستاگرام غافل بود یا هر دوی اینها را داشت، اما لاین و تانگو را مورد بی‌مهری قرار داد. ما می‌خواهیم همه جا باشیم و در حقیقت هیچ کجا به صورت واقعی نیستیم.

نمی‌خواهم منکر فواید برخی از این شبکه‌ها شوم، اما موضوع از جایی مشکل پیدا می‌کند که خط قرمزی برای استفاده از اینها نداریم. از صبح که چشم باز می‌کنیم، به جای آن‌که کنار پنجره برویم و به آسمان نگاه کنیم و خدایمان را شکر کنیم، برای درک نعمت یک روز دیگر، پنجره تلفن همراهمان را چک می‌کنیم تا در وایبر و فضاهای دیگر، پیغام‌های شبانه دوستان را بخوانیم.

اگر اینترنت دائم نداشته باشیم تا رسیدن به سر کار و وصل شدن به وای‌فای، مثل معتادان کلافه‌ایم. وقتی به خانه برمی‌گردیم هم به جای گذراندن وقت با عزیزترین افراد زندگی‌مان، مشغول خواندن لطیفه‌های بعضا تکراری، جملات معروف انسان‌های بزرگ و پیام‌ها و گروه‌هایی می‌شویم که شاید یک ربع وقت صرف آنها کردن، خالی از لطف و تنوع نباشد، اما بیشتر از آن فراموش کردن یک مساله مهم است؛ وقت با هم بودنمان کمتر از آن است که فکرش را می‌کنیم.

البته ما انسان‌ها خیلی زود راه‌حل‌هایی برای چنین مشکلاتی پیدا می‌کنیم؛ مثلا زن و شوهرهایی که برای هم در این فضاهای مجازی از اتاق روبه‌رو شکلک قلب می‌فرستند یا جملات عاشقانه برای یکدیگر فوروارد می‌کنند. فرزندان هم که هنوز خواندن و نوشتن یاد نگرفته‌اند، مجهز به انواع بازی‌های رایانه​ای و تبلت می‌شوند تا از والدین خود عقب نمانند.

این روزها علاوه بر دیدن خانه خودم که هر کدام‌مان وسیله‌ای در دست در دنیای خود سیر می‌کنیم، دیدن جمع دوستانه و فامیل که باز هم خیلی‌ها گوشی به دست در دنیای مجازی خودساخته‌شان قدم می‌زنند، مرا می‌ترساند؛ ترس از روزهای پیش رو که هر کدام از ما تنها بمانیم و مجبور شویم تغییرات چهره عزیزانمان را در عکس‌هایی که به اشتراک می‌گذارند، جستجو کنیم و آن​قدر گوشی و لوازم ارتباطی در دستانمان باشد که فرصتی برای گرفتن دست یکدیگر نداشته باشیم. می‌ترسم حرف‌های خوبمان ته بکشد و روابطمان سست شود. بهترین چیز برای فرار از تنهایی‌های اینچنینی، جدی نگرفتن دنیای مجازی است. این دنیا به زندگی ما آمد تا به دنیای واقعی‌مان کمک کند و کارهایمان بهتر انجام شود و فرصت بیشتری برای با هم بودن داشته باشیم. قرار نبود این​قدر پررنگ شود که جای همه چیز را پر کند.

اگر هزاران دوست همیشه آنلاین هم پیدا کنیم، نمی‌توانند جای یک گفت‌وگوی صمیمانه با همسرمان را بگیرد. اگر خودمان گرفتار این دنیا شویم و ندانیم چگونه وقت و روابط را مدیریت کنیم، دومین قربانی بعد از ما، فرزندانمان هستند که از دستشان می‌دهیم. چند روز پیش در یکی از همین شبکه‌ها، مطلبی به طنز نوشته شده بود که فرد نوجوانی می‌گفت: امروز اینترنتم قطع شده و مجبور شدم با خانواده وقت بگذرانم، به نظرم آدم‌های خوبی هستند؛ هرچند این مطلب طنز بود، اما تلخی یک واقعیت را به رخ ما می‌کشید.

اگر برای با هم بودن وقت نگذاریم، غریبه‌هایی می‌شویم که هر روز صبح کنار هم چشم باز می‌کنیم و هر شب کنار هم چشم می‌بندیم؛ همین.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۱۴
انتشار یافته: ۹۴
محمد جعفر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
منفی ندین، اول بخونین

همه مشکلات و فساد و طلاق و ... با ورود اینترنت به خانه ها شروع شد. دولت موظف است با اختصاص بودجه کلان هر چه سریعتر شبکه ملی اطلاعات را فراگیر و ارزان کرده و بساط اینترنت بین المللی را برای همیشه برچیند. در شبکه داخلی همه چیز قابل کنترل است و مثلا می توان فقط با کد ملی اجازه ورود به نرم افزاری شبیه وایبر را به کاربر داد که تحت نظر باشد.
پاسخ ها
نسرین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
مشکل رفتار ما و چگونه استفاده کردن از این امکاناته ... اینترنت جهانی یا ملی چه چیزی رو عوض میکنه؟
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
شما چرا موندی ؟ داعش داره نیرو میگیره ها!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
جعفر جان ما مشکلات فرهنگ داریم عزیز برادر ربطی به اینترنت و ..... نداره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
منفی دادم میدونی واسه چی.چون چیز بزرگتر از اینا خدا به ما داده و اون عقل.اگه عده زیادی هستن که از این امکانات به صورت منفی استفاده می کنن عده ای هم هستند که به طور مثبت ازش بهره میبرن و کمکشون هم میکنه.تجربه نشون داده هرچقدر حصار دور چیزی رو بیشتر کنی مردم بیشتر میرن سمتش یعنی حتی حاظرن هزینه کنن بابت رسیدن بهش.مثل همین فیلتر کردن که مردم پول فیلترشکن میدن یا ماهواره که هرچقدر هم جمعش کنن طرف میره دوباره میخره.یا حجاب که اگه به زور تحمیل کنن طرف نمیخواد.پس بهتره مردم تا حدودی آزاد باشن و در عوض قانون هایی گذاشته بشه که اگه هرکس از این راه ها آسیب دید مسئولیت هم گردن خودشه.اینجوری طرف حساب کار دستش میاد.
محمد جعفر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
تازه ازتون خواستم منفی ندین اینقدر نامرد بودین که همه منفی دادین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
باید عوض هزینه های گزاف واسه این کارا اینارو آزاد بذارن و عوض این همه تبلیغ تلویزیون برنامه های فرهنگی درست کنن و پخش کنن...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
جناب شما تفاوت شبکه ملی و اینترنت را متاسفانه نمی دانی! هم اکنون در همه عرصه ها از تجارت گرفته تا فرهنگ و سیاست، اینترنت نقش اساسی دارد که قابل حذف نیست همانطور که تلفن و تلویزیون را نمی شود کنار گذاشت! مشکل از آنجایی که آغاز می شود که ما معمولا ظرفیت کافی برای هضم فناوری های نو را نداریم، در جایی که چنین چیزهایی خلق می شود، این کار در زمینه ای از فرهنگ و رفتار مردم شکل می گیرد ولی ما معمولا مصرف کننده ایم، مثل خودرو که خیلی ها فرهنگ درست راندن آن را ندارند، مشکل ما هستیم نه تکنولوژی، اگر کسی فرد حاضر و شریک زندگیش را فراموش کند و دلش به پیام های مجازی خوش باشد، نیاز به مشاوره روانشناسی دارد نه این که تکنولوژی را جمع کنیم تا طرف دستش به آن نرسد!
کامیار
| Germany |
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
اول خوندم بعد بهت منفی دادم
اميرخان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
حتما يه چند سالي به خودت فرصت بده. اينهمه فكر ميكني همين روزاس كه منهدم بشيا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
شما هم این مطلب را بخون!!!
اگه برای هر فعالیتی زمان و محدوده تعیین کنیم می شود از همه امکانات استفاده کرد!!
روزی مثلا فقط 20 دقیقه در ساعتی خاص وصل شویم ...
متولیان محترم فرهنگ کشور بیایند پیشنهاد بدهند
منصور
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
واقعا برات متاسفم نمیدونم چقد ار اینترنت استفاده میکنی یتا به چه کارت میاد ولی تو همین اینترنت دنبالیه مطلبی بگردی به فارسی پیدا نمیشه حالا میخوایم تو اینترنت ملی پیداش کنیم برادر من ما هنوز به اون حد نرسیدیم که محتوا تولید کنیم و جمعیتی که از کامپیوتر استفاده میکنه اینقد نیست که بتونن تمامی مطالب موجود در اینترنت رو روی اینترنت ملی قرار بدن . قبل از حرف زدن لطفا کمی فکر کن برادر محمد جعفر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
کاش میشد 10 تا منفی بدیم
رهاموزیک
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
ممد جفر میخوامت
من فقط دنبال نظرات تو هستم
چون دو حالت داره یا تو آدم ساده و باحالی هستی که میخوای یه چیزی در تنهایی خودت و برخلاف جریان آب رودخونه بگی
یا اینکه آدم بسیار پر و فرهیخته ای هستی که با کنایه و استعاره حرفاتو معکوس میزنی
در هر دو صورت کامنتهاتو پیگیرم دادا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
خب راست میگه همسر داری هم بی معنا شده چون همسر چتی و از همه مهمتر وب کمی جای همسر حضوری رو گرفته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
از پشت کدوم کوه اومدی عمو جعفر...
سامان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
با درود
این مطلب شما دقیقا به خصوصیات آدمهای جهان سومی میخورد ؛جماعتی عقب افتاده که فقط منتظر و معتقد هستند که دولت باید کاری برایشان بکند و خودشان زحمت حتی تربیت هم به خودشان ندهند ،دوست عزیز آخه دولت با صرف بودجه های کلان مگر توانسته اصول صحیح رانندگی را به مردم آموزش دهدتا وقتی که خود مردم نخواهند درست رانندگی کنند؟؟!!! پس بهتره که از درون شروع به اصلاح رفتار و شخصیت خومان بکنیم تا جامعه اصلاح شود . بودجه کلان هم نمیخواهد ! باور کن !
کشته مرده محمد جعفر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
از حرفای ممد جعفر فهمیدم که: قبل از اینترنت طلاق نبوده (اینترنت تف تو روت) ثانیا الان همه دوست وایبریا و فیس بوکیا و دوست اسکایپیا همه خارجیین و گه اینترنت ملی بشه ارتباط ما با اونا قطع میشه و داخلیا که با هم دوست نمیشن. پلیس فتا هم یک لشکر استحدام کنه تا ببینه کی با کی دوست میشه که مبادا بنیان خانواده سست بشه. هر کسی هم خواست تحقیق کنه کلا بره خارج یا که زنگ بزنه خارج مقالات رو براش دانلود کنن با چاپار بفرستن در خونه. ممد جعفر می خوامت
داود
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
از این کند ذهن های دوره دایناسور تو کشور زیاد داریم که فقط دنبال مچ گیری و این داستان ها هستند
ناشناس
| Singapore |
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
محمد جعفر خودتی؟
اسمعیل
| United States of America |
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
آخه مرد مومن....یعنی کسی شماره ملی کس دیگه رو بلد نیست؟؟؟؟ مهم فرهنگ سازیه....طرف باید فیلترینگ رو تو دلش بذاره
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
بخواب جعفر بخواب
حمید
| United States of America |
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
هر چی سعی کردم منفی ندمٰ نشد!!
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
نشد منفی ندم!
من
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
معذرت ميخوام ازت؛ ولي اين همه مطالب مزخرف پاي خبراي مختلف چطوري به ذهنت ميرسه؟!
ايراني
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
تو احيانا" "زينال بندري نيستي"؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
رسانه های جدید یکی از ضروریات ِ زندگی مدرن هستند و نمیشه اونا رو کنار گذاشت ولی هرکسی باید بتونه زندگی ش رو مدیریت کنه. به قول معروف کاه از خودمون نیست کاهدون که از خودمونه!
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
اینجا گودبای پارتیه جعفره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
از مجلش می خواهیم قانون ممنوع بودن استفاده از خودرو را تصویب کند چرا که پسر همسایه با آن به دختربازی می رود
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
عزیزم، همسر را به خاطر بسپار، وایبر رفتنی است...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
عالی بود...
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
خداییش حقیقته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
شما خانوما همتون دنبال گیر دادنید.
پاسخ ها
نسرین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
شما آقایون هم کمی فکر کنید شاید این حرفها منطقی باشه... اینقدر غرور وجودتون رو گرفته حاضر نیستید حرف کسی رو گوش کنید
محمد ج
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
اون خانوم اگه به اندازه کافی محیط خونه رو برای شوهرش جذاب کنه شوهرش گوشی رو می ذاره کنار.
سیروان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
اینترنت . موبایل . تبلت و دیگر هیچ

این است زندگی مدرن .
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
این است جاسوسی مدرن
ابزارهای جاسوسی مثل موبایل که ظاهر فریبنده پیدا کرده اند:
موقعیت مکانی ما، رفتارهای اجتماعی ما، توزیع جمعیتی ما در برخی مواقع سال، میزان و سطح ارتباطات خانوادگی و دوستانه ما و ... همه ثبت می شوند. ما فقط پوسته را می بینیم. پوسته اش خیلی زیبا و کاربردی شده که خود من هم نمی تونم ازش بگذرم و یکی از آنها را دارم.
تلفن همراه مرکل هم کنترل می شود. رسما اعلام شده که apple اطلاعات استفاده کندگان را در اختیار سیا قرار می دهد.
دقت کرده اید چقدر ابزار share مهم شده؟ دیگر نیازی به استخدام جاسوس نیست خود ما با عکس گرفتن و Geo Tagging داریم از موقعیت های مختلف برایشان عکس های تازه می گیریم. ممکن است فکر کنید که از اطلاعات من و شما چیزی برایشان در نمی آید، ولی از بررسی کلی آن یه چیزای مهمی در میاد:
-مثلا چه تصمیماتی در ادارت ما گرفته میشه، چه جوری سرکارمون بذارن تا سیاهی ماست را هم باور کنیم، چطور به هم خیلی نرم خیانت کنیم، جک هایی برای تخریب بزرگانمون و کمرنگ کردن جملات مهم و تاثیرگذارشون بسازن، جنگ تبلیغاتی راه بیندازند، کاری کنند همدیگه رو مسخره کنیم، تابوی قدرت و تکنولوژی خودشون رو در ذهن ما هر روز گنده تر کنند و ما رو از خودمون هر روز ناامید تر

کم کم داریم حتی فرصت های تنهایی (برای استراحت و مرور خودمون و ارزیابی کارهای خوب و بدمون) رو هم به موبایل میدیم. داره حواسمون از پدرو مادرمون پرت میشه، از سر زدن و جمع شدن فامیلی داره کم میشه، از توجه به همسرمون داره کم میشه (زن و مرد هم نداره)، برای اینکه وقت کنیم به موبایلمون سر بزنیم بچه خردسالمون رو با بازی کامپیوتری خشن (ثابت شده عامل بزهکاری در بزرگسالی است) سرگرم می کنیم. پس برای بچه مون هم کم میگذاریم و بعدها او برای ما و خواهر و برادرش و این سیکل معیوب ادامه پیدا می کند.

چاره ای نیست استفاده کنیم ولی هیپنوتیزم نشویم جادو نشویم. نشان بدیم که انقدر جنم داریم که ابزارها را به کار بگیریم ولی اسیر نشویم. حواسمان جمع باشد و بدانیم رفتارهایمان با همین موبایل نیم وجبی دارد پایش می شود.
از آن برای نشر رفتارهای خوب و نشان دادن رفتارهای بد اجتماعی استفاده کنیم. در حمایت از محیط زیست و عواطف انسانی و هرچیز خوب دیگر مطالب و عکس و فیلم بفرستیم. گاهی وقت ها کنارش بگذاریم پای درددل پدر، مادر، همسر، برادر و خواهر و فرزند بنشینیم. گاهی وقتها با خودمان خلوت کنیم. گاهی وقت ها کمی کتاب های گذشتگانمان را بخوانیم. پندهایشان را نه با هدف شوخی که جدی بخوانیم (لازم نیست کسی بداند که جدی می خوانیم تا مبادا مسخره مان کند). به دیدن هم برویم و شادی های قدیمی مثل سفر و مهمانی و پیک نیک داشته باشیم. دور هم کتاب بخوانیم نمایش بازی کنیم و هزار کار دیگر که به ذهنم نیامد و شما حتما بهتر بلدید.
پیروز باشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
جهانی شدن همینه عزیز

حالا اگر من به تو بگویم که روزی می رسد انسانها دیگر فرزند به دنیا نمی اوردند و اینکار خطیر به ماشین ها سپرده می شود چی میگی؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
ای ول ناشناس... عجب ایده ی جالب و آینده نگری باحالی بود، خدایی اینو جایی خونده بودی یا از خودت در بکردی؟!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
میگم شما کمتر فیلم تخیلی ببین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
واقعا متن بجایی بود اینا درد ودل واقعیه مردم نه استیضاح فلان وزیر و .... بیشتر به این مسایل بپردازید
كاربر گرامي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
مقاله بجايي بود. ايكاش اين بحث در صدا و سيما هم مطرح بشه
ما حتي با سانحه هوايي هم شوخي ميكنيم...
اشکان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
من خوشحالم که بچه هایم به زور هم که شده مرا از پشت کامپیوتر می کنند تا با اون بیرون برم و الا خانمم حریفم نمی شه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟