وزیردفاع: هدف ما افزایش دیپلماسی دفاعی است

وزیر دفاع گفت: فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران برای شفاف سازی تحت نظارت آژانس انجام می شود از این رو فعالیتی که از دید آژانس به دور باشد انجام نمی گیرد.
کد خبر: ۴۲۸۸۳۴
|
۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۶:۱۰ 25 August 2014
|
3600 بازدید
وزیر دفاع گفت: فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران برای شفاف سازی تحت نظارت آژانس انجام می شود از این رو فعالیتی که از دید آژانس به دور باشد انجام نمی گیرد.

به گزارش ایرنا، سردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان یکشنبه شب در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با اشاره به حساسیت مذاکرات ایران و 1+5 و برخی اظهار نظرها مبنی بر بازبینی پارچین افزود: جمهوری اسلامی هیچوقت دنبال سلاح هسته ای نبوده و فتوای رهبر معظم انقلاب نیز دلیلی بر این مدعا است. مباحث مطرح شده درباره پارچین به دلیل ادعاهای مطرح شده از غرب مبنی بر دستیابی ایران به سلاح هسته ای است.

وی با گرامیداشت هفته دولت و شهدای دفاعی کشور ادامه داد:تاسیسات پارچین هم تاکنون چند بار از سوی آژانس انرژی اتمی مورد بازبینی قرار گرفته و اعلام کردیم نقاط مورد سوال در منطقه پارچین را بررسی کنند و حتا در زمانی این موضوع را پایان یافته اعلام کردند.

سردار دهقان تاکید کرد: هیچ دلیلی برای حضور آنان در پارچین نمی بینیم و آژانس با فشار اسراییل و بدخواهان ملت ایران، چنین رفتار غیر معقولی را انجام می دهد.

وی گفت که اگر یکسال به عقب برگردیم باید بگوییم خیلی زود دیر شد و زمان سریع می گذرد و برنامه ها و کارها بسیار گسترده و زمان و بودجه محدود است.

وی ادامه داد: برای استفاده درست از امکانات، دو هدف را دنبال کرده و می کنیم؛ استفاده از ظرفیت های ملی و کاهش اتکا به خارج از مرزها.

وزیر دفاع در ادامه اظهار کرد: باید این را بپذیریم که سطح عمومی دانش و توان صنعتی ما نسبت به یک دهه اخیر افزایش یافته و تلاش ما بر این است که قدرت طراحی خود را افزایش داده و شرکت ها و بخش خصوصی را در حوزه خود به کار بگیریم و توان آنها را افزایش دهیم.

سردار دهقان یادآور شد: ما امروز نیازی به کارخانه و آزمایشگاه نداریم و این زیرساخت ها در کشورمان وجود دارد.

وی همچنین افزود: بخشی از کارها نیز باید انحصارا در اختیار ما باشد زیرا اطلاعات این بخش مربوط به امنیت می شود.

وزیر دفاع با اشاره به اهمیت خود اتکایی نیروهای مسلح توضیح داد: برای کاهش اتکا به خارج از کشور باید توانمندی های خود را افزایش دهیم و برنامه های ما در راستای این هدف انجام می شود.

سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی

وی با اشاره به سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی یادآور شد: به طور طبیعی اسراییلی ها و آمریکایی ها علاقه مندهستند که بگویند در هر زمانی وارد فضای ایران شده اند. عمدتا آنان برای جاسوسی مخابراتی وارد ایران می شوند اما جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده هر تجاوزی از سوی هر نیروی بیگانه ای پاسخ کوبنده دارد و این موضع جدی است.

وی گفت: این پهپاد از سوی اسراییل آمده و همکاران ما در نیروی هوافضای سپاه آن را هدف قرار دادند و قطعات باقی مانده را مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهیم داد.

فناوری برتر

وزیر دفاع در ادامه به تشریح فعالیت های انجام شده در این وزارتخانه در یکسال اخیر اشاره کرد و گفت: وزارت دفاع و صنایع دفاعی در قالب شش سازمان صنعتی، 31 گروه و 130 صنعت فعالیت می کند و محدودیت فعالیت و صنعتی ما تمامی عرصه های زمین و هوا و دریا را شامل می شود.

وی ادامه داد: اساسا تمرکز خود را بر این قرار دادیم که به سمت توسعه تکنولوژی های برتر ساز برویم و از این راه به تولید قدرت و اقتدار دفاعی برسیم. به عبارتی در موضع دفاع٬ هر تهاجمی را پاسخ داده و قدرتمان به حدی باشد که هیچکس به خود اجازه تهاجم را ندهد.

سردار دهقان با یادآوری این که حتما پاسخ کوبنده ای به هر متجاوزی در زمین و هوا و دریا می دهیم، توضیح داد: در این یکسال گستره عظیم تحقیقات در وزارت دفاع را اولویت بندی کردیم؛ در بحث تولید٬ محصولات ما امروز به شکل جدی از فناوری های دنیای غرب و تکنولوژی که در زمانی وامدار غرب بودیم فاصله گرفته و امروز عمده فناوری های مورد استفاده متکی به دستاوردهای بومی است.

به گفته وی٬ این مهم موجب می شود دیگر کشورها شناختی از قابلیت های نظامی ایران نداشته باشند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تاکید کرد: محصولات نظامی ما٬کپی غرب و دیگر کشور ها نیست و فناوری های استفاده شده در درون ابزار دفاعی ما متفاوت است.

دهقان ادامه داد: شعار ما این است که باید به گونه ای فعالیت کنیم که هیچگاه مورد غفلت راهبردی قرار نگیریم و دشمنانمان را در این موضع قرار دهیم.

وی یادآور شد: یکی از سازمان های زیر مجموعه ما٬ سازمان صنایع دفاعی است که عمدتا به سمت تولید جنگ افزارهای انفرادی، راکت ها و بخش های صنعتی می رود.

وزیر دفاع توضیح داد: حدود 4900 قلم مواد اولیه فلزی و غیر فلزی در تولید ابزار دفاعی و نظامی کاربردی است که بیش از چهار هزار مورد از اقلام با کمک بخش خصوصی٬ بومی شده است.

فناوری بومی

همچنین بیش از 9 هزار و 500 فناوری در مجموعه صنایع دفاع برای تولید سلاح بصورت کاربردی بکار می رود که بیش از 6 هزار فناوری از این تعداد بومی شده است.

سردار دهقان ادامه داد: در حوزه مواد انفجاری سعی کردیم کیفیت کار و قدرت انفجاری را افزایش داده و برای افزایش قدرت تخریب و دقت اصابت به سمت هوشمندسازی مهمات پیش رفتیم.

صنایع دریایی

به گفته وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح٬ در حوزه صنایع دریایی٬ در بخش زیر سطحی ها همچون زیردریایی امروز (در کلاس متوسط٬) ایران جزو محدود کشورهای طراح زیردریایی های متوسط با کارکردهای کاربردی است؛ همچنین در بخش صنایع دریایی سطحی نیز ناوشکن ها را طراحی و تولید کرده و پس از شناور جماران، دماوند را به زودی تحویل می دهیم.

سردار دهقان گفت:این شناور نسبت به مشابه قبلی تفاوت های جدی در حوزه تسلیحاتی و مخابراتی و ماموریت های مختلف پیدا کرده که قابل توجه است.

به گفته وی٬ بهترین کلاس های شناورهای تندرو متناسب با تهدیدات پیش رو در کشور به تولید رسیده است.

افزایش فاصله اصابت

وزیر دفاع تاکید کرد: در بحث سلاح و مهمات به دنبال افزایش فاصله اصابت هستیم تا با افزایش قدرت سلاح و دقت اصابت٬ دشمن را از خود دور کنیم؛ این اتفاق درباره موشک های کروز تولید داخل افتاده و موشک های نصر، بصیر و قدیر در این بخش در آینده نزدیک تحویل نیروهای دریایی می شود.

سردار دهقان ادامه داد: روی این موشک ها فناوری های مختلفی قرار دادیم تا دشمن نتواند با جنگ الکترونیک مسیر آنها را منحرف و یا منهدم کند.

وزیر دفاع با بیان این که سعی می کنیم موشک های دریایی را در قالب هوایی نیز طراحی کنیم، گفت: به عنوان نمونه موشک قادر را که قدیر از روی آن تولید شده روی هواپیمای اف 4 نصب کردیم و برد موشکی این هواپیما به 200 کیلومتر افزایش یافته است.

همچنین موشک های مختلف را روی پهپاد ها طراحی شده و از طرفی توپ های مختلف دریایی را طراحی کردیم.

هوا فضا

سردار دهقان ادامه داد: در بخش هوافضا در چند زمینه کار می کنیم. نخست تولید موشک های زمین به زمین با سوخت جامد و مایع و در این بخش خودکفا شده ایم.

همچنین به دنبال واحد شدن پرتاب کردن موشک ها هستیم که با این امر شاهد پرتاب موشک در 45 دقیقه خواهیم بود؛ این در حالی است که پیشتر این زمان نزدیک به 7 ساعت بود.

به گفته وزیر دفاع٬ افزایش برد موشک ها می تواند به افزایش اهداف و عمق هدف گیری منجر شود که این موضوع را پیگیری می کنیم.

سردار دهقان با بیان اینکه باید زمان ماندگاری سوخت جامد و مایع را بیشتر کنیم از افزایش زمان ماندگاری سوخت جامد و مایع به 10 سال خبر داد.

سردار دهقان تاکید کرد: در بخش سیستم های پدافندی در سه بخش دوش پرتاب ها، کوتاه برد و برد بلند در بهترین وضعیت به لحاظ تجهیزات هستیم و صیاد 2 یکی از اتفاقات این بخش است.

وی گفت: سازمان دیگری بنام ˈتوان ˈ داریم که توسعه یافته و ما را به مرزهای جدیدی از فناوری در طراحی و ساخت باطری های حرارتی و خورشیدی رسانده است؛ در صنایع الکترونیک نیز مدعی هستیم قادر به تامین ارتباط امن پایگاه ها شده و در بحث رادار ها، شنود و شناسایی و ردگیری به قدرت مناسبی رسیدیم.

به گفته سردار دهقان٬ 485 محصول در نمایشگاه خودکفایی وزارت دفاع عرضه شد که این محصولات در یک سال و نیم اخیر تولید شده است.

دیپلماسی دفاعی

وی ادامه داد: در دیپلماسی دفاعی به دنبال ارائه تصویر شفاف دفاعی از خود و ارتقاء ضریب امنیتی هستیم.

وزیر دفاع با بیان این که این مهم تنها با توانمندی دفاعی ممکن است، توضیح داد: در یکسال اخیر در تعاملاتمان با کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای گام های موثری برداشتیم.

با عراق، ارمنستان، تاجیکستان، عمان در سطوح مختلف ارتباط داشته و با چین رابطه خوبی را برقرار کردیم و در آبان ماه میزبان وزیر دفاع روسیه خواهیم بود.

سردار دهقان گفت:این ارتباطات نشان می دهد که قابلیت های جمهوری اسلامی در جایگاه رفیعی قرار دارد که همه آن را در موضع تاثیرگذاری می بینند و داشته های ما به اندازه ای هست که بتوانیم با دیگر کشورها همکاری داشته باشیم.

وی ادامه داد: امسال بنا داریم در حوزه کشورهای همسایه٬ ارتباطات خوبی برقرار کنیم تا بتوانیم در فضای به وجود آمده ارتباطات خود را تعمیق و توسعه دهیم تا فضای امنیتی بهتری داشته باشیم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟