سرمایه در گردش اولویت نخست نظام بانکی است

رئیس بانک مرکزی کشور گفت: اولویت اصلی اعطای تسهیلات در سال ۹۳ بر اساس بسته‌های سیاستی خروج از رکود و تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی است.
کد خبر: ۴۳۰۰۳۲
|
۰۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۲ 28 August 2014
|
3749 بازدید
رئیس بانک مرکزی کشور گفت: اولویت اصلی اعطای تسهیلات در سال ۹۳ بر اساس بسته‌های سیاستی خروج از رکود و تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی است.

ولی‌الله سیف امروز در حاشیه جلسه شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی در خرم آباد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شرکت‌هایی که می‌توانند سهام داشته باشند سه گروه هستند که یک گروه شرکت‌هایی هستند که جزو حلقه تکمیلی فعالیت‌های اقتصادی است، شرکت‌های دوم شرکت‌هایی هستند که یک عضو هیئت مدیره دارند و مقدار مختصری نیز خرید و فروش به سمت بازار دارند.

وی با اشاره به نرخ ارز افزود: وظیفه بانک مرکزی ایجاد آرامش و ثبات در اقتصاد کشور است و صحبتی که من در ابتدای دولت یازدهم مطرح کردم در راستای حمایت از تولید، اشتغال و صادرات است و اقتصاد کشور به این سه رکن احتیاج دارد.

سیف تصریح کرد: بانک مرکزی عموما تلاشش برای حمایت از این سه رکن است و صحبت‌های من نیز در راستای حمایت و تقویت این سه مسأله مهم بوده است و این در حالی است که در یک سال اخیر اقتصاد کشور بسیار با ثبات بوده است و این هم به خاطر نگاه منطقی است که در این زمینه وجود دارد.

رئیس بانک مرکزی کشور با اشاره به برداشت دولت از حساب صندوق توسعه ملی بیان کرد: با قاطعیت کامل می‌گویم از حساب صندوق توسعه ملی هیچ گونه پولی برداشت نشده است و حتی به این صندوق پول هم واریز شده است.

وی اظهار کرد: من از گفته برخی از دوستان که بیان می‌کنند شواهد و قرائنی مبنی بر برداشت پول داریم بسیار تعجب کردم زیرا این صندوق دارای مسئول است و هر برداشتی با سند انجام می‌شود و چنین اتفاقی رخ نداده است.

سیف در مورد نتایج سفر به لرستان بیان کرد: مسأله اصلی سفر من بررسی تنگناهای اقتصادی و پیدا کردن راهکارهایی است که منجر به رشد اقتصادی می‌شود و همزمان با سفر رئیس جمهور به استان لرستان با استاندار قرار گذاشتیم که لیستی از واحدهای صنعتی که مشکل اساسی سرمایه در گردش دارند به ما ارائه دهند.

رئیس بانک مرکزی کشور خاطرنشان کرد: برحسب کار کارشناسی باید این واحدهای صنعتی مشکل‌دار به بانک مربوطه معرفی شوند تا تسهیلات لازم را بگیرند و به بهره برداری ۱۰۰ درصد برسند.

وی در مورد اولویت اصلی اعطای تسهیلات در سال ۹۳ عنوان کرد: اولویت اصلی اعطای تسهیلات در سال ۹۳ بر اساس بسته‌های سیاستی خروج از رکود و تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی است و مرحله بعد تکمیل واحدهای نیمه تمام اقتصادی است که بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و با اعطای تسهیلات جدید می‌توانند به ظرفیت تولید در استان اضافه شوند.

سیف در مورد اولویت نخست نظام بانکی در کشور اظهار کرد: سرمایه در گردش اولویت نخست نظام بانکی کشور است و نیاز لرستان از نظر سرمایه در گردش ۱۵۰۰ میلیارد توان است که البته از نظر ما این مقدار می‌تواند نامحدود باشد.

وی تصریح کرد: نظام بانکی کشور در سال ۹۳ توانایی اهدای تسهیلات به میزان ۲۴۰ هزار میلیارد تومان را دارد و البته با تلاش دولت و اتخاذ تصمیمات و تدابیر ویژه این میزان به ۲۸۰ هزار میلیارد تومان رسید.

رئیس بانک مرکزی کشور افزود: برای نیل به این هدف روش‌های زیادی را دنبال کرده‌ایم که یکی از این روش‌ها اجبار بانک‌ها برای خروج از بنگاه‌داری، واگذاری املاک و مستغلات، پیگیری و تعیین تکلیف مطالبات معوق و همچنین مسأله افزایش سرمایه است و با این روش‌ها نظام بانکی توانیی این را پیدا می‌کند که بتواند حداکثر امکانات برای اعطای تسهیلات استفاده کند.

سیف با اشاره نحوه تخصیص این اعتبار ۲۸۰ هزار میلیارد تومانی گفت: از این ۲۸۰ هزار میلیارد تومان حدود ۵۰ درصد آن، برای حفظ وضع موجود است و ۵۰ درصد دیگر برای تسهیلات جدید است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟