باید تأمین آب برای مردم همه استان‌ها یکسان باشد

موضوع آب «ملی» است. مردم استان چهارمحال‌‌وبختیاری، خوزستان، یزد، کرمان، اصفهان و.. برای ما در تأمین آب یکسان هستند. باید نیاز مردم کشور تأمین شود که البته این بستگی به مدیریت آب در وزارت نیرو دارد. ‌این نکته نیز ضروری است که آب شرب، بر آب کشاورزی و صنعت اولویت دارد.
کد خبر: ۴۳۱۰۶۲
|
۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۷ 01 September 2014
|
18516 بازدید
|
مقصر خشکی آب زاینده رود چه کسانی هستند؟

ایران جزو مناطق کاملا خشک جهان و همچنین در کمربند خشکسالی ‌قرار گرفته است. بنا بر پیش‌بینی جهانی در سال ۲۰۵۰ ایران از جمله کشورهای درگیر با بحران جدی آب تلقی می‌شود.

به گزارش «تابناک»، متوسط بارندگی در جهان سالانه ۷۰۰ تا ۷۵۰ میلی‌متر، متوسط بارندگی در آسیا ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلی‌متر و متوسط باندگی در کشور ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی‌متر است. در این میان، برخی استان‌های کشور از جمله استان‌های فلات مرکزی ایران با کمبود جدی‌تر آب روبه‌رو هستند.

مثلا چند سالی است که رودخانه زاینده رود در اصفهان خشک شده و مسئولان، یکی از دلایل این خشکی را میزان بارندگی در این استان ـ که بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ میلی‌متر است ـ می‌دانند. در همین حال، چند روز پیش مردم اصفهان در تجمعی در کنار رودخانه زاینده‌رود به خشکی این رودخانه اعتراض کرده و خواستار رسیدگی مسئولان شدند.

یکی از راهکارهای حل کمبود آب استان اصفهان، بهره‌برداری از پروژه‌های انتقال آب از سایر استان‌ها به این استان است، که البته با مخالفت جدی مسئولان و مردم استان‌های همجوار روبه‌رو شده است.

در همین راستا، محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت نیز گفته است؛ تأکید ویژه رئیس جمهور به معاونت برنامه‌ریزی این است که آنچه اعتبار برای احیای زاینده‌رود و حل مشکل کمبود لازم است، حتماً باید تخصیص داده شود.

در همین راستا، حجت الاسلام سالک، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با «تابناک» به بررسی موضوع کم آبی استان اصفهان و خشکی زاینده‌رود پرداخته است.
مقصر خشکی آب زاینده رود چه کسانی هستند؟

وی در آغاز گفت: کمبود آب در استان اصفهان دلایل زیادی دارد؛

۱ ـ خشکسالی: خشک شدن تالاب گاو خونی، باعث شده ‌که بیش از هزار قنات در یزد و کرمان خشک شوند. این خشکسالی آثاری دارد، از جمله اینکه کشاورزان دیگر نمی‌توانند کشاورزی کنند و بی‌کاری زیاد می‌شود.

۲ ـ کاهش بارش: بارندگی در این سال‌های اخیر کم بوده ‌و باعث کمبود شدید آب شده است.

۳ ـ مدیریت آب: بر پایه قانون توزیع آب باید آب رودخانه زاینده‌رود مدیریت شود. با کمال تأسف این اتفاق نمی‌افتد و این یکی از مسائل مهم است. باید برداشت از آب‌های بالا‌دستی استان اصفهان کنترل شود، ولی تا جلسه چند روز پیش در تهران این موضوع‌‌ رها بود‌. برای همین در استان‌های بالا دستی مجوز برداشت آب بی‌رویه داده‌اند و این یک بخش‌ اعظمی از علت کمبود آب است.

برداشت آب در بخش بالادستی آب زاینده‌رود نزدیک به ۲۰۰ میلیون متر مکعب در سال است؛ بنابراین، اجرای قانون در راستای مسأله آب به خصوص قوانین توزیع آب قابل توجه است. باید «حق آب‌های» مردم پایین دست رودخانه پرداخت شود.

سالک در ادامه گفت: دو مقوله در زمینه آب مهم است؛ یکی اینکه چهارده استان گرفتار خشکسالی هستند و باید به آن‌ها توجه ویژه‌ای کرد. نکته بعدی انتقال آب به فلات مرکزی ایران است.

وی گفت: هم‌اکنون‌ پنج میلیون تن در استان اصفهان با کاهش فشار آب شرب روبه‌رو هستند و اصفهان در معرض یک بحران است. البته مردم این استان، مردم مظلومی هستند که دیر حرکت می‌کنند، ولی اگر حرکت کردند، منطقی و عاقلانه حرکت خواهند کرد. تجمع مردم در کف رودخانه، نوعی اعتراض به نوع مدیریت توزیع آب زاینده‌رود بود.

این نماینده مجلس نهم بیان داشت: یکی از مصوبات دولت قبل، تونل بهشت آباد است. تونل بهشت آباد به طور ثقلی و با تضمین بیش از صد سال، آب را به زاینده رود انتقال خواهد داد. برخی ‌می‌‌گویند، در پروژه بهشت آباد آب باید با لوله و نه تونل منتقل شود. در حالی که اگر این کار با ‌لوله‌ انجام شود، هزینه‌های بسیار گزافی باید داد. این تونل در‌ استان اصفهان است و ربطی به استان‌های دیگر از جمله چهارمحال و بختیاری ندارد. این تونل ۶۷ کیلومتر است که ۱۷ کیلومتر از این تونل زده شده ‌و بقیه آن نیز باید به سرعت انجام شود.

سالک در ارتباط با اعتراض برخی ‌مردم و مسئولان خوزستان نسبت به انتقال آب کارون به اصفهان گفـت: رودخانه کارون در کمترین میزان خود، ۱۱ میلیارد متر مکعب آب دارد و وقتی پر آب باشد، ۲۲ میلیارد متر مکعب آب آن است؛ بنابراین، اگر یک میلیارد مکعب آب بخواهد به فلات مرکزی ایران انتقال داده شود، ضرری به جایی نمی‌‌رساند. اینکه باید آب در خوزستان و سایر استان‌ها مدیریت شود، حرف درستی است که از آب استفاده کنند تا به خلیج فارس نرود.

وی افزود: برخی می‌گویند‌ آب خلیج فارس را شیرین کرده و به فلات مرکزی پمپاژ کنیم. در حالی که با طرح بهشت آباد با ۶۳ کیلومتر تونل، می‌شود آب شیرین به فلات مرکزی انتقال داد. در این طرح آب شیرین با پای خودش به رودخانه زایند‌رود می‌آید.

ما اینجا به وزیر نیرو عرض می‌کنیم که آقای وزیر زاینده رود حیات کشور است. شما باید به زاینده رود همیشگی فکر کرده و مدیریت کنید، نه برای یک رودخانه فصلی برنامه‌ریزی کنید.

وی در پایان علت انتقال آب زاینده رود به سایر استان‌ها و شهر‌ها و استفاده در کارخانجات صنعتی گفت: در گذشته، مدیریت آب کشور منطقه‌ای بود و کشور به پنج بخش تقسیم شده بود، ولی هم‌اکنون مدیریت آب استانی شده است. حرف ما این است که بر پایه مصوبه شورای عالی آب، مدیریت آب از مبدأ زاینده‌رود تا تالاب گاو‌خونی زیر نظر وزیر است و باید اعمال شود.

از سوی دیگر، عده‌ای موضوع آب را سیاسی کرده‌ و به آن دامن می‌زنند. موضوع آب «ملی» است. مردم استان چهارمحال بختیاری، خوزستان، یزد، کرمان، اصفهان و.. برای ما در تأمین آب یکسان هستند. باید نیاز مردم کشور تأمین شود که بستگی به مدیریت آب در وزارت نیرو دارد. البته این نکته ضروری است که آب شرب بر آب کشاورزی و صنعت اولویت دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۵۰۷
انتشار یافته: ۶۷
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
اولین مقصر، همون گزینه سوم، یعنی مدیریت اشتباه آب توسط ارگانهای ذیربطه.
اما یکی دیگه از عوامل اصلی و بسیار مهم که بهش اشاره نکرده اید، تماشای برنامه های ماهواره ایه که باعث قهر خدا شده.
پاسخ ها
Ali
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
سالها اصفهانی ها همه امکانات و صنایع دولتی و بزرگ رو برای خود کشیدن و بردن و با توجه به اعتبارات دولتی اختصاص یافته بهشون در حق بقیه استان ها ظلم شد و آب رو هم که برای زیبایی و قشنگیش سالها بردن دیگه عادت کردن. حالا که قراره فقط یه کم جلوی اون ظلم تاریخی گرفته بشه و با واقعیت خشک اصفهان رو به رو بشن سخته. ضمن اینکه همین الان هم اصفهان مشکل آب آشامیدنی و حتی صنعتی رو اصلا نداره و با تونل های عجیبی که زدن، فکر آینده ها رو هم کردن ولی با جنجال و خبرسازی میخوان بازهم امتیاز بگیرن. تابناک عزیز لطفا منتشر کن
علی
| United Kingdom |
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
تابناک داره فقط اعتراضات مردم اصفهان رو اعلام میکنه.جمعه 7.6.93 هم مردم اهواز جمع شدن که اقا از سرشاخه نبرید برید از جایی که به خلیج فارس میریزه ببرید کسی مشکلی نداره نزارید مدیریت ابی که نماینده اصفهان بیان کردن اینبار برای کارون پیش بیاد ثانیا اصفهان مشکل اب اشامیدن نداره برای صنعت اصفهان.
خواهشا نظرمو پخش کنید
زینال بندری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
مقصر آنهایی هستند که آب زاینده رود را به خوزستان برده اند مقصر آنهایی هستند که کشت محصولاتی که آب زیاد لازم دارند مثل هندوانه و سیب زمینی و چغندر قند را در اصفهان ترویج کرده اند مقصر آنهایی هستند که ابرهای باران زا را از آسمان اصفهان به سمت پایتخت هدایت میکنند بازم بگم بگم...
پاسخ ها
ندا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
زینال از اون معجونه که خوردی یه کم به من هم بده
ناشناس
| United States |
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
خدا خیرت نده که با هر موضوع جدی این طور برخورد می کنی. عزیز من! شما از کشت شرق اصفهان چی می دونی؟ اصلا دیگه چیزی باقی نمونده
شمس کیا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
سلام
یک معلم اصفهانی هستم که در منطقه لنجان و فلاورجان تدریس می کنم
وچند سالی هست دارم حرص می خورم که چرا در دراین منطقه باید برنج کشت شود همین حالا با این که رود خشکیده مدم دارند اخرین رمق چاهها را بالا کشیده وشالیزار درست می کنند مشکل از مردم نیست مشکل از دولت است که جلوگیری نمی کند و کشت جایگزین معرفی نمی کند
اب زاینده رود جریان ندارد ولی اگر به حوالی مبارکه بروید می بیند هنوز اب را دارند به فولاد وذوب اهن می رسانند
از باغات گردوی سامان(با مجوز ریس جمهور سابق) و... وخیار یزدی هم که سر در نمی اورم
مردم من تشنه هستند ولی علت بی کفایتی وعدم مدیریت است
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
آب زاینده رو بردند برای کارون؟؟؟!
یعنی تونلهای کوهرنگ رو برای انتقال آب زاینده رود به کارون احداث کردند؟؟!
مشکل بی صاحبی و قحط الرجال بودن در استان های خوزستان و چهارمحال و بختیاریه و گرنه اگه چند تا مدیر و نماینده مثل مدیران و نمایندگان اصفهان تو این دو تا استان وجود داشت این طو با وقاحت و به سادگی برای تیشه زدن به ریشه حیاط و محیط زیست و معاش مردم این دو استان تصمیم گیری نمیشد!
خرمی و آبادی خرمشهر و آبادان و دزفول و اهواز و ... اش رو عراق نابود کرد. ثروت حاصل از نفتش توی اصفهان و تهران و خراسان و هر جای دیگه ای به غیر از خوزستان سرمایه گذاری و منبع برکت شد. آب کارون و دزش هم فدای اصفهان و قم و یزد و تهران و...!
مردم خوزستان هم برن خاک غنی شده عراق رو تنفس کنند!
گرمای ۷۰ درجه تحمل کنند!
محرومیت بکشند!
...
فدای سر مردم بقیه ایران!
ahmad
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
تابناک عزیز
مگر این موضوع دست یه نفره که فقط میخواین تیتر بزنین؟
این مشکل ناشی از عدم مدیریت افراد مختلف هست که مواردی مثل.... براشون مهم تر از معشیت مردم و آب و ... است.
بیخود وقت مردم را تلف نکنید و همه میدونن که جریان چیست!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
آقاجان ملت بی سواد نیستند.92 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف میشه که راندمان آن 35 درصد تا 38 درصد هست.شما و مسئولین مربوطه همه جا سرمایه گذاری کردید به جز کشاورزی که مادر تمام صنایع هست.همه این بی مسئولیتی ها و نادانی ها را چه کسی پاسحگو هست؟حالا هرچه مردم صرفه جویی کنند اصلا تاثیری در میزان آب در دسترس ندارد.چون 4درصد آب در بخش حانگی استفاده میشود.راندمان آب در دنیا بالای 60درصد هست.متاسفانه هیچ شخص لایقی نیست که کار را به سرعت و با مدیریت جهادی پیش ببرد.بحران آب برای مملکت درست شده و روز به روز بیشتر میشود و امنیتی هم شده.چرا برخی با ندانم کاری و حتی در مواردی انگار با دشمنان این مملکت دست به یکی شده اند تا مملکت را نابود کنند.خدا تمام مسئولین رو مسئولیت پذیر و مردعمل کند وگرنه همین الان به درک واصل شوند تا بیشتر از این سربار مملکت نباشند.
خوزستان و استعمار داخلي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
مردم استان چهارمحال بختیاری،خوزستان، یزد، کرمان، اصفهان و.. برای ما در تامین آب یکسان هستند..!!!! آقاي نماينده : نفت خوزستان و ثروت هايش سالهاست كه غارت ميشود اما كسي نميگوييد يكسان هستند!!!!! بيكاري در بين عرب هاي خوزستان كه مردم بومي و اصيل خوزستانند بيداد ميكند اما كسي نميگويد يكسان هستند....اللهم عجل لوليك الفرج
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
من نه خوزستانی هستم و نه عرب . فارسم و از همان فلات مرکزی ایران که با خشکسالی دست بگریبانه ولی حرف این فرد رو صد در صد تأیید می کنم. حقیقتا خوزستان و مردمش در این کشور مظلوم واقع شده اند . تقریبا همه ثروت و درآمد این کشور از خوزستانه ولی چرا باید مردمش اینطور محروم باشند؟ حتما یه لیاقتی داشتند که دست خلقت اینچنین منابعی رو در سرزمین هاشون قرار داده . لااقل اندکی از این ثروت رو برای خودشون هزینه کنید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
چرا از مسايل سياسي آب پرده برداري نميكني
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
مقصران انسانهایی هستند از همین آب و خاک.
محمد
|
United Kingdom
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
به نظر من مقصر اصلی ... (غیر قابل انتشار )
میهمان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
ای کاش مشکل کم آبی با مدیریت درست و عملی نه فقط حرف ، در همه جای ایران زودتر حل بشه....حیف رودخانه هامون که اینقدر بی رحمانه دارن یکی یکی خشک میشن....من اصلا نمیتونم از کنار زاینده رود رد بشم دست خودم نیست خیلییییی ناراحت میشم...
پاسخ ها
م ن ر
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
راست میگی شما
من هم روم نمیشه از رو پل هلای اهواز رد بشم دلم آتیش میگیره
یاد اون همه آب که به خاطرم میاد اشکم در میاد تا پای پی ساختمان هتل فجر سابق ( پارس حاضر) آب بود ...
زار زار زار
میهمان در جواب م ن ر
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
اره م ن ر عزیز....هممون جایی که بزرگ شدیم خاطره داریم....وقتی این نظرات مغرضانه رو نسبت به هر شهر میبینم می گم از ماست که برماست...ما حتی به خودمونم رحم نمیکنیم همش توهین، فحش....واقعا جه فرقی میکنه ...این خشکسالیها فاجعه هست....من کارون و دریاچه ارومیه رو ندیدم ولی هرموقع خبرهای مربوط به خشک شدنشونو میخونم گریه ام میگیره میتونم حس کنم چه حالی دارن مردمش چون منم با زاینده رود کلی خاطره دارم...هر شب میرفتیم لب پل مارنان.....یادش بخیر....خدایااااااااااااااا همه شهرای من تشنه هستن
جوان اهوازی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
یاده کارون بخیر که کشتی میومد توش . یکی از اقوام ما به وسیله کوسه تو کارون دستش از دست داده . الان که دیگه اب فاضلاب فقط تو کارونه
م ن ر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
راست میگن به خدا 1 میلیارد کاری نمیکنه !!!
تنها کاری که میکنه اینه که درصد شوری آب شرب خوزستان که همین الان به لطف جیب خود مردم خوزستان با هزینه هنگفت خرید دستگاه تصفیه آب خانگی و هزینه ماهانه حدود 100000 ریال جهت تعویض فیلترها با هزار زور و دردسر شیرین میکنن رو روز به روز شور تر بکنه !!!
اصلا هیچ اتفاقی نمی افته
اصفهان و زاینده رود حیات کشور هستن و باقی ملت هیچ ...
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
حتما می خواهند آب را به اصفهان ببرند تا در لنجان برنج بکارند!!!
پاسخ ها
کمالی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
همین الانم آب زاینده رود تا لنجان میرسه و برنج میکارن ولی بعد از ذوب آهن دیگه آب نیست. پس ربطی به برنج کاری لنجان نداره. چون اونقدری که فکر میکنی آب مصرف نمیکنه.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟