رئیس
رسانه ملی در شرایطی با انتصاب معاون برون مرزی صداوسیما، اصلاحات مدیریتی
در رسانه ملی را آغاز کرد که گمانهزنیها درباره گزینه محتمل برای
موقعیتهای کلیدی رسانه ملی به فرد مشخصی رسیده است؛ گزینههایی که
عمدتاً جزو مدیران رسانه ملی هستند و ظاهراً سرافراز بر این طیف مدیران
تمرکز کرده و قصد آوردن وسیع مدیرانی خارج از بدنه صداوسیما را ندارد.
به گزارش «تابناک»، محمد سرافراز در روزهای اخیر با حکم رهبر معظم انقلاب، رسماً سکان مدیریتی رسانه ملی را در دست گرفت. وی ابتدا کار خود را با انتصاب مدیران حوزههایی آغاز کرد که بیشترین شناخت را از آن بخشها دارد. او در اولین انتصاب، «محمد اخگری» از مدیران پرسابقه شبکههای برون مرزی را به معاونت برون مرزی سازمان انتخاب کرد.
وی همچنین «هادی طائب»، ساکن طبقه چهارم ساختمان شیشهای واقع در تپه جام جم را به عنوان رئیس دفتر خود منصوب کرد و سپس سراغ انتصاب دیگر مدیران ارشد رسانه ملی رفت؛ مدیرانی که درباره جایگزینی اکثرشان، چهرههایی در سطح افکارعمومی مطرح شدهاند و هرچند شاید موقعیت دقیق این مدیران در ترکیب جدید مدیریتی رسانه ملی مشخص نباشد، میتوان از قرار گرفتنشان در ترکیب مدیریت آینده صداوسیما تقریباً اطمینان داشت.
اصغر پورمحمدی مدیر پیشین شبکه سوم سیما که کنار گذاشتنش از این مسئولیت، توفانی به راه انداخته بود، یکی از چهرههایی است که حضورش در ترکیب تازه مدیریتی صداوسیما مورد توافق همه گمانهزنیهاست؛ اما درباره حکم قطعی که به نام او خواهد خورد، اختلاف وجود دارد. پورمحمدی که حتی به عنوان گزینه ریاست صداوسیما مطرح بود، در اکثر گمانهزنیها به عنوان معاون سیما و جانشین علی دارابی خواهد شد.
اما یک گمانه دیگر نیز وجود دارد و آن هم رفتن پورمحمدی به شبکه اول سیماست؛ البته بعید است، پورمحمدی که مدیریت شبکه سوم سیما را ـ به عنوان پرمخاطبترین شبکه تلویزیون برای سالهای متمادی ـ در اختیار داشته، حاضر به پذیرش مدیریت شبکه اول سیما شود که به رغم سابقه طولانی، از موقعیت شبکه سه سیما برخوردار نیست، هرچند ظاهراً با پورمحمدی درباره معاونت سیما مذاکره شده است.
این گمانه زنی در حالی تقویت شده که از حسین کرمی، مدیر سابق تلویزیون به دیگر گزینه جدی معاونت سیما یاد میشود. حسین کرمی که سابقه مدیریت شبکه چهار و قائممقامی معاونت سیما را در کارنامه خود دارد، گزینهای است که احتمالها درباره انتخابش رو به فزونی نهاده و همین باعث شده نتوان از حضور پورمحمدی در معاونت سیما با اطمینان سخن گفت.
البته همزمان گمانه زنیهایی درباره تغییر ساختار صداوسیما به خصوص در حوزه معاونت صدا و معاونت سیما مطرح میشود که اگر تحقق یابد، ممکن است گزینههای دیگری را مطرح کرد. این تغییر ساختاری که بیشباهت به مدل مدیریتی سرافراز در حوزه برون مرزی رسانه ملی نیست و شاید به یک صدا شدن مدیریت رسانه ملی منجر شود و برخی ناهماهنگی های دوره گذشته، در این دوره به وقوع نپیوندد.
از فضل الله شریعت پناهی، مدیر گروه اجتماعی شبکه سوم سیما نیز به عنوان گزینه مدیریت شبکه پنج سیما نام برده میشود؛ شبکهای که کیفیت برنامههایش از فراز و نشیبهای فراوانی برخوردار بوده، ولی در مجموع جزو شبکههای پرمخاطب محسوب میشود. شاید عملکرد قابل توجه شریعت پناهی در حوزه مسئولیتش در شبکه سوم سیما منجر به درز این خبر شده باشد، اما در عین حال چنین گمانهزنی به طور جدی وجود دارد.
البته برخی از چهرههایی که نامشان در این گمانهزنیها مطرح میشود، در گفتوگو با خبرنگار «تابناک» اظهار داشتهاند، صحبتی با آنها درباره این مسئولیتها نشده و بعضی دیگر نیز تنها تأیید کردند درباره حضورشان در مدیریتهای رسانه ملی گفتوگو داشتهاند، اما درباره مسئولیت مشخصی سخن به میان نیامده و در واقع از این منظر شاید بتوان آنچه مطرح میشود، بیشتر یک گمانهزنی دانست؛ هرچند درباره مدیریت صداوسیما نیز ابتدا گمانهزنی به سرافراز رسید و سپس از دل شایعات، خبر رسمی انتخاب شد.