تابناک از هدایت سریالی مناقصه‌ها گزارش می‌دهد؛

اعلام نام دستگاه‌هایی که به کالای ایرانی "نه" گفتند

حتی تاکیدات مقامات ارشد کشور و مصوبات دولت یازدهم هم جلودار حرکت‌ها و اقدامات سریالی برخی دستگاه‌ها نشده و آنها بین کالای داخلی و خارجی، گزینه دوم را انتخاب می‌کنند و به کالای ایرانی "نه" می‌گویند.
کد خبر: ۴۸۰۰۱۵
|
۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۸ 02 March 2015
|
3268 بازدید

حتی تاکیدات مقامات ارشد کشور و مصوبات دولت یازدهم هم جلودار حرکت‌ها و اقدامات سریالی برخی دستگاه‌ها نشده و آنها بین کالای داخلی و خارجی، گزینه دوم را انتخاب می‌کنند و به کالای ایرانی "نه" می‌گویند.

تابناک اقتصادی چندی پیش گزارش داد: اداره کل امور مالیاتی استان آذربایجان شرقی برخلاف تاکیدات مقامات ارشد کشور و مصوبه دولت یازدهم، به جای حمایت از تولیدات ایرانی، روی به خرید کالای مشابه خارجی آورده و در این باره شرط و شروط‌های خاص تعیین کرده است.

پس از انتشار این گزارش، اسناد جدیدی از ادارات کل امور مالیاتی استان‌های خراسان رضوی، گیلان، همدان و برخی استان‌های دیگر به‌دست‌مان رسید که همگی حکایت از آن دارد که برخی‌ها خواسته یا ناخواسته، شروطی را برای برگزاری مناقصه‌ها تعیین می‌کنند که در نهایت، برخی شرکت‌های خاص در این مناقصه‌ها برنده شوند.

در کنار این موضوع، خبر می‌رسد حتی تاکیدات مقامات ارشد کشور و مصوبات دولت یازدهم هم جلودار این گونه حرکت‌ها و اقدامات نشده و برخی دستگاه‌ها، بین کالای داخلی و خارجی، گزینه دوم را انتخاب می‌کنند و به کالای ایرانی "نه" می‌گویند.

در گزارش قبلی تابناک اقتصادی آمده بود: با گذشت چندین ماه از مکاتبات برخی شرکت‌ها با اداره کل امور مالیاتی استان آذربایجان شرقی و برخلاف تاکیدات مقامات ارشد کشور و مصوبه هیات دولت یازدهم، خبر می‌رسد این اداره کل دانسته یا نه دانسته، نه تنها کالاهای وارداتی خرید می‌کند بلکه برخلاف روال عادی مناقصات، مناقضات را طوری ترتیب داده است که فقط شرکت مشخصی می‌تواند در آن مناقصه شرکت کند.

در این میان، در این مناقصه آمده است که فقط از چند شرکت خاص باید خریداری کنید. برهمین اساس، عنوان شده است مادربورد با گارانتی شرکت "آ"، شرکت "آر ای ام" با گارانتی شرکت "آ"، " اچ دی دی" با گارانتی شرکت "س"، و مانیتور با گارانتی شرکت‌های "س" و"م" باید باشد.

حال همین رویه برای استان‌‌های دیگر چون خراسان رضوی، گیلان و همدان به صورت سریالی تکرار شده و همچنان مناقصه‌ها به سمت حمایت از برخی شرکت‌های خاص هدایت می‌شود.

وزارت اقتصاد با محوریت سازمان امور مالیاتی و همچنین دستگاه‌های نظارتی چون سازمان بازرسی کل کشور می‌توانند موضوع را مورد بررسی دقیق قرار دهند و با متخلفان احتمالی نیز برخورد قانونی لازم را داشته باشند.

"دولت خرید کالاهای خارجی مشابه ساخت داخل را ممنوع کرد." این مصوبه یکی از راهکارهای حمایتی از تولید داخلی و در راستاي اجرايی کردن سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي بود که در سال‌های اخیر به‌کرات از‌سوی دولت‌های گذشته برای اجرا به وزارتخانه‌های ذی‌ربط ابلاغ می‌شد، اما اجرایی نمی‌شد.

دولت یازدهم در اردیبهشت ماه سال جاری در راستای حمایت از تولید داخل اقدام به ابلاغ این مصوبه است.

مصوبه مذکور در حالی به منظور حمایت از تولید داخل به تصویب رسید که دولت قبل نیز چنین مصوبه‌ای را در دستور کار خود قرار داده بود اما در نظر نگرفتن ضمانت اجرایی موجب شد تا این مصوبه به مرحله اجرا نرسد.

دولت یازدهم در راستاي اجرايی کردن سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي مصوبه‌اي براي حمايت از توليد داخل داشته است تا دستگاه‌هاي دولتي را از خريد كالايی كه در داخل كشور توليد مي‌شود منع كند.

يكي از مهم‌ترين بخش‌های اين مصوبه كه به سازمان صداوسيما نيز ابلاغ شده ممنوعیت تبليغ كالاهاي خارجي در رسانه‌هايي است كه از بودجه عمومي استفاده مي‌كنند.

براساس این مصوبه ذی‌حسابان دستگاه‌های اجرایی مکلف شدند از پرداخت اعتبار خرید کالاهای یادشده به‌صورت مستقیم خودداری کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟