وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه هیچ توافقی بین ایران، روسیه، آمریکا و عربستان در خصوص سوریه انجام نشده است گفت: هیچ کشوری حق ندارد به جای ملت سوریه تصمیم بگیرد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگویی اختصاصی با شبکه تلویزیونی المیادین که در الجزایر انجام شده، گفت: ما روابط بسیار خوبی با الجزایر داریم. در سطح روابط دو جانبه به زودی در الجزایر نشست کمیته های مشترک به ریاست نخست وزیر الجزایر و معاون اول رئیس جمهور ایران صورت خواهد گرفت. در این نشست ما درباره ابعاد همکاری اقتصادی گفتگو خواهیم کرد از جمله درباره همکاری در خصوص حفظ منافع دو کشور در بازار نفت نیز گفتگو خواهیم کرد. ما در این زمینه برنامه مشترکی خواهیم داشت. در این چارچوب ما با عبدالعزیز بوتفلیقه رئیس جمهور الجزایر و دیگر مسئولان الجزایری درباره برخی موضوعات بویژه تندروی و طائفه گرایی با یکدیگر گفتگو کرده ایم. همچنین ما در خصوص راه های حل و فصل مشکلات در منطقه بویژه در سوریه، یمن و لیبی مذاکره کردیم.
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: ما اعتقاد داریم که تندروی و تروریسم هیچ حد و مرزی نمی شناسد متاسفانه دلایلی که باعث پدیدار شدن تروریسم شده است مشترک است و نیازمند یک راهبرد مشترک برای مقابله با آن است و در این زمینه نباید تنها به راهبرد نظامی بسنده کرد بلکه باید راهبردهای فرهنگی، دینی، اقتصادی، سیاسی و بین المللی را بکار گرفت و در صورت لزوم می توان به گزینه نظامی متوسل شد. امیدوارم با بکارگیری راهبردی معقول و واقعی بتوان جلوی خطر تروریسم و تندروی در سوریه، عراق و لیبی را گرفت.
ظریف در پاسخ به این سوال که گفته می شود که توافقی سری میان ایران، روسیه، آمریکا و عربستان صورت گرفته که بر اساس آن یک مرحله انتقالی در سوریه ایجاد شود و بشار اسد به الجزایر پناهنده شود، آیا چنین مطلبی درست است؟ گفت: به هیچ وجه چنین حرفی صحت ندارد. ما با دوستان روس در خصوص ضرورت اعتماد به تصمیم ملت سوریه در مورد آینده کشورشان؛ توافق نظر داریم و نمی شود به جای مردم سوریه برای آن ها تصمیم گرفت. راه حل بحران سوریه به دست مردم سوریه است و هیچ کشوری حق ندارد به جای ملت سوریه تصمیم بگیرد.
وی در خصوص فعالیت های اعتراض آمیزی که اخیراً در عراق و لبنان صورت گرفته است گفت: به هر حال مردم در کشورهای مختلف می توانند حساسیت شان را در خصوص مسائل مختلف کشورشان بیان کنند اما این مساله باید در چارچوب قانون انجام شود. مساله مهم این است که باید در چارچوب قانون با این حساسیت ها تعامل صورت گیرد. ما برای دولت های لبنان و عراق در حل مشکلات داخلی شان آرزوی توفیق می کنیم و از ارائه هر گونه کمکی که دولت های عراق و لبنان از ایران درخواست کنند فروگذار نمی کنیم.