کیوسک بین‌المللی «تابناک»؛

کدام شرکت‌های آمریکایی آماده ورود به ایران هستند؟/ دیدار مقام سابق آمریکایی با بشار اسد

ادامه تقابل جمهوری خواهان و کاخ سفید بر سر قانون جدید ویزا و وضعیت ایران در این قانون، آمادگی شرکت های آمریکایی برای همکاری با ایران پس از رفع تحریم ها، امضای تفاهم نامه همکاری میان ایران، روسیه، گرجستان و ارمنستان، بیانیه شورای امنیت درباره یمن و دیدار یک مقام سابق آمریکایی با بشار اسد، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.
کد خبر: ۵۵۶۲۲۵
|
۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰ 24 December 2015
|
13565 بازدید
کدام شرکت‌های آمریکایی آماده ورود به ایران هستند؟/ دیدار مقام سابق آمریکایی با بشار اسدادامه تقابل جمهوری خواهان و کاخ سفید بر سر قانون جدید ویزا و وضعیت ایران در این قانون، آمادگی شرکت های آمریکایی برای همکاری با ایران پس از رفع تحریم ها، امضای تفاهم نامه همکاری میان ایران، روسیه، گرجستان و ارمنستان، بیانیه شورای امنیت درباره یمن و دیدار یک مقام سابق آمریکایی با بشار اسد، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. 

به گزارش «تابناک»، ادامه تقابل میان جمهوری خواهان و دولت اوباما بر سر تضمین های ارائه شده به ایران درباره قانون جدید ویزا، موضوعی است که مورد توجه خبرگزاری «آسوشیتدپرس» قرار گرفته است. به نوشته این خبرگزاری، نمایندگان ارشد حزب جمهوری‌خواه آمریکا، دولت اوباما را متهم کردند با اطمینان دادن به ایران درباره قوانین جدید ویزا، روح این قانون را نادیده گرفته است. کوین مک‌کارتی، رئیس اکثریت مجلس نمایندگان گفت: «هیچ ابهامی در کار نیست. دولت باید از این قانون به همان نحوی که تهیه شده و با آن موافقت شده است، پیروی کند». در این میان، برخی مشاوران نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره می‌گویند وزارت امنیت داخلی آمریکا در ابتدا خواهان مستثنی‌شدن سفرهای تجاری از قانون جدید شده بود، اما نمایندگان با این پیشنهاد مخالفت کردند.

*****

این در حالی است که به نوشته «وال استریت ژورنال»، شرکت های بزرگ آمریکایی خود را برای ورود به بازار ایران پس از برداشته شدن تحریم ها آماده می کنند. به نوشته این روزنامه، شرکت‌های بزرگ آمریکایی، از جمله شرکت تولید تجهیزات رایانه‌ای «اچ‌پی» و «جنرال الکتریک»، فعالانه در حال بررسی ورود به بازار ایران، در آستانه رفع تحریم‌ها علیه این کشور هستند. این در حالی است که شرکت‌های آمریکایی، غیر از شرکت‌های غذایی، قطعات یدکی هواپیما و تجهیزات پزشکی، هنوز از انجام مبادلات مستقیم مالی با ایران منع شده‌اند. یک مقام دولت آمریکا می گوید اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا در روز «اجرای برجام» با صدور مجوزی به بخش‌های امور خارجی شرکت‌های آمریکا اجازه ورود به فعالیت‌های اقتصادی با ایران را خواهد داد. 

*****

در مطلبی دیگر درباره ایران، خبرگزاری «ایتارتاس» روسیه از امضای یک تفاهم نامه همکاری میان ایران، روسیه، گرجستان و ارمنستان خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، چهار کشور مذکور یک تفاهم‌نامه برای همکاری در بخش برق امضا کردند. اولگ بودارگین، مدیرکل شرکت «روستی» روسیه در جمع وزرای انرژی این چهار کشور در ارمنستان گفت: «فناوری‌های نوین ما را قادر می‌کند همکاری میان سامانه‌های انرژی خود را عمیق‌تر کنیم».وی گفت روسیه قراردادهای مهمی با گرجستان در زمینه انتقال برق امضا کرده و اکنون می‌تواند این همکاری را به همسایگان جنوبی خود گسترش دهد. بر اساس این تفاهم‌نامه، یک مرکز هماهنگی و یک مرکز ارسال منطقه‌ای احداث می‌شود که فعالیت سامانه برق‌رسانی هر چهار کشور را موثرتر می‌کند و به آنها توان می‌دهد در مواقع بحران واکنش سریع‌تری نشان دهند.

*****

در میان دیگر موضوعات، صدور بیانیه شورای امنیت سازمان ملل در حمایت از برقراری آتش بس در یمن، مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. به نوشته خبرگزاری فرانسه، شورای امنیت از طرف‌های درگیر در یمن خواست بدون قید و شرط و با حسن نیت گفت‌گوهای صلح را ادامه دهند و در همه مناطق کشور آتش‌بسی پایدار برقرار کنند. 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل با صدور بیانیه‌ای از آنچه «پیشرفت‌های ملموس در گفت‌وگوهای صلح در سوییس میان نمایندگان دولت (مستعفی) یمن و جنبش انصارالله» خواندند، ابراز خرسندی کردند. در این بیانیه آمده است: «توقف درگیری‌ها و اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل، باید به برقراری آتش‌بسی گسترده و پایدار در یمن بینجامد».  اعضای شورای امنیت اوضاع انسانی در یمن را «وخیم و بحرانی» خوانده و از همه کشورهای کمک کننده خواستند به درخواست‌های مطرح شده در سال 2015 برای جمع‌آوری کمک‌های مالی برای این کشور، بیشتر متمرکز شوند.

*****

در نهایت، شبکه خبری «بلومبرگ» در گزارشی مدعی دیدار یک مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه شده است. بلومبرگ از قول منابعی که اشاره به نام آنها نکرده مدعی است یکی از مقامات سابق کاخ سفید، اخیراً به دمشق سفر کرده و با بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه و برخی از مقامات ارشد دولت وی دیدار کرده است. بنا بر این ادعا، استیون سمسون، مدیر دفتر امور خاورمیانه و آفریقای شمالی در شورای امنیت ملی آمریکا، بین سالهای 2011 تا 2012 این سفر را به دمشق انجام داده است. او خود علناً درباره این سفر صحبت نکرده است. دو مقام دولت آمریکا در گفت‌وگو با بلومبرگ ضمن طرح این ادعا گفته‌اند «سمسون» این سفر را با هدف ایجاد کانال مخفی بین دو دولت انجام نداده و به عنوان شهروند به آنجا سفر کرده و تنها نماینده خودش بوده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات