چشم دولت به آسمان برای کاهش آلودگی هوا

شهر تهران درحالی روزهای آلوده خود را پشت سر می گذارد که بعد از دو هفته متوالی دولتمردان هنوز هیچ راهکاری برای برون رفت از این معضل در نظر نگرفتند، به عبارتی به جای اتخاذ راهکاری برای بهبود اوضاع چشم به آسمان دوخته اند تا شاید بارش برف و بارانی گره از مشکل آلودگی هوا بگشاید.
کد خبر: ۵۵۶۶۰۱
|
۰۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۲ 26 December 2015
|
3848 بازدید
خبرگزاری خانه ملت- گروه اجتماعی؛ بر اساس آمارها، در روزهای آلوده میزان مرگ و میر افزایش یافته به گونه ای که اگر در روزهای معمولی ۱۵۰ نفر روزانه فوت می‌کنند در روزهای آلوده به ۱۷۰ تا ۱۸۰ نفر می‌رسد؛ این آمار را رئیس ستاد محیط زیست شهر تهران اعلام کرده و از شرایطی سخن می گوید که تهرانی ها طی این دوهفته به جهت آلایندگی بیش از حد هوای شهر تهران به سختی نفس می کشند.

هفته گذشته کارخانجات و مدارس شهر تهران در کلیه مقاطع 2 روز تعطیلی را پشت سر گذاشت تا هم این آلایندگی تا حدودی کاهش یافته و هم گروه های سنی حساس از آسیب این آلودگی در امان باشند اما حتی این راهکار مقطعی نیز نتوانست مرحمی بر زخم هوای آلوده پایتخت باشد.

آنچه مسلم است هر ساله در نیمه دوم سال به جهت وارونگی هوا، کلانشهرها روزهای آلوده ای را تجربه می کنند این درحالی است که هیچ یک از دولت ها نتوانستد پیش از ورود به این مقطع از زمان، راهکاری برای جلوگیری از بروز این معضل  در دستور کار قرار دهند؛ از سویی دیگر پاس‌کاری مسئولیت‌ها میان سازمان محیط زیست و دیگر دستگاه های مربوطه نیز بر این معضل دامن زده تاجایی که حتی نشست های کمیته اضطرار آلودگی هوا نیز خروجی چندانی نداشته و گویا بازهم مسئولان چشم بر آسمان دوخته و به جای اتخاذ راهکاری برای بهبود اوضاع، به دنبال بارش برف و باران هستند.

در این زمینه نمایندگان مجلس نیز از بی توجهی دولت نسبت به آلودگی هوا به شدت انتقاد کرده و خواستار پیگیری این وضعیت هستند.

 
 سبحانی نیا: وضعیت هوای شهر تهران غیر قابل تحمل است/ دولت تدابیری برای کاهش آلاینده ها در نظر گیرد

حسین سبحانی نیا در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با انتقاد از وضعیت هوای شهر تهران، افزود: واقعیت آن است که برخی مسایل مانند معضل آلودگی هوا تنها منوط به تصمیم گیری از سوی یک سازمان نیست بلکه به جهت کلان بودن موضوع و حساسیت در مورد آن باید مجموعه دولت وارد میدان شده و راهکاری برای رفع آن در نظر بگیرند.

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: دلایل بروز تشدید آلاینده ها و همچنین اتخاذ راهکارهایی برای رفع آن نیازمند همکاری جدی است که علاوه بر سازمان محیط زیست، وزارت صنعت، معدن و تجارت یا نهادهای وابسته به حمل و نقل عمومی نقش مهمی در پیشگیری از آن دارند.

این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: بدون شک آلایندگی شهر تهران جمعیت بیش از 12 میلیونی پایتخت را با مشکلاتی مواجه می سازد به گونه ای که آسیب های زیادی را به سلامت افراد وارد می سازد تا جایی که در این یک الی دو هفته اخیر میزان مرگ و میر به جهت آلودگی هوا افزایش چشمگیری داشته است.

وی با انتقاد از اینکه تعطیلی مدارس و کارخانجات تنها راهکار مقابله با این آلایندگی نیست، تاکید کرد: واقعیت آن است که دولت باید جدی‌تر وارد عمل شده و حساسیت بیشتری داشته باشد؛ در فصل زمستان به جهت وارونگی هوا، شاهد آلایندگی هستیم و این موضوع برای دولتمردان محرز است لذا باید پیش از آنکه وضعیت هوا هشدار دهنده شود راهکاری برای آن اندیشیده شود.

سبحانی نیا افزود: آلودگی هوا موضوع کوچکی نیست و دولت باید خود وارد عمل شود و تدابیری برای کاهش این آلایندگی اتخاذ کند؛ وضعیت آلودگی شهر تهران غیرقابل تحمل شده و این درحالی است که در دیگر کلانشهرها نیز با این معضل مواجه هستیم لذا بی توجهی به این موضوع از سوی دولت قابل قبول نیست.

عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: متاسفانه هر زمان که گرفتار این آلودگی می شویم به دنبال راهکاری برای جلوگیری از آن هستیم در حالی که باید پیش از شروع فصل سرما و وارونگی هوا اقدامات پیشگیرانه برای این معضل مدنظر قرار گیرد.
 

حسینی: دولت از شعار خارج شود و راهکاری برای آلودگی اتخاذ کند/ اقدامات محیط زیست به هشدارهای رسانه‌ای محدود شده
سید شریف حسینی درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به افزایش معضل آلودگی هوا در کلان شهرها، گفت: آلودگی هوا هرساله در تهران بروز مشکلات بسیاری شده و تعطیلات مدارس به طور حتم افت تحصیلی دانش آموزان را به همراه خواهد داشت، اما مهم‌ترین موضوع پیدا کردن صورت مسئله برای علل آلودگی هوا است.

نماینده مردم اهواز، حمیده و باوی درمجلس شورای اسلامی، با تاکید بر انجام بررسی های لازم درجهت تشخیص علت افزایش آلودگی هوا درتهران، افزود: این پرسش بارها مطرح شده که وظیفه کدام دستگاه است که اقدامات این چنینی را انجام دهد، هرچند که همه نگاه ها به سمت و سوی سازمان محیط است؛ البته درحال حاضر ادبیات جدیدی درکشور مطرح شده به نام بسته حمایتی که درحل مشکلات آلودگی هوا یا حتی کاهش ریزگردها در استان های جنوبی کشور درحد حرف و شعاراست.

وی با انتقاد از اینکه بسته های حمایتی هیچ خروجی اجرایی تا کنون نداشته است، تصریح کرد:‌ از ابتدای دولت تا کنون گفته شده که سازمان محیط زیست برای حل مشکلات آلودگی هوا به دنبال یک راهکار میان مدت و بلند مدت است و دست آخر طی هشدارهای رسانه ای اعلام می کنند که مردم از خانه های خود خارج نشوند این در حالی است که همه مردم آگاه هستند که درزمان آلودگی هوا از منازل خارج نشوند.

این نماینده مردم درمجلس نهم، با تاکید براینکه میزان آلودگی هوا در پایتخت طی سال های گذشته به شدت افزایش پیدا کرده است، گفت: این موضوع تنها به تهران اختصاص نداشته و استان های جنوبی کشور حدود 14 سال است که درگیر ریزگردها بوده و تنها همین حرف ها را از مسئولان می شنوند.

حسینی با بیان اینکه متاسفانه درچند سال گذشته شهرهایی مانند اهواز دچار بارندگی های اسیدی شده است، افزود:‌ هیچ مسئول و سازمانی تاکنون برای رفع مشکلات این چنینی اقدامی انجام نداده است، بنابراین مسئولان محیط زیست باید با حضور درمجلس شورای اسلامی نسبت به کم کاری های خود پاسخگو باشند، اینکه محیط زیست تنها به فکر شرایط بهتر زندگی برای حیوانات و گربه سانان باشد درست نیست.

وی با انتقاد از اینکه اقدامات دولت در جهت کاهش آلودگی هوا هیچ خروجی ندارد، گفت:‌ تردد حدود 60 تا 70 درصد خودروها در سطح تهران تک سرنشین بوده و مردم متاسفانه از وسایل نقلیه عمومی استفاده مناسبی ندارند البته باید تاکید کرد که سیستم حمل و نقل عمومی توانایی جابه جایی مردم بدون هیچ مشکلی را نیز ندارد.

حسینی ادامه داد: درحال حاضر زمان این است که دولت از شعارها و حرف ها خارج شده و اقدامات عملی مناسب را انجام دهد، بنابراین معتقدم که به دلیل عدم پاسخگویی سازمان محیط زیست به مجلس شاهد چنین مشکلاتی در سطح جامعه هستیم؛ از این رو طرح ادغام سازمان محیط زیست با وزارت جهاد کشاورزی مطرح است تا سازمان محیط زیست نیز مانند وزارتخانه‌های دیگر به مجلس پاسخگو باشد.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، گفت: در سیستم موجود، برخی نهادها به دلیل سازمان بودن و حتی معاونت ریاست جمهوری به مجلس جوابگو نیستند، اما اگر مانند وزارتخانه ها با سوال و یا حتی استیضاح بتوان اقدامات مسئولان را پیگیری کرد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

 
جعفرزاده ایمن‌آبادی: برخورد انفعالی با آلودگی هوا توجیه‌ناپذیر است

غلامعلی جعفرزاده‌ایمن‌ابادی در گفت‌ وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت در واکنش به افزایش آلودگی هوا، گفت: درخصوص کاهش آلودگی هوا مردم امیدوار نیستند، در کشوری مانند چین مسئولان برای رفع آلودگی هوای شهرهای شانگهای و پکن به مردم برنامه‌های موردنظر را اعلام و مشخص می‌کنند که در مدت زمان معین چه میزان از آلودگی کاهش می‌یابد، در واقع دولت متعهد است اما در کشور ما، دولت انفعالی برخورد کرده و وانمود می‌کند که راهی جز تعطیلی مدارس در کشور وجود ندارد.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: از دولت انتظار می‌رود مسئولیت مشکل آلودگی، حتی اگر مربوط به سیاست های غلط دولت‌های گذشته است را بر عهده گیرد و تدبیر جدی بیندیشد.

وی افزود: انتقال صنایع آلوده از مراکز شهر به بیرون، توسعه فضای سبز و اصلاح ناوگان حمل و نقل عمومی و اقدامات دیگر در برنامه‌های دولت دیده نمی‌شود، در حقیقت نبود برنامه مشخص نارضایتی مردم را افزایش داده است.

جعفرزاده‌ایمن‌ابادی با تاکید بر اینکه دولت هیچ برنامه مشخصی برای رفع آلودگی هوا ندارد، گفت: نمایندگان نیز بارها متذکر شده‌اند که دولت به جهت زمانی برنامه کاهش آلودگی هوا را مشخص کند.

این نماینده مردم در مجلس نهم یادآور شد: برخورد انفعالی، تسلیم شدن و تعطیلی مدارس راهکار کاهش آلودگی هوا نیست و چه بسا بر بار مشکلات می‌افزاید، مردم از این حیث ناراحت و ناراضی هستند و نمی توانند توجیهات دولت را بپذیرند، در واقع تعطیلی مدارس یا هشدار برای خارج نشدن از خانه هنر مدیریتی نیست.

عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: مهمترین اقدام دولت باید کاهش آلودگی هوا باشد که نیست، در حقیقت زمانی که دولت برنامه ندارد، نشان از سوءمدیریت سازمان حفاظت محیط‌زیست است، ارائه برنامه کوتاه مدت که شامل شناسایی مشکلات، برنامه ریزی و ارائه راهکار در مدت زمان مشخص مبتنی بر برنامه 5 ساله بلندمدت برای رفع آلودگی هوا وظیفه دولت است.
 
 
حقیقت پور: محیط زیست محلی برای فعالیت‌های سیاسی شده/ لزوم تحقیق و تفحص از این سازمان

منصور حقیقت پور درگفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با ضعیف و غیرقابل قبول خواندن عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست در مقابله با آلودگی هوا در تهران، گفت: متاسفانه سازمان حفاظت از محیط زیست یک نهاد سیاسی شده و به وظایف ذاتی خود به درستی عمل نمی کند؛ بنابراین درحال حاضر در همه مراکز استان ها  مردم چوب عدم تحرک و غیرفعال بودن سازمان محیط زیست را می خورند.

 نماینده  مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین درمجلس شورای اسلامی با انتقاد از کم کاری ها و بی توجهی  محیط زیست  به معضل آلودگی هوا در کلانشهرها به ویژه تهران، افزود: سازمان محیط زیست به جای آنکه به وظایف خود عمل کند به محیطی برای  انجام فعالیت های سیاسی مسئولان مربوطه تبدیل شده است.

 وی تاکید کرد : اگروزارتخانه  محیط زیست  در دولت فعالیت داشت، به طور حتم مجلس شورای اسلامی وزیر مربوطه را به دلیل کم کاری ها استیضاح و مورد سوال قرار می داد، اما در حال حاضر شاکله قوانین این اجازه را برای طرح سوال از رئیس سازمان محیط زیست نمی دهد.

 این نماینده مردم درمجلس نهم با اشاره به اینکه مقابله با آلودگی هوا باید به شهرداری واگذار شود، گفت: اگر امکانات و تجهیزات لازم برای این موضوع  دراختیار شهرداری قرارگیرد، می توان انتظار داشت که درمدت زمان کوتاهی  معضل بزرگ آلودگی هوا در پایتخت حل شود.

 حقیقت پور با تاکید برانجام تحقیق و تفحص از سازمان محیط زیست، افزود: اگراین موضوع از سوی نمایندگان مطرح شود به طور حتم از درخواست تحقیق و تفحص استقبال می کنم.

 عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت، گفت: برای مقابله با آلودگی هوا نیاز به ایجاد یک نهاد و سازمان مستقل نیست و نباید  بی دلیل اقدام به  افزایش تشکیلات و به دنبال آن هزینه سازی برای کشور کرد، بنابراین  شهرداری دراین زمینه به خوبی می تواند مشکلات را حل کند.

 
رحماندوست: ضرورت تشکیل فرماندهی مستقل برای مقابله با آلودگی هوا/ هیچ دستگاهی به وظیفه قانونی خود عمل نمی‌کند

مجتبی رحماندوست در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درباره ضرورت استفاده از راهکارهای موثر درجهت کاهش آلودگی هوا، گفت: دستگاه‌های بسیاری مانند شهرداری‌ها، وزارت صنایع ومعادن، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی در این زمینه وظیفه دارند و در حال حاضر مقابله با آلودگی هوا در قالب یک ستاد پیگیری می شود؛ اما همه دستگاه‌ها دیگری را متهم به کم کاری کرده و هیچ دستگاهی وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس درمجلس شورای اسلامی، با تاکید بر ضرورت ایجاد یک فرماندهی مستقل برای مقابله با آلودگی هوا، افزود: در بحث مسائل محیط زیستی و آب و هوا یک نهاد یا مسئول خاص باید وظایف رابرعهده گرفته و دستورات لازم را برای نهادی های ذی ربط برای مقابله با آلودگی هوا صادر کند؛ بنابراین در شورایی باید موارد و راهکارها مورد بررسی قرارگیرد و درصورت عدم اجرای دستورات فرماندهی باید با دستگاه خاص برخورد شود.

وی با بیان اینکه عوامل متعددی در آلودکی هوا به ویژه در کلانشهرها موثر است، تاکید کرد: مهم‌ترین آن تردد بی ضابطه خودروها و موتورسیکلت‌ها و فعالیت معادن شن و ماسه و وارونگی هوا است به طوری که ورود موتورسیکلت ها به معابر عمومی روزانه 4 تا 8 برابر خودروها آلودگی تولید می کند؛ همچنین  تردد وسایل نقلیه عمومی نیز به دلیل فرسودگی بسیار به افزایش آلودگی هوا دامن زده است، بنابراین مجموعه این عوامل را باید یک نهاد و دستگاه خاصی فرماندهی کند.

عضو مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از توقف مقطعی فعالیت معادن شن و ماسه در پایتخت، گفت:  تشکیل یک فرماندهی برای پیگیری انجام اقدامات لازم دربحث مقابله با آلودگی هوا ضروری است و باید قوانین بازدارنده دراین خصوص اجرایی شود
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟